20.9.2014

Verkottumista

Olen keskittynyt työprojektini loppuunsaattamiseen. Sillä välin oli syksy hiipinyt lähemmäksi. Hämmästyin kun aamulla nurmikko oli pudonneiden lehtien peitossa. Karvaherätyskello kyörää minut ylös kauneimpaan aikaan ja silloin pihakierros on paikallaan.

Varhaiset aamut ovat kosteita, aurinko nousee usvan takaa ja kestää jonkin aikaa, että maisema tulee näkyviin. Kasvimaa auringonnousun aikaan.

Koko puutarha on verkotettu huolellisesti. Päivällä näitä luomuksia tuskin huomaa, mutta kastepisarat paljastavat kudelmat.

En ole ainoa, joka on ahkeroinut.

Nyt vedän vähän henkeä ja sitten ahkerasti sadonkorjuupuuhiin.
Kaunista viikonloppua kaikille!

52 kommenttia:

 1. Upeat kuvat! Aamulla luonto näyttää aivan erilaiselta. Mukavaa viikonloppua, Cheri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu! Vapaa viikonloppu edessä, tuntuu ihanalta, puutarhatyöt kutsuvat.

   Poista
 2. Komeita verkkoja.Hyvää viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ritva! Taitavat kutojat ovat olleet liikkeellä.

   Poista
 3. Verkottumista on ollut kovasti näkyvissä viime aikoina.
  Mukavaa sadonkorjuu viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päivi! Mestariverkottujat ovat olleet liikkeellä. Ihanaa päästä puutarhahommiin vaihteeksi.

   Poista
 4. Vau, onkohan mulla tuollaisia :)
  Elen kävi mielessä, että olsipa kiva herätä (tänään) Lillasta, mutta fakta on, että on liian kylmää ja kosteaa! Menee puolet aamulämmityksestä harakoille, joten nuo aamun aikaiset ulkoilut taitaa olla edessä vasta ensi kesänä. Meinasin seitsemän sumussa kyllä pääni sisällä, että josko lähtis fillaroimaan, mutta täällä mä sohvan pohjalla vällyn alla edelleenkin :)
  (Kohta ei enää tarvitse ulos pukea niin paljon kuin olis tarvinut pari tuntia sitten)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että koko maa on hyvin verkotettu :) mystiset aamut ovat kostean kauniita ja viileitä. Ei kannata lähteä aikaisin kauas, voi eksyä sumussa :)

   Poista
 5. Makeat koristellut 'käsityöt' :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komeat kudelmat syntyvät kahdeksalla jalalla :)

   Poista
 6. Voi miten kauniita syysaamun kuvia. Neron kuva kruunaa kaiken =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sude! Nero kaunistaa maiseman ja sillä on oma sadonkorjuunsa menossa, leikatuilla pelloilla pääsee vaivatta liikkumaan.

   Poista
 7. Upeita, upeita kuvia. Neron näyttää siltä, että hän on kyllä huomannut kaiken tuon kauniin verkottumisen aiemminkin ja tuossa hän vain tarkastelee valtakuntaansa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero on hyvin perillä kaikesta, tarkasteleehan hän valtakuntaansa ruohonjuuritasolla. Taisi olla mukavaa saada piika mukaan aamukierrokselle pitkästä aikaa.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos, Kertsi! Aikaisissa aamuissa on taikaa.

   Poista
 9. Eikö olekin ihmeellistä? Miten hirveästi tuolla on elämää ja touhua, josta me ei tiedetä yleensä yhtään mitään. Kokonainen mikrokosmos :).

  Aikaiset aamut on hienoja - vaikka tänään nautin siitä, että sain nukkua rauhassa niin pitkään kun nukuttaa, koska tiedän, että hevoset pysyvät aitojensa sisällä ja niillä on tarpeeksi syömistä. Ihana aaumu vaihteeksi tällainenkin: herätä hitaasti puoli kymmeneltä yhdeksän tunnin yöunien jälkeen.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanne! Elämme ihmeellisten ja tärkeiden rinnakkaismaaimojen keskellä. Mikrokosmos mahdollistaa meidänkin hyvinvointimme vaikkei sitä aina tule ajatelleeksi. Pitkät ja rauhalliset aamut ovat ihanaa luksusta.

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Sysyn valo piirtää mielenkiintoisia kuvia.

   Poista
 11. Hienot kuvat komeista verkoista. Aamuissa on sitä jotakin taikaa, jota tälläinen iltaihminen saa hyvin harvoin kokea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka olenkin joutunut nousemaan varhain työkiireiden vuoksi, niin enemmin tuli aamukahvin ääressä ikkunasta ihailtua maisemia. Kannatti lähteä Neron mukaan katsomaan lähempää.

   Poista
 12. Olin itsekin harvinaisesti yhtenä aamuna varhain hereillä ja näin kaksi pitkää seittiä, jotka kulkivat lehdossamme pitkän matkan kahden ison lehmuksen välillä: Näytti aika uskomattomalta.

  Harmittaa kun osa lehdistä putoaa kesän kuivuuden takia. Olen saanut haravoida jopa mongolianvaahteran lehtiä eli tulee mieleeni, näemmekö niiden ruskaa ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on mystistä miten hämähäkit onnistuvat kutomaan pitkiä verkkolankojaan aukioiden yli.
   Juuri tänään katselin pientä koreanvaahteraani, ei ollut ruskaa näkyvissä, mutta lehti onneksi vielä puussa. Olen säästänyt muutamassa puussa pihlajanmarjoja ja tänään huomasin, että pihlajat ja marjatkin ovat ihan kuivettuneet.

   Poista
 13. Ihastuttavia taideteoksia ovat hämähäkit kutoneet ... ja se aamun usva vielä kietoo kaiken nousevan auringon pehmeässä valossa ... Niin kaunis on maa!
  Nautinnollista viikonloppua sinulle - on aina niin palkitsevaa kun on saavuttamassa projektin viimeistelyvaiheen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nina. Sanoisin, että väsynyt, mutta onnellinen ja dead linet onnellisesti taas ylitetty. Pitkä metsäkierros sienikorin kanssa vei loputkin voimat, kyllä uni maittaa ensi yönä.

   Poista
 14. Lumouksellisen kauniita kuvia ja komea kisuherra!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saija! Noin komean herran kanssa kelpaa kierrellä pihassa.

   Poista
 15. Nämä kauniit syysaamut ovat satumaisen kauniita, niinkuin kuvista näkee. Hyvä että karvainen herättäjä toimii oikeaan aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usvaiset aamut ovat viehättäviä kun tietää, että päiväksi kirkastuu. Jatkuva harmaus masentaisi. Nero ymmärsi, että kyllä noin upea auringonnousu on kaikkien nähtävä.

   Poista
 16. On saapunut syys, on niin kaunista !
  Hyvää viikonlopun jatkoa teille ja Nerolle, mamman vekkarille halit ♡
  Me totuttelemme elämään ilman öisiä herätyksiä...Onni oli kovin levoton viimeisinä viikkoinaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena! Syksy tuli sillävälin kun istuin tiiviisti tietokoneen ääressä. Nerolle välitetään halit. Varmaan Onnin olemus tuntuu ja kuuluu talossa vielä pitkään. Minulla on kuolleet lemmikit kummitelleet usein pitkään, kynnen rapinaa lattioilla ja joskus olen herännyt siihen kun joku selvästi hyppää sänkyyni. Ehkä se on vain ikävää ja toiveajattelua, mutta osa surutyötä. Onnin on nyt hyvä, siellä se viettää laatuaikaa Helmin kanssa :)

   Poista
 17. Metsässä verkottuminen on kyllä ilmeistä. Saa välillä sylkeä enimmät suupielestä pois. Minä oon niin lyhyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta, tulin juuri metsästä missä törmäilin tämän tästä näkymättömiin ansalankoihin. Eipä minunkaan varteni ole kovin pitkä :)

   Poista
 18. Vastaukset
  1. Kunpa lämmin syksy jatkuisi vielä pitkään.

   Poista
 19. Aamuvirkku nappaa aamuverkoista kuvat! Hienot kuvat verkoista. Ja ennenkaikkea Nerosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikainen lintu madon löytää :) Nero on hyvä opas luontoretkillä.

   Poista
 20. Tällaisesta verkottumisesta minä pidän. Tässä on aito ote. Aivan hengästyttäviä kuvia. Olen tainnut jo aiemminkin huokailla täällä, että osaisinpa napata kamerallani kiinni seitistä edes puolittain noin kauniisti :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläinen verkottuminen on todella hyödyllistä. Onneksi kosteus ja aamun niukka valo tekevät muuten näkymättömät kudelmat kuvattaviksi.

   Poista
 21. Kylläpä siellä onkin verkostuttu! Kaunista työtä.

  VastaaPoista
 22. Sulla on siellä oikea satumaa. Minä olen niin aamu-uninen, että jää ne kauneimmat näkemättä. Monesti mietin, että jos puolikin tuntia aikaisemmin heräisi, kerkeäisi käydä aamua kuvaamassa. Mutta ei jaksa. Pöh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus kannattaa käydä katsomassa aikaista aamua ulkona. Edullinen seikkailu : )
   Karvaherätyskellon ansiosta näen varhaisten aamujen eksotiikan, mutta aina en jaksa nousta niistä nauttimaan.

   Poista
 23. Hämähäkkien keksintöä koko nettimaailma siis. ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niillä on ollut kattava verkko jo vuosituhansia. Roikkuvat verkossa kaiken aikaa : )

   Poista
 24. Upeita kuvia! Kovin nopeita ovat nuo yölliset verkostajat. Yhtenä iltana laitoin pari lyhtysauvaa pihalle ja seuraavana aamuna näky oli kuten kuvissasikin.

  Meillä ei vielä ole paljon lehtiä maassa. Koivut tiputtelevat kyllä lehtensä jo, mutta kun tontin puista suurin osa on saarnia, olemme outo vihreä keidas syksyisten puiden keskellä. Saarnit pysyvät (ainakin meillä) vihreänä pitkään ja kun muista puista on jo lehdet menneet, ne vaihtavat vihreän keltaiseen ja saattavat tiputtaa melkein kaikki lehtensä kertaheitolla alas. Aika outo näky, jota tositeltiin ensimmäistä kertaa viime vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämähäkit ahkeroivat taukoamatta : )
   Juuri nuo koivut pihan reunamilla ovat pudottaneet lehtensä nurmelle, kohta on ryhdyttävä haravointiin. Saarnit ovat komeita puita, meillä on vain maatiaisia ja pari jalavaa.

   Poista
 25. Hengitä rauhassa, mekin huokastaan sun kuvien ääressä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt onkin viikonloppu hengitelty raitista ilmaa ja rentouduttu.

   Poista
 26. Upeita kuvia! Olen itsekin yrittänyt näitä aamukasteisia hämähäkinseittejä kuvata, mutta vielä on nähtävästi harjoittelemista.. Ne ovat niin kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat kovin hallitseva näky aamukasteen aikaan. Vähän hankalia kuvata, sillä ne tulevat näkyviksi vain tietyssä valossa.

   Poista

Kiitos kommentista