14.11.2014

Luukku loksahti

Kaksi viikkoa tasan ja Nero antoi viimein periksi. Eilen aamulla luukku loksahti myös sisään tullessa. Kovin sitkeästi prinssi piti kiinni siitä, että hänelle on avattava ovi. Kun työt ovat valvottaneet monta yötä, nukuin ansaitusti pitkään. Nero päätti, että jokin roti pitää olla piian työajoissa ja päätti tulla luukusta vaatimaan aamiaista.
Täytyy sanoa, että kissanluukun loksahdus on ihan paras aamuherätys.

Ei ole nyt autenttista kuvamateriaalia tarjolla luukulta, mutta ehkä myöhemmin onnistun dokumentoimaan tapahtuman. Mukavaa viikonloppua kaikille!

43 kommenttia:

 1. Taisi olla sinulla Nero jo kova nälkä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työ- ja ruoka-ajat ovat tärkeitä kissallekin. Ei passaa, että piika makoilee puolille päivin.

   Poista
 2. No, ei me ihmisetkään helpolla totuta uusiin juttuihin. Nerolla on sellainen ilme; että mitä siinä kuvaat, anna sitä ruokaa.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat ovat tunnetusti perinteistä kiinni pitävää lajia, mutta nyt taitaa vapauden huuma viedä voiton konservatiivisuudesta.

   Poista
 3. Voi, viisas Nero kun huolehtii palvelusväen työajoista <3. On nuo mustat kissat kyllä upeita ilmestyksiä vaikka itse sanonkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa mukavaa mennä ajoissa nukkumaan ilman kissan odottelua. Aamulla herätessä prinssi kuitenkin köllötteli vieressäni. Black is beautiful :)

   Poista
 4. Päättäväisyys on paikallaan ja kissa jos kuka, sen oikein hyvin tietää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päättäväisyydellä pääsee pitkälle, jääräpäisyydellä taas jumittaa pakoillaan :)

   Poista
 5. Se on sitten automaatio saapunut prinssinkin elämään. Sitkeästi koitti Nero vastustaa luukkutekniikkaa :)
  Luukku osoittautuu kyllä varmasti oivalliseksi kulkureitiksi.
  Levoillisia öitä toivottelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhasta tottumuksesta nukuin huonosti kun prinssiä ei kuulunut illalla ajoissa kotiin, mutta aamulla Nero kuorsasi vieressäni. Menee molemmilla vähän aikaa totutellessa luukkuelämään. Vapautta kummallekin.

   Poista
 6. Kumpikohan tässä koulutti kumpaa,hieman pistää miettimään:D
  Mukavaa viikonloppua sinnekin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sepä se, vastaus on ihan selvä jos Nerolta kysytään :)

   Poista
 7. Pakon edessä, pakon edessä :) Saa nähdä käyttääkö Nero luukkua myös silloin kun tietää sinun olevan hereillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että palvelua vielä halutaan, mutta kyllä luukku tuntuu pelittävän hyvin. Nero oli itsekin kovin tyytyväinen suoritukseensa, kehräämisestä ei meinannut tulla loppua. Johtui osittain siitäkin, että kehuin ylenpalttisesti kissan taitoja ja älykkyyttä.

   Poista
 8. Joskushan sitä voi olla vähän armeliaammalla päällä palveluskuntaakin kohtaan - ovat sitten entistä kiitollisempia ja auliimpia;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosia koulutetusta henkilökunnasta kannattaa pitää kiinni ja joustaa järkevästi. Tämä piika ainakin on hyvin kiitollinen ja aulis :)

   Poista
 9. Niinhän se menee, että kissa toimii kuten haluaa, ei kuten muut haluaa. Nero päätti näyttää, että kyllä minä tämän olen ymmärtänyt :D
  Ja piika on hyvin koulutettu, kehräys palkkanaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissoja ei käsketä, niitä voi vain yrittää maanitella toimimaan halutulla tavalla. Koko ajan olen tiennyt, että Nero on ymmärtänyt luukun funktion, mutta jokin asiassa mätti. Ehkä vain piti suorittaa piian koulutusjakso loppuun.

   Poista
 10. Nero tietenkin halusi seurata kauanko jaksat sitä opettaa ja kauanko se viitsii katsella opetusta...kissat ovat upeata porukkaa, joskus kun vain tietäisi mitä siellä pienessä karvaisessa päässä pyörii kun ilme on niin viisas...usein ihmetteleväkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat eivät turhaan ole saaneet arvoituksellista mainettaan. Selvästi pienessä päässä oli käynnissä ajatusprosessi, joka viimein johti toivottuun lopputulokseen. Silti kissojen kanssa mikään ei ole varmaa.

   Poista
  2. Niin, ja tervetuloa tänne Autuaaseen oloon!

   Poista
 11. Onneksi olkoon, sinä voitit =D Ei väkisin vaan väsyttämällä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten tiedät kissojen kanssa on tasapainoiltava aika taitavasti, ei saa yrittää liikaa eikä liian vähän :) Onnistumisen tunteeni on kyllä voimakas.

   Poista
 12. Jee, onnea Cheri! Mahtaa olla voittajaolo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olo on enemmän kuin tyytyväinen :) Nerokin on saanut kunnon kehut :)

   Poista
 13. Ai teillä on tuollainen hienous! Minäpä kuulin kirjailija Raili Mikkaselta, että heillä on sellainen koiralle. Heti tietysti aloin miettiä, että sitten jos ja kun, uusi koiruus saapuu niin...Asia tuli esille, kun sekä rouva että herra M. viettivät niin kauan aikaa viime vuonna kanssamme kirjamessuilla ja tiesin, että heillä on koiruus...Hyvä idea.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihan uusi kissalle hankittu hienous ja erittäin kätevä kun ei tarvitse iltaisin notkua oven raossa ja odotella kissaa. Koirillekin on luukkuja, mutta haukkuja voi harvemmin päästää itsekseen kulkemaan, mutta esimerkiksi luukku tarhaan on kätevä. Koirahan oppii luukunkäytön varmasti nopeasti, ne ovat niin paljon yhteistyöhaluisempia kuin kissat.

   Poista
 14. Nero tekee mitä tahtoo, silloin kun tahtoo:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tuli taas todistettua. Kissaa ei voi pakottaa, voi vain maanitella :)

   Poista
 15. Pitkäjänteistä touhua. Jos kissa oppii luukulle, kai lapsikin meillä vielä potalle ;). Rentoa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo pottatouhu on kyllä takuuvarma, ennemmin tai myöhemmin se napsahtaa kohdalleen. Kasvatus vaatii aina kärsivällisyyttä, kehumalla pääsee pitkälle :)

   Poista
  2. Minusta näyttää, että Nero iskee silmää tuossa ensimmäisessä kuvassa;)

   Poista
  3. Nero haluaa ehkä vinkata, että hän kyllä tietää paremmin :)

   Poista
 16. Hyvä Nero! :D Kyllä "vanha" kissakin oppii uusia temppuja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vanhakin oppii, kunhan on motiivi kohdallaan. Kissat osaavat yllättää monin tavoin kuten hyvin tiedät :)

   Poista
 17. Kissan tahto on kissan tahto :-D, kaikella on aikansa.

  Sulla on aivan mahdottoman upeat kuvat blogissa. Ihan lumoutuneena katselen näitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos kuvakehuista, lauantai pelastettu :) Vähän tämä taisi olla tahtojen taistelu, mutta ajan kanssa kissakin antaa periksi.

   Poista
 18. Ehkä Nero huomasi, että luukku toimii huomattavasti sujuvammin, kun sitä itse käyttelee? Mutta kyllä teidän prinssi on päättäväinen♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero on selvästi huomannut luukun tuomat etuisuudet ja luukku loksaa tiheään :) Aikansa piti prinssin asiaa punnita.

   Poista
 19. Hieno kissa:) Minun pitää päästää ruustinna pissille yötä päivää, kun en ole kissanloojaa viitsinyt laittaa, eikä muualle mahtuiskaan kun saunaan ja sitten ei voi sielläkään pitää lattialämmitystä päällä jos ovea pitää auki. Läy se näinkin ja aika hyvin rytmin on oppinut pikku ajassa, sillä vasta elokuussa tuli tänne ja ikääkin on jo yli 14 vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nerolla on talvisaikaan sisävessa, mutta sitä on käytetty vain äärimmäisessä hädässä, jos minä esimerkiksi olen koko päivän pois kotoa ja kissa on sisällä. Nyt on prinssillä semivapaus kun voi käyttää omaa oveaan :)

   Poista

Kiitos kommentista