19.9.2012

Parantava kissannahka

Huh, huh! Muutama viikko on mennyt työprojektissa yötä päivää ja unet ovat jääneet vähälle. Onneksi prinssi pitää huolta lepohetkistä. Työpöydän vierestä kuuluu ajoittain vaativaa naukumista, on mentävä hetkeksi köllistelemään ja nukuttamaan kissaa.
Juuri ilmestyneessä kirjassa, Kissojen Suomi kerrottiin miten ennen käytettiin kissannahkoja lääkkeeksi. "Kolottavia ja pakottavia jäseniä hoidettiin kissannahalla. Sen uskottiin olevan niin lämpöisen ja sähköisen, että se hautoi kipeän kohdan terveeksi." Joidenkin tietojen mukaan otollisin oli nimenomaan mustan kissan nahka. Päivitettynä tietona tiedän kertoa, ettei nahkaa tarvitse irrottaa kissasta hoitotoimenpiteitä varten. Turkis on paljon lämpöisempi ja tehokkaampi, jos siinä on kehräävä kissa sisällä. Elävä kissakääre auttaa vaivaan kuin vaivaan, oli kyseessä siten fyysinen kipu tai mielen murhe. Aionkin tänä iltana nauttia kissakääreistä ja rentoutua oikein kunnolla.

Lämpimästi tervetuloa mukaan Aino-Kaisa
ja Madame Kissankulma!

34 kommenttia:

 1. Elävä kissakääre on meilläkin käytössä. Se hoitaa kokonaisvaltaisesti. Hymy hiipii kasvoille ja lihakset rentoutuvat. En ymmärrä, miten olen joskus voinut elää ilman kissaa. Pieni hyvähaltija tuo onnea jokaiseen päivään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen ihmetellyt, miten olen joskus voinut elää ilman kissaa. Niin paljon onnellisuutta karvakaveri tuo elämään.

   Poista
 2. Sain eilen kirjan käsiini, se on aivan ihana!
  Luulen että raidallinen kissakääre on aivan yhtä pätevä kuin musta sellainen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihana kirja, olen tosi iloinen siitä. Arvasin, että sinäkin pitäisit. Uskon ettei kääreen värillä ole välliä (vaikka kirjassa sanottiin ennen niin uskotun) :)

   Poista
 3. Just näin on asia. Kissan turkki on myös parantava ja vilvoittava voide ja hoide käsille, oletko huomannut? Siis kissan silittäminen hoitaa käsiä, ja siinä sivussa mieltä ja sydäntä. (Onhan se tutkittukin, että kissan/koiran hyvänäpito alentaa esim. verenpainetta.) Minäkin luulen Myrsyn lailla, että myös punaruskeat ja tabby- ja täplikäskuvioiset tehoavat yhtä hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa hoitaa kokonaisvaltaisesti. Varmaankin se, että puutarhurin kädet ovat kohtalaisen hyvässä kunnossa johtuu ahkerasta kissan silittelystä. Olen vakuuttunut, ettei kissakääreen värillä ole väliä :)

   Poista
 4. Kyllä musta kissan turkki on se tehokkain ja ehdottomasti, kun siellä on vielä kissa sisällä :)Kipujen ja kolotusten lisäksi se auttaa yksinäisyyteen ja pimeän pelkoon m.m.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että pelkällä turkilla on kovinkaan tehokkaita parantavia vaikutuksia, kyllä siinä pitää olla kissa sisällä. Ei taida olla sellaista vaivaa, johon tuo kääre ei auttaisi.

   Poista
 5. Olen ehdottomasti samaa mieltä: kissan turkki pitää olla kiinteästi kissassa kiinni, niin on paras. Tai kissankarvasta kudotut tumppuset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, ei tulisi mieleenkään hankkia karvaa, josta puuttuu kissa sisältä. Meillä irtokarva menee lintujen pesätarpeiksi, ei ole kehrätty tumppusiksi :)

   Poista
 6. Kissakääre on varmasti mukavampi kuin mikrossa lämmitetty kauratyyny, vaikka olisi kuinka hoitava ja luomu. Se ei kehrää.

  VastaaPoista
 7. Voi mikä kuva Nerosta!!
  Sinulla on hurmaava prinssi ♥
  Hyvä mieli tulee jo kuvien katselustakin saati jos saisi tuollaisen lämpöisen syliin kehräämään. Kyllähän siinä aivan varmasti rentoutuu.
  Mukavaa päivää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onhan tuo hurmaava! Mukavaa päivää sinullekin!

   Poista
 8. Minustakin musta hyrisevä pantterinturkki on ehdottomasti paras lääke vaivaan kuin vaivaan! Toissa yönä ko. pantteri hoiti jopa naapurin rouvan koiraikävää, hänen koirat kun olivat lähteneet kaupunkiin paria päivää rouvaa aiemmin ja hänellä oli orpo olo. Mentiin Mustin kanssa lohdutusvisiitille ja sinne Musti jäi kerjäämään masurapsuja selällään sohvalla, taisi jäädä yöksikin kun ei kotiin tullut ennen kuin aamulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjassa kerrottiin myös, että oikein hyviä hiirikissoja saatettiin lainata keikkatöihin naapuriin. Musti käy terapeutin keikkahommissa naapurissa :)

   Poista
 9. Totta, hyrisevä kissa tuo hyvää mieltä ja parantaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin totinen tosi. Joka ei ole saanut kissahoitoa, ei tiedä mitä ihana ja rento olo on :)

   Poista
 10. Onpa aivan mykistävä katse ja olemus osunut kameran linssille;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepäävä ja rento olemus :) Ehkä vähän kameralla häirittynä.

   Poista
 11. Turkin tervehdyttävän voiman lisäksi, myös kissan vaativalla äänellä on satunnaisesti (=aika usein) energisoiva vaikutus palvelijaansa! Päivitys on hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, henkilökuntaan tulee liikettä kun prinssi käskee. Päivitys lienee paikallaan.

   Poista
  2. Niin, siis se sinun tekemäsi päivitys aiheeseen oli tarpeen (minulla on tänään jotain erityisiä vaikeuksia kommunikoida selkeästi!)

   Poista
  3. Sama vika. Kommunikaatio tökkii, ymmärsin siis mitä tarkoitit ja yritin vastata, että päivitykseni taisi olla ihan aiheellinen.

   Poista
 12. Mielialaa kohottavan vaikutuksen tunnen itsekin:)Äitini väittää (ja kyllä mä sen väitteen uskonkin)että että olkapäällä viihtyvä kissansa on parantanut niskavaivat,ihan selkeästi mystisiä taitoja noilla kissoilla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon äitiäsi, omakohtaista kokemustakin on fyysisten vaivojen paranemisesta kissakääreellä. Myös univaikeuksiin kissa on hyvä lääke.

   Poista
 13. Oih, nyt tuli tippa linssiin. Mieleen tulvi kuvasta ja tekstistäsi rakas musta kissani Piaf, joka oli 17 vuotta ystäväni. Nyt häntä ei enää ole. Omaa "kissakäärettä" on tosi ikävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että ikävä sattuu. Piaf saavutti kunnioitettavan iän. Tuossa ajassa on jo varmasti kasvettu niin yhteen, että toisen poismenosta jää suuri aukko. Muistot kuitenkin elävät aina.

   Poista
 14. Olen ihan samaa mieltä kanssasi! Terveiset täältä mustan kissan alta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaan, että kokemusta on! Huhuilen täältä mustan kissan kainalosta :)

   Poista
 15. Ei kissakääreen voittanutta, siis "täytteellisen" kääreen :)

  (ajatus täytteettömästä karmii)

  VastaaPoista
 16. Kyllä kissoilla olisi kysyntää jos kaikki tietäisivät tästä loistavasta parannuskeinosta. Täytteettömän käyttö ei tulisi kysymykseen tässä huushollissa. Luulen, että sen vaikutus olisi päinvastainen kuin täytteellisen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista