29.3.2017

Kurja tuliainen

Hieman epäonninen Tallinnan-retki sai jatko-osan, sillä tuliaisina toin kotiin viruksen. Yli kymmeneen vuoteen en ole sairastanut minkäänlaisia flunssia. Luultavasti siksi, että elämässäni on tartunnan lähteitä niin vähän ja liikkuessani epidemia-aikaan ihmisten ilmoilla yritän huolehtia käsihygieniasta. Mutta nyt jouduin satojen ihmisten keskelle lautalla ja influessa onnistui etsimään minutkin uhriksi.
Nero ei ole koskaan nähnyt minua niistävänä ja köhivänä ja oudoissa ääniefekteissä onkin ollut pojalla ihmettelemistä. Onneksi sää on suosinut ja prinssi on päässyt ulos pakoon. Paljastuneessa länsirinteessä on koukuttavaa kytätä myyriä. Niiden talvikäytäviä näkyykin runsaasti heinikossa.

Monen päivän kuume piti minut tiukasti vuoteessa, mutta nyt olo alkaa helpottaa. Kiusallinen yskä on vielä muistona. Nerokin on selvästi iloinen, että piika viimein nousi vuoteesta. Pääsin vähän ulkoilemaan ja ilokseni huomasin, että tuuli ja aurinko olivat häivyttäneet paljon lunta.

Mikä riemu, ensimmäin piippo kurkkasi jo maasta. Olisiko tulppaani?

Toivottavasti tämä ei huomaa sitä. Toisella puolen pihaa on vielä lumikerros. "Ilokseni" huomasin eilen illalla uuden porukan hengailevan pellolla; kahdeksanpäinen peuralauma. Mistä johtunee, mutta kauriit näyttävät siirtyvän kesäksi muualle (palatakseen sadonkorjuuseen) ja peurat tulevat tilalle.

Edit: Taitaa kuume vielä hidastaa ajattelua. Kuvassa on metsäkauris, vaikka puhunkin myös peuroista. Niistä en saanut kuvaa.

54 kommenttia:

 1. Pikaista paranemista, nyt vain köllöttelyä Neron kainalossa niin saat itsesi keväthommia varten kuntoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voiton puolella ollaan jo ja kuumehoureitten tilalle on tullut viljelysuunnitelmia :) Neron kainalo on kuitenkin vielä paras paikka.

   Poista
 2. Otahan sitten ihan rauhallisesti, ettet vielä saa jotain jälkitautejakin. Olen melko harvoin myös kipienä ja sitten pari kertaa olen sairastunut oikein kunnolla. Tätä kun olen lääkärille ihmetellyt, niin hän sanoi, että niin se on, ne jotka on tosi harvoin kipeänä niin saavat sitten kerralla kunnon taudin, mutta porskuttavat taas sen jälkeen pitkään terveina. Joten otetaan tämä nyt positiivisesta näkökulmasta;) Meidän pihalla on vielä lunta niissä kohdissa, mistä jotain syksyn sipulikukkia saattaisi nousta. Mielenkiinnolla odottelen. Mukavaa ja aurinkoista viikkoa köhästä huolimatta<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pohdin samaa kuin lääkärisi, vain kiukkuisimmat virukset pystyvät minuun ja siltä on tuntunutkin. Positiivista tässä taudissa on ollut sekin, että sattui oikeaan aikaan, ei ole ollut deadlineja, vaan olen saanut sairastaa rauhassa. Suurin osa sipulikukista on täälläkin lumi- tai jääkuoren alla vielä. Mutta toivo elää!

   Poista
 3. Komea Nero ja komea on peurakin. Ihanaa että siellä jo kukat alkavat kurkkimaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä muuttuu huomattavasti mielenkiintoisemmaksi kun maasta alkaa pilkistää kasvua :)

   Poista
 4. Voi ei! Pikaista paranemista ja toipumista ihan täysin kuntoon! <3
  Ihanaa, kun maasta nousee jotain uutta ihmeteltävää joka päivä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän malttaa ottaa rauhallisesti, sillä en tosiaankaan halua tästä pitkäaikaista riesaa.
   Sopivan kiinnostavaa, mutta kevyttä toimintaa on esimerkiksi piippojen bongailu :)

   Poista
 5. Oleppa nyt varovainen ettet saa jälkitautia täällä olen kuullut monen saavan itse olen vielä säästynyt. Mukavaa viikonjatkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Monilla tauti on näyttänyt pitkittyvän, yritän päästä tästä kerralla eroon, joten päivät sisältäkööt vielä runsaasti lepoa. Onneksi jaksan jo lukea ja katsoa ohjelmia netistä.

   Poista
 6. Paranemista!
  Komea otus tuo peura.

  VastaaPoista
 7. Maltahan levätä virukset pois! Itse olen sairastanut flunssaa jo monta viikkoa ja aina kun kuvittelen, että nyt se on nujerrettu, se vihulainen iskee takaisin.
  Komea on peura - mutta ei pärjää Prinssille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän parhaani mukaan levätä, ympärillä on monta varoittavaa esimerkkiä pitkästä kamppailusta vihulaisen kanssa :) Onneksi juuri nyt on mahdollisuus ottaa rennommin. Kukaan ei pärjää prinssille komeudessa :)

   Poista
 8. Kaunis metsäkauris!
  Pikaista toipumista sinulle!
  Inkivääriä ja hunajaa yrttiteehen, kyllä se siitä!

  Ja Nerolle rapsuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitämme! Hunaja on oivallinen yskänlääke ja inkivääriteetä on kulunut runsaasti :)

   Poista
 9. Paranemisia sinulle. Flunssat ovat pitkäkestoisia tänä talvena/keväänä. Hyvä puoli tässä lienee se että Nero on säästynyt flunssalta. Mieluummin itse sairastaa kuin kissa/lapsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toden totta, mieluummin sairastan itse kuin katson kissan potemista. Mietin kyllä jossakin kuumeen ja valveen rajoilla mahtaako tauti tarttua hoitaja-Neroon :) Joillekin taudista on tullut viikkojen piina, sitä en tahtoisi.

   Poista
 10. Influenssa on kaamea tauti, sairastin sen viime vuoden syksyllä. Tsemppiä paranemiseen, onneksi Nero on myötätuntoinen hoitaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hoitaja on erinomainen, joskus heräsin siihen, että Nero istui vieressäni ja tuijotti minua. Ajattelin, että se tarkkailee hengittääkö tuo piika enää kun ei päiväkausiin nouse pedistä :) Todella kaamea tauti, tuskallinen. Viimeksi olin näin sairas kun podin myyräkuumetta. Tosin se oli vielä monta kertaa rajumpi ja pitkäkestoisempi. Mutta henki kulkee jo :)

   Poista
 11. Voihan tylsyys! Toivottavasti olo helpottaa pian. Ja siellä teillä ei mahda olla katupölyä lisäriesana. Ei ole kiva terveillekään keuhkoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei ole katupölyä, vain raikkaat tuulet puhaltavat ja vievät latojen katot mennessään :) Olo on jo helpottunut huomattavasti ja jaksan muutakin kuin maata vällyjen alla.

   Poista
 12. Karvaiset sarvet ja vähän unisen näköinen olemus, juttelevatko nuo sarvipäiset vierailijat koskaan mitään, pelkästäänkö rouskutusta kuuluu ja pakenemisen kahina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarvipäät ovat melko hiljaisia, joskus ne röhkäisevät toisilleen pakoviestin. Harvoin enää sitäkään, vaikka huutelen oven raosta, vain muutamien metrien päästä, ne vain tuijottavat vaiti :) Peurat sen sijaan korskuvat äänekkäästi kun ne pelästyvät.

   Poista
 13. Flunssa tavoitti sinut sitten talven viime metreillä. Harmillista. Vaikea niitä on välttää, mutta ilokseni taidan myös kuulua joukkoon, joka sairastaa tosi harvoin. Vaan sitten se iskeekin tosi kovana, kuten kävi minulle helmikuussa. Sairastaminen on aina kurjaa, mutta kun flunssan tietää aika pian kuitenkin paranevan, sen jaksaa ja hetken taas osaa arvostaa niiskumatonta nenää ja yskättömiä öitä.
  Pikaista paranemista siis sinulle. Nero huolehtikoon pihan ja puutarhan vahtimisesta, kunnes olet taas terve.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkä kokemuksen puutteestakin johtuen olen huono sairastamaan, mutta nyt tauti vei jalat alta, eikä kysellyt. Parasta tässä on se, että sen tietää menevän ohi, kunhan malttaa potea kyllin kauan. Muistelen, että lapsena sairastamani A-virus, olikohan se aasialainen, oli yhtä kamala tauti. Nero tekee kata vuoroa, aamua ja iltaa. Siinä välissä prinssi ehtii hoitaa minuakin :)

   Poista
 14. Harmillista,mutta jospa se flunssa menisi ohitse ilman jäljitauteja sitä nyt pitää toivoa ja maltahan kuitenkin vielä ottaa lepo edellä.Kevät tulee ja tuo tullessaan pieniä piippoja ja nuppuja.Sinivuokko täällä kesäkodissa sinnittelee yöpakkasista huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepo edellä mennään, kuntokin vaatii vielä hiljaa etenemistä. Sinivuokkoja! Nyt tekisi mieli lähteä metsärinteeseen kurkkaamaan joko täälläkin näkyisi.

   Poista
 15. Pikaista paranemista sinulle!
  Onneksi Nerolla on ollut kiinnostavaa ajankulua, pitkästynyt kissa osaa osoittaa pitkästymisensä varsin tehokkaasti :D
  Sinnikkäästi kevät etenee, kylmistä öistä huolimatta. Hyvin vähän meilläkin mitään piippoja vielä näkyy, mutta peipponen on jo pari päivää laulellut niin iloisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marja! Peipponen, nyt pitää mennä pihalle kuuntelemaan onko tullut kesävieraita. Vein esimerkkisi innoittamana mustalle artistille rusinoita, ehkä tänään saan konsertin. Lumiraja vetäytyy vääjäämättä ja tuuli on ilahduttavasti kuivannut ympäristöä. Onneksi Nerolla on omat harrastuksensa :)

   Poista
 16. Pikaista tervehtymistä ja terkut myyrämestari Nerolle! Vitsi, että mä oon kade noista peuroista ja kauriista, siis kuvausmielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitämme, myyrämestari ja minä! Kyllä kauriita on kaunis katsella ja vähän olen tainnut niihin kiintyäkin. Peurojen laiduntaminen pellolla on myös mukavaa silmänruokaa, mutta niitä en tahdo pihapiiriini. Kuvauksellisia toki ovat.

   Poista
 17. Voi, pikaista paranemista! Tympeä sairastaa, kun kevät kolkuttelee ovella.

  Joitakin kevään merkkejä on jo näköpiirissä, mutta kovin on kylmää vielä, vaikka pihamaa onkin jo melkein lumesta vapaa. Heleää vihreyttä odotellessa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi pahimmat kevätkiireet ovat vielä edessä, nyt voi vielä vähän lepäilläkin. Meillä toinen puoli pihasta on sula ja varjoisammalla puolella on lunta ja jäätä. Kunhan yöpakkaset hellittävät alkaa ihana viherrys.

   Poista
 18. Pikaista paranemista! Komea tuo sarvipää kuvissasi ja tietysti Nero ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä minun kelpaa kaiken tämän komeuden keskellä ❤️

   Poista
 19. Siinä edellisessä työpaikassa sairastin pari kertaa vuodessa flunssa, influenssaa tuskin kuitenkaan. Nyt pitää koputtaa puuta, sillä tässä uudessa paikassa olen pysynyt terveenä kesästä asti, vaikka influenssa riehui asukkaiden keskuudessa. Nyt kuulin, että yrittävät laittaa hoitsuille influenssa rokotteet pakolliseksi. En ole siitä hyvilläni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollessani työpaikkaelämässä, työnantaja tarjosi kaikille ilmaisen rokotteen. Kysyin lääkärin mielipidettä asiasta ja hän vastasi, ettei antaisi rokottaa itseään. En ole koskaan ottanut rokotusta. Riskiryhmille rokotus on tietysti suuri etu. Hoitajien rokottamista perusteltiin kai potilaitten turvallisuudella? Hieman monitahoisempi juttu, mutta kannatan kyllä henkilön oman päätöksen kunnioittamista rokotusasiassa.

   Poista
 20. upeat kuvat!

  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 21. Myöhässä ehkä, mutta kuitenkin: paranemisia - ja hyvä, kun osaat ottaa iisisti. Pehtori johtaa hommia sillä välin. Hunajaan luotan minäkin, jo lapsuuskodissa "viljeltiin" mehiläisiä, ja hunaja kuului paitsi myyntiin, myös kotijoukkojen pöytään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Airi! Eikä lainkaan myöhässä. Pehtoori on antanut piialle sairauslomaa niin pitkäksi aikaa kun tarvitaan :) Hunaja on ikivanha ravinto- ja lääkeaine. Kotimainen hunaja on parasta.

   Poista
 22. Kuulostipa kurjalta tuliaiselta. Onneksi alat toipua. Nuo pahojen tautien jälkimainingit tuppaavat viemään oman aikansa. Onneksi ehdit vielä toipua ennen kunnon puutarhakautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainoa tuliainen oli aika kurja :(
   Puutarhakauden alkaessa aion olla täydessä iskussa kuokan varressa :)

   Poista
 23. Paraneppa hyvin kuntoon asti! Oikein komea tuo eka piippa. Minäkin olen hörppinyt hunajateetä ja koittanut pitää nuhaa loitolla. Nyt täytyykin mennä unten maille kun kello jo näyttää 22. Lepo myös hyvää lääkettä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pahin taistelu on jo voitettu. Nyt on voimia hoitaa itseään ja levätä vaikka puutarhakirjojen parissa.

   Poista
 24. Voi miten ikävää! Toivottavasti vahvistus päivä päivältä, tuo vie voimat. Joskus ne taudit vain on sairastettava, ei voi estää eikä kaiketi kuulukaan.
  Täälläkin kantapää vajoaa välillä myyrän käytävään pihaa kierrellessä. Pojilla on hommia ja muutama verinen läntti löytyikin pihalta aamulla ;-D
  Toivottavasti tosiaan eivät peurat siirry pihallesi nyt! Kauriit ovat arempia selvästi, peurat aikamoisen röyhkeitä, tottuvat ihmisiin niin äkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tänään on tuntunut jo paremmalta, jaksoin vaihtaa lakanatkin ja vähän siivota. Nälkä on myös hyvä paranemisen merkki :)
   Nyt on kissoilla riemukasta aikaa, vaviskaa myyrät. Kauriit ovat kesyyntyneet talven aikana, mutta ehkä lähtivät jo kesälaitumille, sillä ei ole pariin päivään näkynyt. Toivottavasti peuralauma oli vain ohikulkumatkalla.

   Poista
 25. Parempaa vointia sinulle!
  Nerollakin riittää kovasti hommia 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toipuminen on lähtenyt hyvin käyntiin. Nero on kiireinen, mutta juuri nyt katselee unia sylissäni. Jalat nykivät ja viikset vipattavat, taitaa olla myyräjahti menossa :)

   Poista
 26. Toivottavasti voit jo hyvin. Voin kuvitella Neron hämminkiä, kun emäntä puhuu vieraan ihmisen möreällä äänellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä vointi kohentuu kaiken aikaa, mutta myös hieman heittelee. Nero pelästyi aluksi yskänkohtauksiani ja pakeni paikalta.

   Poista
 27. Sieltä tää munkin räkis taitaa olla lähtöisin...Meinaa millään mennä ohi...Kevät tulee kyllä..ja arska...
  Kivvaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Birgit! Yritetään potea tämä tauti alta pois, niin päästään naittimaan kunnolla arskan seurasta.

   Poista

Kiitos kommentista