8.6.2012

Kaunis kuin koru

Marmorikuoriainen (Liocola marmorata) on kaunis kuin jalokivi. Se lienee myös turhamainen, sillä se valitsee huolella paikkansa niin, että oma kauneus korostuu. Tässä esiintymisareenana on tulppaani Angelique. Keikari suosii myös juhannusruusua kuten täällä klik

Luin netistä, että marmorikuoriainen on hyvin harvinainen, jopa uhanalainen. Aloin epäillä, että tämä on kuitenkin tavallisempi kultakuoriainen (Cetonia aurata). Niitä on maallikon vaikea erottaa toisistaan.

Tervetuloa mukaan Marja-Leena!

Olohuone puutarhassa -arvonnassa on vielä arpoja jäljellä.

18 kommenttia:

 1. Upea ilmestys tosiaan! Hyvin valittu taustakin :) Ja ennen kaikkea, upea kuva taas kerran, Cheri!

  Näin eilen marjaluteen ja sekin oli oikeastaan aika nätti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Inka. Eilen minäkin ihastelin marjaluteen väritystä. Se kiipeili vaatteillani kun istuin lukemassa puutarhassa.

   Poista
 2. Kauniit ovat värisävyt niin tulppaanissa kuin kuoriaisessakin. Kyllä luonto osaa. Kaloissa ja kuoriaisissa on aivan älyttömän upeita värisävyjä, ja niitä ei koruntekijä pysty jäljittelemään tai toistamaan. Valjuiksi jäävät ihmisen tekemät versiot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, joillakin linnuilla on myös uskomattomia värityksiä. Ihminen yrittää jäljitellä sulkien nanoteknologiaa tai hämähäkin seitin lujuutta ja kestävyyttä, melko avutonta. Kyllä luonto osaa!

   Poista
 3. Kyllä tuo tulppaani on tosiaan silmiähivelevän kaunis. Ja kutsunut noin hienon koristeen terälehdelleen.

  VastaaPoista
 4. Kultakuoriainen on kyllä upea väriloistossaan. Ikuistaminen joka tapaamiskerta yhtä ainutlaatuinen. Olen onnistunut tapaamaan vain kerran juhannusruusuissa tuon kameran kanssa.

  Upean otoksen olet onnistunut saamaan talteen =D
  Ja olen samaa mieltä, kuin koru!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kookas ja kaunis kuoriainen pysäyttää. Olisipa kiva tietää mitä se puuhailee kukissa.

   Poista
 5. Toivottavasti se on kultakuoriainen. Nimittäin koruna se on varmasti arvokkaampi kuin marmorikuoriainen - vaikka viimeksi mainittu onkin harvinaisempi. Myös korennot ovat hienoja korumalleja. Ja linnut. Mutta kauneimpia ne kaikki ovat vapaina.
  Papy
  Ps. Luin juuri ajatuksen Krisnamurtilta, joka sanoi jotenkin niin, että kun lapselle opettaa linnun nimen (varpunen, varis, kolibri), hän ei enää näe lintua. Kyky nähdä kokonaisuus katoaa, kun yrittää vain nimetä asioita ja ratkoa ongelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain kerran Thaimaasta lahjaksi rintakorun, joka on tehty kultakuoriaisesta (taisi olla vähän eri laji). Kuoren kauneus säilyy, mutta tuhannet pienet hyönteisen yksityiskohdat puuttuvat. Kyllä elävä on kauniimpi!
   Olen Krisnamurtin kanssa samaa mieltä, lokeroiminen estää näkemästä. Mutta tarve nimetä asiat on lujassa. Kun olin Intiassa kysyin paikallisilta: Mikä puu tuo on? Sain hymyilevän vastauksen: Se on intialainen puu. Vastaus ei tyydyttänyt lokeroivaa mieltäni, pitää olla nimi.

   Poista
 6. Voi jestas miten hieno kuva jälleen kerran!! Värit, sommittely, kaikki! Olet tosi taitava!

  VastaaPoista
 7. Kaunis kuva, kaunis koppis ja kaunis taustansa.

  VastaaPoista
 8. Kovin kaunista :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Beautiful bug, I've seen so many of these in our garden this summer. :)

  Hugs,
  Liisi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rose Chafer is beautiful and I think harmless. It makes the flowers even more beautiful!
   Have a nice weekend!

   Poista

Kiitos kommentista