20.9.2013

Leffavinkki

Raadanta on joksikin aikaa ohi ja olo tuntuu tyhjältä. Palkinnoksi uurastuksesta katsoin yhden lempielokuvistani. Siinä on kaikki hyvän elokuvan ainekset; jännitystä, romantiikkaa, seksiä, murhia, huumoria, hyvä musiikki ja upeita luontokuvauksia. Sopii myös lapsille. Elokuvateatterin laajakankaalla se oli todella vaikuttava, mutta upea myös ipadin ruudulta katsottuna. Se on nyt nähtävissä Areenalla. Kannattaa katsoa vaikka olisikin jo nähnyt rainan: Claude Nuridsany ja  Marie Pérennou: Microcosmos.

Lämpimästi tervetuloa Autuaan olon piiriin, Jovelan Emäntä!
Mukavaa perjantaita kaikille!

18 kommenttia:

 1. Kiitos suosituksesta ja mukavaa perjantaita. Tuo vaikuttaa juuri sellaiselta josta pidän, tykkään kovasti ötököistä ja taidan laittaa tuon viikonloppukatsottavien joukkoon ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuva on pitkä ja yllättäviä käänteitä riittää. Tuon katsomisen jälkeen ajattelee varmasti ihan eri tavalla kanssamme elävien pienten rinnakkaismaailmasta.

   Poista
 2. Jos pääset sanomaan että "ohi on" niin sinulla on lupa tuulettaa/levätä/huokaista hetki.

  Mukavaa perjantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt tuuletetaan ja tuuletutaan, edessä on pitkä viikonloppu vailla minkäänlaisia työvelvotteita, ihanaa!

   Poista
 3. Mielenkiintoista vois olla katsoa.
  Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 4. Minä pistin heti vinkin korvan taa - jos vaikka huomenna sadepäivän ratoksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedossa on uusia näkökulmia kotiloidenkin intohimoiseen rakkauselämään :)

   Poista
 5. Kerrassaan hieno ♥ Katsoin jo aika pitkälle ja täytyy illalla katsoa uudestaan oikein rauhassa ajan kanssa. Kiitos vinkistä. Harmi kun jäi telkkarista katsomatta ja nauhoittamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuva on niin jännittävä, että Nerokin jaksoi seurata pitkät pätkät, uuvahti vasta kun kamera loittoni ja näkyi vain maisemaa.

   Poista
 6. Tämä täytyy varmasti katsoa näin hyvän mainospuheen jälkeen!

  VastaaPoista
 7. Katsoin myös tuon ohjelman kun tuli tekkarista ja katsoin vielä netissä uudestaan kun alku jäi näkemättä. Tuo on kyllä ehdottomasti upein luonto-ohjelma mitä olen nähnyt! Tai pitäisi varmaan sanoa taide-elokuva :) Upea musiikki myös! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Elokuva on tosiaan paljon enemmän kuin luontodokumentti. Erityisesti pidän siitä, että mitään ei selitetä vaan katselu on omaa kokemusta ja ihmettelyä. Toinen Jacques Perrin tuottama mestariteos on Le Peuple Migrateur (Winged Migration), olisiko ollut suomeksikin Siivekäs muutto.

   Poista
 8. Elokuva-suosittelut on aina tervetulleita ... Mikrokosmos kuulostaa filmiltä joka tempaa mukaansa ja joka on varmasti upes visuaalinen kokemus! Googlaankin jos vaikka sen löytäisi DVD'ltä. Leppoisata viikonloppua toivotellen,
  Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti löytyy DVD:näkin. Mikrokosmos on elokuva, jonka jaksaa katsoa monta kertaa. Upea visuaalinenkin kokemus.

   Poista

Kiitos kommentista