20.10.2012

Virtuaalivihollinen

Varoitus: älä avaa linkkiä jos kuulomatkan etäisyydellä on kissa. Avasin ystävältä sähköpostitse saadun linkin. Nero, joka oli nukkumassa salissa ilmestyi työhuoneeseen silmät lautasen kokoisena ja häntä pörhöllä, kurkusta nousi uhkaava murina. Mykistin oitis tietokoneen kun huomasin mitä olin ajattelemattomuuksissani tehnyt. Neron piti tutkia koko huusholli, lymyilikö jossain kiroileva katti. Meni kauan ennen kuin sain kissan rauhoittumaan ja pääsimme nukkumaan. Kissolla on melkoinen ääntelyrepertuaari, varsinkin keväisin reviiririitoja ratkottaessa. Kivoja juttuja ei tainnut linkkikissan suusta tulla. Saattoi myös puhua vierasta kieltä.

Oikein leppoisaa viikonlopppua kaikille! Käväisin eilen metsässä, siellä oli ihan mahdottomat määrät suppilovahveroita. Otin vain sen verran kuin jaksoin kantaa.

36 kommenttia:

 1. Huh, aika demoniselta vaikutti tuo kissa. Pelottava. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ääni ja nuo leiskuvat silmät. Ehkä tollainen on osittain aiheuttanut kissan demonisen maineen aikoinaan.

   Poista
 2. Heh, pakko oli kokeilla :)
  Sisäkissoilla taitaa olla erilaiset vaistot. Meillä Lara pompahti heti paikalle ja alkoi etsiä äänen tuottajaa äänen suunnasta. Kun laitoin iPadin sohvalle alkoi sen alta kaivaminen "sen on pakko olla siellä" . Romeo puolestaan tuli vasta hieman jälkijunassa ihmettelemään...
  Laralla tosin oli kaivuuhommia tehdessään selässä ikään kuin pieni irokeesi, ilmeisesti selkäpiitä karmaisi? Kun ääni häipyi, samoin tekivät kissat, eli ei ihmeempiä reaktioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lara päätti kaivaa tunkeilijan esiin :) Varmaan sisäkissoillakin on perimässään tieto, tuollaisesta ääntelystä. Meillä se on arkitodellisuutta ja reaktio sen mukainen.

   Poista
 3. Äänet olivat kyllä hurjia, mutta onneksi niitä "säestämässä" olivat Neron upeaakin upeammat kuvat! Mustan kissan kuvaamisessa tarvitaan kyllä taitoa, ja se sinulla on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kiroilevaa kissaa ei kiusattu, sekin kävi mielessä. Kovin vihaiselta ainakin näytti.
   Mustan kissan kuvaaminen on joskus hankala, ettei tule pelkkiä silhuetteja :) Onneksi on kiiltävä turkki ja värikkäät silmät.

   Poista
 4. Oli ihan pakko kokeilla, mitä koirat tuohon sanovat = eivät mitään. Vähän vain kuuntelivat korvat höröllä. Mutta jos telkkarissa haukkuu KOIRA, se onkin sitten jo ihan toinen juttu...kai se on oma laji, joka aina eniten kiinnostaa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat nonseleerasivat demonikatin :) Tv aiheuttaa meilläkin reaktioita, linnunlaulu on suosikki ja oveen koputtamisen ääni herättää myös prinssi tuijottamaan ovelle, pyrkiikö joku sisään.

   Poista
 5. Hauska. Erikoinen ääni kissalla. Kauheasti asiaa. En viitsinyt kiusata Pehmotassua. Se on niin herkkä neitokainen :)

  Mahtavat kuvat Nerosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kissan vuodatus kuulostaa puheelta. Ei kannata turhaan kiusata herkkistä, siksi laitoin tuon varoituksenkin.

   Poista
 6. Juu-u, hyvä että varoitit. Kuuntelin minäkin tuon vasta kun pantterilauma oli muualla:)Hurja on ääni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurjaa liturgiaa se posmottaa. Mutta varmaankin kissalla on syynsä ääntelyyn, toivottavasti sitä ei kiusattu.

   Poista
 7. Meidän viisi kattia eivät ilmeisesti ymmärrä venäjää, koska vaan kaikki nostivat päätään, mutta eivät sen ihmeemmin reagoineet. Eetu-koira sen sijaan on kielitaitoinen ja tuli koneen viereen haukkumaan sille , että nyt suus kiinni. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieraskielinen posmotus ei tehonnut :) Ehkä viisaat kissat ajattelivat, että Eetu hoitakoon homman. Taitaa teillä Eetu muutenkin karkottaa vieraat kissat.

   Poista
 8. Vierasta kieltä tuo katti puhui. Melkoisen vaikuttavalta kyllä kuulosti, pakko myöntää. Varsin pelottavia ja uhkaavia ääniä kotikissatkin reviiririitojen aikana pitävät. Toivottavasti sillä ei ollut mikään hätänä.

  Upeat kuvat upeasta Nerosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minullekin tuli mieleen ensimmäiseksi, että kissalla ei nyt ole kaikki hyvin. Mutta onhan telläkin kuultu näitä ääniharjoituksia, samoin täällä. En olisi ikinä uskonut, että Nerostakin lähtee paljon ääntä, se kun on yleensä aika hiljainen kaveri.

   Poista
 9. Täytyy katsastaa tuo linkki joskus toiste. Hienot kissa kuvat. Musta pantteri vaanii.

  VastaaPoista
 10. Nero on upeannäköinen! Tuo kissojen sielunelämä on mielenkiintoista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero on niin komea poika, että kestää hyvin lähikuvauksenkin :)

   Poista
 11. Hui! Kiitos varoituksesta, ei avattu tällä kertaa. Herkkäkorvaisia lapsukaisia näet lähistöllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, ei kannata järkyttää kissakansaa turhaan. Voi mennä yöunet :)

   Poista
 12. Hei! Lähetin vähän auringonpaistetta sinne Suomen syksyyn tunnustuksen muodossa. Ollos hyvä! :)

  VastaaPoista
 13. Olipas uhkea ääni videon kissalla - ei ihme että Nero heräsi ja tuli reviiriään puolustamaan! Toivottavasti laskeutui rauha maahan vaikka Nero ei löytänytkään äänen lähdettä. Mukavata viikonloppua ja leppoisaa sienensiivousta - aiotko pakastaa, säilöä vai kuivata suppilovahverot - ihana kun on hyvä sienisyksy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suppilovahvero menevät pakastimeen. Ne ovat nyt niin märkiä, etten viitsi ryhtyä kuivaamaan. Osa menee ystäville, jotka eivät itse pääse metsästämään. Tänään tuli poimittua taas parikymmentä litraa suppilovahveroita.

   Poista
 14. Voi Nero parka;) Minä en edes uskalla kuunnella, vaikkei ole kissaa;);) Tänään kyllä olisi ollut kissalle tarvetta, kun yllätin hiiren kukkasipulipussista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, hiiri nautiskeli kukkasipuleita. Joka paikkaan ne ehtivätkin. Meilläkin kävivät joskus kissan ruokakupilla, kunnes tukin joka reiän niin etteivät pääse taloon sisälle. Jossain ne varmaan jo suunnittelevat uutta reittiä :)

   Poista
 15. Minun jo edesmennyt musta kisuni päästeli muinoin opiskelukaupunkini linja-autoasemalla kantokorissa perjantaisin sellaiset ääntelyt, että olimme yleensä kaikkien katseiden kohteena. Muistutti vähän videon alussa ollutta vaativanoloista, venyvää nau´untaa :) Sinulla on ihana kissa, tuo muistoja omastani, jota kaipaan vieläkin jokainen päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D voin kuvitella esityksenne linja-autoasemalla. Olisit voinut kiertää hatun kanssa keräämässä maksun lauluesityksestä. Nerokin antaa noottia automatkoilla, mutta se on kovin pientä naukumista tuohon linkin kisuun verrattuna. Nero on ihana kaveri, ymmärrän kaipauksesi.

   Poista
 16. Heräsin kerran viime suvena tuollaiseen ääneen, joka kuului pihalta. Aikani ihmeteltyäni että kuka ihmeen kissa se voisi olla, tajusin että meidän Nipsuhan se ulkoiluhäkissä laulaa. Ääni vaan kiersi toiselta puolelta taloa ulkokautta. Taisi olla naapurit mielissään ;)
  Nyt videota Nipsu tuli kuuntelemaan ja kiersi etsimässä läppärin ympäristössä, mutta rauhoittui heti kun video loppui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai osaa Nipsukin laulaa tuolla nuotilla! Varmaan komea näky ja kuuloelämys. Mitähän asiaa hänellä mahtoi olla?

   Poista
 17. Ihana mustanenu ja kultasilmä tämä virtuaalivihollisten kammoksuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kultasilmä on osuva ilmaus, tämä otetaan käyttöön :) Kiitos.

   Poista
 18. Nero on sitten hurmaava prinssi =D

  Mun oli kuunneltava tuo linkki ihan uteliaisuuttani ja oikeastaan testattava miten Ruuti tuohon suhtautuu.
  Puolen minuutin kohdalta tassunrapina lähti liikkeelle kahden huoneen päästä ja pää kallellaan kuunteli mouruavaa kerrontaa. Kun läppärin kaiuttimesta ei näyttänyt mikään hyökkäävän käpertyi meillä karvapallero tuohon filtilleen kirjoituspöydälle :)

  Tämä olikin hauska postaus =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruuti on viisas olento, ymmärsi varmaan, että elävä kissa ei mahdu läppäriin :)

   Poista

Kiitos kommentista