17.6.2015

Täyttä laukkaa

Kylmien säiden hyvä puoli on ollut se, että tulppaanien kukinta on kestänyt pitkään. Nyt ovat laukat aloittaneet vuoronsa, ehkä juhannuksena nähdään komeita palloja. Siispä laukaten kohti juhannusta.Kevätniitty

 Libanonin laukka


Toivottavasti unikko tarkenee kohta riisua karvalakkinsa.

Tämäkin pikarililja on Acmopetala, mutta aivan erilainen kuin aiemmin kukkinut. Terälehdet kihartuvat ylöspäin ja tämä kukkii vasta nyt kun edelliset Acmopetalat ovat jo kuihtuneet. Onkohan paketissa ollut väärä nimi?

Lämpimästi tervetuloa Autuaaseen oloon, Tuitiina!
Iloista juhannuksen odotusta kaikille!

63 kommenttia:

 1. Ylin kuva on aivan napakymppi, ihana!!! =) Eilen kaivoin kuihtuneita tulppaaneita ylös, ei sentään ihan juhannukseen asti kestänyt kukinta tänä vuonna, mutta ei jäänyt paljosta vaille. Kauniita pikarililjoja, tuollaisia en ole ennen nähnytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tulppaanit kukkivat vielä juhannuksenakin :) Ihme etteivät jatkuvat voimakkaat tuulet ole saaneet niitä lakoamaan. Sipulikukat ovat tänä keväänä panneet parastaan, mikä ilo.

   Poista
 2. Kyllä on kompattava KesäKukkaa:) Niin ihana on tuo ensimmäinen otos eikä kyllä muissakaan ole moitteen sijaa;) Ihanaa väriloistoa Cheri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuliset olosuhteet antavat haastetta kuvaamiselle, eikä ole edes Anua antamassa tuulensuojaa :)
   Kevät kukkapenkeissä on ollut värien iloittelua vaikka muu kasvu laahaa hieman jäljessä aikataulusta.

   Poista
 3. Niin, upeat kuvat kaikki. Meillä unikot ovat uskaltautuneet riisumaan karvalakkinsa, mutta välillä tuntuu että me ihmiset voisimme tarvita vähintäänkin pipoa.
  Kaunista juhannuksen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tänään unikko oli riisunut lakkinsa, lienee hyvä merkki. Yöt ovat olleet vielä hurjan kylmiä ja näpit kohmeessa olen puuhastellut kasvimaalla puolilta öin, kun työpäivänä ei ehdi.

   Poista
 4. Kaikissa säissä on puolensa, kunhan vaan ne hoksaa!
  Kaunista Juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon kaille lämmintä keskikesän juhlaa, mutta viileydessä on ollut puolensa. Kasvimaan kasvu tosin jumittaa ölämmön puutteessa.

   Poista
 5. Ihan mielettömät värit, ja upeita kuvia! Aikamoista että juhannusviikolla kukkivat tulppaanit. Ihanat nuo sinun laukat ja pikarililjat; minulla on vain yksi laukkatupsu kukkamaassa, mihin lie muut joutuuneet...
  Meidän unikoissa ei näy punaista vielä yhtään. Meneeköhän niiden kukinta heinäkuulle? Tänään kunnostan kasvimaalle monivuotisten penkin, johon saan laittaa kirvelin ja aaprotin kasvamaan. Jäkkärä pääsi jo kivikkomaahan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laukat ulottuvat minua kohta olkapäälle :)
   Ole varovainen helminukkajäkkärän kanssa, se on erittäin valloitushaluinen. Kaunis syyskukkija, mutta jyrää maavarrellaan heikommat alleen. Saksankirveli lähtee vähän hitaasti kasvuun, mutta vauhtiin päästyään sitä ei pysäytä mikään. Aaprotti herää aika myöhään keväällä, joten ei kannata heittää toivoa jos se keväällä näyttää kuolleelta. Minulla upea rönsyleimu on kasvamassa höpeahärkin rinnalla, uskon, että niistä tulee onnellinen pari.

   Poista
 6. Kauniit kuvat. Ja nämä aina vain kukkivat tulppaanit kyllä hämmästyttävät. Usein ukkolaukatkin ovat täydessä loistossa hieman aikaisemmin. Erilaiset juhannuskukat tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä keväänä on tulppaani-ilo kestänyt kauan ja ihmeellisesti kukat ovat kestäneet tuulet ja sateet. Ainakin juhannuksena on väriä kukkapenkissä.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Näistä on ollut paljon iloa kesän lämpöä odotellessa.

   Poista
 8. Voi herranpieksut miten ihana istutusalue!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Erityisen vaikuttavaksi istutusalueen minulle tekee se, että vielä pari kesää sitten tuossa rehotti vuohenputki-nokkosviidakko. Valloittajan olo :)

   Poista
 9. Ooh miten kaunista! Ihanaa, että peurat eivät hävitä kukkiasi. Super-yhdistelmä on tulppaanisen joukosta nousevat laukat. Jos kesän eteneminen on näin kaunista, ei kevään loppuminen ahdistakaan enää yhtään.
  Fritillaria acmopetalan pitäisi olla ihan tuon näköinen (mutta normaalisti kukkii toukokuun lopulla, toki nythän on edelleen tulppaanit kukassa). Muutama muukin Fritillarialaji on hämäävästi saman näköinen, esim. Fritillaria hermonis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teinipeurat ilmestyivät yhtenä iltana kasvimaan reunaan aitaa ihmettelemään, mutta eivät onneksi uskaltaneet tulla pihamaalle. Kun tulppaanit kuihtuvat laukat jatkavat. Tutkailin hermonista, mutta ne aiemmat eivät ole niitäkään. Täysin saman värinen kuin tuo nyt kukkiva Acmopetalis, mutta vähän pienemmät kukat ja vain yksi kukka varressa eivätkä terälehdet kaartuneet. Näissä on terttu kukkia ja kihartuvat terälehdet ja kukkii selvästi myöhemmin, tosin se voi johtua olosuhteista.

   Poista
 10. Minua alkaa jo vähän häiritä kun tuntuu ettei tulppaanien kukinta lopu ikinä! Sais leikata varret pois ja keskittyä muihin kasveihin :)
  Laukat on ihania, niitä pitää istuttaa syksyllä paljon lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on kesäkukkien, astereiden ja tsinnioiden taimia odottamassa, että pääsisivät tuohon tulppaanien paikalle :)
   Laukko ja saa meillekin tulla lisää, olisi kiva saada joitakin erivärisiä. Ne ovat komeita kukkijoita.

   Poista
 11. Täällä nautitaan myös ihan täysillä tulppaaneista - ja laukoista :)
  Ja julmetun suurista särkyneistä sydämistä!!
  Mutta ei idänunikosta. En tiedä mitä sille tapahtui ( vai kotilot) kun ei nupun nuppua! Lehdet saa kohta nähdä saksia. Voisko se loukkaantua kun pistin ympärille syksyllä tulppaaninsipuleita? Ja kuunliljoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumma juttu, idänunikot eivät kokemukseni mukaan loukkaannu mistään. Päin vastoin yrityksistä huolimatta niistä ei pääse koskaan eroon :) Aika piikikkäitäkin ovat, välittäisivätkö kotilot. Toisaalta niillehän tuntuu kelpaavan mikä vain.

   Poista
 12. Nuo Acmopetalat ovat vaikuttavan suloisia. En ole ennen kuullutakaan saati nähnyt. Tämä kevät on ollut ihana tulppaanikevät, on saanut kyllä nauttia tulppaaneiden kauneudesta monta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatti laittaa syksyllä sipuleita maahan, ilo on ollut pitkä. Muu vähän laahaakin jäljessä, katsoin viime vuoden kuvia kesäkuun alusta ja silloin oli jo kukinta komeimmillaan. Alppiruusukin vasta availee nuppujaan.

   Poista
 13. Upeaa kukkaloistoa. Minäkin iloitsin pitkään tulppaaneista mutta nyt ne ovat jo mennyttä. Juhannusruusuja saammekin sitten odotella vasta juhannuksen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannusruusussa on vasta nuppuja. Katsoin vasta viime vuoden kuvia tästä vuodenajasta ja maljakossa näytti olevan komeat suviruusukimput. Nyt ollaan paljon myöhemmässä.

   Poista
 14. Täällä tulppaanit alkavat olla jo tiensä päässä, mutta en ole raaskinut vielä napata niitä penkistä. Enkä ole miettinyt, että mitä tilalle. Juhannuksena saadaan suku meille syömään, mutta näissä lämpötiloissa taidetaan pysytellä sisällä takkatulen ääressä:). Hyvää Juhannusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takkatuli juhannuksena on melkein kuin kokko :)
   Tulppaanien kannattaa antaa tuleentua ennen sipulien nostamista, silloin on toivoa uudesta kukinnasta ensi vuonna.

   Poista
 15. Oikein upeat laukat <3 Sinulla sentään jo unikko avautuu, meillä jokaikinen tiukassa pallossa.

  Kohta aletaan yögrillailla untuvatakit päällä;) Mukavaa juhannusta säästä viis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari unikkoa meilläkin on vasta rohjennut kurkata ulos nupusta.
   Onhan sitä ennekin vietetty juhannusta toppatakissa, viime vuonna meillä satoi juhannuksena lunta. Onneksi on sentään laukat.

   Poista
 16. Niin kaunista ja nyt ollaan omien lempisävyjen äärellä. <3 Upeaa juhannusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Saan huomenna raskaan työprojektin valmiiksi ja aion nukkua paljon juhannuksena ja myllätä mullassa kasvimaalla. Loma alkaa!

   Poista
 17. Osan kukinnoista olen minäkin jo leikannut, mutta tulppaaneissa on se hienous, että eri lajit kukkivat eri aikaan. Myöhäisemmät jaksavat edelleen.

  VastaaPoista
 18. Kaunista, kaunista ja juuri oikeissa väreissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on riittänyt väriä pihamaalla vaikka kesäkukkia ei olekaan vielä paljon laiteltu. Nehän paleltuisivat yöllä, mutta orvokit ja tulppaanit kestävät hyvin alhaisia lämpötiloja.

   Poista
 19. Kauniita kuvia kauniista kukista, laukat ne laukkaa meilläkin, mutta niin unikotkin on jo täydessä kukassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti laukka kuuluu pitkään :) Meillä vain pari unikkoa on tarjennut kukkia. Mutta onhan niillä koko kesä aikaa.

   Poista
 20. On taas niin kauniita kuvia, että ihan pyörryttää... ihastuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti huimauskohtaus menee pian ohi :)

   Poista
 21. Mitä väriloistoa! Meidän pihassamme vasta syreeni on uskaltautunut hyvin varovaiseen kukintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipulikukat ovat näköjään viileän alkukesän pelastus, tämä pitää muistaa taas syksyllä.

   Poista
 22. Laukat mun suosikkeja kanssa, niin ylväänä nousevat kohti taivasta. Todella kaunis tuo kirjopikarinlilja, en ole ihan tuollaista ennen nähnytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laukat ovat komeita ja ilmeisen kestäviä kasveja, ne eivät hätkähdä tuulista tai sateista, vaan seisovat ryhdikkäinä. Pikarililjat taas ovat kevään pikku ihanuuksia.

   Poista
 23. Kauniit, kauniit laukat ja muut kukkaset <3 Se on tosiaan kolean sään hyviä puolia, että kevätkukkaloistosta on saanut nauttia jo tooosi pitkään :) Ihanat kuvat <3 Mukavaa juhannusta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Viileys jatkuu ja ny hoituu kastelukin yläkerran toimesta. Taidan sytyttää kokon takkaan :)

   Poista
 24. Laukat ovat upeita! Ja ne eivät taida taantua samoin kuin tulppaanit. Toivotaan lämpimämpiä ilmoja, niitä jo kaivataan. Hyvää juhannusta ja alkavaa lomaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, loma alkoi nyt. Laukat nousevat joka kevät uudestaan jos kasvavat hyvässä paikassa. Nyt on saatu pitkään nauttia viileydestä ja kevätkukista, saisi jo lämmetä jotta muutkin pääsisivät kukkimaan.

   Poista
 25. Voihan karvalakki :)
  Nauru pääsi ja sehän on aina paikallaan!
  Upea lähikuva sateenraikkaasta laukasta. Mukavan leppoisaa juhannusta koko pirtin piiriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Karvalakkia tarvitsee tänä juhannuksena itse kukin :) Mutta ainakaan ei ole hyttyset kiusana.

   Poista
 26. Hoppua, hoppua, ei tule loppua, laukata täytyy, laukata laukkaa =) Niin taisi mennä Kirsi Kunnaksen runo ja se tuli ihan mieleen tuosta otsikosta =) Komeita kuvia ja upeita sävyjä laukoissasi. Lokoisaa juhannuksenaikaa Sinulle =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, aioin viettää juhannuksen kasvimaalla, mutta sateen sattuessa kelpaa sisälöhöilykin :)
   Muistan tuon hauskan runon, toivottavasti laukat eivät kuitenkaan pidä hoppua.

   Poista
 27. Huikean kauniita laukkoja ja muita kukkijoita ♥.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koleudesta huolimatta värikästä kukintaa :)

   Poista
 28. Iloista keskikesän juhlaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sain juuri suuren urakan valmiiksi ja olo tuntuu ihanan kevyeltä.

   Poista
 29. Sieviä pikarililjoja!
  Ja ihanat violetit laukat!

  Taianomaista keskikesän juhlaa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Susanna! Yritetään pitää taiasta kiinni vaikka onkin vähän viluisaa.

   Poista
 30. Ihanat värit!!
  Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Väriä kaivataan nyt vihreyden keskelle.

   Poista
 31. Aika pitkä kirjoitus itämättömistä pioniunikin siemenistä, mustista tulppaneista tumman punaisen kukkivan kartanon pionin ja laukkojen kera katosi taivaan tuuliin!
  Nyt lyhyesti:
  ihanaa keskikesänjuhlaa ( sehän ei ole kyllä nyt) ja leppoisaa lomaa teille Neron kanssa ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tää on niin tätä, mielenkiintoiset jutut haihtuvat bittitaivaaseen :(
   Minulla pioniunikot ovat itäneet niin, että joudun harventamaan niitä. Viskoin vain siemeniä ympäriinsä, hyvin itivät kaikki. Mustia tulppaaneja täällä ei oletänä keväänä näkynyt vaikka niidenkin sipuleita istutin syksyllä.Me leppostellaan oikein olan takaa, ihana vapaus koitti viimein.

   Poista
  2. .....lähetä tänne ne ylimääräiset :D.....

   Poista
  3. Kunpa voisikin lähettää harvennustaimet, mutta niistä ei taida olla eläjiksi. Siemeniä minulla taitaa vielä olla varastossa, niitä voin kyllä lähettää. Ehtivät hyvin vielä.

   Poista

Kiitos kommentista