18.7.2012

Kesäherkkuja

Olen poiminut jo yli 25 litraa mustikoita, niitä on nyt kiitettävästi metsässä. Tein vähän mustikkahilloa, sillä on mukava herkutella talvella. Syön marjoja joka päivä ja loput pakastan. Ja tietysti mustikkapiirakkaa tätyy saada.
Pihan reunoilla, kasvimaalla ja vähän kukkapenkeissäkin kasvaa ahomansikoita, nam, nam.

Sateista on se hyöty, että metsän kultaa on nyt runsaasti poimittavissa.

Piilokuva: Missä Nero luuraa?
Nero lähtee joskus mukaan marjan ja sienen poimintaan, se touhuilee omiaan metsässä; vaanii vesimyyriä tai kykkii rannalla kalastamassa. Kun kolmas mustikkalitra oli täyttymässä se tuli sanomaan, että olisi aika lähteä katsomaan onko ruokakupissa mitään. Henkilökunnankin ajatuskuplassa oli pizzan kuva.
Päivän kahden keikan saldo oli 2 x 3 litraa mustikoita eli kuusi
+ kanttarellit.

Lämpimästi tervetuloa Autuaaseen oloon Susanna!

28 kommenttia:

  1. Voi, onkos mustikat jo tosiaan kypsiä ! Täytykin täällä viikolla rientää niitä hakemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ainakin on ollut kypsiä jo viikon päivät. Niitähän kypsyy koko ajan lisää. Minulla on myös myöhäisempiä mustikkapaikkoja, mistä mustikoita voi poimia elokuun lopulle asti.

      Poista
  2. Ihanaa mustikoita ja kanttarelleja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikka on äärettömän terveellinen marja. Sienistä poimin vain kanttarelleja, herkkutatteja ja suppilovahveroita. Eli puuhaa riittää myöhään syksyyn :)

      Poista
  3. mustikka/ mansikka maitoa..nam!

    VastaaPoista
  4. Ihan mieletön saalis! Ja noin kookkaita kanttarelleja. Metsäretken jälkeen onkin syytä tankata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on paljon mustikoita, pitää hamstrata saalista talven varalle. Metsäretken jälkeen ruoka maistuu ja on mukava köllötellä tyytyväisenä saaliiseensa.

      Poista
  5. Huikee saalis! Neron kuva hauska, vain silmät vilkkuu heinistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen hamsteri. Talven varalle pitää olla ruokaa varastossa ja polttopuita liiterissä. Nero mustapantteri viidakossa.

      Poista
  6. Oi, mikä määrä!
    Meillä tyttöset noukkivat eilen muutaman litran . Mustikkaa tulee paljon. Meillä sen saa kerätä tuosta muutaman askeleen päästä kotiovelta:)Tänään piti ystävänkin tulla poimimaan, vaan sadetta loikotti niin, että siirrettiin huomiseen.

    Kanttarellikoppasi saa veden kielelle....kullankeltaista herkkua. Vielä ei olla niitä kurkittu, mutta aina niitä on tuohon kotimetsään tupsahdellut.

    Suloisia ja herkullisisa kesäpäiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin poimin mustikat "takapihalta", varsin kätevää näin sateisena kesänä. Voi kipaista mättäälle kun on poutahetki. Kesäkanttarellit kypsyvät nyt, syksymmällä on sitten toinen kattaus. En ole vielä käynyt katsomassa, mutta herkkutattien aika alkaa myös olla käsillä. Mukavia kesäpäiviä sinullekin!

      Poista
  7. En lähellekkään ole yhtä ahkera, mutta yhteen piirakkaan sain mustikat poimittua. Alku sekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään noita kaikkia kerralla poiminut :) 3-5 litraa kerrallaan on passeli määrä. Sade on aika monta kertaa ajanut metsästä kotiin.

      Poista
  8. Ihania eväitä talven varalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kelpaa pakkasissa muistella kesää ja sen antimia.

      Poista
  9. Oi että olet ollut ahkera! Yritin mökillä poimia mustikoita mutta suurin osa meni jo parempiin suihin. Kanttarelleja ei löydetty vielä kovinkaan paljoa, pitänee vielä pyörähtää kotimetsässä tarkastamassa tilanne. Mun blogissa on sulle pieni haaste!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikat ovat parhaassa tallessa kun ne on syöty :) Aiemmin en löytänyt kuin muutaman kuivettuneen kanttarellin, mutta viime aikojen sateet nostivat niitä nopeasti pintaan. Täytyypä käydä kurkkaamassa blogissasi.

      Poista
  10. Mustikkapiirakka on kyllä ihanaa!
    Minunkin on lähdettävä tässä joku päivä poimimaan. Kanttarellien on vielä hiukan annettu paikassaan pullistua, mutta kohta ei enää malteta =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikkapiirakka kuuluu kesän herkkuihin. Minäkin odottelin jonkin aikaa, että kanttarellit pulskistuivat vähän, mutta jossain vaiheessa ne oli poimittava ennen kuin joku muu ehtii apajille :) Hauskoja poimintahetkiä sinulle!

      Poista
  11. Aikamoiset metsänaarteet olet saanut jo kerättyä!Me oltiin eilen eka kertaa tänä kesänä mustikassa ja hyvin niitä on täälläkin päin,kantsuvauvojakin nähtiin mutta ne oli niin pieniä että vielä jätettiin kasvamaan,todennäköisestihän siinä käy niin että joku toinen ne poimii:)
    Nauratti tuo Neron sitkeys mustikanpoimintaseurana,me oltiin kerätty alle litra mustikoita kun mies rupesi valittamaan itikoiden paljoutta,taidan minäkin ottaa ensi kerralla kissan seurakseni;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähdenkin tästä vielä metsään, jotta saan 30 litraa täyteen. Nero on kärsivällinen, koska sillä on omat puuhansa. On olemassa myös hyvin ihoystävällinen hyttyskarkoite, jota käytän kasvoissa ja käsissä, muut osat suojaan vaatteilla. Mustikoita on nyt tosi paljon, ne kannattaa poimia talteen.

      Poista
  12. Oi ja voi, miten ihania.... astioita;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki astiat ovat kirpputoreilta. Sielltähän ne parhaat löytyvät.

      Poista
  13. Tosi herkkuja! Minä en ole vielä "ehtinyt" mustikkaan, aika on mennyt kissojen kanssa ja pihahommissa. Niin paljon kaikkea kivaa ja ihanaa olisi ja loma on lyhyt. Ihan melkein hirvittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän hyvin jos pitäisi valita kissanpennut tai mustikkametsä valitsisin edellisen. Mustikoita tulee ja menee, mutta pennut ovat vain hetken pentuja. Ja mitä pihahommiin tulee niin vaikka viettäisin kaikki päivät pihalla puuhastellen, ei työt siellä loppuisi. Tuntuu tosiaan, että kesä on mennyt nopeasti.

      Poista
  14. Hmm..täytyy tunnustaa että kateeksi käy! Meillä on mustikat vielä tosi pieniä, ja naapuri kertoi että hillojakin - eli etelänkielellä lakkoja- tulee niin vähän että niitä myydään kappaleittain ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän mustikat kohta teilläkin kypsy. Mutta hillasato huolestuttaa, sitä pohjoisen kultaa toivoisi löytyvän. Vai, että kappaleittain :)

      Poista

Kiitos kommentista