17.3.2013

Tavattiin!

Rembrandt Silver Standaard vuodelta 1760
Olipa iloista tavata blogiystäviä eilen Kaisaniemen Tulppaanien lumo -näyttelyssä. Tuntui kuin olisi tavannut vanhoja tuttuja, vaikka näin melkein kaikki ensimmäistä kertaa. Kiitos Tiinalle, joka toimi tapaamisen dynamona.
Näyttelyssä oli esillä historiallisia tulppaaneja ja narsisseja. Sarin blogista luin enemmän näyttelyn taustaa, hän kertoi mm, että hiiret olivat ehtineet nakerrella talvella muutamia arvokkaita kellarissa odottaneita sipuleita. Onneksi suurin osa säästyi ja hyötyi iloksemme.
Scilla Mischtschenkoana 'Tubergeniana'
Minulla oli hieman väärät odotukset tulppaanien suhteen, odotin upeita ja runsaita kukkameriä, mutta näyttely on ulkoasultaan melko vaatimaton. Tosin vanhat lajikkeet ovat kiinnostavia. Kun on lukenut Deborah Moggachin Tulppaanikuumeen niihin suhtautuu erityisellä kunnioituksella. Päätin myös, että ensi kevääksi hyödän tulppaaneja kotona.

Anemone Blanda 'Blue Shades'
Pieni balkaninvuokko sai sydämeni sykähtämään,
kunpa kohtaisin tämän näyn pian omassa puutarhassani.

Kiitos paikalla olleille mukavasta tapaamisesta
ja kaikille oikein rattoisaa sunnuntaita ja viikon alkua.


51 kommenttia:

  1. Minäkin harkitsin näyttelyyn tulemista, mutta päätin sitten jättää väliin kun ei minua puutarhabloggariksi voi todellakaan kutsua!
    Hauskaa olisi kylläkin ollut tavata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, olisit tullut! Blogikavereita on kiva tavata, viis kategorioista. Jokainen kukkapenkin tai -ruukun omistaja voi olla puutarhabloggari :)

      Poista
  2. Täälläkin sykähti...suloisuuden suloisuus tuo balkaninvuokko. Kävin ihan googlaamassa jos nyt ymmärsin oikein niin on mukulakasvi (olisi pitänyt syksyllä istuttaa)? Oliko sinulla jo kokemusta tästä herkästä kaunottaresta? Mielelläni kuulen vinkkejä, jos vaikka nämä peukalot alkaisivat vähitellen vihertämään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukuloista sitä tosiaan kasvatetaan ja jos en ihan väärin muista niin laitoin syksyllä niitä kukkapenkkiin, jossa kasvaa myös suloinen syysvuokko ja jotakin muutakin vuokkoa, jonka antaja ei muistanut nimeä. Parhaat ovat kuitenkin pihalla rehottavat valkovuokkomatot ja sinivuokot :) Sen enempää kokemusta minulla ei vielä ole, mutta kerron keväämmällä jos kasvit ovat voimissaan talven jälkeen.

      Poista
    2. Tuli vielä mieleen, että noitahan voisi hyötää talvella ruukussa kellarissa, kuten nuo tuolla näyttelyssä. Olisi aikaisin keväällä ihasteltavaa.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. On jännittävää ajatella, että lajikkeet ovat säilyneet Rembrandtin ajoilta.

      Poista
  4. Kumpa pääsisin syventymään aiheeseen tulppaanit enemmän. Päivärinteen penkissä melkein musta tulppaani nostaa päätään kesäisin. Mieleen tulee vaan hemulin musta kukka muumista. :)
    Ehkä raivaan vielä joskus koivikon ja laitan sinne tulppaani pellon. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heti lumien sulettua alkaa blogeissa hurja tulppaanihehkutus ja mustat tulppaanit ovat monien suosikkeja. Minuunkin tarttui tulppaanikuume muutama vuosi sitten ja se taitaa olla parantumaton :) Nuo näyttävät kevään ja alkukesän kukkijat tuovat paljon iloa.

      Poista
  5. Elämän jatkumo niin kasveissa kuin ihmisissäkin on aika jännä juttu kun sitä alkaa pohdiskella... Vanhojen kasvien lisäksi on aika uskomatonta kuinka puut voivat olla jopa tuhansia vuosia vanhoja. Aika monta sukupolvea siinä on ohi mennyt sitä sun tätä. Ei voi käsittää :) Onneksi kaikkea ei tarvitsekaan ymmärtää!
    Aurinkoisen autuasta sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämänvoima on ihmeellinen asia. Vanhat puut herättävät kunnioitusta, mitä kaikkea ne ovatkaan nähneet ja kokeneet. Nautitaan auringosta!

      Poista
  6. Corgeous flowers and beautiful pictures.
    Have a nice Sunday! :)

    VastaaPoista
  7. Kaunis pieni vuokko! Toivotaan että maa sulaa ja aurinko herättelisi sinivuokkomme pian kukkimaan. Nyt iski haikeus...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin minulle iski haikeus kun näin nuo vuokot, tuli omat sini- ja valkovuokot mieleen. Siellä ne odottavat hangen alla!

      Poista
  8. Kauniita kuvia. Aurinkoa sunnuntaihin!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nautitaan auringosta nyt kun sitä tuntuu riittävän lämmittämään päivää!

      Poista
  9. Oli mukava nähdä! :) Mä suunnittelin vähän samaa, että istuttaisin tulppaaneita ja muita tuollaisiin ihaniin saviruukkuihin ja niistä saisi sitten nautiskella jo ennen kuin puutarhassa on vielä mitään erityistä nähtävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle vaivannäöstä. Minulla on ollut aiempina vuosina tulppaaneita ruukuissa hyötymässä, mutta otin ne valoon aina vasta kun ne jo tarkenivat pihalla. Peuroilla oli tapana syödä penkissä kasvaneet tulppaanit ja lopulta ne popsivat ruukkutulppaanitkin. Mutta nyt kun meillä on vahtikissa ovat tulppaanit saaneet olla rauhassa sekä peuroilta, että myyriltä (koputtaa puuta), jätin hyötämisen sikseen. Mutta näyttelyn tulppaanit inspiroivat kokeilemaan aikaisempaa hyötämistä.

      Poista
  10. Hauska idea tuo blogitapaaminen. Itse olen vieläkin aika uusi bloggaaja, mutta täytyy myöntää, että jo lyhyellä ajalla muutamien elo on tullut yllättävän tutuksi... Kiva, kun saitte järjestymään ja vieläpä kivassa, yhteyteen sopivassa paikassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todella kiva idea, sillä moniin on tutustunut jo aika pitkältä ajalta. Ensi kerralla (sellainen varmasti joskus tulee) täytyy mainostaa tapaamista täällä omassa blogissakin. Kasvitieteellinen puutarha oli oiva tapaamispaikka puutarhureille, saimme olla hetken kesässä :)

      Poista
  11. Kiva, että tapaaminen oli onnistunut. Olisin tahtonut liittyä mukaan, mutta ei nyt tässä kohtaa vaan jaksanut. Ensi kerralla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi kerralla sitten! Minunkin pääsemiseni tapaamiseen oli epävarmaa lopputunneille asti, mutta onneksi pääsin lähtemään, nyt on blogikavereista toisenlainenkin kuva.

      Poista
  12. Vastaukset
    1. Nyt sydän läpättää kovasti kukille, onneksi kohta on pääsiäinen ja kukkasesonki alkamassa.

      Poista
  13. Cheri, lueppa kirja Tulppaanimurhat, jolla on tosipohja, niin tiedät, miten arvokas voi olla historiallinen tulppaanin sipuli.

    Minulle myyrät suovat vain muutamia tulppaaneita, mutta niistä vähistäkin olen kiitollinen;-)

    Hyvin jännittävä scilla kuvassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulppaanimurhat onkin vielä lukematta. Tulppaanikuumeesta pidin kovasti ja kyllä siinäkin kävi hyvin ilmi miten käsittämättömän arvokkaita tulppaanin sipulit olivat.
      En tiedä mitä myyrät ovat lumen alla touhunneet, mutta toivon, että ainkin joitakin sipuleita on säästynyt.
      Scilla oli houkuttelevan näköinen, en ole tavannut ennen tuollaista, mutta ottaisin mielelläni vaalean sinisen kevätairuen puutarhaani.

      Poista
  14. Mulla on mennyt ihan ohi, vaikka useampi tuttu bloggaaja tuolla on näkynyt olevan. Olen kyllä vähemmän ehtinyt bloggamaan ja lukemaan... Olisi ollut kiva nähdä naaamoja blogien takana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua vähän harmittaa, etten mainostanut tapaamista blogissani, ensi kerralla olen fiksumpi ja laitan vaikka sivupalkkiin maininnan, niin, että mahdollisimman moni innostuisi lähtemään mukaan. Oli todella kiva nähdä kasvot ja juuri niin ihania ja lämpimiä ystävät olivat kuin olin kuvitellutkin.

      Poista
  15. Miten keväinen postausaihe. Kauniita kukkakuvia. Harmittelen, kun kaikenlaiset blogitapaamiset ovat pitkän matkan päässä. Hienoa silti, että sellaisia järjestetään :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä aihe sopii erinomaisesti tähän malttamattomaan kevään odotuksen aikaan. Blogitapaamisia järjestetään muuallakin maassa, muistan jokin aika sitten lukeneeni jostain pohjoisemmasta tapaamisesta, joka taas minusta oli kaukana. Toivottavasti osuu sopiva kohdalle tai matkustaminen innostaa kauempaakin.

      Poista
  16. uljaita tulppaaneja! tulppaanien historia on jännittävä :) joskushan on kuulema voinut ostaa talonkin muutamalla tulppaanin mukulalla :D muistelen näin lukeeni.. itsellä ei tulppaanit oikein kasva, tai kasvaa mutta joku nakertaa mukulat varmaan talven aikana.. :D muistelen että joskus tuli kokeiltua -olin ehkä 7v silloin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi sipulit eivät ole samoissa hinnoissa kuin Rembrandtin aikaan :) harvassa puutarhassa näkyisi noita uljaita kukkijoita :) Harmillista, että tulppaanin sipulit ovat joidenkin mielestä niin maukkaita :) Laitoin ensimmäiset sipulini betoniseen, maahan upotettuun kaivonrenkaaseen ja silti joku kävi ne syömässä.

      Poista
  17. Kiitos itsellesi, oli niin kiva tavata kasvokkain! Harmi kun et jatkanut yhteistä matkaamme, kun menimme lounastamaan (olisin saanut lisätukea nepalilaiselle ruualle, kukaan muu ei ollut innostunut ;-)) ja sitten kävelimme vielä Linnunlaulun kautta Talvipuutarhaan, joka on huikea paikka - vielä upeampi nyt restauroituna kuin muistin ja muistoissani se on sentään upea.
    Mulla taas on yöpöydällä Anna Pavordin The Tulip, öh, ollut jo monen monta vuotta mutta luen sitä lyhyissä pätkissä muiden kirjojen välissä, ei tällaista lukutapaa kai pitäisi mainostaa.
    Mutta vielä kerran, kiitos kun tulit, oli niin kiva tavata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman muuta nepalilainen olisi saanut ääneni, mistä arvasit :) Oli todella kiva tavata ja harmi kun jäin paitsi loppuhauskuuksista. Semminkin kun prinssi tuli kotiin vasta illalla, joten huolehdin ihan turhaan sen voinnista. Toivottavasti ensi kerralla on paremmin aikaa. Täytyypä käydä katsastamassa talvipuutarha, se on oivaa lääkettä kevätkuumeeseen.

      Poista
  18. Aivan ihanaisia kukkasia kuvissasi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli virkistävää nauttia kukkien loistosta ja kasvitieteellisen puutarhan ikuisesta kesästä.

      Poista
  19. Varmasti mukava ollut tavata blogituttuja :), ihania kukkakuvia. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Annele! Tapaaminen toi ihan uuden ulottuvuuden blogiystävyyteen.

      Poista
  20. Vastaukset
    1. Kiitos, Minttuli. Oli hieman vaikea keskittyä kuvaamiseen väenpaljouden keskellä, mutta jotain sain kuitenkin napattua.

      Poista
  21. Kiitos tapaamisterveisistä. Blogiystäviä on kiva tavata! Me matkasimme eilen maalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisitpa ollut mukana! Ehkä sitten ensi kerralla. Maalla on mukavaa nauttia kevätauringosta!

      Poista
  22. Oli todella mukavaa tavata, Cheri! Kiitos mukavasta seurasta. Sait otettua hienoja kuvia!

    T. Satu ja Anne-Mari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos teille mukavista juttutuokioista, toivottavasti voimme tavata joskus uudelleen. Valitsin muutaman yksityiskohtakuvan, Anne-Mari sai otettua hienoja yleiskuvia, jollaiset jäi minulta kokonaan puuttumaan.

      Poista
  23. Cheri, oli niin kiva tavata nainen Autuaan olon takaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin, Maria, oli todella kiva tavata. Sinä olet pitkäaikaisimpia blogituttavuuksiani ja tuntui kuin olisi tavannut vanhan ystävän.

      Poista
  24. Ihanan kuuloinen näyttely!

    (PS. Sinulle on haaste blogissani!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukat ihastuttavat nyt kun ei odota muuta kuin lumen katoamista ja lämmön saapumista. Käyn kurkkaamassa millainen haaste minua odottaa, kiitos jo etukäteen :)

      Poista
  25. Todella kaunis vuokko ja sain innostuksen tapaamisestanne että täyttyä vihdoin matkustaa kokemaan Talvipuutarha ja voisihan sitä viritellä vastaavaa treffiä puutarhaväelle tänne Hämeenkin suunnalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kasvitieteellistä ja talvipuutarhaa. Niissä saa hetken nauttia kesästä vaikka talvi vielä pitääkin otteessaan. Tapaamiset ovat kivoja, sopivan kohteen ilmaannuttua väki lähtee varmasti liikkeelle. Puutarhaväkihän on levittäytynyt ympäri maan.

      Poista

Kiitos kommentista