18.4.2013

Salaattikulho

Kaikenlaista syötävääkin kasvaa jo sisällä ja ulkona. 
Punainen salanovasalaatti säilyy hyvin kun laittaa sen kulhoon, jossa on vettä pohjalla.
Myös yrttiruukut kukoistavat keittiön ikkunalla.

Yrttimaan ensimmäinen on taas tarhasuolaheinä. Siitä saa kohta maistiaisia leivänpäälle tai salaattiin jos peura ei ehdi ensin. Seuraavana nousevat jo lumen keskeltä pillisipulit.
Heti kun ilmat lämpenevät väsään portaanpieleen isoon ruukkuun instantkasvimaan. Kaupan ruukkupersiljat -salaatit ja yrtit tuottavat siinä satoa kunnes alan saada syötävää kasvimaalta.

Näitä ei voi syödä (peurat ovat eri mieltä), tulppaanejakin on siis jo näkyvissä. Vähän aurinkoa vielä ja vihreys alkaa pursuta esiin.

Lämpimästi tervetuloa Autuaan olon piiriin
Kaija ja Tarja's Snowland!
Kaikille mukavaa loppuviikkoa ja kasvun ihmeen ihailuhetkiä!

44 kommenttia:

  1. Kappas, tuollainen tarhasuolaheinä on olemassa, luonnonversiota on tullut maisteltua:)
    Eipäs ole tullut kyseinen kasvi vastaan missään.

    Mielenkiintoinen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarhasuolaheinä on maailman helpoin kasvi, se pärjää missä vaan ja tuottaa reippaasti satoa. Myös viinisuolaheinä, jonka olen istuttanut kasvimaalle marketin ruukusta leviää ja voi hyvin vuodesta toiseen. Kannattaa kokeilla.

      Poista
    2. Kiitos vinkistä Cheri :)
      Tämähän on hankittava mökkipuutarhaan. Ihanaa, taas uusi idea täältä blogistaniasta;)

      Poista
    3. Yksi blogistanian parhaita puolia onkin se, että saa uusia vinkkejä ja näkökulmia. Sekä usein myös neuvoja puutarhanhoidossa, kokemusten vaihtoa.

      Poista
  2. Mun yrtit ikkunalaudalla eivät ihan kukoista, mutta sinnittelevät hengissä. Hoidan varmaan liikaa. Meillä ei ole peuroja, mutta myyrät ovat kuulemma pitäneet talvibileet puutarhassamme. Pitää viedä Mikki tömistelemään huomenna. Myyrät huomasivat heti, ettei ole koira talossa paikalla..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulin hurjia uutisia, että meillä päin olisi odotettavissa myyräkato tänä vuonna :) Onneksi Nero pitää kantaa hyvin kurissa ja murisee peuroillekin suuren kiven päällä. Mikillä riittää paljon hommaa kun maa paljastuu :)

      Poista
  3. Kukkapenkistä mullakin pilkistää jo jotain vihreää, tosin hyvin hetoisen vihreää, mutta kumminkin.:)
    Aurinkoista viikonloppua odotellessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinkoa odotellaan, mutta tervetuloa myös vesisade, joka vie loputkin lumet mennessään!!! Kohta päästään haravanvarteen.

      Poista
  4. Salanovasalaatti on ihan uutta minulle. Samoin tarhasuolaheinä. Mihin suolaheinän makua voisi verrata? Ketunleipään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salanovaa löytyy marketin salaattiosastosta, se on kaunis ja kestävä. Jotkut salaati nahistuvat jo matkalla kaupasta kotiin :( Suolaheinän maku muistuttaa ketunleipää, hieman kirpeä ja hapokas. Ranskalaiset tekevät siitä herkullista keittoa.

      Poista
  5. Ihan taidekuvia!

    Meiltäkin eilen lähtivät kinokset jo jouluruusujen päältä ja esikot sekä scillat jo puskevat tosissaan. Minä olen tulppaaneissa myyrien armoilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ystäväni katseli salaattikulhoani ja sanoi, että siitä pitää ottaa kuva. Tein työtä käskettyä. Sinulla on jo paljon iloa kukista, täällä vasta lehtiä näkyvissä, krookuksissa on tosin jo mininuput.
      Jouluruusuni ovat edelleen lumen alla. Uskon ja toivon, että ne kukkivat jo siellä. Viime syksynä istutetut tulppaanit eivät ole vielä paljastuneet, jännittää, ovatko säästyneet myyriltä.

      Poista
  6. Ihanalta näyttää! Kaikkea vihreää alkaa jo pilkistellä pihallasi. Aurinkoista päivää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, aamu oli aurinkoinen nyt taitaa olla odotettavissa vesisadetta. Kova hinku on nähdä koko piha paljaana ja päästä ihastelemaan kasvua joka puolella.

      Poista
  7. Kaikea tuolta lumen alta alkaa pilkistellä ♥

    VastaaPoista
  8. Ihanalta näyttää jo! Omatkin ensimmäiset sipulikukat pilkistelevät sulavan lumen läpi:)
    Tarhasuolaheinä on kai sama kuin viinisuolahenä?! Sitä pääsee pian napsimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tämä ihanaa aikaa. Tarhasuolaheinä on viinisuolaheinän sukulainen, mutta eri laji. Se on kookkaampi ja kokonaan vihreä, paitsi keväiset alut ovat punertavia.

      Poista
  9. Ihanat kuvat!
    Minä olen aika innoissani, kun istutin reilu viikko sitten salaatinsiemeniä, jotka keräsin toissa vuonna kukinnoista. Ne ovat vain hengailleet kirjekuoressa kaapissa enkä ollut varma, että 'toimivatko' ne ollenkaan. Kauniit ja runsaat rivit ovat nyt kuitenkin kohonneet maan pinnalle ja leimahtaneet kasvuun eilisen sadekuuron jälkeen. Jeee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, en ole koskaan kerännyt omia siemeniä, mutta salaatteja kylvän useammankin kerran kesässä. Meillä tuo kaikki on vielä edessä, ei enää kauaa kun päästään kylvöpuuhiin :) Silloin teillä jo syödään omia salaatteja.

      Poista
  10. Sinulla on jälleen kerran aivan fantastiset kuvat. Minä en ole varma olenko jo kysynyt millä kuvaat?

    Ai niin olen nauraa käkättänyt täällä ihan hervottomana, tonttusi tarinaa...anteeksi tonttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen nyt vuoden kuvannut C:llä, 600D.
      Noissa lasi on sigman macro.

      Tonttu on saanut yllättävän paljon empatiaa ja siihen nähden, että on ollut kovin hyljeksitty myös paljon positiivista huomiota. Eläköön vapaat tontut!

      Poista
  11. Vastaukset
    1. Kiitos, ihanaa kun valoa on paljon ja kuvaaminen onnistuu hyvin sekä sisällä, että ulkona.

      Poista
  12. Kiitos salaatti-ideoista! Viinisuolaheinää on ollut, mutta tuo tarhaversio ei ole tuttu. Yritänpä muistaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylvin tarhasuolaheinän vuosia sitten siemenistä, joita ostin muistaakseni Hyötykasviyhdistyksestä. Kaikki aikainen vihreä kiinnostaa, varsinkin keväällä omakasvattamat maistuvat niiin hyvältä :)

      Poista
  13. Kaunis kuin kukkanen tuo salaattikulhosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salaatti saakin hoitaa maljakkokukkien virkaa, täällä hääräillään isojen ja pienien ruukkujen kimpussa.

      Poista
  14. Äärimmäisen kauniit linjat tuossa kulhossa!

    VastaaPoista
  15. Kaunis sekä salaatti että kulho.. ihanaa kun kevät

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toden totta, ihanaa kun on kevät. Meillä sataa vettä ja on koleaa, mutta lumet katoavat nopeasti.

      Poista
  16. Meillä kotona oli juuri tuollainen kulho taikainakulhona. Salaatit siinä ovat kuin kukkaset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taikinakulhoja nämä taitavat olla. Niitä on joka lähtöön, suuria ja pieniä. Tämä saa toimia maljakkona salaattikukalle :)

      Poista
  17. Eilen tein ensimmäisen kierroksen puutarhassa, joka on ollut lumen ja veden peitossa tähän asti. Valkosipulin versoja, ruohosipulia ja vuohenputken pieniä lehtiä olisi jo salaattiin saanut noukittua.
    ps. en ole unohtanut kasvinvaihto hommaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäinen vilkaisu pihalle tänään ilahdutti, lunta on taas lähtenyt laajalta alalta. Vuohenputkikin ilahduttaa näin keväällä :) sen voi syödä pois. Nyt täytyy sanoa, että minä olen unohtanut mistä kasvinvaihtohommasta puhutaan :) Lähetin sinulle viime vuonna taimia, saithan ne?

      Poista
    2. Sain ja laitoin muistaakseni siitä silloin sähköpostia. Juuri sitä tarkoitin, miehän,lupasin lähettää sinulle jotain myös. Pyysit yllättämään mutta jospa mie yllätän sellaisella jota sulla on kamalasti jo ennestään. :/ Vihjaa vähän mistä tykkäisit. :)

      Poista
    3. Vaikea juttu, vaikka olen virtuaalisesti käynyt puutarhassasi monta kertaa, en muista tarkkaan mitä kaikkea siellä kasvaa, mutta paljon lajeja sen tiedän :) Minulla on aika tavallinen kasvivalikoima, joten ehkä on parasta, että yllätät. Oli mitä tahansa niin hyviin multiin pääsee :)

      Poista
  18. Ihana tuo salaatti kulhoineen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salaatti meni jo parempiin suihin :) mutta uusi salanova on jo kulhossa.

      Poista
  19. Voi kun mielenkiintoista! Tarhasuolaheinää mulla ei olekaan ollut! (ei kyllä sitä pillisipuliakaa. Eikä slobodansalaattiakaan..vai mikä se nyt oli).

    joo täytyy ehdottomasti kokeilla! tykkäisköhän kissatkin..?
    -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen pillisipulia (sanotaan myös talvisipuliksi) se tuottaa satoa koko kesän (varret syödään), on tuhdimpaa kuin ruohosipuli. Myöskin monivuotinen ja helposti leviävä.
      Meillä ei ainakaan kissaa moiset kiinnosta, vain mirrinminttu saa keväällä erityishuomiota ja leikkaushoitoa. Aitokissanminttukaan ei kiinnosta.

      Poista
  20. Ihanaa, että sinulla on jo kaikenlaista kasvamassa. Itse vasta harkitsen, mitä syötävää sitä istuttaisi ja ennen kaikkea minne. Kasvini menetsyvät yleensä ulkona ihan hyvin, mutta sisällä olen yrttien ja salaattien tuho. Ne eivät selviä viikkoakaan. Aurinkoa viikonloppuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Talvella ei minullakaan mitkään yrtit menesty. Nyt kun on enemmän valoa niin marketin ruukutkin säilyvät aika hyvin, jos eivät tule heti syötyä :) Auringon toivossa!

      Poista

Kiitos kommentista