18.6.2012

Tukevaa

Viime syksynä ystäväni kysyi haluaisinko köynnöshortensiaa, heidän taloyhtiönsä aitaa maalattiin ja köynnöstä jouduttiin poistamaan. Odottelin pientä tainta, mutta sain upean, suuren yksilön. Sille löytyi paikka vanhan lipputangon juurelta ja kasvi kotiutui heti mainiosti.
Lipputankoa ei voi käyttää alkuperäiseen tarkoitukseensa, koska se on jättimäisen koivun kainalossa.

Hortensialle piti etsiä jonkinlainen tukirakennelma. Löysin keväällä kirpputorilta metalliset sängynpäädyt, jotka kiinnitin lipputankoon. Niistä tuli hyvä tukijoukko hortensialle.

PhotoJanna welcome to follow Autuas olo!

24 kommenttia:

 1. Loistava idea! Lisäksi näyttää kauniilta, ja sehän on aina plussaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen varsin tyytyväinen, koska etsin jotain kevyen oloista, ei liian rajaavaa ratkaisua.

   Poista
 2. Toi sängynpääty on ihan mielettömän hyvä idea! Minäkin ottaisin mielelläni tuollaisen köynnöshortensian =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun puntaroin sängynpäätyjä kirpputorilla ja kerroin myyjälle mihin aion niitä käyttää hän kysyi: Oletteko taiteilija? :) Selkokielelle käännettynä saattoi tarkoittaa: Outo tyyppi. Köynnöshortensia oli hieno lahja ja ystäväni näki suuren vaivan kun kuljetti sen valtavine multapaakkuineen pihaani asti.

   Poista
  2. No hei sähän olet taiteilija =D Puutarhataiteilija!

   Poista
  3. Olen aina ollut sitä mieltä, että puutarhanhoito on taidelaji.

   Poista
  4. Minua epäiltiin myös taiteilijaksi, ostaessani hiomakonetta, miesasiakas oli sitä mieltä, ettei kai naiset muuten tuollaisia osta:D Kierrätys puutarhassa on loistavaa luovuutta. Hortensiaan ihastuin ihan tosissani meidän ollessa Azoreilla, jossa se on kansalliskukka ja kasvaa ja kukkii kaikkialla, kerrassaan upeaa.

   Poista
  5. On hyvä, että taiteilijoille sallitaan kaikenlaista. Eli jos tekee jotain poikkeavaa voidaan sitä pitää taiteellisena. Kierrättämällä löytyy joskus hienoja ja edullisia ratkaisuja. Varmaan upea näky kun kaikkialla kukkii hortensioita.

   Poista
 3. Ihan heti ei tulisi mieleen viedä sängynpäätyä puutarhaan, mutta tuo on aivan loistava idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti etsiä jotain, joka ei lahoa heti ensimmäisenä kesänä. Tuon luulisi kestävän, en tiedä mitä metallia tuki on muttei haittaa vaikka ruostuisi.

   Poista
 4. Pidän kovasti kaikista hortensioista, ja könnöshortensia on myös viehättävä, ja sait vielä noin ison pensaan. Upea keksintö nuo sängynpäädyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän kovasti hortensioista ja olen tästä kasvista tosi iloinen. Hienoa oli myös ystävältäni ajatella minua kun hortensiaa siirreltiin.

   Poista
 5. Upeasti oivallettu todella kaunis tulikehikko!
  Odottelen köynnöshortensiasta itselleni myös alku. On luvassa tämän kesän aikana =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehikkoasia on ollut mielessäni kun olen kierrellyt kierrätyskeskuksessa ja kirpputoreilla, joten kun näin sängynpäädyt, niin heti naksahti. Köynnöshortensia on kaunis, toivottavasti tämä uusi tulokas myös kukkii.

   Poista
 6. Mainio tukijoukko! Mulla oli joskus köynnöshortensia ja se on tosi kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rennot tyypit tarvitsevat tukijoukkoja :) Köynnöshortensiani asettui todella hyvin paikalleen ja talvehti siinä erinomaisesti. Toivottavasti se viihtyy edelleen ja kukkii ilokseni.

   Poista
 7. Köynnöshortensia - taas uusi tuttavuus minulle. Kauniilta näyttää, kukkivana varmaan upea komeassa kehikossaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köunnöshortensiaa käytetään paljon aidanteilla ja seinustoilla. Se voi kasvaa suureksi ja silloin ei sängynpäädyt riitä tukijoukoiksi, mutta riittäähän tuota lipputankoa :)

   Poista
 8. Olipas hieno! Ihastuin suuresti siihen tukeen!!! Sulla on kyllä melkoisen hyvä kamera, toki jokin osuus on toki kuvaajallakin! Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sängynpääty toimii hyvin tuossa hommassa. Kamerani ei ole ammattilaislaite, mutta paljon parempi ja monipuolisempi kuin vanha kompaktikamerani. Mutta kyllä kuvaajalla taitaa olla kuvissa tärkeämpi rooli kuin kameralla. Oikein mukavaa juhannusta sinullekin!

   Poista
 9. Tosi hieno! Siis sängynpääty ja hortensia. Meillä on vasta nuori yksilö samanmoista ja kovasti odotan että lähtisi kunnolla kasvuun. Mä ihailen noita sun sivupalkin kuvia by the way, ne on kaikki tosi upeita! yritän leikkiä photoshopilla ja irroitella kuvia taustasta mutta eihä tästä mitään tule;)

  VastaaPoista
 10. Kiitos. Olen kuvannut useimmat noista sivupalkin kuvista valkoista taustaa vasten (vaalea pöytäliina) ja vaalentanut vielä taustaa Photoshopissa ihan puhki. Jotkut, kuten esimerkiksi kellon olen syvännyt niin, että olen piirtänyt tarkan polun (pen tool) ja sitten poistanut taustan. On olemassa joitakin plug inejä taustan poistoon, mutten ole kokeillut sellaisia.

  VastaaPoista
 11. Tulin kiittämään neuvosta. Sain Lukijani näkyviin (yksi näyttää olevan sentään!) :D

  Kiva idea tuo sängynpääty! Niitä tosin ei löydy joka kirpparilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, nyt siellä on ainakin kaksi ja muutkin pääsevät kirjautumaan.
   Onnekas sattuma oli nuo sängynpäädyt.

   Poista

Kiitos kommentista