5.8.2012

Täydellinen lomakohde

Halusin lähteä aurinkoisempiin maisemiin verryttelemään jalkojani. Kohteeksi valikoitui Gardajärvi Pohjois-Italiassa. Valinta osui aivan nappiin, näin monipuolista lomakohdetta ei helposti löydä. Gardalta paikaksi valikoitui Malcesine, pieni keskiaikainen kaupunki vuoren sylissä. Aurinko paistoi ja lämpötila pysytteli lähellä 30 astetta. Iltaisin auringon laskettua oli vähän viileämpää.

Garda vilisee turisteja kesäaikaan, mutta tunnelma on rento ja tilaa-antava.

Malcesinen takana kohoaa Monte Baldo -vuori, jonka  korkein kohta on 2218 metriä. Malcesinesta pääsee köysiradalla 1750 metrin korkeuteen.  Sieltä voi patikoida alas tai tehdä eri pituisia ja tasoisia retkiä vuoren rinteillä, reitit ovat hyvin merkittyjä.

Järven pohjoispää on tuulisempi ja suosittu surffauskohde. Hyvällä tuulella järvi on valkoisenaan erilaisia purjeita. Useita surffaus- ja purjehduskursseja on myös tarjolla.

Rannat täyttyvät päivisin auringonpalvojista. Vesi on kirkasta ja puhdasta ja koska järvi on hyvin syvä pysyy se aina virkistävän viileänä. Rannat ovat kivikkoisia, Malcesinessa ei ole varsinaisia aurinkorantoja, mutta voit asettua minne haluat, rantaviivaa riittää. Iltaisin rannat ovat suosittuja picnic-kohteita.

Riippuliito on suosittu aktiviteetti. Tässä liitelijät kotiutuvat auringon laskiessa. Itse en rohjennut kokeilla.

Hotelli Pelerin isäntä, Sid.

Seuraavassa postaksessa kerron vähän lisää viikostani ja Gardasta.

24 kommenttia:

 1. aah, te olitte gardajärvellä. olen kuullut että siellä on tosi upeeta ja maisemat mahtavat.

  VastaaPoista
 2. Garda on hieno paikka. Sieltä löytyy jokaiselle jotakin, alppimaisemat ovat huikeita ja suuri järvi tietysti kaiken keskipisteenä.

  VastaaPoista
 3. Upea paikka, josta olen kuullut paljon positiivista. Hurmaava kisu tuo Sid :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin suositella tätä lomakohdetta kaikille. Sidillä oli isännän otteet. Se kierteli vieraitten joukossa, mutta piti tiettyä etäisyyttä.

   Poista
 4. Hurjan kauniilta näyttää. Oi kun itsekin lomalle pääsisi ulkomaille. Ehkä ensi vuonna sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat, sekä pienet kaupungit, joissa vierailin ovat todella kauniita. Mielestäni matka oli melko edullinen, tosin äkkilähtö. Suosittelen tätä paikkaa.

   Poista
 5. Garda oli kauan toivelistalla kesämatka kohteena, mutta niin vai jäi käymättä. Niin paljon sieltä olen kuvia katsellut ja suunnitellut sieltä käsin matkaa veronan oopperajuhlille. sekin sitten jäi.
  Kiva kun laitoit nuo kauniit kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävimme myös Veronan Arenalla kuuntelemassa ja katselemassa Aidaa. Kerron siitä kokemuksesta myöhemmin.

   Poista
 6. Oi, minä olen käynyt Malcesinessä. Aivan ihana paikka. Ja uskotko jos kerron että me kiipesimme ylös Monte Baldon huipulle, joissalin kohden piti käyttää ihan perinyeistä kiipeilytekniikka, käsiä ja jalkoja...Kiipeily kesti kuutisen tuntia. Tulimme köysiradalla alas. Siihen aikaan harrastin paljonkin patikointia. Tuli käytyä Walesin Snowdoniassa, suosittelen!
  Pyöröilimme myös ympäri seutua päivittäin, maastopyörillä ja kiroilin pitkissä tunneleissa kun ohikiitävät autot ajoivat tuhatta ja sataa! Mutta nautin kovasti siitä reissusta. Ihania muistoja toi postauksesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin itsekin halunnut kiivetä ylös, mutta aika ei tuntunut riittävän kaikkeen. Kiipesin eräänä päivänä Madonnapatsaalle ja talsiessani kuumuudessa mukulakivipolkuja rinnettä ylös ajoivat reippaat fillaristit ohitseni pyörillään :) Olen vaeltanut myös Walesissa, siellä on paljon ihania reittejä lampaiden ja villihevosten seassa.
   Paljon pyöräilijöitä oli liikkeellä Gardan ympäri, tunneleista tosiaan varoitettiin ja muualta maailmasta tiedän että ne ovat aika epämukavia paikkoja pakokaasuineen ja ohi ajavine autoineen.

   Poista
  2. Ihania kuvia ihanasta paikasta. Joitakin vuosia sitten olin Macesinessä kahdekymmenen teinin luokkaretken valvojana. Oli mahtavaa nousta köysiradalla Monte Baldolle, jättää teinit toisten valvojien huomaanja istua muutama hetki ihan yksin vuoren rinteellä ja nauttia hiljaisuudesta ja maisemasta. Silloin en ehtinyt patikoimaan ja siitä lähtien olenkin haaveillut uudesta matkasta Gardajärvelle... ilman teinejä :)

   Poista
  3. Voin kuvitella tuon hiljaisen hetken nautinnon. Kävimme ylhäällä myös Veronan Arenan oopperan kuoron konsetissa ja se oli aika hieno elämys huipulla. Tuuli vähän lennätti nuotteja ja laulajat valittivat, että tuulessa on kovin vaikea laulaa, mutta minusta kaikki meni hyvin.

   Poista
 7. Garda on minustakin upea. Kun pojat olivat ihan pieniä, lomailimme Gardalla, Gardan kylässä. Yhtenä päivänä teimme laivaretken Sirmioneen ja toisena kävelimme rattaiden kanssa Bardolinoon. Matka on jäänyt mieleen myös syystä, että pojista isompi, silloin 3-v. voitti matkalahjakortin, joka melko pitkälti mahdollisti kyseisen matkan köyhälle lapsiperheelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka sopii hyvin lapsiperheillekin. Oikeastaan kaikille, jopa pyörätuolituristeja näkyi vaikka kulkeminen on paikoin vaivalloista. Hassu sattuma, minäkin voitin kerran köyhänä opiskelijana matkalahjakortin... bussimatkan Kööpenhaminaan. Opiskelijakaverini halusi lähteä mukaan ja koska muita halukkaita ei ilmaantunut, ehdotti matkatoimisto vaihtoa viikoksi Gardalle. Koska matka ei maksanut meille mitään, ostimme edullisesti lisäviikon ja vietimme kaksi viikkoa Gardalla Limonessa. Tosin ehdimme matkustaa ympäri Italiaa, kävimme Roomassa asti :) Tällä kertaa minullakin oli suunnitelmissa matka etelään Sirmioneen, mutta aika loppui kesken.

   Poista
 8. Upeita maisemia! Olen myöskin kuullut Gardajärvestä, muuta omat matkat eivät ole sinne koskaan päätyneet. Vielä.

  VastaaPoista
 9. Ihanat, ihanat kuvat! Gardasta olen kuullut paljon ja kaikki pelkkää hyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Garda on niin monipuolinen monine pikkukaupunkeineen, että jokainen varmasti ihastuu sen antimiin.

   Poista
 10. Upeita kuvia! Lapsuudessa teimme Road Tripin Italiaan, mutta paluumatkalla epäonnekseni sairastuin enkä jaksanut kävellä järven rantaan. Veljeni toi minulle lohdutukseksi kiviä järven rannalta... Harmittaa vieläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jääkautena jää liikkui järveä pitkin ja hioi sen kivet sileiksi. Ehkä voit joskus korjata tilanteen, kävellä järvelle, pulahtaa sen ihanaan kirkkaaseen veteen ja lämmitellä rannalla lempeässä auringossa.

   Poista
 11. Eikös vaan olekkin kaunista siellä päin. Minäkin aikoinaan olin poikani kanssa muutaman kerran Limonessa ja kauniit muistot jäi, ( varsinkin siitä Massimosta, johon ihastuin, hihi).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista on. Limonekin oli kasvanut ja muuttunut paljon sitten viime vierailuni, mutta viehätys oli tallella. Ja sitruunapuulehdot.

   Poista
 12. Onko aurinko noin paljon isompi korkealta vuorelta kuvattuna ;o)
  Upeita kuvia ja hienoja tunnelmia!
  Selvästi onnistunut loma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko sai hienon heijastuman kaapelivaunun ikkunasta. Oli virkistävä ja onnistunut loma.

   Poista

Kiitos kommentista