22.9.2016

Viisi miestä ja sohva

Salissa on ollut suuuuri ja painava antiikkisohva. Sitä on käyttänyt enimmäkseen Nero talvisaikaan. Olen yrittänyt päästä siitä säällisesti eroon jo pitkään.

Sunnuntaina viimein saapui viisi raavasta miestä hakemaan sohvaa uuteen kotiinsa. Ensin katsastettiin kasvimaa ja aivan sohvanhakijoiden omasta pyynnöstä, en painostanut :) Sitten ihmeteltiin vähän sisätiloja.

Sohvan alaosa oli umpipuinen koristeltu laatikko ja sekin painoi jo muutaman kymmenen kiloa. Itse sohva varmaan parisataa kiloa.

Hyvin sujuu muusikoilta sohvankuljetus, hehän ovat tottuneet roudaamaan. Sohva oli talossa kun muutin tänne, ja olin tarkkaan mitannut, että rotjake mahtuu kulkemaan ulos asti. Vain pari ovea piti irroittaa saranoiltaan. Neljä kantaa ja työnjohtaja antaa ohjeita.

Ulko-ovi vielä paikoilleen. Kiitos kantajille!

Hei, hei sohva! Se siirtyi onneksi vain naapuriin asti, joten voin käydä katsomassa sitä milloin haluan, jos tulee ikävä. Eniten minua huolestutti mitä Nero sanoo kun lempi nukkumapaikka katosi.

Suveriinisti prinssi valloitti toisen sohvan, piika etsiköön paikkansa vaikka keittiöstä. Saliin tuli paljon tilaa ja taidan tarvita sisustuskonsultaatiota, että saan uuden järjestyksen. Nyt on vain huisisti tilaa keskellä lattiaa. Onhan sekin mukavaa, jos vaikka tanssiksi pistäisi.

30 kommenttia:

 1. Olipa upea iso sohva sinulla, aika painava! Nero varmasti löytää korvaavan paikan, kissat ovat joskus aika sopeutuvaisia, tosin jaksavat joskus muistuttaa jos lempipaikkoija on vallattu tai menty muuttelemaan - kokemusta on! Tilaa varmasti tuli, sohvilla on tapana viedä paljonkin tilaa, nyt onneksi pääset tanssaamaan iloisesti ja toivottavasti sinullekin löytyy lepopaikka jos jalkoja alkaa kivistämään! Tuskinpa ketään täytyy pakottaa ihanaa kasvimaatasi - paratiisiasi - katsomaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensijärkytykaen jälkeen Nero vaikuttaa hyväksyneen asian. Talveksi voisi sunnitella uutta petipaikkaa uunin kupeeseen :) Tuo sohva vei paljon tilaa ja koska sitä ei voinut siirtää, se määräsi salin sisustuksen. Neljällä kantajalla on omatkin viljelykset, joten kasvimaa kiinnosti.

   Poista
 2. Komea sohva! Onneksi Nero sopeutui ilmeisen nopsaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisia sohvia ei enää tehdä. Tuollakin on ikää lähemmäs sata vuotta, vain verhoilu on uudistettu jossain vaiheessa. Tukeva ja kestävä kapine, mutta kieltämättä hankala muutossa :) Nero pääsee tästä yli, sillä yleensä se nukkui tuolla sohvalla vain talvisaikaan.

   Poista
 3. Vanhat huonekalut ovat kyllä painavia...kokemusta on..:)
  Onneksi Nerolle jäi toinen sohva♥..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokemusta on täälläkin. Yhden loppuunkäytetyn antiikkisohvan raahasin itse ulos, mutta sen sai onneksi paloiksi. Nerolle jäi toinen "sohva", jolle me mahdumme kyllä molemmat :)

   Poista
 4. Ihana sohva sinulla on ollut varmaan oli painava. Rapsutukset Nerolle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero kiittää, rapsutuksia ei voi tulla liikaa :)

   Poista
 5. Vaihtelu virkistää, joskus jopa tanssiksi asti:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sohva oli suuri vaihtelun este. On tässä salissa tanssittukin oikein porukalla joskus :)

   Poista
 6. Heh, hauska postaus, näistä tulee hyvälle tuulelle. Haleja Nerolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero kiittää. Hienoa jos gulit hyvälle tuulelle.

   Poista
 7. Heippa sohvalle. Vanhat huonekalut ovat kauniita, mutta usein epäkäytännöllisiä (laitoin työpaikalta muutaman antiikin kiertoon).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin pääsit kerran kokeilemaan tuota jättisohvaa :) Tässä talossa ei ollut yhtään tarpeeksi leveää seinää tuolle rotjakkeelle. Epäkäytännöllinen. Tästä talosta on lähtenyt tuonne naapuriin jo barokki ruojkasalin kalusto ja kaksi tammisenkkiä. Nyt saan olla vain omien kalujeni parissa, tuntuu kevyemmältä.

   Poista
 8. Epäilemättä keksit kyllä ihan itse tuohon vaikka mitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilemättä tila täyttyy kohta. Haaveissa on mukava löhösohva ja tilavampi järjestys saliin. Mutta kun kaikki on vanhaa ja painavaa niin pitää harkita ensin, ei viitsi moneen kertaan siirrellä kaappeja :)

   Poista
 9. Varmaan helpotus, kun pääsit eroon sohvasta, vaikka komea olikin. Minullakin on muuten (peräkamarissa) sohva, josta haluaisin päästä eroon. Onneksi Nero löysi nopeasti uuden sohvan ja nukkumapaikan. Selasin blogiasi koko kuukauden taaksepäin. Minulla on ollut taas vähän blogitaukoa. Ihania postauksia ja kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Paula! Oli suuri helpotus ja uudessa paikassa oltiin sohvaan hyvin tyytyväisiä. Ja jotenkin se siellä näyttääkin arvokkaalta.

   Poista
 10. Hienoa että sohva löysi uuden kodin läheltä, ties vaikka Nero kävisi sen tarkistamassa uudessa paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilen vahvasti, että Nero lähtisi tuohon naapuriin :) Sohva on vanha, mutta satulavyöt olivat vielä kireät.

   Poista
 11. Komealla sohvalla oli komea lähtö ja kyllä Nero osaa löytää sen parhaan paikan jossa voi talvella käpertyä nautinnolliseen unitilaan 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sohva sai uuden kodin, ei tarvinnut käyttää moottorisahaa, kuten joku ehdotti. Nero viihtyy ilmojen kylmettyä jo enemmän sisällä ja on kyllä löytänyt mieleisensä makuupaikat.

   Poista
 12. Hyvä, ettei sohva haaskuuseen joutunut.
  Meillä oli joskus laiskanlinna, joka mahtui ulko-ovesta (!) vain ovi pois ottamalla. Taisi olla hieman ylileveä tuoli, vaikkei siltä vaikuttanutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sääli olisi ollut paloitella noin hyväkuntoinen ja komea sohva. Nyt sille on käyttöä ja se jatkaa elämäänsä seuraavat sata vuotta :) Ulos mahtuminen oli millipeliä, mutta ajattelin, että jotenkin se on sisäänkin saatu, tuskin taloa on sen ympärille rakennettu.

   Poista
 13. Olihan operaatio. Onneksi sohva sai uuden kotin.

  VastaaPoista
 14. Ei sentään tarvinnut purkaa paikkoja, vain ovia irrottaa. Meillä piti kerran kattoa purkaa, että saatiin talossa alunperin ollut kaappi alakertaan ylhäältä. Semmosta se joskus on mutta loppu hyvin kaikki hyvin ja kissallakin uusi lepopaikka:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkoinen urakka teillä kaapin kanssa :) Pahin pelkoni oli, että sohva ei mahdu ulos, sillä kuisti on todennäköisesti rakennettu sen jälkeen kun sohva on aikoinaan tuotu sisään. Kyllä oli senttipeliä, mutta onnistui!

   Poista

Kiitos kommentista