29.11.2014

Valoa odotellessa

Kuvittelin päätyneeni merenrantaan, sillä näky järvelle muistuttaa avomerimaisemaa kun vastarantaa ei näy.

Valokuvien ottaminen on nyt vaikeaa kun puuttu se valo.
Päiväsaikaan meillä on tämän näköistä.

Laitoin kuistille hämäräkytkimellä toimivan led-lampun. Moneen päivään se ei ole sammunut ollenkaan ja kuisti on kuitenkin talon valoisin paikka.

Tuolla häämöttää koti.
Toissailtana meiltä katkesi sähköntulo. Istuin tietokoneen ääressä ja tuli aivan pilkkopimieää. Yhtään kynttilää ei ollut palamassa, joten lähdin hamuilemaan tietäni taskulampun luo. Tiesin ihan tarkkaan missä se on, hyllyllä oven pielessä. Mutta muutaman metrin matkalla eksyin, kesti aika kauan ennen kuin tunnistin mikä kohtaa hamuilemani seinä on. Sitten valot jo syttyivätkin.
Laitetaan kynttilät palamaan!
Lämpimästi tervetuloa Autuaaseen oloon, Pirjo ja Vilma!
Oikein hyvää 1. adventtia kaikille!

44 kommenttia:

 1. Ihanan pysähtyneet, kauniit kuvat! Lepotilassa ollaan, luonto ja me.
  Rauhaisaa adventtia sinulle ja nerolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hämärä aika kannattaa ottaa levon kannalta niin paljon kuin ja nauttia siitä.

   Poista
 2. Valotonkin maisema on niin kaunis kuvissa, mutta kun katselee ulos ikkunasta, kaipaa kyllä aurinkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoa joudutaan nyt tovi odottamaan. Tänään sääkartalla luki puolipilvistä. Lunta sataa solkenaan ja hämäräkytkin sammutti kuistin valon hetkeksi. Toivoa on.

   Poista
 3. Upeita kuvia. Meillä ei ole lunta myöskaan. Pimeää ja märkää.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä sataa juuri räntäistä lunta, mutta valontuojaksi ei tuosta ole vaan taitaa sulaa saman tien pois.

   Poista
 4. Mahtavat kuvat. Meillä on taas tänä syksynä näyttänyt täällä aika samalta. Järveä ei ole, mutta muuten. Sumu on ollut tuttu näky. Eilen satoi vähän loskaa, sen verran, että kastelee kengät hetkessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sumu on kiehtovaa, mutta pitkään jatkuessaan se kaventaa tilaa ja alkaa vähän ahdistaa. Märkyys tuo oman lisänsä tähän synkkyyteen. Mutta valo ei ole kadonnut pysyvästi, kohtahan voi taas alkaa seurata sen lisääntymistä.

   Poista
 5. Hurjan pimeän synkkiä kuvia. Tekeeköhän valottomuus kuvista vähän pelottavia vai luulenko vaan.
  Meillä sataa juuri nyt "jalkarättejä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin sataa. Sumu ja synkkyys saa mielikuvituksen liikkeelle ja pelkokin voi nostaa päätään. Kuitenkin metsässä on ihania yksityiskohtia vaikka niitä ei nyt oikein kuviin saakaan.

   Poista
 6. Kauniit nuo hämärätkin kuvat. Hyvää adventti aikaa.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Lyhyissä päivissä on kauniitkin puolensa.

   Poista
 7. Kauniit kuvat - maalla tuo onnistuu, kaupunkikuvat on vain ja ainoastaan masentavia. Tai no, pitäis laittaa toisenlaiset säädöt, mutta harmaus on ollut niin jatkuvaa, että se on pysäyttänyt kaikenlaisen toimeliaisuudenkin suunnittelun asteelle.
  Täällä pilkahti aurinko hetken aikaa, piti oikein varmistaa, että näinkö ihan oikein! No, se hetki tuli ja meni, onneksi ei ainakaan vielä sada!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kuulla, että edes jossakin päin maatamme on aurinkokin pilkahtanut. Tänään on ihan hiukkasen valoisampaa, mutta hämärässä mennään.

   Poista
 8. Hyvä pitää tiedossa tuo taskulamppu. Meilläkin sähköt häviävät vähän väliä.
  Josko huomenna paistaisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarvitsen taskulamppua lähes päivittäin tai siis illoittain kun käyn ulkona. Postilaatikkoreissullekin otan sen mukaan varmuuden vuoksi, etten eksy pimeässä :)

   Poista
 9. Onpa tosiaan merimaiseman näköistä. Kuvissasi tämä pimeys ei näytä ollenkaan niin kamalalta. Pikemminkin kauniilta ja voimakkaan runolliselta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saan viettää hetkiä meren rannalla, mikäs sen hauskempaa :) Nyt on yritettävä nähdä pimeän ajan kauneusarvot ja paremmat puolet, harmittelu ei auta mitään.

   Poista
 10. Jos sähköt katkeavat iltasella, ei tosiaankaan tähän vuodenaikaan valo kajasta. Onhan tässä tietty oma viehätyksensäkin ja kuten kuvasikin kertovat, myös kauneutensa. Hitaammin vain elämä soljuu, minäkin heräsin juuri päiväunilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on annettava itselleen lupa levätä ilman huonoa omaatuntoa. Päivänokoset ovat suuri nautinto silloin kun väsyttää. Lumettoman maan pimeys on täydellistä, edes tähti ei kajasta valoa.

   Poista
 11. Taivaanranta oli kirkas , kun vastaanotimme äidin kirkolle odottelemaan ensi viikon sinuausta. Kaunis hetki ja tilanne kokonaisuudessaan ♡
  Sumu voi olla pelottava, mutta salaperäisyydessään houkuttelevan puoleensavetävä.
  Hyvää adventtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tärkeiden tapahtumien sää jää aina hyvin mieleen, äitisi odottelee nyt viimeisiä juhliaan, voimia hautajaisiin, se on tärkeä rituaali.
   Sumu on jotenkin myös turvallinen, se kietoo olotilan mukavan rajoitetuksi.

   Poista
 12. Hienosti olet tallentanut valottomuuden. Enää muista, milloin olisin jaksanut sytytellä kynttilöitä näin ahkeraan kuin viime päivinä. Valo on niin tärkeää ihmiselle ja senkin huomaa vasta, kun se kokonaan puuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttilät ovat tehokkaita pimeyden poistajia. Selvästi huomaan valon puuttumisen vaikuttavan mielialaan ja energisyyteen.

   Poista
 13. Aurinkoa kyllä kaivataan, mutta lumikin kelpaisi. Onni tässä lumettomuudessa on ollut, että minäkin sain tänään vihovimeiset sipulit istutettua. Nyt saisi jo lunta tulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi toisi paljon valoa, toisaalta en kaipaa kylmyyttä enkä lumitöitä, niiden kanssa ehtii vielä tulla tutuksi. Minäkin olen vielä istutellut sipuleita kun niitä jaettiin puutarhamyymälässä lähes ilmaiseksi.

   Poista
 14. Harmaan kyllä kestää ja siitä voi jopa pitää, kun tietää, että valo on kyllä olemassa. Vaikkakin tällä hetkellä jossakin ihan muualla kuin täällä. Hyvää 1. adventtia. On aika valmistautua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivo elää, kohta valo alkaa vähitellen lisääntyä. Vielä on kuitenkin kolmisen viikkoa talvipäivänseusaukseen, siihen asti on kestettävä tai yritettävä nauttia siitä.

   Poista
 15. Hyvää adventtia sinulle! Ajelimme tänään Espoosta Poriin ja takaisin ja aina vain oli yhtä hämärää ja sumuistakin. Porissa kuitenkin tapasimme pienen Toivo-pojan ja hänen tuoreet vanhempansa. Toivo on ensimmäinen, jolle olen isotäti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onnea isotädille! Toivo, mikä ihana nimi, sopii hyvin tähän vuodenaikaan.

   Poista
 16. Hämärä valaistus voi kyllä olla kaunista kuvissa, mutta jatkuva päivien hämäryys tuntuu mielialassa, uuvuttaa, väsyttää, laiskottaa ja vaikka mitä.
  Kynttilät ja taskulamppu ovat tähän aikaan vuodesta tuki tärkeitä apuvälineitä.
  Sytytetään ensimmäinen adventtikynttilä......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Energiat ovat kyllä alhaalla tässä hämärässä olotilassa. Meillä muuttui maa valkoiseksi yön aikana ja nyt valon määrä tuntuu huikealta eiliseen verrattuna. Hämäräkytkinkin sammutti lampun. Adventtikynttilä palamaan!

   Poista
 17. Kuvistasi välittyy, että elämme kahden hämärän välissä. Lumi toisi valoisuutta, sitä odotellessa, leppoista ensimmäistä adventtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahden hämärän välissä tosiaan, ajantaju on vähän hukassa kun aamu- ja iltahämärä lyövät kättä.

   Poista
 18. Kauniita kuvia jälleen, ihana harmaan ja sinisen sävy! Nautin suunnattomasti tästä vuodenajasta! Pian valo alkaa lisääntymää, jo joulusta. Iloista adventin aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tähän vuodenaikaan on osattava asennoitua oikein, parasta on jos osaa nauttia sen ainutlaatuisuudesta. Kohta alamme matkan valoa kohti.

   Poista
 19. Kauniita kuvia kuitenkin!
  Eilen Pirkanmaalla kuulemma paistoi aurinko, kun oltiin poissa kotoa ;) Nyt on vaikea kuvitella, kuinka valoisaa on kesällä. Jopa kesäyönä taitaa olla valoisampaa kuin nyt päivällä, huokaus. Kohta päivät taas alkavat pidetä, jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko uskomatonta, että jossain olisi nähty aurinko :) Meillä lumi valaisee maisemaa, sekin auttaa paljon, päivä tuntuu vähän pidemmältä.

   Poista
 20. Harmaassa on onneksi oma lempeytensä; usva kietoo syliinsä ja ääriviivoissa on pehmeyttä. Silti odotan kyllä tätä adventin aikaa, kun valoja alkaa syttyä pimeään yhä useammassa puutarhassa ja etupihassa. Lämpöistä alkanutta adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt voi taistella hämärän ylivaltaa vastaan kaikin tuikuin :) Lumi on suuri valon lähde vaikkei sitä olisi paljonkaan.

   Poista
 21. Hämärää on.... Kauniit kuvat. Mukavaa adventtia, Cheri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä hieman valkaistui, hämäräkytkinkin sammutti kuistin valon.

   Poista
 22. Voi miten kaunista ja raikasta täällä on. Ihana blogi. Löysin tänne Muistikirja -blogin kautta. Ja tulen toistekin :)
  Ihania kuvia. Kerta kaikkiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit tiesi Autuaaseen oloon ja lämpimästi tervetuloa toistekin!

   Poista

Kiitos kommentista