3.7.2017

Ideoita ja inspiraatiota

Sunnuntai kului Avoimet puutarhat -tapahtumassa. Se järjestettiin nyt kuudennen kerran ja toivottavasti perinne jatkuu, sillä tämä on ainutlaatuinen tilaisuus kurkistaa vieraisiin puutarhoihin. Suuntasin Päijät-Hämeeseen, Ruuhijärvelle. Pääkohteekseni valitsin Arvilan, Päivänpesän elämää -blogin Katjan upean puistomaisen pihapiirin.

Olen nähnyt paikasta paljon kuvia Katjan blogissa, mutta silti idylli yllätti koollaan ja kauneudellaan.Erityiskiitos kasvien nimilapuista.

Taimimyyntipisteessä kävi kuhina.

Miesten juttuja

Aittamuseo oli myös avoinna vierailijoille.Mattoaitan mahtavat lattialankut tekivät vaikutuksen, ne ovat oikeastaan puolikkaita puunrunkoja, kertoi Katja. Siististä aitasta leijui nenään suloinen puhtaiden mattojen mäntysuopainen aromi.Kisuista näin vain tämän rautaisen tyypin. Sain kurkistaa myös sisälle ja näin kauneimman vanhaan tyyliin sisustetun tuvan, jossa nykyajan mukavuudet eivät pompanneet silmille.
Toivottavasti Arvilaa pääsee katsomaan tulevinakin Avoimina, ehdottomasti vierailun arvoinen kohde, suosittelen.

Arvilassa kahvitellessa juttelin naisjoukon kanssa ja seurasin heitä Nastolaan, Lähteensilmän puutarhaan. Tämäkin kohde oli nyt avoinna ensimmäistä kertaa.

Puutarhassa oli paljon vanhanajan perennoita ja monia viihtyisiä oleskelutiloja. Suuri pihalampi ja paljon erilaisia puita.Viehättävä puutarha tämäkin, vaikka ei olekaan vielä valmis kuten omistaja, Ulla-Maija sanoi. Haluaisin joskus nähdä valmiin puutarhan, onko sellaista?

Kaksi puutarhaa yleensä riittää minulle, mutta nyt poikkesin vielä paluumatkalla Lahdessa Saragardenissa. Pieni, mutta rehevä ja hienosti suunniteltu kaupunkipuutarha erosi kivasti edellisistä.

Upeat runkosyreenit tuoksuivat huumaavasti, pionit ja digitalikset olivat avautuneet juhlapäivän kunniaksi.
Olipa taas antoisa ja inspiroiva päivä. Kotona jaksoin vielä ajaa nurmikon ja nauttia auringon viimeisistä säteistä kotipuutarhassa. Sitten iski hirveä huoli, en ole nähnyt Neroa vuorokauteen. Se ei ollut käynyt syömässä kun olin poissa ja se on huolestuttavaa.

Edit klo 10.00: Nauttiessani pihalla aamukahvia huonosti nukutun yön jälkeen, manifestoitui Nero eteeni. Hyvityslahjana sillä oli myyrä suussa. Myyrä aseteltiin sievästi eteeni ja kissa hyppäsi syliin. Hempeän kohtauksemme aikana kuollut myyrä otti jalat alleen ja katosi kukkapenkkiin.

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan Autuasta oloa, Satu V ja Pihapiiantontilla!
Aurinkoista ja leppoisaa heinäkuuta kaikille!

32 kommenttia:

 1. Minäkin kävin noissa kahdessa ensimmäisessä. Olin Katjalla heti 12 jälkeen. Puutarhassa on kokoa.

  Toivottavasti Nero tulee pian kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän toivoin kohtaavani sinut kierroksellani, mutta polkumme menivät ristiin. Katjan puutarha on kuin puisto, suuri ja hienosti hoidettu.

   Poista
  2. Harmi, että mentiin ristiin. Olisin minäkin mielelläni taas puhunut kanssasi puutarhaa.

   Poista
  3. Tarkoitukseni oli olla Katjalla heti klo 12 tienoilla, mutta koska tien nimi oli muutettu, oli navigaattorillani vähän vaikeuksia löytää perille. Olisin tietysti voinut vinkata sinulle etukäteen siunnitelmistani,

   Poista
 2. Kiitos hyvistä vinkeistä, laitan nuo kaksi ekaa muistiin. Saralla olen kerran käynytkin. Ihania kohteita valitsit. Voihan Nero, nyt äkkiä takaisin kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero palsi kotiin, en käsitä miten se pystyi olemaan yli vuorokauden poissa ruokakuppinsa luota. Avoimet olivat taas erittäin antoisa tapahtuma.

   Poista
 3. Toivottavasti Nero tulee pian. Hienoissa puutarhoissa olet käynyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hieno päivä, sää suosi ja puutarhat antoivat paljon inspiraatiota ja iloa.

   Poista
 4. Kiitos Cheri vierailusta. Hienoja kuvia. Muiden ottamien kuvien kautta sain taas uusia näkökulmia puutarhaan.

  Toivottavasti Nero on jo palannut kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun avasit puutarhasi. Oli hieno kokemus nähdä "tuttu" puutarha elävänä. Mittasuhteet yllättivät vaikka tiesinkin tiluksiesi olevan suuret. Teillä tarjottiin paljon muutakin inspiraatiota kuin vain puutarha ja kuviksikin valitsin paljon muita näkökulmia kuin kasvillisuuden.

   Poista
 5. Jaettu ilo on suurempi ilo. Ei voi kuin ihailla. Mutta missä Nero luuraa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhoista huokuu innostus ja intohimo harrastusta kohtaan ja se jos mikä on kiehtovaa. Jokainen puutarha on erilainen.

   Poista
 6. Upea on tuo puutarha...blogissa sitä seuraan minäkin..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aina hieno kokemus nähdä blogi-ystävän puutarha oikeasti. Vaikka kuvat ja tarinat välittävätkin hyvin tunnelmia, elävä kokemus on vertaansa vailla.

   Poista
 7. Oi että, Arvila olisi ollut niin hieno nähdä! Ihanaa nähdä kuvia sieltä, kun kaikki näkevät vähän eri asioita. Ainakin minusta tuntuu, että seison suunnilleen samoilla jalansijoilla lähes aina kuvatessani. Kuvasi Arvilasta ovat niin idylliset!
  Voi Neroa, huolestuttaa tuollainen. Mustillakin on tapana pitää vuorokauden ulkovuoroja muutaman kerran kesässä. Ei siinä mitään, jos se näyttäytyy ulkosalla, mutta jos ei sielläkään. Sitten kotiuduttua pelaa erikoispalvelu, ja senhän kissat taitavat tietää ja käyttävät hyväkseen...
  Myyrän ylösnousemus :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muiden vierailu omassa puutarhassa ja kodissa avaa uusia näkökulmia. Arvila on hieno idylli, siellä oli aivan erityinen tunnelma ja upeat rakennukset on kunnostettu todella kauniisti. Oli hauska nähdä miten myös miehet tutkivat innokkaasti ympäristöä isännän johdolla. Usein nämä puutarhatapahtumat ovat kovasti naisten juttuja.
   Myyräpaisti meni sivusuun, mutta piika tarjosi runsaita herkkuja tuhlaajapojalle :)

   Poista
 8. Kiitos Cheri kierroksesta, oli kiva seurata mukanasi mielenkiintoisia avoimia pihoja.
  Onneksi Nero tuli pitkäksi venähtäneen reisunsa jälkeen heti luoksesi tuliaisten kera ja nyt oli myyrällä tuuria ainakin sen kesä sai jatkoaikaa edes jonkin aikaa.
  Tuo tunne kun kissa ei olekaan käynyt kupillaan ja sitä ei kuulu tulevaksi, niin se tietää huonosti nukuttua yötä ja huoli lemmikistä on tosi suuri.
  Kokemusta menneiltä vuosilta on ja kaikki tietysti kesäkodin valvotuista kesäöistä. Onneksi Maija ja Pena eivät ole huolta tuottaneet ja Maija tulee säännöllisesti iltaisin sisälle ja suuntaa heti ylös vintille omaan nukkumapaikkaansa.
  Rapsutukset Nerolle ja toive, kotiin pitää illaksi tulla tai ainakin antaa tai jättää merkkejä olemassaolostaan. ❤️ 😺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etsin kissaa yöllä monta tuntia, aamupuolella nukuin muutaman tunnin, huoli on tehokas unenestäjä. Tiedän, ettei Nero mene kauaksi pihapiiristä, mutta väsyneessä mielessä risteilivät monet uhkakuvat. Liekö taas tullut vieras kissa reviirille ja sisukkaan sissin piti vartioida rajoja. Nero ei kerro seikkailuistaan, mutta nälkä oli kova.

   Poista
 9. Kiitos kuvaraportista, kun en itse ehtinyt mihinkään. Jopa on tunnelmallisia puutarhoja ja ihan tässä lähellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villipiha ei nyt olutkaan auki, olisin ehkä sinnekin asti kurvannut :) Siitäkin paikasta on jäänyt hieno muisto.

   Poista
 10. Hieno idea tämä Avoimet puutarhat. Ja mukavaa, että niin moni avaa pihansa. Päijät-Hämeeseen asti en enää ajanut sunnuntaina. Olimme Asikkalassa perjantaina hautajaisissa. Arvilassa olisi ollut hienoa päästä käymään. Kiva, kun kävit ja kuvasit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avoimet puutarhat on hieno juttu. Milloinkas päästään katsomaan Vironperän upeaa puutarhaa? Uskoisin, että tapahtuma on antoisa puutarhurillekin, vaikka hieman stressaavakin.

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kuvien kautta pääsee vierailemmaan monissa kohteissa.

   Poista
 12. Voi, piip. Miten mä nyt vasta heräsin, että Piväpesän elämän tilahan on tässä aika lähettyvillä. Nooh, sunnuntai meni heinähommissa joten en avoimia puutarhoja päässytkään kiertämään. Voi, kun olisi ollut kiva päästä tuolla pyörähtämään. :) Uskaltaiskohan ens kesänä avata oman pihan yleisölle. :,D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tulee toinen tilaisuus pistäytyä Arvilassa. Avaa ihmeessä puutarhasi, uskoisin, että se on rikastuttava kokemus kaikille osapuolille.

   Poista
 13. Kiitos kuvakierroksesta!

  Hyvä, että Nero tuli takaisin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. Olisi jo pitänyt tottua Neron temppuihin, mutta aina vain jaksan huolestua jos se on liian pitkään poiss?

   Poista
 14. Ihastuttavissa paikoissa olet vieraillut! Nerokin varmasti ajatteli, että olet nälkäinen oltuasi niin kauan poissa? Ihana sylikissa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero oli ihan oikeassa ja ehkä hänelle on riittänyt luonnonmukaista ravintoa, koskapa ruokakupin anti oli koskematon. Onni on sylikissa.

   Poista
 15. Onneksi Nero palautui kotiin, voi sitä huolen määrää -voin hyvin kuvitella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tule uni silmään jos kissa on liian kauan poissa. En ikinä totu näihin katoamisiin. Nero takuulla kuuli kun yöllä huutelin sitä, mutta oli niin tärkeässä puuhassa, ettei voinut vastata :)

   Poista

Kiitos kommentista