24.8.2012

Kelpaako rokokoo?

Kesällä näin tälläisen tuolin kirpputorilla. Siinä oli jotakin outoa liimaa, se tarttui mukaan. Tuoli on vanha, mutta yllättävän hyväkuntoinen ja siisti. Lisäksi siinä on mukava istua, mikä on hyvä ominaisuus tuolille. Ajattelin maalata puuosat harmaaksi tai valkoiseksi, mutta mietin vielä. Yksi antiikkisohva muutti pois, Nero oli kiintynyt siihen ja ajattelin, että hän saattaisi pitää tuolista. Mutta ei oikein kelvannut, pitäisi olla jotakin mihin me kaikki mahdumme yhtä aikaa.

Pidän enemmän Jugendista.
Onhan meillä vielä toinen sohva, joten tilanne ei ole katastrofaalinen.
Tervetuloa mukaan Marika T.!

20 kommenttia:

 1. Kissojen miellyttäminen voi olla joskus vaikea laji. Tuoli on kyllä upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohva on sohva ja tuoli on tuoli, kyllähän kissakin sen ymmärtää :)

   Poista
 2. Joo, kirpputoreilla on monissa tavaroissa kummallista liimaa! Havaittu on. Mutta hieno on tuoli!
  Blogillani on sulle tunnustus, käy sieppaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos tunnustuksesta! Ihana aamunavaus :)

   Poista
 3. upea tuoli, kyllähän tuo kelpaa ilman muuta! itse pidän valtavasti tuosta puunkuluneen näköisestä ulkonäöstä (tää on siis kehu) se vaikuttaa semmoselle pinnalle joka on hiutunut sileäksi.. sen menettää aina maalatessa.. todella kaunis tuoli. mikä onkaan mukavampaa kun syksyllä laittaa kynttilöitä ja istua tuossa ja kuunnella lehtien havinaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vähän samoilla linjoilla kanssasi, puu on aito pinta. Olen vain nähnyt tälläisiä maalattuna ja niissä on jotakin viehättävää myös. Kyllä tuohon kelpaa käpertyä tunnelmoimaan.

   Poista
 4. Jos tuolin kangas olisi punainen? Kelpaisiko sitten? Tuo kuva Nerosta on aivan uskomattoman upea, näyttää ihan rapsutettavalta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvinkin olla, että vika on värissä. Nero tietää olevansa näyttävä punaisilla plyysheillä :)
   Nero tuumii, että tulisi nyt tänne sohvalle köllöttelemään kanssani, varsinainen sylikissa.

   Poista
 5. Tosi upea tuoli ! Ottasin :)
  Nero on todella kuvauksellinen, huippukatti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika harvoin ostan huonekaluja, mutta kun näin tämän muistin oitis, että meillähän on vähän tilaa :) Nerossa on malliainesta.

   Poista
 6. Kauniin näyttävät tuoli ja kissa :) Rokokoossa on jotain, mikä ei ilmeisesti viehätä karvakääryleitä, sillä meidänkään kissamme ei vietä aikaansa rokokookalusteilla. Liian kovia. Tosin jos keittiönpöydällä on ihanaa kölliä siloin kun perhe lukee (yrittää lukea) lehtiä, niin luulisi, että ei sitten ainoaksi nukkumapaikaksi kelpaisi vain joko minun sänky tai minun laiskanlinna! Kissat, hohhoi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat ovat niin tyylitietoisia :) Kerran Nero hyppäsi tutkimaan tuolia, ehkä kurkatakseen ikkunasta ulos. Voi tietysti myös olla, että tuoli on väärässä paikassa. Nytkin kissa torkkuu vanhan sohvan paikalla olevassa lepotuolissa. Kissoissa on upeaa juuri se, että ne tuntuvat tarkkaan tietävän mitä haluavat.

   Poista
 7. Hurmaavan ihana, pidän tuolista tuollaisenaankin! Kelpaisi minullekin kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoli on ihan oikein verhoiltu, vieterit sun muut härpäkkeet :) Kangaskin on sopivan neutraali minulle. Aika harvoin meillä päin kirppiksillä liikkuu tälläisiä kaunottaria ja yleensä niiden hinta ylittää budjetin.

   Poista
 8. Oih upea Nero! Kyllä sitä hienoa tuolia nyt varmaan pitää jotenkin tuunata, että Nerollekin kelpaisi. Tai sitten se on vaan ihmisten tuoli;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkastellaan asiaa, talven mittaan voi kissankin mieli muuttua. Nero on huushollin paras koriste :)

   Poista
 9. Miten ilmeikäs Nero!
  Tunne kuvaa katsellessa, kuín juuri kohta olisin kuullut häneltä ajatuksensa sanoina ;o)

  Tuoli näyttää huipulta tuossa kohdin, vain Nero puuttuu. Ehkäpä hän ymmärtää valtaistuimen merkityksen ajan kanssa. Onhan hän edelleenkin se tarkkailijaluonne.

  Ja minun silmiini tuoli näyttää juuri nyt hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan Nero aika intensiivinen kun sille päälle sattuu, joskus hän kyllä pystyy esittämään myös kuuromykkää :)
   Turhaan odottelin, että Neron saisi kuvaan torkkumassa uudessa tuolissa, vaikka hän sopisikin siihen oiekin hyvin. Mutta eihän sitä tiedä jos mieli muuttuisi.

   Poista
 10. Kyllä kissa tietää ;-) Tuoli on kyllä ihana! Itse en menisi maalaamaan, kun nk. kustavilaiset värit eivät kuulu tuolin tyyliin, mutta omalle tuolillehan saa tehdä mitä vain!
  Hmm, punaisesta plyysistä tuli mieleen, että meillä on kyllä kyseiset kalusteet erittäin suosittuja makuualustoja. Voihan sekin olla, että kun tuoli takana on ikkunaa niin se ei ole turvallinen lepopaikka.
  Joka tapauksessa onneksi lepopaikkoja vielä on :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä en ole hanakka maalaamaan mitään vanhaa, ei kannata korjata sellaista mikä ei ole rikki. Mulla on vaan jokin mielikuva tälläisestä tuolista, jonka puuosat oli maalattu. Selvästi lujaan syöpynyt mieleeni, en muista missä olen nähnyt. Oman laiskuuteni tuntien niin ainakaan toviin ei ole pelkoa maalipinnasta. Sittenhän tuohon onkin totuttu noin eikä enää tarvitse miettiä asiaa :)
   Nerolla on oma punainen jättityyny, jolla hän lepäilee talvella. Mutta kesäisin on eri lepopaikat. Kissat ovat niin tottumustensa orjia, että luulen, että tuolin paikka on väärä. Tuossa kohdassa kun ei ole koskaan köllötelty. Ja kohta siihen on löydettävä tilaa sisällä talvehtiville kasveille.

   Poista

Kiitos kommentista