4.3.2013

Kevät vai talvi?

Näkymä keittiön ikkunan takana on melko lohduton. Katolta rojahti torstain ja perjantain välisenä iltana lumikuorma kuistin päälle, eikä auttanut muu kuin lähteä pudottelemaan taakkaa yön pimeydessä. Onhan meillä tietenkin ulkovalo ja metrisen, tiiviin sekä märän lumen pudottelu kävi hyvin iltaliikunnasta. Kuistin katolta talven mittaan pudotetut lumet kasautuvat keittiön ikkunan eteen. Vielä vähän näkee ulos.

Olen syönyt talven aikana paljon mustikoita ja muitakin varastoon poimimiani marjoja. Tässä aamuherkku, joka sisältää tällä kertaa runsaasti mustikoita, muutaman tuoreen taatelin, cashewpähkinöitä, auringonkukansiemeniä, luomubanaanin, luomuomenan, soijajauhoa, karpalojauhetta ja nesteenä mantelimaitoa. Pinnalle ripottelin koristeeksi ja purutuntumaa antamaan saksanpähkinärouhetta. Tämän avulla jaksoi taas huhkia lumitöissä.

Vaikka ulkona alkoi lauantai-iltana melkoinen lumimyräkkä lähti Prinssi kierrokselle ja jäi sille tielleen. Etsin kaikki ulkorakennusten vakipaikat, mutta en löytänyt Neroa, odottelin aamukolmeen. Lumi oli peittänyt jäljet, joten minulla ei ollut hajuakaan minne kissa oli suunnistanut. Se oli varmaan löytänyt hyvän piilopaikan eikä viitsinyt enää lähteä myrskyssä tarpomaan kotiovelle. Jätin ulko-oven yöksi aamuksi raolleen, jotta kissa pääsee halutessaan kuistille suojaan vällyjen päälle. Aamulla nälkäinen prinssi vastasi ensimmäiseen kutsuuni ja juoksi ruokakupille. Loppupäivän salissa köllötteli hyvin väsynyt kissa.

Tervetuloa Autuaan olon piiriin, Sesse!
Kaikille oikein mukavaa viikon alkua!

49 kommenttia:

  1. Näky on lohduton :) Saisi riittää tämä lumen tippuminen jo ihan mistä vaan. Iltapäiväksi luvattu lisää lunta... Onneksi päivä pitenee koko ajan antaen lisää energiaa.
    Mukavaa viikonalkua! Täällä päässä on liikkeellelähtö tahmeaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi on kokemusta parilta edelliseltä keväältä, että lumimassat katoavat melko nopeasti kun aurinko pääsee vauhtiin. Muuten alkaisi jo pelottaa.

      Poista
  2. Kyllä kevät voisi hieman lempeämmin tehdä tuloaan. Aamulla -18° ja iltapäiväksi jälleen lunta luvassa...huh. Ehkä se sitten tuntuu super ihanalta, kun talvi on lopullisesti selätetty:)

    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin huidellaan parissakympissä pakkasen puolella. Metsuripojatkaan eivät tarjenneet tänään tulla töihin, joten edelleen aurinko pilkottaa puitten takaa :)

      Poista
  3. Ihanaa että tuhlaajapoika palasi kotiin. Me olemme välttyneet lumitöiltä, mutta pakkanen huitelee kahdessakympissä. Toivotaan että kevät etenisi tällä viikolla.

    Mukavaa uutta viikkoa teille molemmille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivottavasti teilläkin on viikko alkanut mukavissa merkeissä! Kun kevät pääsee vauhtiin sitä ei pysäytä mikään :)

      Poista
  4. No johan siinä on lunta kerääntyneenä!
    Ei epäilystäkään etteikö olisi luminen talvi.

    Mukavaa viikkoa!
    Ja Nerolle sopivasti saalistusretkiä sekä yllinkyllin lämpimiä lekotteluhetkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lunta on kotitarpeiksi ja jaettavaksikin. Pakkanen ajoi Neronkin sisäkissaksi, eikä puunkaatajia ole tänään näkynyt, ehkä on liian kylmää ulkotöihin.

      Poista
  5. Aika lohduton näkymä tosiaan. Miten tuo kaikki voi sulaa, mutta kyllä se sulaa..

    Kyllä ne yöjuoksut käy väsyttämään. Nero viettää villiä Prinssin sinkkuelämää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota kasaa on mukava levitellä kun ilmat lämpenevät ja katsoa kun se sulaa humauksessa.
      Nero on huliviliprinssi, joka viettää ajoittain salaista yöelämää. Sitä varmaan harmittaa kun olen löytänyt sen piilot ja on aina etsittävä uusia.

      Poista
  6. Nero tosiaan tietää kuinka pitää emäntää jännityksessä:)

    Sulla se sitten ulkokuntosali on edelleen avoinna,yötäpäivää voi varmaan sanoa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nero vie henkilökunnalta yöunet. Tällä kertaa en kuitenkaan menettänyt mielenrauhaani vaan suhtauduin tyynesti katoamistemppuun.
      Kuntosali on auki 24/7 ja lumien mentyä alkaa uudet harjoitukset puutarhan kanssa, silloin aika kuluu enimmäkseen kuntosalilla.

      Poista
  7. Meillä on siirtolapuutarha-alueella pyörinyt ilmeisesti jo pidemmän aikaa villiintynyt/hylätty kissa ja illalla kun pakkanen taas kiristyi toivoin, että se olisi viimein saatu kiinni ja lämpimään. Ruokittu sitä on ja se on loukutettukin, mutta pääsi karkuun huonon loukun vuoksi.
    Hurjalta tuntuu ajatella, että se on kuukausia ilmeisesti asustellut yhden mökin alla :(
    Viime viikolla näin sen ensimmäisen kerran ja silloin kuulinkin sitten lisää siitä reppanasta. Kovasti se juttelee, mutta lähtee heti karkuun jos ottaa askeleenkin sen suuntaan.
    Täytyy ottaa iltapäivällä kissanruokapussi mukaan ja käydä katsomassa josko se näyttäytyis samaan aikaan kun nuo pari kertaa. Jäätyyhän sen ruuatkin jo tällä kelillä!!!

    KEVÄT, HETI TÄNNE!!! NYT !
    Ja linnaaputkaavankilaa sille, joka jätti kissan heitteille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu kurjalta ajatella, että kissa on hylätty ja yrittää selviytyä talven yli ulkona. Onneksi on ihmisiä, jotka auttavat poloista. Onko paikallinen eläinsuojeluyhdistys tietoinen kisusta? Toivottavasti se saa uuden, rakastavan kodin. Kuivamuona ei jäädy niin kuin märkäruoka, jospa sitä jättäisi kisulle. Sydän aina särkyy kun kuulee noista hylätyistä, ihminen voi olla ajattelematon julmuri.

      Poista
    2. Käsittääkseni se loukkukin oli yhdistykseltä.
      Kaksi naista siinä viereisessä kerrostalossa on huolehtinut kissan ruokinnasta siitä asti kun kuulivat sen mourunnan. Luojan kiitos kissa tuntuu olevan hyväkuntoinen, näyttääkin "pörhöiseltä", eli on ilmeisesti onnistunut kasvattamaan hyvän talviturkin.
      Eilen just juttelin toisen naisen kanssa, lupasivat ilmoittaa jos kissa saadaan kiinni ja yhdistyksen hoiviin.
      Ei tarvi jäädä meidänkään tietämättömiksi.
      Pitäisköhän ostaakin hyvää kuivamuonaa ja jättää se niille emännille sinne....saahan sitä kisulla olla eväät mukana jos/ kun matka jatkuu...

      Poista
    3. Harmi, että loukutus ei onnistunut. Kissa on viisas eläin, eikä se ehkä mene toista kertaa vipuun. Onneksi kulkuri saa ruokaa ja on silmälläpidon alla. Kiitokset täältäkin tädeille, jotka auttavat pulassa olevaa. Voihan se olla jonkun kevään karkuteille ajama lemmikkikin, jota omistaja kaipaa huolesta sairaana. Pitäisikö laittaa ilmoitus löydetystä kisusta jonnekin? Neron velipoikakin luikahti nuorena ulos ja viipyi retkellään pari viikkoa kaupungin laitamilla, osasi kuitenkin itse palata kotiin, mutta voi sitä huolen ja surun määrää.

      Poista
    4. Kuulemma ainakin kadonneet-sivua on tsekattu.
      Juttelin systerin kanssa taannoin kissasta, silloin kun nöin eka kerra sen, ja sanoin että joskus kun kuvasin eri elukoitten jälkiä, näin yhdet joista ajattelin, että näyttäis kissan jäljiltä....systeri kertoi oman mökkinsä läheltä korjanneensa roskiin pienen koirankakan - joka mitä ilmeisemmin olikin kissan kakka! Ei tuolla tiettömillä teillä juur koiran ulkoiluttajia liiku, porttien takana....
      Ja SE oli ilmeiseti jo ennen joulua!!
      Eli mitä ilmeisimmin kissa on pärjännyt suht hyvin niin kauna kun lunta ei ollut kui nimeksi, ny onkin toinen juttu.

      Nyt kun lunta oli luvassa reilusti lisää, oli tuo toinen ruokkija laittanut ruokakipot kyljellään olevaan pahvilaatikkoon lumelta suojaan - ja kissa oli vetänyt kipot esiin, ei mennyt laatikkoon syömään!
      Sen se loukutus teki!

      Kerron lisää heti kun tiedän, nyt otan suunnan lekuriin hakemaan uudet lääkkeet!

      Poista
    5. Onneksi on ruoanlähde! Useinhan omistajat kyselevät eläinsuojeluyhdistyksestäkin kadonneitaan tai ilmoittelevat itse. Paras keino olisi kesyttää kisu ruoalla kevään mittaan, se voisi onnistua ilmojen lämmettyä kun ihmiset puuhailevat enemmän alueella.

      Poista
  8. No on teilläpäin tuota lunta ja märkänä vielä, painavaa siirrellä.
    Onneksi komea kissasi tuli harharetkiltään kotiin, se kevät, se kevät..
    Vaikka ei kovin keväiselle tunnu, parikymmentä astetta pakkasta tänä aamuna täällä.

    Hyvältä näyttää aamupalasi ja siitäpä tuli mieleeni, mustikoita sulamaan nyt.
    Hyvää viikon alkua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kylmyys jähmetti kevätmielen, onneksi tämä on väliaikaista. Mustikoita kannattaa tankata viimeistään nyt, niitä tulee kevätenergiaa.

      Poista
  9. vastaus otsikkoon on kevättalvi ! ei oo kumpikaan vaan se kahdeksas vuodenaika. minusta suomessa tai ainakin meidän leveyksillä ei selkeästi ole neljää vuodenaikaa vaan kaikkien niiden väliajatkin.
    mukavata maanantaita Cheri :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Totta puhut, kevättalvi, ja keikkuen se kevät on ennenkin saapunut :) Ei vaan millään malttaisi näitä väliaikoja :)

      Poista
  10. Talvi vielä koettelee ennen kuin antaa periksi keväälle - toivottavasti pian. :) Nerollakin on kevättä rinnassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan sen annettava periksi enemmin tai myöhemmin, pakkanen vei meiltä kevätrinnan ja pysyttelemme sisätiloissa :)

      Poista
  11. Sanoisin, että kevättalvi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on, sitä vain haluaisi ylittää nuo välivuodenajat ainakin kevään suuntaan metäessä :)

      Poista
  12. Todella herkullisen näköinen aamuupala ♥.
    Voi sitä Prinssiä, kun täytyy kovasti töitä painaa. Sitä mukavampi sen on köllötellä lämpimässä ja nauttia hyvästä palvelusta.

    Mukavaa viikkoa teille molemmille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se on herkullista ja niin terveellistäkin. Kyllä minunkin järkeni mukaan olisi mukavampaa kölliä lämpimässä piian kanssa, mutta kissa valitsi toisin.

      Poista
  13. Voihan Nero, järjestää jännitystä jatkuvasti. Lunta on nyt paljon, ihan liian paljon...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin hämmästyin, miten coolisti suhtauduin prinssin yöjuoksuun, yleensä minulta menee pasmat sekaisin. Nyt ei haitannut kuin liiallinen valvominen.

      Poista
  14. Miehen tulee tehdä mitä miehen tulee tehdä. Prinssien näemmä myös.

    Kyllä tuo iso kasa nopeasti katoaa, kun nyt vaan loppuisi tämä pyry! Lisää ei enää kaivata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään saatiin taas lisää lunta oikein kiitettävästi. Toivottavasti näköala palaa nopeasti :)

      Poista
  15. Uuusi lumi vanhan surma... Näinköhän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei haittaisi yhtään vaikka lumelle tulisi surma :)

      Poista
  16. Kevättä jo kovasti odotellaan siellä kuin täällä..kyllä se siitä kunhan ennättää..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kevät tulee kun on sen aika. On ihan turhaa olla kärsimätön, mutta tämä lumimäärä alkaa jo viedä toivoa.

      Poista
  17. Mä ihmettelen joka vuosi miten talo kestää valtavat lumikuormat seinän lähellä... Meillä on niin iso talo,että lumet poistetaan vain noin kahdelta sivulta. Aina yhtä masentavaa kun koko katollinen lunta romahtaa kulkuväylle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuokin lumikasa on poistettava ennen kuin se alkaa sulaa, tai ainakin seinän vierus on puhdistettava. Uusi katto talossa toi uuden ongelman, lumi tulee rytisten alas :)

      Poista
  18. Hyvä näky sinun ikkunasta,kyllä menee jonkuun aikaa ennen kuin tuokin lumi sulaa.Täytyyhän Neron käydä morsmaikkuja tervehtimässä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumimassat sulavat aikanaan, se on varmaa. Nero voisi ilmoittaa milloin aikoo olla yön poissa, ettei henkilökunnan tarvitsisi turhaan valvoa :)

      Poista
  19. Olipas pitkä matka tänne kommenttien hännille :))
    Just tuota mekin ollaan pähkäilty, talvi vai kevät ja päätettiin että selvästi kevät, perusteluna kevään ilmapiiri! Makoisa aamupala, kelpais mullekin!!! tosi terveellinen, sellaista mekin yritetään, niin kissat kuin ihmiset:)
    -Helena ja Blackie-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilisen paukkupakkasen (aamulla -26) ja lumimyräkän jälkeen tuntuu taas vähän keväiseltä. Talitintit lauloivat titityytä ja se on selvä kevään merkki :)

      Poista
    2. "Titityy" ollaan mekin bongattu! ;)
      -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

      Poista
  20. ♥ juu, tänään näyttää taas talvelta..mutta odotellaan :) Ihanat kuvat postauksessasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keään tuloa ei voi mikään estää, se on vain ajan kysymys.

      Poista
  21. Herkullisen näköinen aamupala! :)

    VastaaPoista
  22. Aamuherkkusi kuulostaa ihan minulle tehdyltä.:) Tätä on pakko kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tälläiset aamiaiset ovat paitsi herkullisia, myös terveellisiä. Suosittelen kokeilemaan, aineksiahan voi lisätä sen mukaan mitä sattuu kotona olemaan.

      Poista

Kiitos kommentista