2.5.2016

Meitä hellitään

Olemme nauttineet lämmöstä ja auringosta. Kasvimaalle istutin sipulit ja kylvin kesäporkkanan. Vähän vaihtelua taimipottien kanssa näpertelyyn. Jouluruusu selvisi hengissä sisätiloissa ja pääsi nyt kasvupaikalleen ulos. Kaikki kasvaa sellaista vauhtia, ettei meinaa mukana pysyä.

Catwalk

Kevätkaihonkukka on hyvin sinisilmäinen.

Ehdittiin illalla vähän retkeilemäänkin yhdessä.
Ihana toukokuu!

40 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ja ihanuus tuntuu vain jatkuvan.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. On ollut monta kylmää kevättä peräkkäin, toivoisin lämmön jatkuvan ilman takapakkia.

   Poista
 3. Oli niin ihana vappusää, yritin kouluttaa taimia kasvihuoneessa, mutta lämpö nousi niin että hipsin pihalle puuhaamaan kukkamaan kimppuun!

  Upeaa, korkkasit kasvimaa-kauden, perässä tullaan! Nero on upea catwalkilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli upeaa puuhailla pihalla, vähän liiankin kuuma :) Kasvimaakausi pääsi käyntiin ja ajattelin tänään kylvää retiisit harson alle.

   Poista
 4. Yhteisretki ♥ Minä taas yritin saada Mustia eilen retkeilemään pihalla kanssani iltamyöhään, kun olin huolissaan, missä se on. Eipä se tullut huhuiluista huolimatta, vaikka usein tulee juoksujalkaa. Se tuli sitten pari tuntia myöhemmin, kun kerkesi. Hirveät kiireet tuntuvat nyt kissoilla olevan.
  Suloinen kaihonkukka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero rakastaa yhteisretkiä rantametsään. Joskus kun astelen reippaasti kasvimaata kohti, se ryntää perään toivoen, että matka jatkuisi pellon yli metsään. Hurjat kiireet tuntuvat olevan, kotiintuloajasta ollaan jatkuvasti myöhässä :)

   Poista
 5. Vaikka puutarhassa olisi nyt paljon tekemistä, täytyy myös muistaa nauttia keväästä, sillä se menee kohisten eteenpäin. Ihana kissakuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet täysin oikeassa. Huomasin, että olen joutumassa puutarhastressin kouriin, joka paikkaan ei ennätä vaikka kaikkialla olisi tehtävää. On osattava nauttia kukkaloistosta, lintujen laulusta ja auringon lämmöstä.

   Poista
 6. Upeat kuvat komistuksesta! Tämä valo ja lämpö on niin tervetullutta herkkua!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautitaan herkusta, olemme sen ansainneet! Komistus on niin tomerana kevätpuuhissaan :)

   Poista
 7. Toukokuu on kuukausista parhain, monestakin syystä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ollaan voitettu talvi ja kevätkuukaudet ja kesää on vielä paljon jäljellä, toukokuu on paras :)

   Poista
 8. Olet saanut porkkanat tosi aikaisin maahan meillä saa vielä odotella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylvin porkkanan siemenet samalla kuin istutin sipulit, ne ovat kumppaneita. Eivätköhän nuo pärjää harson alla vaikka viilenisikin. Kokeilin myös porkkanan syyskylvöä, mutta tuloksista en osaa vielä sanoa mitään.

   Poista
 9. Ihanaa elää taas tätä vuodenaikaa :) Illat valostuvat ja luonnossa tapahtuu kaikenlaista, eipä ihme, että Nerollakin on iltamenoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuu on toivoa täynnä :) Nerosta on viettää aikaa ulkona, mutta onneksi sentään yöt ollaan yhdessä sisällä. Prinssi saapuu myöhään, mutta saapuu kuitenkin :)

   Poista
 10. Tämä aika on niin parasta<3 Nyt kun voisi jotenkin hidastaa ajan kulua!!? Vaan hitsi kun se tuntuu tähän aikaan vuodesta vain juoksevan entistä kovempaa:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä tuntuu, että kevät lähti etenemään pikakelauksella. Perässä ei meinaa keretä. Onneksi ollaan kuitenkin vasta toukokuun alussa, tässä kuussa ehtii vielä vaikka mitä.

   Poista
 11. Niin kyllä hellitään! Just tulin sisälle ja vieläkin olis voinut puuhastella, mutta välillä täytyy syödä ja levähtääkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan harmittaa kun täytyy syödä välillä :). Itsekin tulin juuri sisään, pitäisi tehdä välillä sisätöitäkin.

   Poista
 12. Ihania kuvia!! Kuulostaa ihanalta kun olet päässyt aloittamaan kevätkylvöt. Minulla taimet harjoittelevat nauttimaan ulkoilmasta pienin annoksin, pakkasta oli vielä viime yönä joten kylvökset saanevat tovin odotella....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen jo vähän ulkoiluttanut kaalintaimia. Meillä ei ole ollut enää yöpakkasia, mutta kevät on epävarmaa aikaa.

   Poista
 13. Joko on sormi parempana?
  Ihania kuvia. Ja kyllä tämä lämpö tuntuu nyt hyvältä. Tein uhkarohkeasti kylvöjä. Tosin hallaharsokin on nyt käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymästä, sormi on paljon parempi huomenna saan tikit pois ja ehkä sormi sen jälkeen myös taipuu. Harsot ovat hyvä apu. Jos kylvökset eivät onnistu niin täytyy yrittää uudestaan. Sipulit eivät ainakaan välitä viileämmästäkään säästä. Onhan tuolla pelloilla jo vaikka mitä kasvamassa harsojen alla.

   Poista
 14. Jep, ihana toukokuu!
  Kevätkaihonkukka on yksi niistä monista suosikeistani, sen nimikin on niin herkkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haikea kevätkaihonkukka on ihana airut.

   Poista
 15. Ihana, kaunis, suloinen toukokuu. Kiitos keväälle, että on olemassa <3

  Aurinkoisia päiviä Cheri ja sopivasti sadetta kasvimaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kevät on henkiin heräämisen aikaa. Lintujen konsertti kaikuu vielä iltahämärissä, ihanaa kuultavaa. Vielä en kaipaa sadetta, mutta kunhan viljelyt edistyvät, voi sellainenkin toive päästä ilmoille.

   Poista
 16. Mistä tulikin mieleen ne sipulit ja siemenperunat. Näinköhän taas olen myöhässä niiden kanssa….

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipulit ehtivät vielä hyvin, minä olin harvinaisen aikaisessa. Perunat olisi ollut hyvä laittaa itämään jo huhtikuussa, mutta ehtivät nekin vielä. Satoa vain tulee hiukan myöhempään. Minä aikaistan perunasatoa istuttamalla itäneet potut saaviin. Saan uusia perunoita todennäköisesti jo juhannuksena.

   Poista
 17. Nämä viime päivien selvästi lämpöisemmät kelit ovat räjäyttäneet kaiken ihan hurjaan kasvuun. Tänään katselin kotiin ajellessa, että ohhoh koivuihinkin on ilmestynyt isot hiirenkorvat. Töissä aloitettiin eilen tämän vuoden nurmikonleikkuut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koivuihin purskahtivat lehdet tänään, yks kaks. Hurjaa kyytiä edetään lämmön siivittämänä. Nurmikonleikkuuvälineeni on huollossa, toivottavasti ruoho ei kohahda liian pitkäksi.

   Poista
 18. Ihana toukokuu, todellakin! Meillä on vielä kasvimaa muokkaamatta ja laajentamatta -ja henkilökunnan kevätkiireet (eivät vielä kylvöt) alkoivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukotyöt ovat nyt täydessä käynnissä ja traktorit pörräävät pelloilla. Tänä vuonna minulla onkin helppoa kun ei ole kasvimaan laajennusprojektia. Pari kasvulaatikkoa pitää kuitenkin rakentaa.

   Poista

Kiitos kommentista