8.6.2013

Onnellinen pesijätär

Pesukone, jonka olin ostanut vuosia sitten kierrätyskeskuksesta meni rikki. Pyykinpesukone taitaa olla ainoa kodinkone pölynimurin lisäksi, jota ilman on vaikea tulla toimeen.
Oli ostettava uusi.

Uuden koneen energialuokka on A+++. Koneen moottorilla on kymmenen vuoden takuu, yritin välttää kertakäyttötuotetta. Pesutulos on erinomainen ja erilaisia ohjelmia löytyy paljon. Neron toive oli, että laite on hiljainen ja sekin toteutui. On ollut niin hienoja pyykinkuivatusilmoja, että pyykkääminen on ollut iloista puuhaa. Mitähän seuraavaksi pesisi?

Eilen saimme sadetta, mutta vaikka se virkisti mukavasti
jäi luonto vielä janoiseksi.

Добро пожаловать в Autuas olo
Надежда Степановна Пастухова!
Iloista viikonloppua kaikille!

58 kommenttia:

  1. Onnea uudesta pesukoneesta! Hienoa, että Neronkin toiveet pystyttiin täyttämään ;)
    Jos lähistöllä on mäntyjä tai katajia, tulee niiden siitepölystä ulkona kuivuva pyykki ihan keltaiseksi. Sen saa toki ravistelemalla pois, kun on kuin pölyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä uusi kone on fiini ja tehokas. Onneksi pyykki kuivuu nyt todella nopeasti, ei passaa liian kauan ulkoiluttaa sitä siitepölyä keräämässä. Sadevesi huuhtoi sitä katolta, tynnyriin. Kun keväällä karsittiin runsaasti puita, väheni tämäkin ongelma.

      Poista
  2. http://www.youtube.com/watch?v=j3rznMSdNtQ

    Tässä linkissä sulle aiheeseen sopivaa musiikkia soimaan =)

    VastaaPoista
  3. Kaikki on pesty, mattopyykki vielä odottaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi ollut hyvät helteet pestä mattojakin, vaan kaikkeen ei kerkeä :)

      Poista
  4. Meillä meni keväämmällä rikki 12v pyykkikoneemme ja ostimme uuden kans. Voi että..on se vaan fiini ku vertaa vanhaan, piippaa puuppaa, näytöt ja kaikki. Ah! ;) Ja varmaan vie vähemmän sähköäkin ja tosiaan moottorilla 10v takuu, muuten 2v ja rumpu on ISO, hyvä asia lapsiperheessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä uudet koneet ovat hienoja ja monipuolisia. Ensimmäiseksi mykistin kaikki piippaukset ja puuppaukset, onneksi on sellainenkin toiminto, meillä kun pitää olla hiljaista, sanoo Nero. Ja pesutuloskin on ihan omaa luokkaansa verrattuna vanhaan. Uusi käyttää vähemmän sähköä ja vettä ja ohjelmat ovat nopeampia, olen tyytyväinen hankintaani.

      Poista
  5. Pyykitkin tuntuvat niin onnellisena narulla kuivuvan! Minun pesukoneeni on ostettu uutena, mutta vuosi oli 2001. Eli hyvin on kestänyt ja vielä näyttäisi toimivan hyvin! Pidetään peukkuja että vielä pitkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidetään peukkuja! Täällä on onnellinen pyykkäri ja onnelliset pyykit, sekä onnellinen kissa :)

      Poista
  6. Olen tehnyt havainnon että pesukoneen ikä on noin kymmenisen vuotta, minulla on menossa elämäni toinen oma kone. Ihan mahtava juttu, pesukone kissan maun mukaan, voisiko tätä käyttää tuotteen markkinoinnissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla taitaa nyt olla ensimmäinen ihan uusi, tuliterä pesukone. Olen aivan laitteen lumoissa :) Hyvä kone kissatalouteen tai tämän kissakin valitsisi, voisivat olla hyviä sloganeita koneen valmistajalle.

      Poista
  7. Tuossa ylimmässä kuvassa on ehtaa maalaisromantiikka! Vau! Jos sopii, voisin vaihtaa sen blogisi "mainoskuvaksi" omaan blogiini? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki voit käyttää kuvaa! Täällä kukkii maalaisromantiikka :)

      Poista
  8. Voi miten ihanat kuvat olet saanut!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, onnellinen pesijätär näkee pyykinkin kuvauksellisena :)

      Poista
  9. Sanopa muuta, ihanaa, kun pyykki kuivahtaa alle parin tunnin ja siihen tulee raikas tuoksu. Ulkona kuivattu pyykki tuoksuu eniten puhtaalle ♥ Me ostettiin tai isäntä osti käytetyn pesukoneen kierrätyskeskuksesta. Sieltä sanottiin, ettei siinä toimi eräs ohjelma. Vaan kuinkas ollakaan, kaikki toimii, kone mittaa itse pyykin ja kertoo sitten ajan, eli jos konetta kokeiltu tyhjänä, tämä ei ole toiminut. Me olemme olleet iloisia 60€ koneesta, jonka ovh linee lähemmäs 1000.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno löytö! Eilen laitoin lakanat koneeseen ja illalla puhjahdin jo puhtaiden ja tuoksuvien lakanoiden väliin. Edellinen koneeni maksoi viisikymppiä ja pelitti mukavasti monta vuotta, mutta tämä ihka uusi on aivan mahtava vehje vaikkei maksanut kuin muutaman satasen.

      Poista
  10. Niin raikas ja kaunis kuva tuosta puna-valki-liinasta ja kukista! Onnea uudelle koneelle, se energiaystävällinen malli ja hiljaisuus kuulosta tosi hyville ominaisuuksille - ja ulkona kuivatettu pyykki tuoksuu niin raikkaalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halusin juuri energiaa säästävän laitteen, koska valintani oli uusi laite. Aluksi piti oikein käydä kurkkaamassa, että toimiiko kone ollenkaan kun se oli niin hiljainen verrattuna edelliseen rämistelijään.

      Poista
  11. Pyykinpesu on kesällä ilo, kun saa kuivattaa ulkona.Saapas nähdä miten kauan meiän kone kestää...sekin on käytettynä saatu ja muutossa siinä meni ohjelman valitsin rikki, niin nyt pestään aina samalla ohjelmalla, taitaa olla joku 60 astetta, ihan hyvin on mennyt niinkin.
    Lisäksi linkous pitää laittaa aina erikseen päälle, mutta onhan tuohon jo tottunut.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla oli vanhan koneeni kanssa vähän samoja vaivoja; luukun salpa meni rikki ja se piti avata ja sulkea aina ruuvarilla :) Hieman arvailujen varassa olivat myös ohjelmat, mutta lopulta siitä meni ilmeisesti koko piirilevy rikki, se halusi koko ajan ottaa vettä, joten siitä oli pikimiten päästävä eroon. Siksikin varmaan tämä uusi laite tuntuu ihanan vaivattomalta.

      Poista
  12. Pyykin peseminen ja kuivaaminen ulkona kesällä on kivaa. Nyt on tosiaan ollut hyvät ilmat siihen tarkoitukseen. Onnea uudesta pesukoneesta, se on tärkeä kapine huushollissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, pesukone on tärkeä laite. Aluksi täällä ei ollut vesijohtoa eikä niin ollen pesukonettakaan ja oli hieman hankalaa käydä aina jossakin pesemässä lakanapyykki. Niin reipas en ollut, että olisin vanhaan tapaan pessyt ne paljussa ja käynyt avannolla huuhtelemassa :)

      Poista
  13. Meiltä hajosi pesukone viime vuonna. Harmillista ettei nykyään tehdä enää niin kestäviä kapistuksia! Ja harmillista sekin, etten voi kuivattaa pyykkiä ulkona siitepölyn takia.

    Mukavaa viikonloppua ja rapsutuksia Nerolle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, rapsutukset välitetään tuota pikaa.
      En ole onneksi allerginen siitepölylle, nukun oikein hyvin ulkona kuivaneissa lakanoissa.

      Poista
  14. Pyykkääminen on kivaa ja ihan antoisaa puuhaa, kun on hyvät vehkeet, joilla tulee pyhdasta ja parasta sinulla, että mahdollisuus kuivatella pyykkejä noin ulkona. Kuvitella saattaa, että miten ihanan tuoksuisia lakanat on! Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen todella nauttinut uudesta koneesta! Puhdasta tulee ja nytkin kun palasin naapurista talkoista pesin vaatteet 15 minuutin pikaohjelmalla ja aamulla kun lähden jatkamaan talkoita saan ne taas ylleni. Ulkona kuivaaminen on ylellisyyttä ja kaikkein ekologisinta.

      Poista
  15. Täällä toinen onnellinen pesijätär. Jo monta päivää olen purkanut varastosta säkkejä, jotka päätyivät sinne perinnönjaon jälkeen jo pari kesää sitten. Nyt kuivaa isopikin tekstiili, jopa untuvavuodevaate lähes ilman vaivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmat hellivät meitä pesijättäriä :) Nyt kuivuu paksumpikin päiväpeitto.

      Poista
  16. Voi kun pyykkääminen hauskaa jos voi kuivata ulkona..ihana tuoksu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ulkona kuivaaminen on tässä puuhassa kaikkein ihaninta.

      Poista
  17. Ihan totta, että ilman pesukonetta ja imuria on kyllä vaikea olla. Astiat voi pestä käsinkin, mutta pyykit - en enää nuoruusvuosien muutaman vuoden nyrkkipyykkäämisen jälkeen kyllä haluaisi sitä hommaa takaisin ! Niin ja kännykkä ja tietokone on pakko olla :) Tuo eka kuva on ihan huippu !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ei ole astianpesukonetta enkä haluakaan, uskon, että käsin tulee puhtaampaa :) Muutamaan vuoteen kun ei ollut vesijohtoa tuntui pyykinpesu työläältä, kyllä koneen helpotus on itselleen suotava. Vietin tänään koko päivän ilman kännykkää kun unohdin sen aamulla kotiin, tuntui jotenkin alastomalta :)

      Poista
  18. Ihana tuo ylin kuva! Lupiineissa ja punavalkoisissa tekstiileissä on ihanaa kesänostalgiaa. Leppoisaa iltaa!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Narulla liehuva pyykki on tosiaan jotenkin nostalgista ja kotoista.

      Poista
  19. Ihana, kun voi kuivattaa pyykin ulkona. Puhtaisiin, ulkona kuivattuihin lakanoihin onkin kiva käydä nukkumaan.
    Kyllä pesukone on aivan ehdoton.

    Ensimmäinen kuva on hieno.
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen samaa mieltä pesukone on melko välttämätön ja paljon arkea helpottava laite. Eilen illalla juuri kömmin puhtaisiin tuoksuviin lakanoihin saunan jälkeen.

      Poista
  20. Kunnon HILJAINEN pesukone on ihan paras, ja pyykin ulos -ripustelussa on jotain terapeuttista! Lapsiperheessä on kuivausrumpu kovalla käytöllä mutta hyvillä keleillä on ihanaa kaivella pyykkipoika-pussi esille ja nuuhkia puhtaita kuivuvia tekstiilejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin aika kauhuissani kun digitaalinen kone piippasi joka painalluksella ja soitti jotakin melodiaa kun sai hommansa valmiiksi. Onneksin nuo äänet voi mykistää ja nauttia hiljaisista pesuista. Pyykkien kuivaaminen tuuli- ja aurinkovoimalla on ihan mukavaa kun on tälläiset ilmat. Viime kesä oli toivoton.

      Poista
  21. Hui että miten huikean kauniita kuvia. Sinä se aina löydät nuo elämän kauniit kuvakulmat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos! Olen oikeasti riemuissani uudesta laitteesta ja täysin pyykinpesun lumoissa. Arjen iloja!

      Poista
  22. Niinkin arkisesta aiheesta kuin pyykinpesu voi saada näin idyllisiä kuvia!

    VastaaPoista
  23. Tykkään myös pyykätä ja eritoten laittaa pyykkiä ulos kuivumaan.Tänäänkin oli lakanat ulkona kuivumassa.Silittämisestä en site pidä alkuunkaan.Kuvasi ovat kyllä kauniita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silittäminen ei ole aina kivaa :) Eikä varsinkaan helteellä. Mankeloidut lakanat kylläkin ovat miellyttävät.

      Poista
  24. Meillä pyykit kuivataan kuivausrummussa (paras kissankarvojen erottelija) ja sisällä:( Ulkona kuivatun pyykin tuoksukin on ihan erilainen ja onhan se huomattavasti ekologisempi tapa kuivata, mutta siitepölyallergian takia ei pystytä tässä kodissa. Maalla kyllä kuivataan ulkona - ja joskus vien esimerkiksi lakanat sinne ihan vain pesua ja kuivaamista varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissankarvojen erottelija olisi kyllä hyvä :) Narulla kuivuva pyykki kuuluu kesään, joskus kyllä ripustan pyykit ulos talvellakin, pakastekuivattu pyykki on myös raikasta.

      Poista
  25. Oih, mitä pyykkikuvia. Ihan melkein tekee mieli täyttää pesukone :).

    VastaaPoista
  26. Meillä oli monta vuotta joltakin tuttavalta saatu vanha pyykkikone, joka sitten tuli tiensä päähän. Muistan vieläkin kuinka tyytyväinen olin uudesta pyykkikoneesta. Jos kaikki tulisi kuin "napista painaen", ei yksinkertaisista asioita ymmärtäisi olla kiitollinen :)

    Ihania pyykkikuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aivan haltioissani uudesta koneestani, lähipiiri jo vihjaili, että olen rakastunut pesukoneeseen :)

      Poista
  27. Onpas viehättävä blogi! Jotenkin vahingossamtänne löysin ja ihastuin heti! Liityin saman tien lukijaksi ja selailin kuvat ja kirjoitukset! Tykkään kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimästi tervetuloa Autuaaseen oloon! Kiva kun löysit tiesi tänne.

      Poista
  28. Käsipyykki ei ole mun juttu! Tässä kohtaa tykkään, kun kone hoitaa hommat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä hommassa on kone paikallaan, olen kiitollinen, että tälläinen, suurenmoinen laite on olemassa :)

      Poista
  29. Miten ihanan kuvan olet saanut tuosta ruutuliinasta kuivumassa. Minusta tuo kuva henkii suomalaista kesää paremmin kuin mikään muu!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos! Minustakin tuo kuvastaa jotenkin kesän rentoutta ja loivaliikkeisyyttä.

      Poista

Kiitos kommentista