18.5.2015

Hei, me kylvetään!

Multakylpy tekee hyvää turkille.

Tämä juuristo kaipaa hoitoa. Tähän laitan kissankäpälää.

Kyllä puutarhanhoito on ihanaa!

Paitsi viljelystä Nero osaa ilmaista mielipiteensä myös vierailijoista. Eilen kävi ystävä kylässä, Nero kiehnäsi hänen jaloissaan ja kehräsi äänekkäästi kun kiertelimme puutarhassa. Ei ihme olihan kyseessä vanha tuttu naisystävä.
Mutta edellispäivänä vierailulla kävi vanha tuttu mieshenkilö. Istuimme keittiössä kahvittelemassa. Nero oli tulossa sisään, se raotti luukkuaan ja kuunteli hetken. Miehen äänen kuultuaan se läimäytti luukun kiinni ja palasi ulos. Tälle kyseiselle miehelle Nero on ilmeisesti pysyvästi loukkaantunut, mies toi kerran sisälle ylivilkkaan koiranpennun ja sitä ei anneta anteeksi.

Kauniisti pakattu tuliaisviini. Eilen nautimme pitsaa ja kauden ensimmäisen raparperipiirakan.

Mukavaa viikkoa kaikille!

50 kommenttia:

 1. Ai että Nerolla on kyllä maailman paras koti, kun se vain kierii mullassa ja emäntä katsoo kannustavana vieressä :). No, mullassa kieriskely on vielä ihan ok - meidän Mauro se kieriskeli, sanonko missä, kaksikin kertaa viikonloppuna, heh. Tämä hajuvesi pinttyi niin tiukkaan sen kaulaan, että jouduimme pesemään sen juuriharjalla ja mäntytolulla :)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neron turkin nanoteknologia estää mitään tarttumasta turkkiin. Ja jos tarttuukin, niin karisee nopeasti pois. Yksi entinen koirani harrasti kaulan hankaamista mielenkiintoisiin hajulähteisiin. Vieläkin voin tuntea sen kuvottavan löyhkän nenässäni. Koira tiesi tekevänsä väärin ja siitä paistoi syllisyys jo kaukaa kun se oli hajustanut itseään. Lisäksi se inhosi pesemistä. Mutta minkäs koira luonnolleen voi, se ei varmaan ymmärrä miksei emäntä halunnut tehdä samoin :)

   Poista
 2. Nero hallitsee nämä kauneuspuuhat.
  Eikös mutakylpy olisi hyvää ihmisenkin hipiälle :)

  Raparperipiirakka ja roseviini...ai, kuinka kuulostaa hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin turvekylvyt ovat meillekin terveellisiä, sekä hipiälle että nivelille. Nyt alkoi raparperiherkkujen kausi.

   Poista
 3. Kylpee ne kissat muussakin!
  https://www.youtube.com/watch?v=q_XOsWp9jUU

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska video jengin kävelyltä. Pekka on mainio tapaus. Nero kylpee mielellään myös pihatien hiekassa.

   Poista
 4. Ei ollenkaan hassumpaa, kummallakaan teistä.

  VastaaPoista
 5. Nerolla on oikeat kissanpäivät ♥.

  VastaaPoista
 6. Voi Nero, mikä söpöys! Istutin viime syksynä pihalleni valeriaanaa, mutta toistaiseksi en ole päässyt todistamaan tuollaisia nautinnollisia Nero-hetkiä. Ehkä pitää mennä näyttämään esimerkkiä. Kissankäpälä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nerokaan ei heti ensimmäisenä vuonna kiinnostunut valeriaanasta, mutta kunkeksi sen ihanuuden niin muistaa suosikkinsa joka kevät. Kasvin saadessa kokoa kiinnostus laantuu. Kissankäpälä on laitettu multaan useasti :)

   Poista
 7. Kissoilla on niin samat jutut, että ihan huvittaa. Samoin kuin Nero teillä piehtaroi mullassa ja hiekassa, meilläkin piehtaroitiin nautinnollisesti tiellä hiekkaisessa sorassa eilen, kun kissat ensimmäisen kerran vietiin valjasulkoilulle. Kissamme joutuvat hyväksymään valjaiden rajoitukset eivätkä näin ollen pysty aina vapaasti valitsemaan piehtarointipaikkojaan.

  Ja tuo ihmisiin suhtautuminen on lahjomatonta. Joskus kissat yllättävät. Viime viikolla meillä poikkesi kissoille tuntematon miesnaapuri, ei mikään nuori mies enää. Mies istui nojatuolissa ja jutteli verkkaan ja kissat kävivät haistelemassa ja puskemassa. Ja Rauha hyppäsi syliinkin. Ei Rauha pruukaa edes minunkaan syliini hypätä. Mikähän lumo siinä miehessä oli? Luulin, että Rauhalle on alkamassa kiima, mutta ei ole kuulunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä harrastetaan ahkerasti myös hiekkakylpyjä. Kissoilla on ilmeisen hyvä muisti, Nero on pannut kyseisen miesvieraan inhokkilistalle vaikka vieras tykkäisi kissasta ja mielellään juttelisi sen kanssa. Kissat myös valitsevat ihmiset omilla ehdoillaan, Nerokin on nähty jonkun vieraan sylissä ja joillekin se ei edes näyttäydy.

   Poista
 8. Heipä hei, Nyt vasta ehdin käymään katsastamassa blogiasi. Nähtiin Marketanpuistossa viime viikolla. Yritän käydä läpi kaikkien paikalla olleiden blogit. En ole vielä kovin pitkälle päässyt:) Ihania kuvia sinulla on täällä, tuo kissakin on mitä mainioin<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan, oli kiva, että nähtiin. Minäkin ajattelin käydä kurkkaamassa kaikki blogit, osa on nimittäin ihan uusia tuttavuuksia. Heti kun työkiire vähän helpottaa.

   Poista
 9. Hyvän muistin lisäksi kissoilla taitaa olla myös erinomaiset vaistot ihmisten suhteen. Meillä käy silloin tällöin ihminen, joka sekä pelkää että inhoaa kissoja. Juuso menee aina mielenosoituksellisesti nojaamaan tämän sääriin koko painollansa. Mies seisoo selkä ja ilme jäykkänä kauhusta, kunnes päästän hänet pinteestä ja vien Juuson pois. Muita ihmisiä Juuso tervehtii aivan toisin. Naapurin Penasta Juuso tykkää ihan hurjasti ja saattaa heittäytyä jopa selälleen makaamaan, jotta Pena saa paremmin rapsutettua leuan alta. Ovat nämä kissat mainioita otuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on pari ystävää, jotka ovat kissoille allergisia. Joskus he käyvät täällä vierailulla ja Nero, vaikka ujo poika onkin, on aina kiehnäämässä heitä :) Ne lukevat meitä kuin avointa kirjaa :)

   Poista
 10. Onpas siellä vallan hurmaava ja ilmeisen hurmaantunut kissa :D
  Kevät on ihanaa aikaa kun tietää kesän olevan edessä - ja aivan varmasti Nerokin tietää sen!

  Mä kyllä vielä joku päivä tulen testamaan ollaanko me Neron kanssa kavereita :D (sitten kun sun ja pehtoorin puutarha on oikein kukoistuksessaan)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vaan testikäynnille kun kesä ja lämmintä. Sinä olet sellainen kissakuiskaaja, että olisi ihme jos ette prinssin kanssa tulisi juttuun :)

   Poista
 11. Meidän kissat toimii noilla yllä kuvatuilla formaateilla, valitsee kaverinsa ihan oman tahtonsa mukaan ja usein yllättäen! Hiekkakylvyt ja nyt karvanlähdön aikaan jopa sepelikylvyt ovat jotain niin ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissoilla on tapansa. Hiekkakylvyt ovat tietysti parasta, mutta kyllä kuiva multakin käy paremman puutteessa. Vieraiden suhteen käyttäytymistä ei osaa arvioida, aika usein Nero on täysin näkymätön, joskus on kuultu myös sähinää kun vieras on ojentanut kättään silittääkseen.

   Poista
 12. Erinomaista kylpytekniikkaa, Nero! Minä harrastan sepeliä ja hiekkaa, Pipsu menee joskus multapellollekin kierimään. Emäntä kitisee, jos sen jälkeen hyppää puhtaille lakanoille, mutta kun niissäkin on ihanaa jatkopyöriä.
  - Miiru -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ihmettelen, että piika käy usein kylvyssä ennen vuoteeseen menoa, mutta kun minä teen saman niin tulee mutinaa. Ihminen on ristiriitainen olento.
   Nero

   Poista
 13. Tekisköhän multakylpy hyvää myös meille ihmisille? :)
  Ainakin, se on terapiaa kun kädet upottaa multaan.
  Täälläkin syötiin eilen ensimmäistä raparperipiirakkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunnuntain Hesarissa Katri Kallionpää mainitsi, että Coloradon yliopiston tutkijat ovat löytäneet puutarhoista (mullasta) bakteerin, joka lisää puutarhurin serotonin tuotantoa. Ja kaikki puutarhurithan tietävät, että mullan kanssa kosketuksissa olo rentouttaa ja lisää onnen tunteita. Raparperikausi avattu :)

   Poista
 14. Ihana kesän makuinen tarina, tykkäsin koko rahalla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sait rahoillesi vastinetta :)

   Poista
 15. Nerolla on hyvä suutuntuma ja perusteellinen lähestymistapa puutarhanhoitoon. Ihana, ihan nauratti tuo kohta kun se muutti mieltään kuullessaan koiranpentu-miehen olevan sisällä :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meitä nauratti kanssa kun Nero läimäytti luukun kiinni ja lähti takaisin ulos. Ei kovin ystävällistä isännältä :)

   Poista
 16. Kyllä kissalla pitää temperamenttia olla, joten hyvä, että Nero ei pelkää osoittaa mielipidettänsä :) Nyt kun sanoit, alkoi ihan hirmuisesti tehdä mieli raparperipiirakkaa...josko ensi viikonloppuna ehtisi leipoa tämän vuoden ekan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on raparperiherkkujen aika ihan parhaimmillaan, kohta pitää tehdä toinen piirakka. Nero tietää mitä haluaa ja myös selvästi osoittaa sen. Hyvä vaan, että osaa pitää puolensa.

   Poista
 17. Molemmille mukavaa, Nerolle maata ja emännälle... no, vaaleanpunaista taivasta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me nautiskelemme molemmat omalla tavallamme :)

   Poista
 18. Hih, Nerolka on ilmeisesti norsun muisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikuttaa siltä, että kissa ei hevin unohda kokemaansa loukkausta :)

   Poista
 19. Nero =^..^= ♡
  Ihailen Neron pikimustaa turkkia!
  Kissat on aitoja ja ilmaisee mielipiteensä kainostélematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin osaat ilmaista mielipiteesi hienosti kuvallisessa muodossa. Kyllä tuollainen musta puutarhakaveri on kiva, kahden saa aina enemmän aikaan :)

   Poista
 20. Vastaukset
  1. Mitä parempaakaan voisi elämälleen tehdä kuin nauttia siitä :)

   Poista
 21. Voi noita Neron nautinnollisia asentoja ja ilmeitä :) Nuoret raparperit ovat nyt ihanan mureita, tein itsekin muutama päivä sitten ensimmäisen piirakan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on kissankin parasta aikaa. Nyt kannattaa valmistaa raparperiherkkuja.

   Poista
 22. Hauska kaveri tuo Nero, ei sitä ihan kaikkea sentään voi antaa anteeksi. Varsinkaan jos joku koiranpennun tohelo tuodaan häiritsemään ;)
  Aivan ihania kuvia Nerosta sekä upeita kasvikuvia tuolla aiemmassa postauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kissoilla on hyvä muisti ja onhan törkeää tuoda kuriton koira kissan kotiin.

   Poista
 23. Meillä koiranpentu myös kiehnää multakasoissa. En ole siitä ollenkaan innoissani. Ei ihme, että kissa muistaa miehen. Mikä kissa koiranpennuista nyt tykkäisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koiranpentu käy kenen tahansa hermoille jos kotia ei ole saneerattu pennun tarpeisiin :) Multa- ja hiekkakasoissa piehtarointi kuuluu varmaan lajikäyttäytymiseen :)

   Poista
 24. Ihana Nero ♥
  Upeita tilannekuvia nautiskelevasta prinssistä.
  Osaat kuunnella kissan kehonkieltä upeasti. Onneksi luukusta pääsi yhtä nopeasti ulos mitä siitä sisälle kurkkasikin. Varmasti on Nerollekin nyt hienoa kun pääsee itse kulkemaan omasta ovestaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luukku on suuri ilo sekä Nerolle, että minulle. Prinssi on kovin tyytyväinen kun puuhastellaan yhdessä pihalla; kesä on meille molemmille parasta aikaa.

   Poista

Kiitos kommentista