25.6.2015

Kotirauha

Kranssikertun pesintä jatkuu rauhallisissa merkeissä. Ei ole pikkuisilla poikasilla helppoa näillä keleillä. Onneksi emo lämmittää ja pesä on sateensuojassa aitanparven alla. Aika nerokas paikka siis.

Nero ei ole ilmeisesti äkännyt pesää, mutta huomasin prinssin yhtenä päivänä istuvan aitan edessä ja tutkailevan lenteleviä lintuja. Ruokintaliikenne ei voi jäädä kissalta pitemmän päälle hoksaamatta, joten kodinturvajoukko varmensi pesimärauhan.
Yksi asia vähän harmittaa, useimmat piharuukkuni ja puutarhakaluni ovat tuon oven takana. Nyt on vain pärjättävä niillä mitä ehtinyt ottaa esille niin kauan kuin lintulapset lähtevät pesästä.

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan Autuasta oloa, Kerttuli!

42 kommenttia:

 1. Suloinen koti pikkuystävillä<3 Toivottavasti pärjäät ilman ruukkuja:)) Ja jos pärjäät niin se sehän tarkoittaa että niitä on liikaa, heh heh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti käydä ostamassa halpakaupasta muutamia isoja muoviruukkuja. Kesäkukat pitää saada multaan. Voiko ruukkuja olla liikaa? :)

   Poista
 2. Hieno pesäpaikka....hyvä, että suojasitte sen kisulila..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla linnut ovat paremmassa suojassa kuin pensaassa.

   Poista
 3. Voi miten ihana postaus <3 Aika hyvin keksitty pesän paikka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesäpaikka kuvastaa sitä, että meidän pihalla on aika rauhallista :)

   Poista
 4. Voi, toisia, luovia lintuja :)

  VastaaPoista
 5. Komiat on barrikaadit :D Kyllä mahtaa Neroa harmittaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero on kuin ei voisi vähempää kiinnostaa :)
   Barrikaadit turvaavat myö omaa mielenrauhaani, yksi huoli vähemmän :)

   Poista
 6. Cheri, kyllä pikkulintujen pesinnän onnistuminen päihittää nyt ruukut ja muut. Voisit ehkä pitää myös kissat vaikka niille rakennetussa ulkotarhassa vähintäinkin lintujen pesintäaikaan. Olen niin onnellinen, että eräs naapurimme nyt aitasi kissansa ja teki jopa heidän oleskeluterassille verkkoseinät. Kissat ovat slti mukana perheen menossa ja paljon ulkona.

  Kestäkää nyt vain tuo verkko: Luin juuri, että esim.kirjosiepon pesintä on noin 3 viikkoa. Meillä se pesii nyt pöntössä niin, että näemme sen aaumulla ekaksi sänkyyn ja sitten taas ruokapöytään. Kirjosieppo on puutarhutin tärkein apulainen ja jotenkin vain niin sympaattinen se uros, kun 'vahtii' puun oksalla yötä päivää. Jopa oravalle antaa kyydit!

  Oraville on nyt istuettu tulemaan about 10 tammea ja yhtään ei ole temmen kasvu hidasta. Kuuset turvaavat taas pihan pienilmaston ja oravien pesäsuojan.

  Lintujen kekseliäisyys pesän suhteen on uskomatonta, mutta samalla se kertoo myös huutavasta asuntopulasta. Meillä on tästäkeväästä aloitettu massiivinen pönttöjen lisäys ja myös muutama kerrostalo on mukana kuvioissa. Koko lehtomme ja muutama iso lähipuu asutetaan, mutta pitää tietää lintuejn reviirivälit, sillä eivät kaikki pikkulinnut sovi toistensa kanssa yhteen.

  Jos sinulla käy tuuri, voit saada kuvan linnunpoikasista kranssissa!  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerttu ei menisi pönttöön vaikka niitä olisi tarjolla, se tekee pesänsä yleensä johonkin pensaaseen tai maahan. En ole täysin varma lintulajista, sillä ei ole selkeitä tunnusmerkkejä. Joinain kesinä se on tehnyt pesän villiviinin suojiin ikkunan räystäslaudan päälle. Kissa saa kulkea vapaana ja pitää myyräkantaa kurissa. Eipä ole lintusaaliita näkynyt. Suurempi uhka linnulle on varislinnut, jotka käyvät napsimassa noutoruokaa suoraan pesistä. Meillä on parikymmentä pönttöä metsikössä, peltosaarekkeessa ja pihapiirissä. Lisäksi yksi kirjosieppoperhe on löytänyt luonnonkolon pihan lehmuksesta. Pihapiirissä pesii myös runsaasti erilaisia rastaita ja satakieli laulaa öisin rantalehdossa. Maalla on tilaa kaikille. Korppipariskunta pesii niemellä. Sääksi pyydystää kalaa järvellä. Siellä pesii myös harmaahaikara, joutsen ja lukemattomat vesilinnut. Kaikilla on omat uhkansa elämäntaistelussa, suurin niistä on ihminen. Supit ja ketut verottavat myös lintukantaa. Luonto on ihana, kaunis ja rauhallinen. Toisaalta se on täyttä kaaosta ja hengissä pysymisen taistelua.

   Poista
 7. Mukava kuulla että pikkuinen perhe voi edelleenkin hyvin ja on suojassa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kertut ovat jo havainneet minut vaarattomaksi, eivätkä hermostu jos puuhailen kukkapenkissä lähistöllä. Pesän lähelle ei onneksi tarvitse mennä minkään askareen takia. Toivottavasti perhe löytää riittävästi ruokaa kun on näin viileää ja sateista.

   Poista
 8. On etuoikeus päästä seuraamaan läheltä pikkulinnun pesäpuuhia! Kerttu on upea lintu, ja aikamoinen laulutaiturikin se on! Lintuperhe on myös etuoikeutettu, kun sillä on kodinturvajoukot turvanaan, eikä kissat tai muutkaan pedot pääse ahdistelemaan pikkuisia!
  Toivottavasti saadaan lämmintä, jotta linnunpoikaset tarkenevat, ja uskallat ottaa pukimet pois kasvimaalta. Upeasti sinulla kasvaakin kaikki siellä!
  Niin, ja onnea Prinssille syntymäpäivän johdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Prinssi kiittää! Pyrimme rauhanomaiseen rinnakkaiseloon lintuperheen kanssa. Linnut etsivät ahkerasti ravintoa nurmikolta ja lähipiiristä, niiden touhuja on mukava seurata. Kasvimaalla on toiveikkuus taas saanut takapakkia ja harsot on otettu uudelleen esiin.

   Poista
 9. Ai että tämä linnunpesäjuttu on niin mukava :)

  VastaaPoista
 10. Voi pikkuista! Onneksi on suojaa ja huolenpitoa, että saa poikasensa turvallisesti maailmalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä toimin pihapoliisina ja vanhemmat hoitavat sen mikä vanhemmille kuuluu. Toivottavasti kesä on lintuperheelle antoisa.

   Poista
 11. Wow, what a fantastic idea. Love this wreath! Great!
  Happy time
  Elisabeth

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Elisabeth! The bird nest is a surprising bonus in the old wreath. Cannot imagin more beautiful decoration.

   Poista
 12. Hienoa kuulla (tai siis lukea), että lintusilla menee edelleen hyvin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos minusta riippuu niin pesintä on turvattu :)

   Poista
 13. IHANAA. Onpa sinulla ihanin kranssin koriste ikinä. Hyvä, että laitoit tuon verkon suojaksi. Minäkin suojasin oman sinitiaiseni naapurin kissalta korkealla verkolla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta ei kranssin koristelu paljon parane :) Meillä pesii paljon lintuja pihapiirissä, mutta pöntöt ja puissa korkeammalla sijaitsevat pesät ovat kissalta turvassa. Tuo kranssi on vähän liian keskeisellä paikalla, näkyvissä ja matalalla, joten paras turvata pesintä kissalta ja muilta satunnaisilta kulkijoilta.

   Poista
 14. Kaikkea hyvää pienen kerttusen pesinnälle, ihana koriste on karsnssiin lennähtänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hauska katsella ikkunasta kerttujen touhuja. Ne poimivat koko ajan ruokaa ja käyvät välillä juomassa puutarhan astioista. Laitoin nyt kirsikkapuuhun niille oman juomakulhon.

   Poista
 15. Todella kaunista ja yksinkertaista, luonto parhamillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa kun luonto tulee osaksi omaa elämänpiiriä. Kurkkasin tänään pesään ja siellä uinui pesän täysi poikasia.

   Poista
 16. Toivottavasti poikaset selviävät pesästä aikuisiksi asti. Tai toivotaan ettei Nero niitä pistä poskeensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesässä on nyt poikue, jota ruokitaan ahkerasti. Toivoisin vähän lämpöä pienokaisille. Minulla on vahva usko, että kaikki menee hyvin. Onneksi Nero on kiireinen myyrien perkaamisessa pellon reunoilta ja nukkuu silloin kun linnut ovat aktiivisia.

   Poista
 17. ♥sanoisin että sulla on maailman kauneimmat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Riitta Sinikka! Liitän tämän meriitteihini :)

   Poista
 18. Ihana pesäpaikka, toivottavasti päättyy onnellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun pesässä näkyy liikettä on paljon vaaroja. Kun tulin kaupasta ryntäsin heti ajamaan pesän edustalla liikuskellutta rastasta pois. Toivotaan, että kaikki menee hyvin.

   Poista
 19. Ihastuttava pesäjuttupostaus, tämän parempaa ei olekaan! Toivotaan onnellista lentopoikuetta pari viikkoa siinä menee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olen kotona ja voin pitää pesää silmällä. Hurjaa vauhtia poikaset kasvavat.

   Poista
 20. Onpa suloinen postaus <3. Ihana kun suojelette pienimpiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikaset ovat niin hyvin naamioituneita, että pari kertaa olen kauhistunut, että pesä on tyhjä. Vanhemmat ruokkivat lapsukaisia ahkerasti ja minä toimin turvanaisena.

   Poista

Kiitos kommentista