12.9.2019

Mustan kissan paksut posket

Sairastellessaan Nero menetti lähes kolmanneksen painostaan ja entisen komeuden saavuttamiseksi hänet pantiin lihotuskuurille. Ruokaa tarjoiltiin niin paljon kuin kissa suostui syömään.
Toipuminen edistyi hyvin ruoka maistui erinomaisesti.
Saavutetuista eduista ei tingitä, tuumii pulska pehtoori ja kaksi ruoka-annosta kerralla olkoon normi.
Kohta pitää miettiä laihdutuskuuria.

Piian tarjoamien aterioiden lisäksi maistuu noutoruoka. Luke-keskuksen mukaan myyräkannat romahtivat Hämeessä talven jälkeen, meillä se ei kuitenkaan ole näkynyt.

Nero pitää kiinni kesästä. Vaikka ukkonen jyrisee ja sataa kaatamalla, nukkuu pehtoori pihan aurinkotuolissa kahden päivänvarjon alla.

Löydätkö virheen tästä kuvasta Neron vahtipaikalta?
Aivan, kuvassa ei olekaan kissa.
Pehtoorin kiireiden vuoksi paikalla päivysti varavahti, pikkuinen Hopsu-koira, joka oli meillä hetken päivähoidossa. Nero ja Hopsu eivät kohdanneet, vaan pehtoori oli omissa menoissaan.

Lämpimästi tervetuloa kaikki uudet lukijat ja kivaa syysviikkoa kaikille!

28 kommenttia:

 1. Hyvä, että ruoka maistuu. Toki ei se liikasyöminenkään hyväksi ole. Meillä kissat ovat aina syöneet niin paljon kun haluavat (2 kissaa: 3 märkäruokapussia päivässä + kuivaruokaa). Hiukkasen kyllä harmittaa pois heitettävän syömättömän ruoan määrä, vaikka tuo kolme pussia märkäruokaa kahdelle kissalle tuntuu vähältä, sekään ei mene kokonaan. Ja hyvä se on Neron makailla sateensuojassa pehmoisella tuolilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä myös kissa on aina saanut ruokaa niin paljon kuin haluaa. Kurjan menneisyyden takia Neron turva on täydessä ruokakupissa. Neron renki epäili, että kissa itsekin pelästyi painonputoamista niin, ettää tankkaa nyt varmuuden vuoksi. Meillä kuluu hyvinkin 3 pussia märkäruokaa vuorokaudessa yhdelle kissalle ja raksukupissa on aina vararuokaa. Laajan reviirin omistajalla kulutus on myös suurta. Vaikka Nero kissojen tapaan nirsoilee joskus, ei viimeaikoina ruokaa ole mennyt hukkaan. Loishäädöistäkin olen huolehtinut.

   Poista
 2. Hyvä, että entiset mitat on taas saavutettu! On niin ihanat kuvat sekä Nerosta että hoitovieraasta. Meillä on koira puolestaan ollut koko kesäkauden laihdutus- ja kuntokuurilla ja ihan silmissä näkee, kun muutaman viime talven aikana kertyneen liikakilon karistuksen jälkeen se on kuin nuori poika liikkeissään. Vanhenevalle eläimelle ei liikakilot tee hyvää, mutta sopivasti pitää olla eikä nälkiintynyt ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kadonnut on se nälkiintyneen näköinen kissa, jolla selkänikamat törröttivät ja tilalla on kiiltäväturkkinen roteva kolli. Kokemukseni mukaan kissat osaavat paremmin säädellä syömistään kuin koirat, mutta kyllä kissakin voi olla lihava :)
   Kuten meille ihmisille, ei eläimillekään liikakilot tee hyvää. Mutta, se, että ruoka maistuu on terveyden merkki. Mauro on minusta aina näyttänyt hyvin virtaviivaiselta :)

   Poista
 3. Kiva kuulla, että ruoka maistuu. Hyvää syksyn jatkoa sinulle ja Nerolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Ruoka maistuu ja miksei maistuisi, onhan satokausi :)

   Poista
 4. No paljon oot laihtunut pehtoori, onneksi ruokaa on nyt tarjolla tarpeeksi ulkona ja sisällä! Et suostu sitten ruoka-annosten pienentämiseen! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saavutetuista eduista oidetään kiinni! Toinen etu on se, että piiasta tuli sairastamisen aikana hurjan tottelevainen. Yölläkin saan piian ylös tarjoilemaan ruokaa. Aion pitää kiinni siitä, että hemkilökunta on käytettävissä 24/7. -Nero

   Poista
 5. Oikein mukava kuulla taas Prinssin kuulumisia :)

  VastaaPoista
 6. Hyvä ruoka, parempi mieli.Ja refkelsitkin kohdallaan, kun saa juoksuruoankin kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero on taitava metsästäjä ja liikuntakin hoituu jahdissa.

   Poista
 7. Kissat oppivat sen mitä haluavat kerrasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna kissalle pikkusormi ja se vie koko käden.

   Poista
 8. Kyllä Nero osaa nauttia vaikka kesän lämpö jo hiipui.
  Ja hyvä kun ruoka maistunut ja kunnossa taas!
  Meillekin muutti pihakissa, komea harmaa huiskuhäntäinen Muru. <3

  Syyskuun lempeyttä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Kiva kuulla, että teilläkin on hiirenpyytäjä :)
   Neron mielestä kesä jatkuu vielä.

   Poista
 9. Hienoa kuulla Neron toipuneen hyvin. Meilläkään myyräkannassa ei näy mitään romahtamista, saalista on riittänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myyriä tuntuu riittävän ja joskus hiirikin on käynyt kissapyydykseen. Vain vesimyyrät tuntuvat loppuneen näiltä tienoilta ja puutarhuri kiittää.

   Poista
 10. Hienoa, että Nerolle ruoka maistuu ja paino kohoaa. Neron noutoruoka on sentään terveellisesti hankittua, hoituu liikunta samalla.
  Mukavaa syksyä piialle ja Nerolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitämme! Nero on jo saavuttanut entiset mittansa, sylituntumalla sanoisin, että kuusi kiloa. Liikunta lisää ruokahalua ja Nero taitaa haluta nauttia kaikki sairastelun aikana väliin jääneet ateriat taannehtivasti.

   Poista
 11. Vai on Pehtoori kerman latkimiseen mieltynyt! Kun hyvän makuun pääsee, mitä siitä luopumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoka on nykyisin hyvin suunmukaista :) Täytyyhän sitä talvea vastaan suojautua kunnon rasvakerroksella.

   Poista
 12. Neron noutoruoka on myös niin suosittua lähiruokaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähiruoka on parasta; tuoretta ja maukasta. Me molemmat harrastamme sitä, minä kerään saalista kasvimaalta.

   Poista
 13. Hyvä juttu, Nero on voimistunut ja jaksaa taas noutaa lähiruokaa.♥
  Oikein hyvää syksyä teille molemmille ja viettäkää myös laatuaikaa, sen näyttää osaavan Nero, mutta myös piika ottakoon osansa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Molley, Nero voi paksusti, kohta liiankin paksusti :)
   Yritämme viettää kaiken aikaa laatuaikaa. Molemmat jahtaavat lähiruokaa, piika sienestää ja pehtoori myyrästää. Varma syksyn merkki on kun pehtoori alkaa viettää öitään piian kyljessä :)

   Poista

Kiitos kommentista