2.11.2014

Kynttilänjalalla koreasti

Muutama kymmen vuotta sitten löysin kaatopaikalta pöllön. Kesällä kaivelin romujani ja löysin sen uudelleen. Pöllöthän ovat trendikkäitä samoin kuin ruoste.

Joku on varmaan itse värkännyt tämän joskus.

Uushopeisen peurakynttilänjalan sain kerran ilmaiseksi kirpputorilta, koska se oli myyjän mielestä kulunut ja ruma.

Kauneus on katsojan silmässä, minusta kynttilänjalka on erittäin kaunis.

Kolmas kynttilänjalka löytyi ihan äsken kun poikkesin romukaupassa. En ole innostunut ammuksista, mutta tässä on minusta hieno muoto. Ammus tai mikä lienee on painava, rautaa, mutta se on tyhjä ja vaaraton. Kun tartuin siihen ja kysyin hintaa, totesi romukaupan miesmyyjä:
Miehet ostavat noita.
- Myyttekö naisille?
Kaupat tuli.

Tässä vielä adventtikynttilät muutaman vuoden takaa. Varsinaiset jalat kynttilöillä. Vanhoja rautaisia suutarin lestejä.

Ja vielä yksi itse tuunattu kynttilänjalka, muutaman euron kirppislöydöstä, mikä lie lampunjalka ollut ennen.
Nero ei muuten lainkaan ole kiinnostunut kynttilöistä, villieläimen vaistolla se varoo tulta, myös uuneja ja puuhellaa. Kynttilöitä kannattaa aina pitää silmällä.
Tunnelmallista sunnuntaita.

57 kommenttia:

 1. Nyt meinasi purskahtaa kahvit näppäimistölle kun luin "myyttekö naisille?" kohdan! Minä niin näen sinut esittämässä tuota kysymystä romukaupan miesmyyjälle :D Ihania kuvia, kauniita esineitä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Romukauppiasta varmaan ihmetytti täti, joka tarraa ei-naiselliseen esineeseen. Häntäkin kysymykseni nauratti ja sain tingirtyä hinnan sopivaksi.

   Poista
 2. Kauniita kaikki :-)
  Pöllö ja varsinkin jakkara? Missä pöllö on ovat hurmaavat. Adventtikynttelikkö on mahtava, siinäkin puualusta on kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lestien alla on merenrannalta löytynyt lauta, joka on aivan täynnä madonreikiä. Kohta pitää miettiä adventtikynttilöitäkin.

   Poista
 3. Kauniita kynttilänjalkoja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän aikaan on kynttilänvalo tarpeen.

   Poista
 4. Kauniita kynttilänjalkoja, ihania suorastaan :).

  Mulla on ollut aikuisikäni aikana viisi kissaa, kaksi kadulla jalostunutta ja kolme "jalosukuisempaa" (vaikka ei yhtään sen jalompaa - yhtä jaloja kaikki). Kukaan ei ole osannut varoa tulta. Varsinkaan ne ensimmäiset kissat, joilla olisi kuvitellut olevan vaistot tallessa. Mulla on kokemusta siitä, että kynttilää vasten "pusketaan", niin että kylkeen palaa vauhtiraita, luonani on myös juostu tuli hännässä ainakin pari kertaa :D. Ei mitään vakavaa, mutta valvoa siis todellakin kannattaa. Nykyään kynttilät palaa aina noissa lasisuojuksissa, ja Ineksen Ivarin kanssa ainoan vaaran muodostaa oikeastaan vain iltahepulit, jolloin ei paljon katsota mihin loikitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nerolla taisi pentuna vähän viiksikarva kärähtää kun se kävi tutkimassa lasipurkissa palavaa kynttilää. Silloin melkein kaikki kyntilät riippuivat telinessään korkeuksissa. Prinssi ei koskaan hypi muille tasoille kuin sohville, tuoleille ja sänkyyn, joten kynttilät saavat olla rauhassa. Silti on aina pidettävä mielessä paloturvallisuus.

   Poista
 5. Ei mitään taviskynttilänjalkoja sinulla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taviksiakin löytyy tästä huushollista runsaasti, mutta tässä sikermä niitä toisenlaisia :)

   Poista
 6. Kaunsta patinaa! Vähän kun käyttää mielikuvitusta, ammuksen voi nähdä kuumailmapallona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuumailmapallo onkin hauska. Itse näen siinä raketin :)

   Poista
 7. Voi kuinka kivoja!
  Niinpä kauneus on katsojan silmissä, vanha ja kulahtanut on useimmiten kauniinpi kuin uuden kiiltävä;)
  Hienot nuo kenkälestit, tulikin mieleeni että taisin tuolla ulkorakennuksessa nähdä rojun joukossa kenkälestin. Liekö omani samanlainen, sillä tuohan on oivallinen käyttötarkoitus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen, joka pitää vain uudesta jakiiltävästä ei viihtyisi tässä kodissa :)
   Ota ihmeessä lesti hyötykäyttöön, toimii myös ovistopparina, jalka oven väliin :)

   Poista
 8. Ihania löytöjä, toi peurakynttilänjalkahan on superkaunis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin peura on siro ja kaunis, ihailen sitä nyt keittiön pöydällä.

   Poista
 9. Tuo kauris on vallan ihastuttava ja kauniita ovat muutkin ♥
  Meillä ei voi kynttilöitä oikein polttaa sisällä kun kissat hyppii joka paikkaan ja kaatavat kaiken suurilla pyllyillään. Jokaista kynttilää joutuu vahtimaan koko ajan. Ulkona onkin sitten lyhtyjä sitä enemmän .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useamman kissan vahtiminen olisi stressaavaa jos polttelisi kynttilöitä. Nero on melkein aina siellä missä minäkin kun on sisällä, siten vahtiminen on helpompaa.

   Poista
 10. Erittäin kauniit ovat kaikki - upeaa patinaa. Tästä sain itsekin inspiraation kaivaa kynttilänjalkani esiin, kun en vielä sitä ollutkaan tajunnut tehdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttilänvalo lieventää mukavasti syksyn harmautta ja pimeää.

   Poista
 11. Peurakynttilänjalka on erittäin kaunis! Kauneus on tosiaan katsojan silmässä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erityyliset kynttilänjalat sopivat eri tiloihin, peura on jotenkin hyvin jouluinen.

   Poista
 12. Upea ja persoonallinen valikoima. Tykkään siitä kun esineellä on käyttöfunktio ja oma historia.
  Meillä poltetaan kynttilöitä, tosin vain huoneessa missä ollaan, ja kissat osaa kyllä varoa. Jopa Gebsu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gebsun pörröhäntä olisikin vaarassa jos kissa ei osaisi varoa liekkiä. Monet vieraat ihmettelevät miten voin poltella niin monia kynttilöitä kun taloudessa on kissa.

   Poista
 13. Erikoisia ja kauniitta kynttilän jalkoja, pöllöstä tuohon korkeaan jalkaan asti, siis kaikki tyyni.
  Meillä eivät kissat ole kiinnostuneita kynttilöistä, mutta tietysti pitää vahtia jos nyt juitenkin tulisi se uteliaisuus.
  Ulkona tarhan pöydällä on turvallista kynttilöitä poltella ja samoin muutama lyhty roikkuu joskus tarhan omenapuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkkana pitää olla, sillä kissa voi puskea jotain ihan muuta ja siten kaataa kynttilän, tukeva alusta pitää olla. Nero on jo aikuinen, joten sen liikkeet sisällä on melko ennalta arvattavissa. Kerran kun tyhjensin tuhkia uunista, kävin viemässä tuhkat ulos ja kun tulin takaisin hyppäsi kissa uunista nokisin jaloin. Sen oli pakko käydä tarkastamassa jäähtynyt uuni, kissan uteliaisuus on vertaansa vailla.

   Poista
 14. Vai että "Miehet ostavat näitä" :D. Johan oli mahtava myyjä. Liekö ollut kovakin pettymys hänelle, että nyt on yksi nainenkin tiettävästi ollut kiinnostunut "ammuksista". (Näyttää mun silmään enempi sellaiselta pystyynnostetulta Zeppeliniltä. Ilmalaivako se oli vai mikä viralliselta nimeltään..)

  Pöllö on aivan ihana! En ole niistä innostunut sen takia, että ovat nyt niin kovin trendikkäitä, mutta tykkään pöllöistä ihan muuten vaan. Muoto on jotenkin niin hauska. Ja sehän ei koskaan haittaa, jos on samalla myös viisas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiakas se on nainenkin :) Tuon kun laittaa vaakatasoon niin on aivan ilmetty Zeppeliini :)
   Ei ole minuunkaan pöllökuume iskenyt, mutta kun tuo vanha aarre tuli esille niin pitihän se ottaa käyttöön. Elävät pöllöt ovat tervetulleita puutarhaan, pitävät kiitettävästi jyrsijäkantaa kurissa.

   Poista
 15. Ihanan erilaisia jalkoja kynttilöilläsi. Ei meidänkään kissat välitä kynttilöistä, mutta ainahan tulta täytyy käsitellä varoen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että ulkona liikkuvat kissat ovat välinpitämättömämpiä kynttilöiden ja muiden sisustusasioiden kanssa :) Tulen kanssa ei voi olla liian varovainen.

   Poista
 16. Vanha ja kulunut on kaunista! Mietin tuossa eräänä päivänä käydessäni rautakaupassa, että pitäisikö ostaa aidot kynttilänpidikkeet joulukuuseen. Oli nääs siellä myynnissä ja alehintaa vielä... Tulisi ihan lapsuusajan joulu näin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on vanhat kuusenkynttilän pidikkeet, mutta en uskaltaisi laittaa niitä kuuseen. Muistan lapsuudesta miten eräänkin kerran kuiva kuusenoksa syttyi palamaan, se on kuin ruutia. Elävät kynttilät ovat kauniit, mutta sähköversio on turvallisempi.

   Poista
 17. Kauniita kaikki - paitsi tuo ammus. En edes tunnistaisi tuota ammukseksi, jollet olisi kertonut, mutta kun kerroit, se on minusta jotenkin pelottava. Meillä on vielä meneillään vaihe, jolloin ei paljonkaan polteta kynttilöitä. Jopa Ruskakin on vielä kiinnostunut. Teidän Neron maailma on varmasti paljon avarampi kuin neljän seinän sisällä elävän kissan, eikä Neroa kodin kaikki pienet yksityiskohdat ja muutokset kiinnosta niin paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ammus on tappoaseena tietty pelottava, mutta ajattlin, että sen voisi valjastaa rauhanomaisiin tarkoituksiin. Luultavasti ulkona liikkuvalla kissalla on niin paljon mielenkiintoista realityä, ettei sisustuselementit jaksa kiinnostaa. Vain jos tehdään radikaaleja muutoksia täytyy kissan tutkia paikkoja orientoituakseen uusiin ympyröihin.

   Poista
 18. kauniita ja komeita, myös naisille sopivia. Peurasta tykkään erityisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peura on ihan omaa luokkaansa, siro ja elegantti. Mutta joskus pitää naisillekin olla jotain jämäkämpää :)

   Poista
 19. Sinulla on silmää rosoiselle kauneudelle, nuo ovat aarteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin tälläiset löydöt ovat aarteita. Aikuisen leikkiä.

   Poista
 20. Suutarin lestit olivat silmääni miellyttävät, kauniit adventin ajan kynttilänjalat mutta nuo tykinammuksetkin, aika yllättäviä! Tyttäreni tykkimies(nainen) olisi varmaan innoissaan. Ja tuo peurakynttilänjalka - se on kaunis, herkkä ja tyylikäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole hajuakaan mikä ammus tuo on ollut, mutta vankkaa tekoa yhtä kaikki :) Lestit tulivat kerran kirpparilta kun ostin painavan laatikollisen romua, käyttöä löytyi niillekin.

   Poista
 21. Voi että kaikissa näissä esineissä oli jokin oma kauneutensa. Vaikea sanoa mikä oli parhain. Olet tehnyt upeita löytöjä ja kuten kirjoitit - kauneus on katsojan silmissä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viehkoa romua, on mukavaa keksiä sille uusia käyttötarkoituksia. Kynttiläaikaan näin :)

   Poista
 22. Minustakin tuo pieni peura on tosi suloinen !
  Haa, tuon itse tehdyn kynttilänjalan (lampunjalan) yläpuolella on tuo upea turkoosi lyhty ( kuivattuine uhrilahjoineen ja patsaineen ).
  Onpas sulla oivalluksia...ammusjalat ( meilläkin ois muutama ammus) ja rautalestit kyntyilänjalkoina !
  Nerohan on niin viisas...kaikki kissat eivät ole samalla viivalla...meidän edesmennyt Veikka oli sellainen hidas hiippailija ja tuntemattomaan tuijottelija....ei niin viisas käsityskyvyltään kuin Onni oli, mutta ehkä hän oli viisas yliluonnollisen ymmärtämisessä. Jotainhan se Poika silloin havaitsi i kun ei kuullut eilä nähnyt ympärillään mitään. Tämä viikonloppu on mennyt edesmenneitä rakkaita ikävöidessä, suuressa surussa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonloppu on varattu poismenneiden läheisten ja ystävien muistelemiseen. Mitä vähemmän aikaa rakkaan lähdöstä, sitä suurempi suru. Voimia sinulle! Turkoosi hylly seinällä ei oikeastaan ole lyhty vaan pieni alttari, se näkyy kokonaisena oikeassa sivupalkissa. Siinä asuu Vihreä Tara kukkaispedillään. Nerolla on sisällä hyvin rauhalliset kuviot, vain talvi-iltoina leikimme joskus matot ruttuun, pitäähän pojan voida treenata silloinkin kun ulkona on liian kylmä.

   Poista
 23. Oliskohan ihan samaa sarjaa peuran kanssa meillä kotona olleet pari karhujalkaa, hyvin ainakin saman oloiset. Sitä en tiedä ovatko tallessa.
  Lestit on aivan ihanat!!! Jos vanhat lestit mulle joskus kotiutuu yhdestä kaapista, niin tuon idean voisi kopsata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karhujalka olisi hieno, minulla on pari suurta pokaalia säilytyspurkkina, toisen kannessa on karhu- ja toisen kannessa oravafiguuri.
   Lestinheittoa :) Ainakin ovat tukevasti kynttilän jalat maassa.

   Poista
 24. Kiitos. Alttari on upea. Ajattelin että siitä on lasit otettu pois. Se on varmaankin muisto matkoiltasi....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ostanut alttarin Helsingistä toistakymmentä vuotta sitten. Alunperin se on Intiasta lähtöisin.

   Poista
 25. Persoonallinen sarja sinulla. Pöllö oli ihan huippu:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöllö on varmaankin hyvin vanha, sillä se löytyi kaatopaikkakuormasta, joka oli ilmeisesti tyhjennetty jostakin aitasta. Paljon vanhaa mielenkiintoista roinaa :)

   Poista
 26. Lähetin sinulle s-postia, mutta näyttää siltä että jäi vain yritykseksi..ilmoittaa että laittamani osoite on epäkelpo ( ja laitoin alaviivat yms). Message oli , että onhan kranaattisi molemmista päistä tyhjä. Mies huolestui kuvaa katsoessaan ja totesi, että hän laittaisi kynttilän toiseen päähän, siinä olisi sopivan kokoinen reikä kynttilälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, nuo alaviivat ovat vain hämäystä, niiden ja atin paikalle tulee miukumauku. Kyllä se näyttää tyhjältä molemmista päistä. Alapäässä on sopiva reikä, mutta jos ammuksen laittaa niin päin se ei näytä enää raketilta :( Purin yhden messinkisen kynttilänjalan ja laitoin osan tuohon yläpäähän (se on ontto), niin kynttilällå on pidike ja se pysyy hyvin pystyssä.

   Poista
 27. Voi ei, tuo pöllö on aivan hurrrrmaava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennenkin on osattu arvostaa pöllöfiguureja :)

   Poista

Kiitos kommentista