18.10.2012

Onko kuvatallennustila rajaton?

Monessakin blogissa olen törmännyt siihen, että kuvatallennustila on täyttynyt. Uuden tilan ostaminen on muuttunut Picasawebissä kuukausimaksulliseksi.
Ilmainen tila on 1 GB. Pienin lisätila 25 GT maksaa 2,49 $ kuukaudessa. Minulla on nyt yli tuhat kuvaa blogissani ja aloin ihmetellä miten on mahdollista, että olen käyttänyt ilmaisesta tilastani vasta 1,5 %. Lataan kuvat blogiin suoraan koneeltani, jolloin ne tallentuvat Picasaan. Luin Picasan sääntöjä ja huomasin, että jos kuva on pienempi kuin 800 x 800 pikseliä niin sitä ei lasketa pois ilmaisesta tilasta. Pienennän kaikki kuvani niin, että ne ovat pienempiä kuin tuo ilmaiskoko. Eli näin tallennustila ei täyty koskaan. Pari suurempaakin kuvaa olen ilmeisesti ladannut, siitä tulee tuo 1,5 % käytettyä tilaa. Picasassa on myös jonkinlaisia kuvankäsittelyominaisuuksia (omalle koneelleen voi ladata Picasa-ohjelman), jolla kuvat voi esimerkiksi pienentää. En perehtynyt tähän sen kummemmin koska minulla on oma kuvankäsittelyohjelma.
Kertokaa ihmeessä jos teillä on parempaa tietoa.

Edit: Täällä tallennustilasta.
Omat kuvat ja tilankäytön voi käydä katsomassa Picasa Webista se näkyy sivun alareunassa albumien alla.

Welcome to follow Autuas olo Raquel and W D Blogspot!

59 kommenttia:

 1. oho- minä en ole ees ajatellut tätä mahdollisuutta.. sun kuvat näyttää silti isoilta.. pitääkin perehtyä. siis kun tänne blogiin laittaa kuvat niin ne on automaattisesti picasassa? (ainakin jos ohelman hankkii) mistähän tuota kuvatilaa voi käydä katsomassa omalla kohdalla? varsinkaan jos ei ole picasaa.. en ole yhtään perehtynyt :) saa vinkkailla jos on enemmän tietoa..sen olen huomannut kyllä, että moni valittelee tilan loppumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos lataat kuvat suoraan blogiin, kun kirjoitat tekstejä, niin ne tallentuvat automaattisesti Picasaan. 800 pixeliä ON iso kuva netissä, joten on ihan älytöntä edes ladata niitä suoraan kamerasta sen kokoisina kuin ovat.

   Mutta minäkään en nyt löydä tuolta Picasasta mistään tietoa siitä, kuinka monta prosenttia kuvatilasta on käytetty.

   Poista
  2. Kun lataa kuvat koneelta Bloggeriin ne tallentuvat aina Picasa Webiin. Kuvatilan näkee omat valokuvat -sivun alareunasta. Jos kuvat ovat jättisuuria, Picasa pienentää ne automaattisesti 2048 x 2048 pikseliä kokoisiksi.

   Poista
  3. ohhoh, olipa hyvä että tää keskustelu tuli, koska katoin että mulla on noi aiemmat jotain kokoa 4000x3000 :D
   picasaan pitää kirjaantua, mutta se on varmaan silti käytössä vaikka en ole sitä hankkinutkaan.
   en ole kyllä yhtään perehtynyt näihin seikkoihin :D olen ollu just niin älytön että olen ladannut suoraan kamerasta sen kokoisena kun ovat :D

   Poista
  4. Jos olet kirjautunut blogger-tiliisi aukeaa picasassa omat sivusi, siis samoilla kirjautumisilla hoituu. Picasa Web on osa googlea. On sinulla tosiaan jyhkeä kuvakoko :)

   Poista
  5. olipa hyvä että vinkkasit tästä! eipä tuota tilaa paljoakaan ole enää :D en tiedä pitäiskö pienentää aiempia kuvia tai tehdä jotain muuta.. tämä vaatiikin nyt tutustumista asiaan. mulla on iphoto käytössä ja en oo varmaan koskaan pienentänyt kuvien pikseleitä :D

   Poista
  6. Nyt kun tiedät, että on tuo ilmaiskoko niin voit alkaa käyttää sitä. Jos pienennät vanhoja kuvia, niin on hyvä tarkastaa miten ne käyttäytyvät blogissa. Voi olla, että joudut poistamaan ja uudelleen latamaan ne.5
   iphotossa voi pienentää kuvia File > Export kautta. Ohje löytyy http://www.makeuseof.com/tag/resize-images-iphoto/
   Voit myös pienentää kuvia Preview-ohjelmalla, joka löytyy macista. Tools > Adjust Size. Kuva kannattaa tallentaa toiseen paikkaan (Save as), jotta isompikin versio säilyy mahdollista muuta käyttöä varten. Resoluutiota voi myös pienentää, itse käytän 72 picels/inch, mikä on yleinen nettikuvan resoluutio. Toivottavasti tästä on apua.

   Poista
  7. KIITOS :) olet upea ja mahtava! :D
   minä olen ihan töttöröö näissä tekniikan asioissa.. suuret linjat mielessä mutta tää muu tahtoo aina jäädä :D

   Poista
  8. nyt löyty toi file-export :) jes! kiitos!

   Poista
  9. En ole mikään tekniikkanero minäkään, mutta koska teen töitä tietokoneella niin jotain on ollut pakko oppia :) MUISTA tallentaa kuva toiseen paikkaan tai toisella nimellä kun olet pienentänyt sen niin sinulla on tallessa alkuperäinen.
   Tuolla alempana on Irinalla linkki ohjeeseen, miten Picasan creative kitillä voi pienentää kuvia.

   Poista
 2. Minun on pitänyt perehtyä asiaan jo monet kerrat, sillä keväällä tallennustilani loppui ja maksoin könttäsumman. Katsoin käyttämäni tilan määrän picasaweb -sivulta ja vielä sitä riittää(!) Mutta jos kuukausimaksulliseksi muuttuu, saatan olla pian pulassa, kenties. En vain ole viitsinyt perehtyä sen syvällisemmin, kiitos muistutuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäli oikein ymmärsin niin limitin tultua täyteen voi noita ilmaiskoon kuvia edelleen ladata vapaasti.

   Poista
 3. Hyvä postaus! En kyllä ole itsekään perehtynyt picasaan yhtään, vaan tehnyt kuten sinä ja pienentänyt alusta asti. Kuvat kannattaa pienentää aina, sillä suuret kuvat aiheuttavat sivun hitaamman avautumisen ja toisaalta niitä voidaan anastaa, kuten tiedämme, netistä kähvelletään kuvia jatkuvasti. Nettiresoluutioonkin kannattaa kiinnittää huomiota, on turha laittaa nettiin mitään julistelaatua.
  Itselläni on ollut vuosikaudet sama 2 %, sekin on sitten varmaan joistain suuremmista kuvista. Käyttämäni taustakuvakin kun haetaan toisesta osoitteesta.
  Kuvien koon muuttaminen käy ihan kaikkein yksinkertaisimmillakin kuvaohjelmilla, minulla on mac, tässä sen voi tehdä joko iphotossa tai esikatselussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Resoluutio on hyvä huomio, itse muutan kaikkien kuvien resoluutioksi 72 dpi, se riittä nettikuvaan ja tosiaan nopeuttaa sivun latautumista.
   Tallennan suuremmat versiot erikseen, mahdollista omaa, muuta käyttöä varten. Minäkin aloin ihmetellä tuota tallennustilaa kun se on aina sama 1,5 % vaikka lataan kuvia lisää.

   Poista
 4. Pienennän itsekin kaikki blogiin siirrettävät kuvat omalla kuvankäsittelyohjelmalla.
  Pienennys kannattaa ehdottomasti!
  Mulla on kuvakokona noin 640x480 ja se on mielestäni ollut riittävä.
  Tuota en ollut lukenut että alle 800 kokoiset eivät kuvatilaa vie laisinkaan, joten kiitos kivasta tidosta!

  Tykkään muuten hurjasti tuosta pisarat heinällä kuvasta =D

  VastaaPoista
 5. Minulla on kuvan leveytenä vain 405 pikseliä, kuvat ovat blogissa alkuperäisessä koossa. Tuossa kuvassa näkyy koko kesän ja syksyn märkyys ja harmaus.

  VastaaPoista
 6. Mulle oli uutta tietoa tuo, että alle 800x800 ei vie tilaa ollenkaan - hiphurraa, kyllä pienentäminen kannattaa, mä käytän 640xjotain. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 800 pikseliä on siis kuvan pisin sivu. Kannattaa tosiaan pienentää, sivut latautuvatkin näpsemmin.

   Poista
 7. Mulla ei jostain syystä ole toiminut Picasan pienentämisominaisuus. Linkitätkö Picasasta suoraan blogiin kuvat? Mulla kävi niin, että joskus kuvat katosivat blogista sen takia, mikä oli tosi ärsyttävää. Sitä ongelmaa on ollut muillakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lataan kuvat blogiin omalta koneeltani, mutta ne tallentuvat aina Picasaan ja blogi linkittää kuvat sieltä. Eli jos poistan kuvan Picasasta se katoaa myös blogista, mutta jos poistan saman kuvan koneeltani blogissa ei tapahdu mitään. Kuvat voi kai linkittää muualtakin verkosta. Ilmaisia kuvaohjelmia löytyy myös netistä. Esimerkiksi haulla "resize picture" löytyy pienennysmahdollisuuksia.

   Poista
 8. Onpa hienoa että kirjoitit tuosta kuvakoosta, en ole sitä noin ajatellut aiemmin! Hyvä tietää se 800 x 800 raja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tästä postauksesta oli hyötyä, en tosiaankaan ole mikään asiantuntija, mutta ajattelin, että tästä on hyvä keskustella.

   Poista
 9. Hyvä postaus !! Tietämättömänä latailin minäkin alkuun kuvat suoraan kamerasta ja tila loppui, viidellä dollarilla sai lisää tilaa ja homma jatkui. Nyt olen alkanut opetella tuota pienentämistä Picasan omalla ohjelmalla, hankalaa aluksi tälläiselle tekniikka tumpelolle mutta kaip se tästä lähtee.. Tuo kuukausi maksullisuus on ihan uutta, toivottavasti eivät ala sitä automaattisesti periä kun tuntui jotta sinne jäivät muistiin ne luottokortti tiedot.. Kiitos Cheri tästä postauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olet maksanut könttäsumman tallennustilasta niin sinua ei mielestäni voi koskea kuukausimaksullisuus, sehän on eri sopimus. Jos nyt pienennät kuviasi niin uutta tilaa et tule tarvitsemaankaan. Netissä on paljon kuvien pienennysohjeita ja ilmaisia ohjelmia.

   Poista
 10. Kiva tietää tuo ilmaiskoko! Olen pitänyt blogia jo aika kauan, enkä aluksi tajunnut pienentää kuvia tarpeeksi. Sen vuoksi tilasta on mennyt jo puolet. Toisaalta mahdollinen tilan loppuminen ei haittaa, koska uusiutumisesta pitävänä taidan jossain vaiheessa tehdä joka tapauksessa uuden blogin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nythän sinulla voi olla rajaton määrä tilaa käytettävissä jos pienennät kuvasi. Toki voi aloittaa uusia blogeja, mutta sama asia niissäkin tulee eteen.

   Poista
 11. Minä olen alusta asti pienentänyt kuvat ennen siirtoa. Sattumalta olen laittanut kuvien kooksi alle 800. Kiitos tiedosta, että siellä on tuo raja. Pienenän omat kuvani simppelillä Paint-ohjelmalla, joka lienee joka koneessa, luulen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin aluksi ihan sattumalta pienensin kuvani alle tuon maximin, ajattelin lähinnä sivujen latautumista ja kuten Saila sanoi kuvien "lainaaminen" painotarkoituksiin vaikeutuu. Ei siis tule oma kuva postikorttina vastaan :)

   Poista
 12. Alla olevasta linkistä löytyy ohjetta kuvien pienentämiseen. Picasalla ei käsittääkseni voi pienentää kuvia, mutta Creative Kitillä voi.

  http://whitefresh.blogspot.fi/2012/09/bloggerin-kuvatilan-loppuminen.html

  Ja paljonko kuvatilaa on käyttänyt, sen voi katsoa osoitteesta https://picasaweb.google.com/home ja ihan sivun alaosassa lukee pienellä käytetty tila.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos noista linkeistä, sinultahan löytyy hyvä ohje kuvien pienentämiseen. Tästä on varmaan apua monille.

   Poista
 13. Cheri, pidän isoista kuvista ja etenkin välitän, miltä kuvat näyttävät, vaikka pidänkin kirjablogia. Olen maksanut jo pari vuotta tilasta ja se oli viimeksi kiinteä vuosimaksu tai se oli siis silleen jo kaksi vuotta. Viisi dollaria ja kohta se aika taas kai on. Pääasia, että ei tarvitse pelätä, että kuvia ei saa enää esiin;-)

  En ehtinyt lukea muidne kommentteja, joten sait varmaan paljon myös oikeita, hyödyllisiä neuvoja. Joskus tulee jossain kivassa blogissa mieleen, jossa on oikein pienet kuvat, että 'voi! ja 'voi!'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän siitä, että kuvat ovat kunnon kokoisia ja näyttävät hyviltä. Tiedostokoko ja kuvan koko ovat kuitenkin vähän eri asia. Nettikuva ei hyödy suuresta tiedostokoosta, tai suuresta resoluutiosta, eli se ei näytä yhtään paremmalta vaikka olisi monta tuhatta pikseliä mittaa ja resoluutiot painokuvan luokkaa. Näytön resoluutio ei pysty kuitenkaan todentamaan painokuvan maailmaa. Itselläni ei ole ollut ongelmia tallennustilan kanssa, mutta olen huomannut asian vaivaavan monia, joten ajattelin ottaa tämän puheeksi. Hyviä neuvoja on tullut ja toivottavasti niistä on hyötyä monille.

   Poista
 14. Kiitti vinkistä. Vielä ei ole ollut ongelmia, mutta varmaan on tulevaisuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos ei ole ongelmia, jos kuvat ovat sopivan kokoisia niitä ei tulekaan.

   Poista
 15. Jaa-has. Enpä edes uskalla katsoa omien kuvieni kokoa. Mielenkiintoinen postaus silti! Täytyy ehkä viikonloppuna reipastua ja tarkistella asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy Picasassa katsomassa mikä on tilanne. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 16. KIITOS! Ja ISOHALI¨;)) Enpä tullut ajatelleeksi koko asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tästä keskustelusta oli hyötyä :) Halit sinnekin.

   Poista
 17. Täällä torvi ilmoittautuu. En vaan jaksanut vittinyt alkaa kuvia pienenteleen, vaan laitan suoraan kamerasta mikä tosi typerää. Ei tullut mieleenikään, että tietysti se vaikuttaa sivun latautumisnopeuteen ja tuohon kopiointiin. Olen torvi. Ja varmaan arvaatte, kuka maksaa kuukausittain lisätilasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pidä syyttää itseään, ikävä juttu, että tälläisia asioita ei tehdä selväksi kun aloittaa bloggaamisen (en minä ainakaan huomannut). Kerroin jo tuolla aiemmin, että vaikka tila tulee täyteen, voi aina lisätä noita ilmaisen kuvakoon limitissä pysytteleviä kuvia, jotka ovat ihan riittävän suuria.

   Poista
 18. ihan sama juttu täälläkin, mutta onneksi oli tämä keskusteluketju niin asiat alkaa rullata :)

  VastaaPoista
 19. Hyödyllinen ja mielenkiintoinen postaus ja keskustelu. Minulle on käynyt niin, että alusta asti olen pienentänyt kuvat Microsoft Office Picture Managerilla, joka on ollut valmiina tässä miniläpppärissä. Sillä pystyy helposti pienentämään kuvat, esim, kokoon 640 x 480 kuvapistettä, mutta resoluutiota en osaa tällä ohjelmalla säätää 72 pikseliin. Picasakin minulla on ladattnu, mutta en ole oikein opiskellut sitä. Helpoointa mielestäni on säätää kuvia Photoshopilla, se on minulla töissä. Mutta ei ole miniläppärillä. Kuvuien määrää enkä kuvatilan jäljellä olevaa tilaa en ole vielä yrittänytkään katsoa. Ihmi kyllä ettei kuvatila ole loppunut, vaikka aloin julkaista blogia elokuussa 2010, siis reilut kaksi vuotta sitten.Täytyy alkaa opetella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla ei varmaankaan ole ongelmia tallennustilan kanssa jos olet aina pienentänyt kuvasi ja blogisi on elänyt onnellisena jo noin kauan.

   Poista
 20. Kiitos vinkistä! Olen jo pitempään miettinyt, milloin mun kuvatilani loppuu ja lähellä se näyttikin olevan. Täytyy tosiaan alkaa pienentään kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että tästä postauksesta tuntuu olevan hyötyä monille. Tuli vilkas ja hyödyllinen keskustelu. Mikäli oikein ymmärsin, niin kuvatilan tultua täyteen voi noita alle 800x800 kuvia kuitenkin edelleen ladata blogiin ilman maksua.

   Poista
 21. Voi jeetari! Yksi tumpelo jälleen ilmoittautuu. Tai tosiaan mistäpä sitä voi tietää tämmöisistä bloggauksen aloittaessaan, kun missään ei kai sellaista mainita. Ja aika uusi olen täällä blogimaailmassa, että saa nähä mitä vielä tulee eteen. Ja hyvä että hoksin tämän. Kiitos Hannallekin, kun otti aiheen esille ja olen siellä lukijana. :) Mutta nyt kun kirjauduin (pyysi kirjautumaan, vaikka olen blogissa kirjautuneena) Picasaan, ensimmäisenä kuitenkin pitää hyväksyä jotku käyttöehdot ja se kysyy "oletko valmis lähettämään kuvasi Picasalla?". Onkohan tämä nyt turvallista. Vai meneekö oikiasti suoraan tuonne, vaikka en ole edes Picasassa. Ei, tää ei kässää. Viisammat auttakoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos käytät bloggeria ja lataat kuvasi omalta tietokoneeltasi tai kamerasta ne menevät aina Picasaan. Se on bloggerin kuva-arkisto. Kaikilla tälläisillä sivustoilla on tietysti käyttöehdot, niin bloggerissakin. Picasan asetuksista voit määritellä ovatko kuvasi julkisia, itse olen määritellyt että vain minulla on oikeudet katsella kuviani. Kyllä Picasassa toimiminen on yhtä turvallista kuin blogissakin. Voit edelleen tietty ladata kuviasi koneeltasi, mutta kannattaa pienentää ennen blogiin lataamista. Toivottavasti tästä oli jotakin apua.

   Poista
 22. Hei, Cheri! Saila suositteli minulle tätä keskustelua, ja tulin lukemaan tätä tietämättä, että blogi on sinun :-D Liityin saman tien lukijaksi, olenhan niin monet kerrat yhtynyt mielipiteeseesi eri blogien kommenteissa.

  Kysymys nyt: Picasani tekee kaiken niin kuin pitää, eli päivittää kuvakoon, mutta sen sijaan, että se korvaisi kuvan verkkoalbumissani, se luo kuvan uuteen kansioon, joka taas ei ilmeisesti seurustele blogini kanssa. Pitäisikö minun poistaa alkuperäinen Picasassa oleva kuva, ja jos poistan sen, osaako blogi kytkeä siellä olevan kuvan Picasan uudessa kansiossa olevaan, kooltaan pienennettyyn kuvaan? t. nimim. oon ihan pihalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa tänne Autuaan olon piiriin :)
   En tosiaankaan ole mikään asiantuntija Picasan suhteen koska en editoi kuviani siellä. Tuossa ylempänä on Irinalla hyvä linkki ohjeeseensä miten Picasan creative kitillä voi pinentää jo kansiossa olevia kuvia. Siinä kuvat tallennetaan Save to my album -nappulalla ja kun ohjelma kysyy korvataanko alkuperäinen niin replace eli korvaa. Tämän pitäisi toimia niin että pienennetty kuva korvautuu myös blogiin. Jos poistat alkuperäisen blogissa olevan kuvan Picasasta se poistuu myös blogista. Voit tietysti käydä blogissa sijoittamassa pienentämäsi kuvan uudesta kansiosta vanhan paikalle, mutta se on kyllä aika työlästä. Toivottavasti tästä oli apua.

   Poista
  2. Kiitos, kiitos! Oli ilo löytää blogisi.

   Teen juuri kuten Irinan ohje kertoo, mutta jostakin syystä kuva ei tallennu alkuperäisen "päälle" vaan Picasa luo Online edits -kansion, johon se tallentaa kuvan. Sen jälkeen minun täytyy poistaa ko. kuva blogistani, hakea se pienennetty Picasan verkkoalbumeista ja lisätä se uudelleen tekstiin, jossa vääränkokoinen kuva oli. Hikistä puuhaa, kun kuvia on reilusti yli 1200...

   Poista
  3. Kokeilin tuota pienentämistä ja tosiaan ohjelma tekee Online edits kansion joka on minun omalla koneellani???? Mutta tarvitseeko sinun pienentää jo ladattuja kuvia? Jos pienennät kaikki uudet kuvat alle 800x800 pikseliä niin ei pitäisi olla hätää.

   Poista
  4. Kävin blogissasi katsomassa, sinulla on siis tullut tuo tallennustila täyteen. Oletko kokeillut onnistuuko tuon ilmaiskoon lataaminen silti. Picasan mukaan pitäisi onnistua.

   Poista
  5. T o d e l l a omituista! Mulla Replace-härpäke kyllä korvaa nimenomaan aiemman kuvan. :o

   Poista
  6. Tosi outoa. Minulla ei näy tuo Edit in Creative Kit ollenkaan. Sen paikalla lukee editoi mainostyökalussa ja se tarjoaa Picnikia, joka tietääkseni on kuollut ja kuopattu. Jos valitsen edit in Picasa niin ohjelma avautuu omalta koneeltani ja siltä löytyy edit in creative kit -komento. Siksi se varmaan tallentaakin kuvat omalle koneelleni. Kokeilin kahdella eri selaimella, käytän macia. Tuo sinun ratkaisusi oli loistava apu monelle, mutta miksiköhän ei toimi.

   Poista
 23. Heips,

  Olen huomannut, että blogiteksteihin lataamani kuvat eivät vie picasasta tilaa, mutta gadgetteihin ladattavat kuvat vievät... olipas selkeästi kerrottu...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekaan huomannut, että gadget-kuvat veisivät tilaa, mutta hyvä tietää.

   Poista
 24. Mulla on ongelma, oon ladannu noi kuvat aivan liian suurina ja nyyt on kuvantallennustila loppunu... En oikein osaa pinenentää eli oisko jokin helppo ohjelma tai tapa pienentää noita kuvia!?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irinalla kommentissaan tuolla ylempänä on linkki sivulleen https://picasaweb.google.com/home sieltä löytyy ohjeet miten pienentää jo Picasassa olevia blogin kuvia. Netistä löytyy ilmaisia kuvankäsittelyohjelmia, jotka voi ladata koneelleen. Niillä voi pienentää tiedostoja ja muutenkin editoida kuvaa, esimerkiksi Photoscape. Kokeile voitko ladata alle 800 x 800 pikselin kuvia vaikka tallennustilasi on täynnä, minun logiikkani mukaan sen pitäisi onnistua, mutten ole varma. Toivottavasti tästä oli apua.

   Poista

Kiitos kommentista