7.8.2020

Hirviö pihassa

Monta unetonta yötä olen viettänyt kun tiesin, että se on tulossa. Viime kesänä en uskaltanut tehdä juurikaan uusia kukkapenkkejä kun en tiennyt millaisia reittejä hirviö tulee kulkemaan.
Sieltä se lähestyy!

Tälläistä jälkeä se jättää.

Meille kaivettiin valokuitukaapeli. Pelkoni oli turha, mietittiin monta vaihtoehtoista reittiä, miten kaapeli parhaiten ja vähimmin vaurioin saadaan talolle. Tämä on kyläyhdistyksen oma hanke, kyläkuituosuuskunta. Vapaaehtoinen työryhmä on tehnyt sen eteen lukemattomia työtunteja ja selvitellyt miljoonia yksityiskohtia parin vuoden ajan. Tuossa kaapeliputki nyt on pihan reunalla. Kaivuujälki on jo siistitty, on ihan uskomatonta miten valtavalla romuluisella kaivinkoneella saa niin siistiä jälkeä aikaiseksi. Taitavasta kuljettajastahan se on kiinni. Loppupätkä nurmikon reunaan kaivetaan pikkukaivurilla, ettei puutarhaan tule pahoja arpia.

Pehtoori kävi luonnolliseti tarkistamassa, että kaikki on tehty asianmukaisesti.

34 kommenttia:

  1. Mustalle Prinssille vihjeeksi, että tuollaiseen vasta myllättyyn paikkaan saa helposti ja mukavasti tehtyä pissi- ja kakkakuoppia. Mutta tokihan Prinssi sen jo tietää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta prinssi on hyödyntänyt hänelle valmistettuja ”hiekkalaatikoita”. Mukavuudet on tuotu pihan reunalle 😺

      Poista
  2. Ooh, valtava hiekkalaatikko pehtoorille! Ja hienoa, yhteydet paranevat. Onneksi oli taitava kaivinkoneenkäyttäjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ollut aika onnetonta noiden yhteyksien kanssa ajoittain kun väkiluku kulmilla moninkertaistuu kesäisin. Nyt on tunnelin päässä valoa.
      Pehtoorillekin tuli laajakaistaa :)

      Poista
  3. On siinä pehtoorilla ihmettelemistä =) Onneksi luonto valtaa pian omansa takaisin eikä jää pysyviä arpia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaivuu kulki enimmäkseen pihatien reunaa ja oikeastaan siisti ruohottuneita pientareita. Pehtoori lenkkeilee päivittäin tutkimassa muuttunutta ympäristöä ja tietysti kadonneet reviirimerkit pitää uusia.

      Poista
  4. Hienoa, että yhteydet paranevat ja kyllä se linja peittyy aika nopeasti. Taitavat kaivinkonekuskit ovat kultaa. Teen itse yhteistyötä aina saman kaivinkonekuskin kanssa. Katselen välillä ihaillen, kun hän käsittelee isoakin kaivuria ja välillä näyttää kuin kaivuri tanssisi balettia rinteiden reunoilla. On hienoa aina seurata ammattilaisen työtä, olkoon aihealue mikä tahansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokemuksesta tiedän, että maaston haavat paranevat nopeasti. Pyysin kaivamaan maata pois myös pikkumökin vierestä, missä maa oli noussut jo seinään kiinni. Hienosti onnistui sekin vähän arveluttava kaivuu. Ja aivan valtavia kiviäkin piti siirtää kaapelin tieltä. Meidän kylän poikia tämä taitava kaivurinkuljettaja.

      Poista
  5. Moinen hirviö saa helposti pahaa jälkeä aikaan. Onneksi kohdallesi on osunut taitava ammattilainen. Netissä hoidetaan jo niin paljon asioita, joten hyvät yhteydet ovat senkin vuoksi tärkeitä. Ilman Neron lopputarkastusta työtä ei tietenkään voi hyväksyä.
    Blogissani on sinulle haaste:
    https://rikkaruohoelamaa.blogspot.com/2020/08/kuvaa-kimalainen-haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On valtava helpotus kun tekijät ovat taitavia ja yhteistyöhaluisia. Ei tullut vahinkoa suurille puille, mitäeniten pelkäsin ja pihakin säästyy isommilta myllerryksiltä.
      Kiva saada haastetta elämään, käynpäkurkkaamassa.

      Poista
  6. On siinä ollut pehtoorilla ihmettelemistä! Taitava kaivinkonekuski on kullan arvoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pehtoori käy useasti tarkastamassa muuttuneita paikkoja, josko vaikka olisi hänen mielestään korjattavaa. Pelkäsin kaivinkoneen tuloa, sillä minulla on kokemusta toisenlaisetakin kuljettajasta, joka taisi olla kuuro kun toiveet isojen kivien sijainnista eivät menneet millään perille. Tämä taitava henkilö poisti ylimääräisenä työnä pihasta vielä yhden hankalan kiven, josta aina jouduin varoittamaan autoilijoita.

      Poista
  7. Siistiä jälkeä on kaivurikuski tehnyt!

    Meille aikanaan vedettiin vesi ja viemäriputket. Syksy oli tosi sateinen ja piha oli äijän kamalan näköinen, vaikka kaivurikuski taitava olikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi sääkin on suosinut kaivuuprojektia. Epäilen kyllä, että paikoin maa tulee painumaan ajan myötä, mutta se haittaa oikeastaan vain niissä kohdin missä kaapeli jouduttiin vetämään pihatien ali.

      Poista
  8. Olipa hienoa, että oli taitava kuski tuolla hirviöllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika pelottava visio jos tuollainen hirviö liikkuu taitamattomissa käsissä.

      Poista
  9. Pahaltahan se tietysti tuntuu kun pihamaata rikotaan ja varsinkin etukäteen tulee kaikki pahanpuoleiset skenaariot mieleen. Tietysti kaikki ammattilaisetkaan eivät ole saman veroisia ja toiselle on jokin seikka tärkeämpi kuin toinen. Työn jälki ja siisteys on niin persoonakohtaista. Kesäkotiin tuli traktorin etukauhassa kaivettua maata ja minä sanoin, että laita vain siihen tien viereen. Ei kuule siinä se vasta ruman nälkäistä on samoi kuorman tuoja ja näki suuren vaivan saadakseen kuorman sivummalle pois ihan silmien alta. Myöskin pihapuun kaadossa hän oli hyvin tarkka ja huolellinen.
    Pian pihasi on melkein entisen veroinen ja netti pelaa. 🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi piha selviää pienillä arvilla, vaikka varsinainen pihaosuus on vielä tekemättä. Kovasti odottelen parempia yhteyksiä, onnistuu sitten blogienkin lukeminen ja kommentointi vaivattomammin.
      Teillä on aarteena huolellinen ja ajatteleva apureiska.

      Poista
  10. Taitava konekuski on aarre. Hienoa, että yhteydet paranevat. Edelliseen postaukseen liittyen voi sanoa, kuinka ihana onkaan sinun hyötytarhasi. Ja yllättävän kukkaisa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiihkeästi olen odotellut nopeampia nettiyhteyksiä.
      Hyötypuutarhan kukat meinasivat ottaa jo ylivallan hyödystä.

      Poista
  11. Samaa taitavaa kaivurin käyttöä olen minäkin ihaillut kun meillä on hirviö vieraillut😊 Isolla kauhalla sivellään maa tasaiseksi kuin höyhenellä lakaisten😮 Ja muodotkin sillä suurella kauhalla saa niin näppärän näköisesti tehtyä ja tasoiteltua. Kiva että saitte kaapelin, hyvät yhteydet on niin tätä päivää👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en saisi lapiollakaan noin siistiä jälkeä aikaiseksi 😊 Ja totta, nopeat yhteydet pitää nykyisin olla.

      Poista
  12. Kyllä tuollaien hirviön tuloa pihaan minäkin pelkäisin. Rumaa, mutta hyödyllistä voisi sanoa. Aika parantaa nuokin haavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelkäsin pahempaa. Yllättävännopeasti haavat näyttävät paranevan, onneksi suuret puut säästyivät.

      Poista
  13. Tiedän kokemuksesta että hirviön käynti aina hirvittää mutta loppujen lopuksi nopeasti sen jäljet maisemoituu. Valokuitu on hieno juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän nopeasti jäljet alkavat maisemoitua ja nyt on turvallista istuttaa pensaitakin kun tietää, etteivät ne enää jää hirviön alle.

      Poista
  14. Aikamoinen kone on myllännyt teidän pihalla. Naapureillamme jouduttiin viime talvena kaivamaan ja vaihtamaan muutama vioittunut kaapeli routapiikkiä käyttäen. Tänä kesänä olin apuna istutusten korjaamisessa, mutta onneksi työ sujui reippaasti. Kuten sanoit, ihmeen siistiä jälkeä tuollaisellakin hirviöllä voi saada aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi täällä ei tarvitse korjailla istutuksia :)
      Täytyypä olla tarkkana, ettei laita istutuksia maakaapeleiden lähistölle. Vaikka heti aloin suunnitella kukkapenkkiä kaivuujälkeen.

      Poista
  15. No onneksi ei sen pahemmin pihaa myllätty. Tyttäreni uuden omakotitalon pihaan pitää myös pian tehdä ensi vuonna hieman kaivinkoneurakointia täällä Savonlinnassa. Toivotaan, että heilläkin kukkapenkit ja istutukset säilyvät vioittumattomina. Tänä kesänä nimittäin laitettiin puutarhaa kivasti kuntoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turhaan pelkäsin etukäteen, kaivinkoneella saa yllättävän siistiä jälkeä aikaiseksi ja jäljet paranevat yllättävän nopeasti.

      Poista
  16. Meilläkin on edessä samanlainen maan myllerrys. Mökillemme on nimittäin tarkoitus vihdoin tänä kesänä vetää sähköt ja näin ollen tehdä sähkökaapeleiden alitus. Itsekään emme viime kesänä sen vuoksi juuri kukkapenkkejä viitsineet laittaa tai muutenkaan panostaa pihaan sen kummemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei todellakaan kannata panostaa pihaan jos on kaivuita tiedossa. Aika hyvin nuo haavat paranivat, mutta talven jälkeen ovat painuneet. Täytyy paikkailla noita kesän mittaan.

      Poista
  17. Pihan kaivaminen kyllä on jännää puuhaa. Meidän naapurilla se on vielä kesken, heillä talo vasta valmistuikin nyt. Keväällä kuulemma aikovat aloittaa viherrakentamisen. Meillä ei sen kummemmin ole pihaa muutettu, aikoinaan nurmikko istutettiin ja pari kukkapenkkiä tehtiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Istutusten kannalta pihan kaivaminen aina kauhistuttaa, mutta hyvinhän tuo meni nytkin, eikä pahempää jälkeä jäänyt.

      Poista

Kiitos kommentista