27.9.2013

Käärmeissäni Bloggerille

Luonnonhistoriallisella osastolla majailee myös käärme, muumioitunut. En tiedä mikä laji on kyseessä, muumio on löytynyt maamme rajojen ulkopuolelta.

 Sen pääpuoli näyttää tältä.

Sitten Bloggeriin, jossa taas uudistetaan ja taviskäyttäjä on ymmällään. Jossain vaiheessa sivupalkkini kuvat suurenivat villisti, mutta olin silloin hurjan kiireinen enkä ehtinyt tutkia asiaa tarkemmin. Onneksi, sillä parin päivän päästä asia korjaantui itsestään, luultavasti kuukle muokkasi template-pohjia.
Olen aika tumpelo nettiasioiden kanssa, mutta tiedonhaluinen ja sinnikäs. Minulla on ollut hankaluuksia kuvalaadun suhteen. Käsittelen kuvani photoshopissa ja postauksessa värit aina muuttuivat niin, että jouduin uudestaan vähän muokkaamaan ja säätämään niitä. Värikylläisyys ja kirkkaus muuttuivat, oli tylsää kun en enää hallinnut prosessia.

Notkuttuani jonkin aikaa kauan netissä sain selville, että kuukle plussassa on oletusarvona asetus: Paranna uusia valokuvia automaattisesti. (https://www.google.com/settings/plus). Otin ruksin pois ja kuvat ovat nyt enemmän sellaisia kuin ne minun käsittelyni jäljiltä ovat. Tästä asetuksesta voi olla monille enemmän etua kuin haittaa, en kehota ottamaan sitä pois jos on tyytyväinen kuvien laatuun.

Samasta ruksista johtuva toinen asia, joka haittasi minua vielä enemmän, oli se, että kaikkiin jpg-kuviin joissa on valkoinen tausta tuli valkoisen tilalle aina harmaa laatikko, varsinkin tuossa sivupanelissa se ärsytti.
Asian pystyy kyllä kiertämään muuttamalla jpg-kuvat giffeiksi tai png-muotoon, niissä valkoinen tausta pysyi valkoisena ruksista huolimatta.Eniten käärmeissäni olin kuintenkin kun huomasin, sivupaneeliani päivittäessäni, että jokainen gadget (minulla yleensä kuva) vaatii nykyisin otsikon, muuten sitä ei voi julkaista. En halua koristekuville otsikoita sehän näyttää ikävältä ja tyhmältä.
Löysin tällekin asialle ratkaisun: Kun otsikon tilalle lisää
<!-- --> voi gadgetin julkaista ilman otsikkoa.
Tälläisella tumpelolla menee tuhottomasti aikaa näiden asioiden selvittämiseen, siksi laitan nämä tänne. Jos vaikka joku muukin vierailijoista pähkäilee samojen ongelmien kanssa.
Ongelmiin löytyy usein vastaus Bloggerin keskustelufoorumilta (https://productforums.google.com/forum/#!forum/blogger), sinne voi jättää myös oman kysymyksensä ja hyvässä lykyssä joku osaa neuvoa.
Iloista bloggausta ja mukavaa viikonloppua kaikille!

Lisäys:
Koska moni ei ole huomannut, että sivupalkin kuvien automaattinen pienennys on otettu pois oletusarvoista niin laitan kommenteissa esille tulleen asian tänne postaukseenkin. Gadgetien "pienennä kuva sopivaan kokoon" pitää muistaa itse ruksata jos ei ole itse valmiiksi pienentänyt kuviaan.

90 kommenttia:

 1. Ihmeissäni olen minäkin välissä. Kun Googlesta piti vasta poistua se readeri toiminto, ja sen piti vaikuttaa mielestäni myös siihen että sitä liity lukijaksi toimintoa ei voi enää käyttää, mutta kaiketi tuo vielä toimii ja lukuluettelo on pysynyt samassa. Pieni ihmislapsi ei pysy perässä näissä jatkuvaan tapahtuvissa muutoksissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se readeri-toiminto taisi olla vähän eri kuin bloggerin lukijalista. Bloggerin käyttäjiä on tosi paljon, mutta olisi kiva kun muutoksista jotenkin vinkattaisiin tai edes ongelmista. Eihän tavis toivo muuta kuin että kaikki toimisi mutkattomasti.

   Poista
 2. Kiitos näistä tiedoista!
  Tuota otsikko hommaa minäkin olen ihmetellyt...laitoin pelkän pisteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin yritin ensin jotain "näkykymätöntä" otsikkoa, mutta ei sekään oikein toiminut. Ikinä en olisi itse keksinyt tuota koodi-vaihtoehtoa.

   Poista
 3. Ihmettelin itse juuri tuota sivupalkkikuvien otsikkopakkoa. Kiitos vinkistä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta otsikkopakko on huononnus, otsikonhan voi kirjoittaa jos haluaa, monet eivät halua otsikkoa kuviinsa.

   Poista
 4. Kiitos vinkeistä. Olen itse aika laiska pitämään huolta blogini ulkoasusta, samalla ulkonäöllä olen mennyt koko ajan. (Yritän ryhdistäytyä.) Minäkin ihmettelin tuota otsikkopakko kun ruuvasin arvontaa. Kiitos vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, samalla ulkonäöllä on edetty, kuvat vain vaihtuvat välillä :) Kiva jos oli apua.

   Poista
 5. Kiitos, Cheri, näistä vinkeistä. Minä olen oikein Isotumpelo näiden tietsikka-asioiden kanssa. Mulla nuo sivupalkin kuvat eivät ole palutuneet pieniksi, poistin jo osan ja poistan loputkin piakkoin. Samat jutut minäkin olen huomannut, tuo kuvien huononeminen on keljuttanut pitkään. Yritän löytää tuon ruksin paikan, olenkohan sen ruksannut. Mukavaa päivän jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ruksi on google plus -asetuksissa alaosassa. Linkistä pitäisi päästä sivulle. Ruksi on siellä oletusarvona ja se täytyy käydä poistamassa. Voisikohan tuo sivupalkin kuvien koon muuttuminen johtua siitä, että nykyisin gadgetia lisätessä pitää erikseen lisätä ruksi kohtaan "pienennä sopivaan kokoon", ennen se oli oletusarvona. Kuvani palautuivat ehkä sen vuoksi oikeaan kokoonsa, että olen pienentänyt ne juuri sivupalkin levyisiksi. Kannattaa kokeilla, lisää jokin kuva ja muista tuo ruksi.

   Poista
 6. Minä olen tippunut kärryiltä jo aikoja sitten..
  Yrittänyt vaihtaa väriä otsikoihin mutta kun ei ei niin millään saa vaihdettua niin olkoon vaikka ärsyttääkin joka kerta.. sivupalkin hommasta puhumattakaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkin toiminnot ulkoasun muokkauksessa eivät näköjään toimi vanhoihin templateihin, minulla ainakaan. Noilla kertomillani keinoilla sain sivupalkin toimimaan taas haluamallani tavalla.

   Poista
 7. Samaan sarjaan menee myös tämä uusi kommenttiboxi, ihan hanurista!
  Minä olen aina tykännyt nähdä sen tekstin minkä olen kirjoittanut - sen kummemmin skorollaamatta, mikä nyt enää ei sitten onnistukaan. Nytkin naputtelen kommenttia työn ohessa, joten ajatuskatkoksia tulee väistämättä.
  Ilmeisesti hitauskin johtuu muutoksista, monesti ehtii aloittaa kommentoinnin ja kas, yks kaks se onkin hävinnyt kun mylly on vielä pyörittänyt postausta auki, pah, sanon minä. Ala sitten taas alusta.

  Onneksi mun kuvat ei ole sellaisia, että noilla asetuksilla olis kauheasti merkitystä, mutta sun valkopohjaisia kuvia olen aina ihastellut. Ne on tyylikkäitä.

  Ja tuo sun kärmes, voi hyvä sylvi, se(kin) on hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin uusi kommenttiboxi on hankalampi kuin entinen, mutta kai tähänkin tottuu. Kommentointivaikeuksia on kyllä ollut liian paljon viime aikoina, monet kommenttini ovat kadonneet bittitaivaaseen. Pisti kovasti päähän kun suurella vaivalla ottaa kuvista taustan pois ja sitten plokkeri räväyttää niihin harmaan laatikon, onneksi asia ratkesi.

   Poista
  2. No niin on mennyt! Eikä aina jaksa tai ehdi aloittaa uudestaan :(
   Tuo gadget-vinkki oli hyvä!! Nyt mä sitten nappasin sen valokuvana ruudulta talteen ja arvaa vaan mietinkö seuraavan kerran että mihin helvataan sen vinkin oikein jemmasi - tuonne se hukkuu sekalaiseen tilapaäis-pysyväisvarastoon iPadin valokuvakansioon :D

   Poista
  3. Vinkki: kopioi koodinpätkä tekstinä ja sijoita vaikka uutena viestinä sähköpostisi luonnoksiin jollakin itse helposti muistamallasi otsikolla. Sieltä on hyvä kipaista kopioimassa jos tarvitaan.

   Poista
 8. Kiitos vinkeistä - minulla kun kuvien laatu tuppaa olemaan mitä sattuu, niin ei ole niin nopon nuukaa, mutta tuo sivupalkkien kuvien suuruuden muuttelu kyllä harmittaa - ennen pieneni automaattisesti sopivaan kuvakokoon - nyt saa esim. arpajaiskuvia säätää moneen kertaan ennenkuin saa edes lähimailleen sopivan.
  Kivaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ennen oli gadgeteissa oletusarvona ruksi kohdassa "pienennä sopivaan kokoon" nyt se täytyy muistaa itse ruksata. Välttämättä kuvien kokoa ei tarvitse muuttaa.

   Poista
 9. Kiitos, kun valaiset meitä muitakin.
  Vaikka itse tuskin pystyn noita muutoksia tekemään...:)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin kannattaa kopioida tuo sivupalkkiotsikon koodi talteen jos ei halua joka gadgetiin otsikkoa. Sen kun läväyttää otsikko kohtaan niin homma toimii.

   Poista
 10. Kiitti kuule näistä neuvoista! Just eilen vaihdoin sivupalkkini kuvia ja närkästyin täysin siitä otsikko-meiningistä! En ole ite niin kätevä että olisin ees aatellu voivani ratkoa ongelmaa jotenkin, joten täähän tuli kuin tilauksesta! Ite päädyin yhen otsikon jälkeen laittamaan otsikko-kenttään vain pisteen "." joka ei näy kovin ikävästi. Tuo kuvien muokkaus munkin pitäis opetella...
  Hauskaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukava kuulla, että tästä postauksesta on hyötyä muillekin, ei mene koko yön netissä notkuminen hukkaan :)

   Poista
 11. Kiitos kun kerroit näistä, huomaan Bloggerissa olleen jotakin muutoksia työn alla, mutta omaan blogiini se ei ole vaikuttanut niin että olisin huomannut. Täytyy tutkia tuota kuva-asetusasiaa! Mulla lähinnä kuvien värit laimenevat, kun siirrän ne blogiin. Mutta en pidä tappiin vedetyistä väreistä, niin olen antanut niiden olla. Punaisen haalistuminen tosin ärsyttää ;-)
  Ihana ruhtinas samettialustalla, paljon rapsutuksia hänelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruhtinas on taas päiväunilla samassa paikassa, juuri kävin nukuttamassa :) Rapsutukset välitetään. Varsinkin kukkakuvissa toivoisi tietysti, että värit ovat oikein, sehän on tosi tärkeää :)

   Poista
 12. Suuri kiitos vinkeistä ! Mä laitoin tähden tuohon sivupalkin kuvan vaadittuun otsikkoon, kun en muuta keksinyt. Tämä oli arvokas tieto. Mulla on myös edelleen ollut vaikeuksia sen kanssa, että uusin postaus ei ilmesty lukulistoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Löytyisiköhän tuolta foorumilta vastausta lukulistaongelmaasi. Onhan turhauttavaa postailla jos kukaan ei tiedä postauksesta. Liittyisiköhän tuo johonkin syötteeseen?

   Poista
  2. Pivi, minulla myös edelleen jatkuu tuo ongelma, ettei uusin postaus ilmesty lukulistoille kuin vasta monen tunnin kuluttua, joskus menee päiviäkin. Raivostuttavaa! Laitoin siitä jo aikoja sitten tiedustelun tuonna Cherin vinkkaamalla foorumille, mutta en saanut vastausta. Jos joku joskus onnistuu selvittämään pulman, muistakaa tulla vinkkaamaan minullekin. Olen niin turhautunut ongelmaan, että on käynyt mielessä jo koko bloggailun lopettaminenkin.

   Poista
  3. Outoa, täytyypä joskus tutkia tuotakin juttua paremman tekemisen puutteessa. Tosin foorumille kannattaa jättää oman bloginsa osoite niin kuuklen pojat voivat käydä katsomassa missä mättää. Olen joskus saanut sellaistakin apua tuolta foorumilta.

   Poista
  4. Mulla sama juttu kuin Intianmintullakin, mielessä käynyt että onko tässä mitään järkeä jatkaa. Nyt oon esim julkaissut ja poistanut uusimman postaukseni 5 kertaa, eikä näy....Mutta jos saan jotain apua, niin ilmoittelen teille molemmille.

   Poista
  5. Ärsyttää tälläiset turhat ongelmat. Puuttuuko taas ruksi jostakin, jota ei ennen ole ollut? Huokaus.

   Poista
 13. Kiitos vinkeistä! Mä käytän firefoxia, koska tämä on ainoa, jolla blogger toimii kunnolla, vaikka olenkin nyt kaikenlaistan hyökkäävien matojen uhrina. Onkohan mulla mennyt joku asetus päälle, koska kuvat oli ennen hyviä, siis silloin kun mullakin oli vielä Photoshop. Täytyy kai tutkia asiaa.

  Musta on ärsyttää, ettei reunakuvat pysy samanlevyisinä, vaikka ne pienentyisi automaattisesti. Aina ne on erikokoisia, ja sitten ne näyttävät hölmöiltä. Mutta koska tämä on harrastus, eikä koneella istuminen tee hyvää, niin olkoon mitä on.

  Mä tekisin myös sellaisen parannuksen tänne, että kuvia helposti ympäröivät laatikot kadotettaisiin, koska oli ison työn takana löytää netistä se koodi, jolla kaikki viivat saa pois kuvien ympäriltä. Kai sitä on vähän hassu, kun tuntikaupalla etsii netistä sellaistakin tietoa :D Onneksi sinä hoidit tällä kertaa näiden asioiden tutkimisen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ruksi "paranna uusia kuvia automaattisesti" on oletusarvo ja se pitää käydä poistamassa jos toimintoa ei halua. Blogin vanhat kuvat pysyvät entisenlaisina, en tiedä mistä lähtien tämä on ollut toiminnassa. Minulla blogger toimii hyvin tuliketulla ja chromella. Selaimeen, jota käytän enimmäkseen olen asettanut kaikenlaiset suotimet ja tautien torjujat.

   Poista
  2. En käytä Google plussaa, niin en löydä myöskään tuota ruksattavaa kohtaa. Itsekin inhoan kuvien ympärillä olevia viivoja, joten kiltti kartanonrouva Elise, jos sinulla on vielä koodi tallessa viivojen poistamiseksi, voisitko ystävällisesti vinkata siitä täällä?

   Poista
  3. Jos tarkoitat kehystä ja varjoa kuvien ympärillä niin se täytyy poistaa muokkaamalla html-koodia. En ymmärrä tuosta koodista juuri mitään, mutta mallin mukaan osasin muuttaa sen. Täällä on yksi neuvo: http://helplogger.blogspot.fi/2012/04/how-to-remove-blogger-pictureimage.html
   Kuuklaamalla löytyy aika paljon erilaisia blogger-ohjeita. MUISTA ensin kopioida vanha html-koodi talteen niin voit palauttaa sen jos jokin ei toimikaan.

   Poista
  4. Kiitos, täytyy perehtyä ja kokeilla!

   Poista
 14. Minulla tuo uusien kuvien automaatinen parantaminen toimii hyvin sillä en yleensä juuri muokkaa kuvia. Kiitos tuosta sivupalkin kuvien pienennys vinkistä. En olisi itse sitä rastia ihan heti huomannut. Olen huomannut myös, että blogger toimii huonommin explorerilla, mutta chromella hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin, että monille kuvien automaattisesta kirkkaudensäädöstä voi olla hyötyä. En käytä ollenkaan ep:a, se on mielestäni vaarallisin selain :). Chrome on kuuklen omaa tuotantoa, joten tietenkin plokkerikin toimii sillä optimaalisesti.

   Poista
 15. Minäkin huomasin, että sivupalkin kuviin tulee nyt laittaa otsikko. Jotkut sinne sitten väsäsin, mutta en tykkää. Täytyy kokeilla neuvoasi kun sille päälle satun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joihinkin juttuihin otsikko sopii oikein hyvin, mutta minulla on vain noita koristekuvia, otsikointi olisi niissä outoa.

   Poista
 16. Minulla meni myös hermo, kun huomasin tuon otsikkojutun, kokeilin sitten erilaisia versioita ja laitan otsikoksi suurempi kuin merkin, joka ei sitten näy otsikossa. kuvankäsittelyä en hallitse lainkaan, joten yirtän ottaa "heti täydellisiä" kuvia ja se on aika haasteellista, pitäisi siis opetella tuota käsittelyä jotenkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla koodinpätkällä pääsee otsikoista eroon. Sinulla on todella kauniita ja taidokkaita kuvia blogissasi, et taida tarvita kuvankäsittelyohjelmaa. Ruokien kuvaaminen on ammattilaisillekin erittäin vaikea alue, sinä olet onnistunut hyvin.

   Poista
  2. Kiitos Cheri, kyllä sitä varsinkin näin iltojen pimetessä jotain käsittelyä kaipaisi ja ainakin myös jotain päivänvalon korvaavaa valaisua, se vasta on vaikeaa...

   Poista
  3. Tiedän mistä puhun, sillä olen joutunut työni puolesta tekemisiin myös surkeiden ja tylsien ruokakuvien kanssa. Ruoka on yksi vaikeimpia kuvausaiheita, siksi välttelen sitä :) Pimeys tuo kuvaamiseen omat haasteensa.

   Poista
 17. Kiitos tosi paljon vinkeistä, Cheri! en ole edes itse huomannutkaan muutoksia, joten hienoa että sinä kirjoitit ja myös neuvot, mistä ja kuinka voi ruksailla eri vaihtoehtoja! Minulla ei ole sitä Google+ vaihtoehtoa, se poisti sen mahdollisuuden että kun kirjoitin kommentin toisen blogiin, hän pystyi vastaamaan siihen sähköpostin kautta ... siksi pidän Google+ poissa niin Kauan kuin mahdollista ...
  Mukavata viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En enää tarkalleen muista miksi avasi G+ tilin, se liittyi jotenkin kuvien tallennustilan maksimointiin. Joskus käy voimille kun on taiteiltava omasta mielestä turhien uudistusten kanssa. Ja kun tuolla foorumilla vieraileen niin huomaa kyllä, etten ole ainoa.

   Poista
 18. Kiitos paljon vinkeistä! Huomasin itsekin tuon gadgetin kuvapienennöksen veivaamisen ja otsikot. Pitää tutustua noihin muihin vinkkehin ajan kanssa!
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt voi nauttia viikonlopusta kun plokkerin temput eivät enää paina mieltä :)

   Poista
 19. Ah, kiitos vinkeistä! Olen repinyt hiuksiani tuon valkoisten jpeg-kuvien harmaantumisen kanssa askarrellessani uutta otsikkokuvaa blogiini ja kiertänyt lopulta ongelman lataamalla kuvan johonkin muuhun palvelimeen kuin Picasaan/Googleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin tylsää, että pitää keksiä kiertoteitä saadakseen itsestään selvät asiat toimimaan. Aikaa tuhraantuu ihan toisarvoiseen kun jutut eivät toimi.

   Poista
 20. ...tippui muuten sitten oksalta ja arvaappa vaan sattuiko! Tunnen nyt itseni tositosi tyhmäksi... Kiitos kirjalainauksesta, lukeminen vielä kesken, toivottavasti maltat vielä odottaa.
  Mieltsin mukavaa vkonloppua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hätä ei ole tämän näköinen :) Postaile vaan kuten ennenkin, kyllä vanhatkin keinot toimivat. Hienosäädössä vain on ongelmia. Kirjalla ei ole mitään kiirettä, olen jo lukenut sen :)

   Poista
 21. Vai sellaisia muutoksia, en ole huomannut vielä mitään.
  Joskus niistä on käärmeissään kun asiat muuttuu.
  Saa nähdä miten minun käy...
  En ole huomannut harmautta... pitää katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa jos ei ole ongelmia, kaikki eivät tarvitse näitä tietoja, mutta joiltakin ne säästävät aikaa. Tuo harmaa laatikko tulee siis vain kuviin joista on poistettu tausta kuvankäsittelyohjelmassa, kuten joissakin vinjeteissä sivupanelissani.

   Poista
 22. Kommentoinkin jo noista Bloggerin "vaivoista" tuonne aiempien kommenttien väliin. Nyt kehun, että onpa jännännäköinen kärmes!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain kommenteista. Kannattaa kysellä blogissaankin jos on jokin jatkuva ongelma, joku saattaa tietää ratkaisun. Kärmes on ikääntynyt jo kauan tuolla luonnonhistoriallisella osastolla, nappasin sen havainnekuvaksi :)

   Poista
 23. Kiitti vinkeistä! Hurja käärme. En saisi nukuttua saman katon alla sen kanssa.. , jos vaikka herää henkiin. Ainakin unissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käärme ei ole täällä mitenkään näyttävästi esillä, harva edes huomaa sen olemassaoloa, minäkin välillä unohdan. Mutta nyt varmaan alan ajatella, että se saattaa herätä henkiin :)

   Poista
 24. Kiitos sinulle, kun otat asioita selville ja jaat ne vielä meille muillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Tälläiset tiedot kannattaa aina jakaa, jokaisen ei tarvitse kuluttaa aikaa ja etsiä tietoa.

   Poista
 25. Kiitos vinkeistä. Muutamiin asioihin olen itsekin kiinnittänyt huomiota, muttei ole ollut aikaa ryhtyä niitä tutkimaan. Hyvä, että sinä olet ollut perusteellinen. Sitä paitsi tällaiset toisten bloggarien vinkit ovat minusta niitä parhaita, selitetty siten, että meikäläinenkin ymmärtää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Lisäksi näissä postauksissa on se ilo, että kommenteista tulee vielä paljon lisää tietoa ja voi esittää kysymyksiä jos ei ymmärrä jotakin kohtaa.

   Poista
 26. Apuva. Auttakaa miestä mäessä. Mikä on Gadget..?
  -Blackie-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blackie, tiedäthän sinä gadgetin, se on noita sivupanelin lootia, jotka teillä on keltaisella liimalapulla ja vielä maalarinteipillä varmistettuina :) Löytyy sieltä ulkoasu osastosta: "lisää gadget". Ei mitään hajua mikä olisi suomenkielinen vastine.

   Poista
 27. Kommentointiloota on ihan piipistä.
  Jatkuvasti pitää myös kirjautua..aiemmin ei moista pulmaa juurikaan ollut.
  Huiman näköinen kärmes !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outoa, että hyvin sujuvista asioista tehdään monimutkaisia, en tykkää yhtään.
   Onneksi käärme on hiljainen ja rauhallinen :)

   Poista
 28. Kuvanlaatu ei bloggerissa ole kovin kehuttava. Kuvat näyttävät hyviltä, kun niitä tarkastelee koneelta, mutta kun ne lataa blogiin, ne eivät ole niin tarkkoja. Niistä tulee jotenkin tuhruisempia...

  Hui olkoon, mikä kärme! En koskis pitkällä tikullakaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on tuntunut, että kuvien tarkkuus hieman kärsii bloggerissa. Käärme on päätynyt takaisin osastolleen. Pelkään eläviä käärmeitä, mutta tämä on ihan kesy.

   Poista
 29. Kiitos tästä postauksesta!
  Itse en myöskään halua otsikkoja tuonne sivupalkkiin ja varsinkaan kuviin. Olisin itsekin varmaan repinyt hiuksia päästäni....En ole nyt aikoihin päivitellyt noita sivupalkin juttuja. Hyvä siis tietää tuo jatkossa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Minäkin päivitin pitkästä aikaa sivupalkin kuvia ja raastoin hiuksiani tuon otsikkojutun vuoksi. Onneksi löytyi ratkaisu. Tuo harmaa laatikko on vaivannut minua jo pitkään, mutta kiersin sen muuttamalla tallennusmuotoa. Nyt selvisi mistä sekin johtuu.

   Poista
 30. Kiitos Cheri hyvistä neuvoista!
  Itselläni ei ole g+ :ssaa, mutta tuon gadgetin koon isontumisen olen huomannut. Luulin, että se koskee vain uusia kuvia, mutta kävin juuri katsomassa sivupalkkiani ja hups, siellä on moni vanha kuva isontunut.
  Kuvien laatu on kyllä tullut suhruisemmaksi. Ajattelin, että vika on minussa, mutta se onkin tämä bloggeri:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outoa, että minullakin nuo sivupalkin kuvat suurentuivat vaikka olen tehnyt ne juuri palkin pikselileveyteen. Ehkä siksi asia korjaantui itsestään. Hölmöä sekin, että sivupalkin kuvat pitää poistaa ja ladata uudelleen, ruksia ei voi lisätä muokkaa asetuksissa. Grrrr!

   Poista
  2. Jep, ja olihan minullakin suurentuneet jotkut sivupalkin kuvat tyhmästi....Todellakin tyhmää tuo uudelleen lataus.
   Enpä tiedä, taidan jatkossa aina pienentää kuvat juuri siihen kokoon kuin haluan. Nyt en ole sitä ihan aina tehnyt...

   Poista
 31. Olet kyllä sinnikäs ja hoksaavainenkin. Minä en jaksa rämpiä Bloggerin keskustelufoorumissa, kun se näyttää minusta loputtomalta ja upottavalta suolta. Kiitos vinkeistä. Minä en (ainakaan tietääkseni) käytä Google plussaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään jaksa rämpiä foorumissa muutoin kuin silloin kun on pakottava tarve. Onneksi kuitenkin on sellainen paikka mihin ihmiset voivat tuoda kysymyksiä ja vastauksia.

   Poista
 32. Hei. Minulla on ollut melkein kuukauden tuo ongelma, että "automaattisesti pienennetyt" kuvat sivupalkissa näkyvät liian isoina. Olen sitä monissa muissakin blogeissa tätä huomannut. Bloggerin (huono) toiminta ärsyttää muutenkin. Kerran en saanut edes kuvia laitettua blogitekstiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti automaattisesti pienennetyt sivupalkkikuvat pitää poistaa ja ladata uudelleen picasasta ruksin kera. Turhaa vaivaa ja päänsärkyä monille, harmittavaa. Blogger tekee joskus asiat vaikeiksi käyttäjilleen. Yritetään pysyä mukana :)

   Poista
 33. Luuletkos, että muistan, mutta nyt painoin mieleeni, että: "jos minulla on ongelma, kysy Cheriltä!" : )

  En voi explorerilla ollenkaan kirjoittaa tekstiä. Kaikki muu toimii, otsikko ja kuvien lisääminen, mutta teksti ei. Se ärsyttää tavattomasti, koska tykkään juuri explorerista. Teen sitten Chromella tekstit ja palaan takaisin. Täällä oppii kaikkia kiertotemppuja : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältähän näitä ohjeita löytyy :) Selaimista kannattaa aina päivittää uusimmat versiot, olen huomannut, että jotkut uudet toiminnot eivät onnistu vanhoilla versioilla.

   Poista
 34. Thanks Cheri, sä oot huippu kun aina jaksat näitä selvitellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakon edessä tulee etsittyä tietoa ja jos jotain onnistuu selvittämään kannattaa se jakaa muillekin. Kaikkien ei tarvitse viettää öitään netin syövereissä.

   Poista
 35. Cheri, kirjoitat kaikesta mikä on järkyttänyt minua viime aikoina. Yhtäkkiä ne sivupalkin kuvat tulivat jättisuurina, todella suurina ja se otsikko on pakko vain laittaa. En tajua tuota sun merkkiäsi, jolla sen voisi kiertää, sillä sittenhän tuo merkki näkyy? Vai onko minulla aivovuoto...

  Tuon pienennyksen olen huomannut ruksata.

  Minä en osaa oikein tehdä kuville mitään eli ne ovat aina vain naturel. Olen myös hirveän epätekninen, joten on aivan sama, mitä jossain ohjeissa sanoittaisiin, en ymmärtäisi niitä kuitenkaan.

  Sulla on valtavasti energiaa, kun jaksat...Jokainen 'uudistus' uuvuuttaa minua ja vaikka elinikäodotteeni on 99,9 vuotta, tekniikan toimimattomuus ja kaikki 'uudistukset' tappavat minut paljon ennen sitä!

  VastaaPoista
 36. Leena, tekniikka uuvuttaa joskus, mutta yhteistyöllä me kyllä selätetään se. Jos kopioit tuon koodin otsikkoon noon se ei näy, se on html-kieltä ja blogger ymmärtää vain sitä :) Koodissa sanotaan varmaankin, että EI OTSIKKOA.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh, kiitos! Nyt täytyykin kokeilla sitä, sillä millään en halua KAIKKIIN kuviini otsikoita.

   Poista
  2. Kiitos vinkistäsi, joka pelasti minut ja varmaan monta muutakin;) Osaan sen jo ulkoa...alussa kopsasin.

   Poista
  3. Kiva, että tästä vinkistä on ollut apua monille. Olen tyytyväinen, että pääsin siitä kireästä tunteesta, joka valtasi minut kun luulin, että kaikkiin kuviin on laitettava otsikko.

   Poista
 37. KIITOS! Minuakin tuo sivupalkkikuvien leviäminen ihmetytti. Onneksi se ei kuitenkaan ollut merkki siitä, että blogisti on levinnyt yli laitojensa ;) Nyt vihdoin ehdin ohjeitasi testata ja hyvin toimi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että toimii. Blogger on tehnyt mokan muuttaessaan oletusarvoja ja aiheuttaa käyttäjilleen turhaa vaivaa. Mutta onneksi kaikki toimii kuitenkin.

   Poista
 38. Olen niin kiitollinen, kun kerroit miten voi tuon ärsyttävän harmaan taustan saada pois ♥ kiitos vielä!

  • http://littledollsland.blogspot.fi/ •

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tästä postauksesta on ollut hyötyä.

   Poista
 39. KIITOS tästä postauksesta ja kiitos Pelaguulle, joka linkkasi tämän vinkin blogiini! Ihan superia, mutta minulla tämä pitkään vaivannut ongelma parani kertaheitolla ja kieltämättä bloggaamisen muuttuu taas paljon mukavammaksi, kun ei tarvitse vain hyvässä päivänvalossa otettuja kuvia sinne laittaa (mulla ongelma oli lähinnä hämäräkuvissa). Huraa! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista