13.4.2013

Väsyttää


Lumi on viimein alkanut selvästi sulaa.
Talvi on ollut pitkä ja rankka. Se alkoi tavallista aiemmin ja päättyy tavallista myöhemmin. Tuntuu, että voimavarat on käytetty eikä reserviä enää ole. Olen tankannut vitamiineja ja hivenaineita vaikka syönkin terveellisesti, mutta silti sekä keho että mieli ovat uupuneita.
Nerolla sen sijaan tuntuu riittävän virtaa, se on katsonut kalenterista, että nyt on kevät eikä ole välittänyt hangista tai pakkasista. Aamulla pitää lähteä töihin jo viiden maissa ja henkilökunta raahautuu puoliunessa avaamaan ovea.

Luojan kiitos alamme viimein päästä voiton puolelle. Eilen huomasin, että maasta nousee kasvua nopeasti sitä mukaa kun lumiraja väistyy. Kohta voi jo tarttua haravaan.

Tuntuu siltä ettei olisi tarvittu enää pitkää aikaa kun voimat olisivat ehtyneet ja alakulo ottanut vallan.
Kevät tuli yhdennellätoista hetkellä!

Lämpimästi tervetuloa Autuaan olon piiriin, Hilma!
Welcome to join Autuas olo, Maria!
Kaikille ihanan keväistä ja toiveikasta viikonloppua!

54 kommenttia:

 1. Samanlainen olo on ollut minullakin, aivan kuin olisi patterit lopussa. Viikonloppu on alkanut sateisena, mutta ei haittaa, lumet saavat vihdoin kyytiä! Hyvä, että Nerolla riittää virtaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun sataa vettä, jos nämäkin sateet olisivat tulleet lumena olisi moni vaipunut epätoivoon. Nyt lumi katoaa pikavauhtia ja pajastaa kauan kaivatun maan. Nero jaksaa ja tuntuu, että sillä virta vain lisääntyy.

   Poista
 2. Meinasi jo usko kevääseen loppua, mutta nyt se tuntuu tulevan.
  Oikein hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Usko on ollut koetuksella, mutta nyt on todella hyvät merkit ilmassa.

   Poista
 3. Tässä kun istun keittiön pöydän ääressä ja katselen ulos ikkunasta, niin näen patiolla grillin, johon nojaa lumikola. Sulassa sovussa siellä likoavat vesisateessa :). Ei voi piristäväksi näyksi kehua, mutta nyt kun kerran sataa, toivon, että sataisi kunnolla, niin päästäisiin vihdoin ja viimein eroon noista energiasyöpöistä lumihangista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin täällä katselen tyytyväisenä, miten lumet katoavat ihan silmissä. Tällä menolla ensi viikolla pääsemme kuopsuttelemaan ulos ja ihailemaan kasvua. Hyvästi lumi!

   Poista
 4. Nyt jos joku kysyisi millaisen haluat ensi talvesta, mustan lumettoman ja pimeän, vai toisinnon kuluneesta talvesta, niin eppäilenpä vahvasti, että se mustuus saisi kannatusta muiltakin kuin minulta :D
  Ei tätä vaan jaksaisi enää, ei yhtään tällaista talvea enää, kiitos ja amen!

  Olen monena päivänä meinannut mennä etsimään vanhan läppärin kätköistä paria kuvaa, mutta en uskalla kun kuitenkin katsoisin miltä näytti Lillan pihalla vuosi sitten tähän aikaan....se olis jo liian rankkaa, sillä eihän silloin ollut tällaista, eihän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ottaisin mieluusti uudelleenkin lumisen ja valoisan talven, mutta saisi olla puolet lyhyempi :) Se on tämä loppumattomuus, joka vie voimat.
   Onneksi kevät ottaa nopeasti kiinni ne menetetyt pari viikkoa, voimme unohtaa koettelemukset ja iloita puutarhasta.

   Poista
  2. Käypäs noukkimassa muutama kysymys...

   Poista
 5. Vesisateessa on se hyvä, että lumet sulavat ja sipulikukat tulevat esiin...tai niin ainakin toivon!:) Muuten ottaisin kyllä mieluummin auringonpaisteen vaikka se tulisikin kylmemmän sään kylkiäisenä, matalapaine vie minusta aina energiat ja nyt on luvattu sadetta koko viikoksi. Mukavaa viikonloppua, me lähdemme kohta koirien kanssa katsomaan, onko ketään tehty sokerista.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asioissa on monta puolta, koirien kannalta kurakelit eivät ole kivoja. Kun vesisade sulattaa lumen ja maan pinnan niin seuraava auringonpaiste saa kevään purskahtamaan täysillä. Matalapaine ei ole kiva, mutta tässä sateessa näen toivon.

   Poista
 6. Heti alkaa masennus kurkistella nurkan takaa kun harmaata ja lunta tulee. Jospa tuo ränta ja kosteus sulattaisi taas vanhaa lunta.
  Voimat ovat kyllä vähissä täällä myös. Pelottava tuo kissan suu,,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloitsen näistä sateista, kevät astuu niiden myötä kukonaskelen eteenpäin! Kun katsoo tuota kissan purukalustoa on iloinen, että kissat ovat yleensä ystävällisiä ja pehmeäluontoisia.

   Poista
 7. Kyllä nyt lumet saavat kyytiä ,vettä sataa ♥

  VastaaPoista
 8. On Nerolla hyvät hampaat hauskan näköinen haukotellessa
  Meilläkin vettä sataa ,ensimäinen yö oli kun ei ollut pakkaista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun yöpakkasista päästiin, vesisade tuo kevään uskon minä.

   Poista
 9. Se on vielä hetken aikaa harmaata, mutta sade siivoaa lumen pois. Ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän harmauden kestää kun tietää kevään viimein edistyvän. Näen jo silmissäni sen aurinkoisen ja lämpimän päivän kun luonto alkaa äkkiä vihertyä. Ihanaa tosiaan.

   Poista
 10. JES! Nyt sataa vettä! Miten voikaan iloita näin paljon vesisateesta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopas muuta, en olisi uskonut hihkuvani kevään vesisadekaudesta :) Luulen, että kasvit ovat kanssamme samaa mieltä.

   Poista
 11. Sama täällä, nyt makaan sängyssä , eikä millään jaksais töihin lähteä, mutta pakko...
  tarvis kyllä jonku piristysruiskeen, jospa sen sais niistä pikku siemenistä ja kasvusta :)
  ihana kitakuva Nerosta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvu ja kevään eteneminen auttaa! Vitamiinitankkaus tekee myös hyvää. Onkohan tämä nyt sitä kuuluisaa kevätväsymystä?

   Poista
 12. Kuulostaa niin tutulta! Keväisin käyn aina hitailla... Beroccaa ja D:tä hamstrasin apteekista, saas nähdä alkaako kohta helpottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on aina keväisin hidas olo, äkillinen aurigonvalo tuntuu olevan shokki elimistölle :) Mutta tänä keväänä on tuntunut erityisen raskaalta, kevään viivyttely ottaa veronsa. Vitamiineista saa potkua ja tietysti siitä, että kevät viimein pääsee vauhtiin.

   Poista
 13. Ainoastaan pitkän ja kuivan hellekauden jälkeen vesisade on ilahduttanut yhtä paljon kuin tänä aamuna. Vaikka aurinko on viime viikkoina paistanut todella upeasti, on kyllä koko ajan ollut sellainen tunne, että ellei kevät pian ala edistymään, muutan etelään. No, eihän se niin yksinkertaista ole, mutta fiilis on ollut tällainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä valo on tietysti ollut mieleen, mutta olen myös alkanut epäillä jääkauden lähestymistä. Miten keväisestä vesisateesta voikin iloita näin paljon. Innolla tökin taas siemeniä multaan kun usko kevääseen heräsi.

   Poista
 14. Voi, samanlaista väsymystä on täälläkin ollut ilmassa vaikka minäkin olen koettanut tankata kaikenmoista lisäainetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä vitamiinit ja hivenaineet tehoavat vähitellen kevään etenemisen myötä ja voimavarat palaavat ennalleen.

   Poista
 15. minulla on kans käytössä monet hivenaineet :) joskus on silti semmoisia päiviä että tekee mieli vain nukkua ja oleilla, välillä taas on virtaa vaikka muille jakaa. Kaikki nuo on ihan sallittuja olotiloja :) meditointi aamulla virkistää..
  minua auringonvalo virkistää ja ammennan energiaa kuin aurinkopaneeli. joinakin päivinä tarvitsee silti tujauksen vahvaa kahvia.
  ihanat kuvat sulla tässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi kohta pääsee lataamaan itseään lämmöllä ja auringolla. Kuinkahan huonossa jamassa sitä olisikaan ilman meditaatioharjoitusta. Talvi on nakertanut varastoja ja uutta tankkausta kaivataan.

   Poista
 16. Tuo yhdestoista hetki kuvaa tilannetta paremmin kuin mikään! Tänään vin pitkästä aikaa kaupungilla, ihan kevätvaatetta ostamatta ja totesin, että vastaantulevista ihmisissä oikein näkyi talven jäljet. Olisin halunnut taputtaa nuutuneita kulkijoita rohkaisevasti olalle ja toivottaa iloista kevättä. Minä niin odotan havavointikelejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös huomannut ympäristöstänikin, että yhdestoista hetki on käsillä. Tämä talvi on luultavasti pituutensa vuoksi ollut kovin kuluttava ja vaikuttaa, etteivät monet jaksaisi sinnitellä enää yhtään. On ihana hetki kun saa vaihtaa lumilapion haravaan.

   Poista
 17. Väsymystä on ilmassa ja yritän itsekin olla antautumatta sille ja taistella koko ajan vastaan. Onneksi sulla ei mennyt ihan siihen viimeiseen pisteeseen saakka, vaan sait jotain otetta, että kevät tulee ja olo piristyy. Sää on tänään ihan kamalan ahdistava, mutta mieltä nostattaa se, että sateen jälkeen paistaa aina ja lumi sulaa nopeammin. Voimahalit ja piristystä viikonloppuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anne! Mieltä piristää se kun näkee lumen sulavan vinhaa vauhtia ja maa sen alla on jo pehmeää. Kestän mielelläni sateiset, auringottomat päivät kun tiedän, että tästä kaikki muuttuu paremmaksi. Nyt kovaa vauhtia kevättä kohti!

   Poista
 18. Tästä talvestako tämä väsymys johtuukin? No, kävisi kyllä järkeen. Minä jo syytin poskiontelontulehdusta (joka mulla kyllä saattaa itse asiassa olla).

  Haukotuuuuuusssss.....!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääset helpolla poskiontelontulehduksesta. Tietysti kaikki flunssat ja muut vievät paljon voimavaroja myös. Onneksi on viikonloppu ja saa nukkua pitkään :)

   Poista
 19. Kissalla on ihanat pienet yläetu- ja alaetuhampulit.Upea kuva upeasta Nerosta! Harvoin saa tällaisen kuvan hsukottelevasta kazimuksesta.
  Kotikissa on niin minikopio isosta villikissasta ja tämä kuva on yksi hyvä todiste sille.
  Virkeyttä ja voimaantulosta Neron mamille.
  T. Leena ja Pojat (kissapojat)

  VastaaPoista
 20. ....voimaantumista sinulle piti kirjoittamani...
  T.L&P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nero on ensimmäinen kissani, meillä oli kotona vain koiria. Luulin ensin, että Neron hampaissa on jotain vikaa kun etuhampaat eivät kasva :) Mutta kun eläinlääkäri ei huomauttanut asiasta niin uskoin että ne ovat normaalit. Nehän on todella pienet verrattuna noihin mahtaviin kulmasapeleihin.

   Poista
 21. Samat mietteet! :) Talvi on kestänyt todella pitkään ja on ilo nähdä nurmikon alkavan vihertää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talven hiljaisuus on kestänyt liian pitkään, mutta onneksi on enenevissä määrin maata näkyvissä :)

   Poista
 22. Tämä talvi on ollut liian pitkä. Ei ihmisen kuulu kestää kylmää harmautta loputtomiin. Aurinkoa ne kasvitkin kaipaavat kukoistaakseen. Sitä kohti onneksi mennään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka pidän talvesta niin rajansa kaikella :) Ehkä kylmä ja sateinen kesäkin kulutti jo voimavaroja niin, että talveen lähdettiin huonommin varustautuneena. Mutta nyt viimein kevättä kohti!

   Poista
 23. Sama täällä. Vitamiiniarsenaalia on pitänyt lisätä;) Kyllä auringolla on ilmiselvästi voimaannuttava vaikutus. Sen huomaa, kun tällä viikolla on ollut näitä harmaita, sateisi päiviä... tuntuu, että hyvä kirja ja oleilu vetää puoleensa;) Toisaalta olen kyllä vesisateista erittäin tyytyväinen, se on parasta antamaan lumille kyytiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt nopeasti kevätkuntoon. Olin tänään risusavotassa ja aika hyvin siinä puuhassa kastui. Aurinko antaa sateen hoitaa lumen pois ja aloittaa sitten kevään teon oikin kunnolla.

   Poista
 24. Makea haukotuskuva! Nero on aina niin komee :) Joo, kevät saisi tulla ja pelastaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut ne ovat komeita tilanteessa kuin tilanteessa :) Kevät on ihan nurkan takana, kohtahan on jo Vappukin!

   Poista
 25. Onneksi se kevät vihdoin tuli :) On kyllä ollut pitkä talvi, ja viime kesäkin oli mitä oli. Minä pohdiskelin tänään, että nyt kun voimat tuntuvat palailevan, sitä vasta tajuaa kuinka väsynyt on tullut oltua. kevät <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama juttu, vasta nyt kun ei enää tarvitse sinnitellä tajuan, miten väsynyt olen. Onneksi on tuota risusavottaa, jonka parissa voi kerätä voimia. Ihanaa kun kevät viimein pääsi voitolle, tänään paistoi jo vähän aurinkokin.

   Poista
 26. Kyllä on makoisa haukotus.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista