6.10.2012

Eikö mikään riitä

Vaadin työaikalakia kissoille
Neron tehtävänä on mm. vahtia, etteivät bambit tule kasvimaalle tai pihan kukkapenkkejä ihastelemaan. Jonkun mielestä se on ihan koiran virka. Lisäksi pitää vahtia jäniksiä, myyriä, rastaita ja fasaaneja. Siinä kuuluisassa Kissojen Suomi -kirjassa kerrottiin, että ennen oikein tarmokas hiirikissa saatettiin joskus lainata naapuriinkin keikkatöihin.  En ole varma käykö Nero keikkahommissa naapurissa, joskus olen nähnyt sen vaanivan naapurin ladon kupeessa. Nerohan elättää itsensä mallina ja kirjoittamalla kolumnia, mutta jos lama iskee pahasti niin ehkä sen on elätettävä minutkin. Uhkaisiko työuupumus kissaa jos se kävisi myyräkeikoilla vieraissa puutarhoissa?

Fanipostia kirjailijalle.

Welcome to join Autuas olo Ivroftieques
and Sarajan from FleaChic!

34 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, Nero on niin kuvauksellinen :)

   Poista
 2. Sähän oot oikee monitoimikatti, ku metsästät ja vahdit pihapiiriä ja viäl ehdit kirjotteleenkin. Respektiä sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yee, guys! Monta rautaa on tulessa, mutta eipä käy elämä tylsäksi.

   Poista
 3. En ole ehtinyt yhtään tännekään kommentoimaan, kun koulu tuntuu vievän kaiken ajan. Blogielämäni on ihan rappiolla =D... Mihin se Nero oikein kirjoittelee? Se on kyllä aika räyhäkkään näköinen kissa ja en minäkään tuosta ohi uskaltaisi. Ehkä silloin kun se on leppoisa ovipönkkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiireitten keskellä on priorisoitava asioita, tuttu tunne. Nero kehräilee kolumnia Askel-lehteen jo viidettä vuotta, kertoilee maalaiselämästä ja liputtaa slow lifen puolesta. Joskus hän ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin ja tuo esille omaperäisiä filosofisia pohdintojaan. Lukijoilta on tullut paljon hyvää palautetta.

   Poista
 4. Meidän Pehmotassumme näyttää sohvatyynyltä, mutta se on loistava hiirikissa. Olen erittäin tyytyväinen. Kissa on ruokansa ansainnut :)

  Nerosta on moneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa on monipuolinen lemmikki, se tuo paljon iloa ja pitää vielä ympäristönkin siistinä. Sohvatyynylläkin on terävät kynnet ja hampaat :)

   Poista
 5. Uskomattoman onnistunut kuva Nerosta tähän kirjoitukseen =D
  Jos joku, niin kissa ja eritoten Nero, osaa työuupumisen iskiessä ottaa rentouttavan leppoisasti tovin jos toisenkin, kunnes voimat ja työhalut taas palaavat!

  Mielenkiintoisia kirjoituksia ja hersyvän rikkaita aiheita kolumniin ♥

  Oikeaa fanipostiakin!
  Lämpimät onnittelut parivaljakolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä niin oikeassa, ei kannata huolestua kissan työuupumuksesta. Niillä on rentoutumisen taito! Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 6. En yhtään epäile, etteikö Nero pitäisi kurissa oman pihan ja naapurustonkin jyrsijäkantaa. Hän on niin pätevän hiirikissan näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin pätevöitynyt ja paljon työkokemusta omaava :)

   Poista
 7. Hui, hiiret ja muut vaviskoot! Upea kuva :)

  VastaaPoista
 8. Nero näyttää nerolta. Hauska tutustua : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimi ominaisuuksien mukaan. Tervetuloa tänne, hauska tutustua!

   Poista
 9. Kyllä noin reipas kissa elättää yhden emännän. Miten sitten naapurista pyydystetty hiiri maistuu, on sitte toinen juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Voi olla ettei ainakaan emänällä mene hiiri alas. Mutta reipas kissa turvaa kasvimaan sadon.

   Poista
 10. Taitaa kissat tietää rajansa ja muutkin tärkeät asiat paremmin kuin moni muu! Esimerkiksi ihminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uupumus saattaa olla kissalle vieras käsite. Toisin kuin ihminen, ne ovat aivan liian viisaita joutuakseen sen kouriin.

   Poista
 11. Nerolla on todellakin tassut täynnä töitä. Olisihan se jo aivan liikaa, että pitäisi naapurinkin tontti hoitaa, kun kyllähän sen tietää miten sitten kävisi: tulisi sitä seuraava naapuri kysymään, ja sitä seuraava... ei olisi hetken lepoaikaa! Kissalle pitäisi tosiaan perustaa lakisääteiset.
  ps. Nero voisi kuitenkin tulla antamaan peuranmetsästyskurssin Mustille ja Ransulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ahkera kissa, jos ei ole yövuorossa niin työpäivä alkaa viimeistään kuudelta. Puutarhaystävä katseli kateellisena myyrätöntä tulppaanipenkkiä ja kyseli voisiko Neroa vuokrata. Uutta hommaa näköjään pukkaa konsulttina ja kurssittajana :)

   Poista
 12. Nero on tosiaankin aika räyhäkäs kissa ja niin on komeat, puhtaat ja valkoiset hampaat. Upeaa, että Nero saa fanipostiakin. Eikä yhtään nousee hattuun tällä kaverilla fanipostit. Kuten en usko, että hänelle tulee stressiä liiasta tekemisestäkään. Nero on kissa paikallaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole helppoa niillä, jotka joutuvat noiden hampaiden kanssa tekemisiin. Ei ole kyllä maine ja suosio noussut yhtään hattuun vaikka häntä pystyssä mennäänkin. Niin on kissalla stressinpoistokeinot hallussa, että niillä lähtee henkilökunnankin stressit.

   Poista
 13. Meidän kissat kyllä joutuu käymään keikkatöissä jopa kilometrin säteellä, kun ei töitä (=hiiriä) piisaa ihan viidelle omassa pihapiirissä. Nerolla onkin hyvin asiat, kun töitä piisaa jopa näin lamaikana.
  Nero voisi ruveta myymään tuota kuvaansa semmoisiin paikkoihin joihin ei työväkeä riitä. Johan tuo kuva pelkästään riittäis karkottamaan hiiret pois =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Töitä on riittänyt, mutta ajoittain täytyy käydä vähän rajaselvittelyjä kun vierastyövoima alkaa tunkea reviirille. Voisin laittaa kuvan kasvimaan reunalle: Täällä vartioin minä. Ja talveksi vintille pienen kohdevalon kera :)

   Poista
 14. Hurja kuva hurjasta kissasta! Mekin luulemme että kyllä Nero osaa pitää huolen omista työ- ja lepoajoistaan, se osaa levätä riittävästi. Viimeistään sitten talvipakkasilla!

  VastaaPoista
 15. Ei meillä pelkästään söpöillä, joskus hurjistellaankin. Ehkä Nero tekee töitä vähän sisään, voi pitää talvella lomaa. Jos kissalla on muuten hyvät oltavat niin ei kain ne osaa stressaantua.

  VastaaPoista
 16. Taatusti kisu huolehtii lepoajoistaan. Mikäs sen mukavampaa kuin kukkua yöllä ja nukkua päivällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivällä pihalla vartioinkin minä :) Ainakin jos ei sada kaatamalla. Silloin voi yövahti levätä.

   Poista
 17. Voi huima tuota ilmeettä taas;) Meillä kýllä tarvittais kunnon hiirikissaa ja varmasti monessa múussakin paikassa näin syksyisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiiret alkavat tunkea talon rakenteisiin näin syksyisin. Nero tuijottelee tuimana kattoa, minä en kuule mitään, mutta kissa tietää mitä on tekeillä. Kissasta on paljon hyötyä noiden jyrsijöiden torjunnassa, mutta aina siimahäntiä vain riittää.

   Poista
 18. Sano kolumnistille, että jos hänelle vain mitenkään sopisi niin kirjoittaisi jossain välissä tekstin. Mutta vain siis jo se sopii hänen aikatauluunsa. En halua painostaa ja ymmärrän, että taiteilijoilla on hetkensä.
  Toimitussihteeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän kertoa, että dead line häämöttää. Kaikenlaista kiirettä tuntuu pukkaavan, mutta ehkä jonain sateisena päivänä kun ei nukuta hän kehrää tarinan kasaan.

   Poista

Kiitos kommentista