14.1.2016

Häkki heilahti

Kiitos lumesta. On ollut ilo siirrellä kevyttä pakkaslunta, sain talon ympärille lumivaipan ja kyllä tuntuu sisälämpötilassa kun veto on vähentynyt. Nyt pysyvät putket sulana vaikka ilmavirtaus tulisi Siperiasta.
Lumitöiden laaduntarkkailija istui viikset huurussa kynnyksellä. Töiden edetessä pihan toiselle laidalle, laaduntarkkailija siirtyy tallin kynnykselle, ja  aitan polkujen luontia tarkkaillaan aitanparvesta. Meillä ei fuskata eikä nojailla lapioon.

Vankilaan joutuivat jouluruusut. Kauriit olivat kierrelleet pihalla ja etsineet kaikkea vihreää. Niille oli kelvannut ruusumalva, harjaneilikka ja jouluruusujakin oli maisteltu. Ne pääsivät turvaan häkkeihin. Kasvimaakin oli kierretty tarkkaan ja tarkastettu jokainen kolo, mutta aitaus piti.

Pure siitä.

Hauskaa kun liityitte seuraamaan Autuasta oloa, Tuija ja Tanja!
Mukavan lumista loppuviikkoa kaikille!

48 kommenttia:

  1. Mukava ja komea työnjohtaja sinulla ;) Minä lähden nyt lapioimaan meidän misuprinsessalle polkua takapihalle, että pääsee rappusilta portille katselemaan maailman menoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Työnjohtajastakin on kiva "puuhailla" yhdessä ulkona nyt kun kylmyys rajoittaa muita seikkailuja. Meillä myös luodaan prinssille omat polut, jotta pääsee lempikohteisiinsa.

      Poista
  2. Meillähän on sama kikka, kopittaa aarteet vihollisia vastaan :)

    VastaaPoista
  3. Nyt aarteesi ovat varmasti turvassa.
    Täälläkin lunta on tuprutellut pari päivää. Minä jouduin tekemään lumitöitä, ilman laaduntarkkailijaa, kun naapurin kissatkaan eivät jaksa kahlata lumessa meille saakka.
    Mukavaa loppuviikkoa sinullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jäljistä näin, että häkkejä oli käyty katselemassa, mutta jouluruusut ovat nyt turvassa.

      Poista
  4. Erinomaisen hoksut vankilat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaiset saa pystyyn jo jäätyneeseen maahankin.

      Poista
  5. Minä kans tykkään lumitöistä. Ihan todella. Paitsi en enää ehkä siinä vaiheessa, jos monta kuukautta peräjälkeen vaan tulee uutta lunta, eikä se enää mahdu mihinkään. Tässä kylässä kun päätyy välittömästi paikallislehden yleisönosastolle, jos yhdenkin lapiollisen verran erehtyy "lainaamaan" naapurin ojaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä ei ole vaaraa, että lumi joutuisi naapurin puolelle, mutta runsaslumisina talvina on ollut miettimistä minne lumen saa mahtumaan. Vallit kun ovat olleet miehenkorkuisia. Jostain syystä kevätpuolella lumityöt eivät enää ole yhtään iloinen juttu jos niitä joutuu harrastamaan useamman kerran päivässä.

      Poista
  6. Pakkaslunta onkin mukava siirrellä paikasta toiseen, mutta kun on nollakeli ja kolallinen lunta painaa tonnin jo on lykkimitä..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi lumitöiden alkuverryttelyn saa hoitaa pakkaslumella, ei mene heti maku koko puuhasta :)

      Poista
  7. Laaduntarkkailija on hauskan näköinen lumiviiksissään ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laaduntarkkailija on pörhistänyt itsensä palloksi :)

      Poista
  8. Täällä lumitöiden laaduntarkkailua seurataan ikkunasta ;)

    Jouluruusuilla on hieno vankila.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä meilläkin laaduntarkkailija siirtyy lasin taakse kun pakkasettaas kiristyvät. Jouluruusuilla on mainiot vankilaolosuhteet.

      Poista
  9. Meillä saadaan lumityöt tehdä ilman laaduntarkkailua. On vissiin niin hyvä luotto:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei oiikaan juuri luoteta, myös puidenkanto ja linnunruokinta suoritetaan tarkkailun alla :)

      Poista
  10. Oletkin joutunut käyttämään luovuutta löytääksesi riittävästi suojia kasveille. Ja hyvin on luovuutesi toiminut.
    Tarkka katse Nerolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt saivat villasukat ja päiväpeitot etsiä uusia säilöjä, sillä entisistä tehtiin vankiloita. Onneksi olen joskus hankkinut nuolintuhäkit kirpparilta juuri tuota tarkoitusta varten. Nerolta ei mikään jää huomaamatta.

      Poista
  11. Kierot kauriit. No nyt on kaunokaiset häkitetty ja Nero vahaussa , luulisi kauriiden etsivän herkkua muualta ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauriit oppivat kerrasta, enää ei näkynyt jälkiä jouluruusujen luona vaikka pihassaolivat käyneetkin. Katseltiin Neron kanssa ikkunasta kun ne tänään rämpivät lumessa.

      Poista
  12. Hyvä että aarteet ovat turvassa. Tuo kissasi on tosi kaunis. - Meillä on lumisade loppunut, mutta pakkasta edelleen aika paljon (-18). Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiito, Nerolle komeutta on jaettu isolla kauhalla :) Meilläkin lumen tulo loppui ja pakkanen on kiristymään päin.

      Poista
  13. Loistavaa, siitäs saavat liian uteliaat vieraat.
    Ihana Nero ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minkähänlainen aita on tehtävä keväällä. Jotakin karkoitetta aion kokeilla. Nero vaatii piikaa leikkimään iltaisin, tai siis treenaamaan kanssaan.

      Poista
  14. Kohta sitä taitaakin olla hyvät mahdollisuudet testata tuota lämmöneristelunta oikein kunnolla, kun tuo Siperian luvattu hirmupakkanen lähipäivinä saapuu! Täällä jo kiitettävästi kiristynyt jälleen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä onni, että saatiin lunta pakkassuojaksi. Kokemuksesta tiedän, että lumivaippa auttaa kovimmillakin pakkasilla. Yritetään pärjätä Siperian viimoissa.

      Poista
  15. Lumi on hyvä eriste ja se on tavallaan ilmainen hyödyke jos ei omille töilleen laske palkkaa.
    Nero on varmasti hyvä tuossa omassa roolissaan ja valkoiset viikset ovat niin söötit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumi on ilmaista ja kaikenkukkuraksi riisuu itse itsensä keväällä. Nero kokeili uutta muotivirtausta :)

      Poista
  16. Meillä myös lumivaippa talon ympärillä. Nyt ei varpaat enää palele pahasti. Meidän kissat ei paljon ulos halua lähteä, mutta pian alkaa kevätvillitys niilläkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin hurja vaikutus tuolla lumivaipalla. Vaikka lämpötila sisällä on sama kuin ennenkin, tekee vedottomuus olemisesta paljon miellyttävämpää. Olo on nyt huoleton kun tietää, että vesijohdot ovat turvassa. Ei Nerokaan itsekseen viihdy ulkona, nopeita pyrähdyksiä lukuunottamatta.

      Poista
  17. Semmonen kauriinkääntöpiiri teidän pihalla. Kaunis kuva työnjohtajasta! Mukavaa talvenselkää sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kauriinkääntöpiiri, hienosti lihkaistu, pitää panna mieleen :) Työnjohdolliset tehtävät ovat hyvä motiivi ulkoiluun.

      Poista
  18. Ihana samettiturkkinen laaduntarkkailija! Toivottavasti kauriit pysyvät jatkossa kaukana aarteistasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laaduntarkkailijan pörhistellä kelpaa paksussa samettiturkissaan. Jotain noiden peurojen suhteen on keksittävä kevättä ajatellen.

      Poista
  19. Kuulostaa niin kivalle, että kauriit käyskentelisi pihalla. Mutta eihän se kivaa ole, että syövät sen. Täällä ollaan sen verran urbaanimmassa ympäristössä, että ei ole tuota "vaivaa."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunista katseltavaa ovat metsäkauris ja sen vasa. Ravintoahan ne vain etsivät, mutta jouluruusujani en tahdo niille syöttää. Vähän säälittää kun ne rämpivät lumessa einettä etsimässä.

      Poista
  20. Taitaa Nero viihtyä hyvin pakkasellakin ulkona? Meidän Siri-the chihu ei oikein pakkasesta piittaa jos sitä on yli -10 astetta, meksikolainen kun on. Mieluummin on sisällä lämpimässä siestaa viettämässä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siri on fiksu, kukapa pikkuinen pakkasessa viihtyisi. Nero ulkoilee kymmenkunta kertaa päivässä, mutta vain lyhyitä tovia. Itse toivoisin hiihtokelejä viikonlopuksi.

      Poista
  21. Hyvä, että saat tehtyä peurasuojia. Nerolla riittää ihan hurjasti hommia.

    VastaaPoista
  22. Hurmaava kuva Nerosta! Kivat talvikuvat, harmi etteivät kauriit enää saa ruokaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nerosta on helppo saada hurmaavia kuvia :)
      Kauriit näyttävät edelleen olevan hengissä, joten jouluruusuni ei ole onneksi niiden ainoa ravinnonlähde.

      Poista
  23. Pakkasen lisäks vielä nuo eläimet verottaa puutarhaa. Olen ekaa kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksi. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa Autuaaseen oloon! Jännittävää nähdä mitä keväällä on hengissä ja miten suojata sipulikukat sorkkaeläimiltä.

      Poista
  24. On tuo talvimuhkea laadunvalvojasi harvinaisen sympaattinen. Kaappaisin syliin jos voisin, mutta Nero ei ehkä suostuisi.
    Minullakin on murhe omista kukka- ja kasviaarteistani, mutta enpä ole päässyt niitä suojaamaan lumella tai verkoilla, kun talvikotimme on muualla. Syksyllä kyllä joitain suojattiin. Jännä nähdä keväällä, keitä vanhoja tuttuja tapaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nero on niin kova sylittelemään, että siitä riittäisi muillekin. Harmi, että prinssi on niin ujo, vain piian syli kelpaa. Toivotattavasti kasviystävämme selviytyvät talven koettelemuksista.

      Poista

Kiitos kommentista