14.1.2014

Ruumis makuuhuoneessa

Tässä yksi, joka ei yhtään tykännyt talven saapumisesta. Ulkona viitsii käydä vain pikaisesti ja tylsistyminen peräkamarissa uhkaa.
Niinpä Nero pitkästä aikaa haastoi minut leikkimään, täytyyhän jotain treeniä olla. Harjoiteltiin mielilelulla, silmälasien avulla aikaansaadulla valopisteellä, vaanimista, nopeutta ja osumatarkkuutta. Nerolla on omat silmälasit tähän käyttöön. Siinä matot ruttaantuivat ja sänkykin tuli tampattua. Harjoittelu ei tietenkään korvaa aitoa toimintaa.
Yöllä minut taas herätettiin ja vaikka tiesin mitä kissan outo kitinä tarkoittaa, ajattelin ensin että Nero on sairas.


On vaikea puhua ruoka suussa, siksi saalisääntely on kimeää. Kömmin ylös ja sytytettyäni valon juoksi kissa sängyn alta hiiri suussa.
Harvoin olen nähnyt Neron niin iloitsevan saaliistaan kuin nyt. Mikä riemu, sisälläkin voi saalistaa. Hiiriruumista leikitettiin oikein olan takaa ja välillä käytiin hakemassa kehuja.
Tavan mukaan asetin hiiren lopulta paperille, ettei matto tahriinnu ja prinssi nautti yöpalansa.
Juuri kun pääsin kehumasta, että talo on hiirenpitävä. No nyt on etsittävä hiiren sisääntuloaukko. Voi tosin olla, että se on luikahtanut ovesta kun olen hakenut Neroa sisälle, sillä tiedän, että kuistilla on majaillut hiiri.

Onpa ollut ihanaa nähdä auringonvaloa pitkästä aikaa!
Mukavaa viikkoa kaikille!

44 kommenttia:

 1. Näin pakkasen tullen näitä hiirikokemuksia kertyy. Onneksi teillä on Nero pitämässä kotirauhaa yllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmyys koettelee hiiriäkin. Onneksi on kissa, olin täysin tietämätön hiiren olemassaolosta.

   Poista
 2. Upeeta, mahtavaa! Jotain tämänkaltaista arvelinkin kun otsikon näin. Nämä tapahtumat ovatkin oikeita juhlahetkiä kissakodeissa. Onnittelut hienosta saaliista Nerolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän Neron puolesta, onnittelut välitetään, juuri nyt prinssi uskaltautui pakkaseen. Kaikkein eniten asiasta iloitsi Nero itse. Tylsä päivä palkittiin yöjahdilla.

   Poista
 3. Hyvin saalistettu ja kun saalis vielä käveli lähes sänkyyn niin mikäpäs siinä.
  Yyyyh... meillä oli entinen talo rakennettu pellolle ja komeesti saattoi lumettomina talvipäivinä tulla loukkuun neljäkin siimahäntää.
  Onneksi nero on vahdissa ja toivottavasti se hiiri tosiaankin livahti sieltä oven välistä ettei siellä missään ole hiirille pientä salaista ovea narniaan, ha ha ha

  Ihana kipakkaa tiistaita ja metsästys onnea edelleenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillähän on silloin, tällöin ollut noita sisähiiriä nauttimassa kissankupin herkuista. Ehkä hiirimaailmassa kiertää sukupolvelta toiselle legenda reitistä paikkaan missä voi nauttia mukavista, lämpimistä talvipäivistä raksukupin äärellä, turvassa hellan takana.

   Poista
 4. Mikä ihme hiirien hyökkäys on ollut, kun jo toisessa blogissa kirjoitellaan sisällä olleesta hiirestä...:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkanen taisi yllättää hiiretkin, niiden on yritettävä hakeutua ruoanlähteille selvitäkseen.

   Poista
 5. Voi Neroa, aika saalistaja. Eilen illalla taas kuuntelin kun välikatossa juoksi hiiri. Heti kun kylmenee, ne etsivät suojaa sisältä. Tuollainen saalistaja olisi kyllä siihen hommaan paras apu, meidän neljä koiraa on täysin turhia tähän hommaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiirenpyydystys ei ole helppoa, se vaatii kissan kärsivällisyyttä ja tekniikkaa. Varmaan myös terävät kynnet ja hampaat ovat hyvät työkalut. Koirat varmaan tietävät, ettei kannata vaivautua.

   Poista
 6. On se hyvä kun löytyy huvituksia sisältäkin! Nero hoitaa tehtävänsä mainiosti. Hiiri näyttää kovin pullealta, joten jonkinmoiset pidot silläkin on ollut ennen viimeistä matkaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiiri oli oikein hyvinsyöneen näköinen, varmaankin hengaillut Neron raksukupin liepeillä.

   Poista
 7. Hienoa Nero, hoidit homman kotiin! Välillä olen ajatellut mahtaisivatko meidän kollit eväänsä liikauttaa jos hiiri pääsisi sisälle, mutta luultavasti kuitenkin metsästysvaisto voittaisi. Ja sisäjahti olisi melkoista vaihtelua :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon kyllä, että kissa kuin kissa tietää, miten hiiren kanssa toimitaan :) Voi olla, että tekniikka ei ole harjoituksen puutteesta heti ihan kohdallaan, mutta tuskin jäisi hiiri huomiotta.

   Poista
 8. Otsikosta päättelinkin, että Nerolla on ollut kiireinen yö. Ystävän kisu oli laittanut vanhan talon vintillä hienoon riviin muutaman hiiren ja lepakon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa ei erottanut lentävää hiirtä siimahännistä :) Lepakot ovat rauhoitettuja, mutta onneksi eivät yleensä jää helposti kissan saaliiksi.

   Poista
 9. Onneksi on Nero, joka pitää hiiret kurissa sisällä ja ulkona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa on hyötyeläin. Jahti tuo mielenkiintoa kissan elämään ja henkilökunta nauttii hiirettömyydestä.

   Poista
 10. Nero pitää hiiret kurissa:)

  VastaaPoista
 11. Hiiri parat. Ulkona palelee ja sisällä syö kissa, ei hyvä missään =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi hiirillä on vaihtoehtoja, piharakennukset ovat täynnä lämpimiä pesiä, joissa köllötellä. Ruoanhankinta voi olla hieman työn takana, hiiret pystyvätkin syömään lähes kaikkea. Roskasäkin öljykynttilöiden rippeetkin olivat menneet parempiin suihin.

   Poista
 12. Huuh, olipas hyytävä otsikko! Pidän kuitenkin tuollaista luonnonmukaista lajimäärän säätelyä hyvänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiiri sisätiloissa voi olla terveysriski, siis ihmiselle ja tietysti hiirelle itselleen jos talouteen kuuluu myös kissa :)

   Poista
 13. Vastaukset
  1. Olen huoleton, prinssi valveil on!

   Poista
 14. Oli ihanaa saada tänään pukea yllä aurinkolasit ja oikein tarpeen takia!

  Katselen miten meillä ikkunan takana ruokailijat vaihtuvat: Aamulla varahin oravat, sitten linnut ja viimeisenä pienet, pyöreäkorvaiset hiirulaiset. Yöllä taitaa käydä pöllökin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän ruokintapaikalla taitaa olla samankaltainen järjestys jäljistä päätellen. Olen vienyt ruokintapaikkoja hieman kauemmaksikin, joten kaikkia ei pääse ikkunasta tarkkailemaan. Nyt pitää ahkerasti ruokkia myös luonnon eläimiä, niillä on kovat oltavat.

   Poista
 15. Iiiik, hiiriruumis, voi ei.. :(
  Nero hoitaa hommat kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero hoitaa myös ruumiin poiskuljetuksen :)

   Poista
 16. Tämän hiiren extreme-seikkailu päättyi onnettomasti, Neron nenille ei kannata hyppiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Extremen viehätys on juuri se extreme :) Enemmin tai myöhemmin sisähiirelle käy huonosti jos taludessa on kissa.

   Poista
 17. Otsikko vei minut suoraan Agatha Christien arvoitusten pariin :)
  Ymmärrän Neroa, minäkään en tykkään yhtään näistä pakkasista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Agathalta otsikko on lainattukin :) Miellä vain ei ole kirjastoa. Ulkoleikit ei nyt oikein maistu, mutta onneksi kevät koittaa tuota pikaa. Koittaahan!

   Poista
 18. Otsikko on kuin Hercule Poirotista...siitä tulikin mieleeni että dokkari kyseisen hahmon näyttelijästä menossa just telkussa...sinne siis !
  Hyvä Nero..oot taitava...ei kaikki kissat ota hiirtä kiinni.. vanhempien kissa pelkää hiiriä
  ;)
  Mulla ongelmana lukea joitain blogeja...kuvat ja tekstit vilkkuu ja välkyy ja katoaa. Vika minussa, mun tabletissa, älypuhelimessa vai missä ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Agatha Christietähän se. Tykkään kovasti David Suchetista, en huomannut tuollaista ohjelmaa. Telkkari on telakalla ja katselen ohjelmia vain tietokoneella. Yhteyksissäkin voi olla vikaa, mutta häikkää on ollut (on) myös bloggerin toiminnoissa. Nyt on minulla taas toiminut hyvin.

   Poista
 19. Ihana Suchet ! On näytellyt 70 näytelmäss siis 'Poirotissa ". Viimeinen leffa tehty kesällä 2013. Miellyttävän oloinen ihminen , isänsä sukujuuret Liettuassa.
  Mukaansa tempaava dokkari.Näkyisikö Areenassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä, näytti olevan Areenassa, täytyypä katsoa. Vaikea kuvitella toista Poirota, Suchet on rooliin aivan täydellinen.

   Poista
 20. Jännittävä otsikko ja niin on ollut jännittävää Neronkin yöelämä. Parasta mahdollista kissan elämää - ei tarvitse pakkasellakaan lähteä ulos metsästysretkelle, vaan mamman sängyn alla saattaa saalistaa. No, ehkä mammankin kannalta on hyvä, että hiiri tuli saalistettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja varsinkin piian yöelämä :) Nero oli hyvin riemuissaan yöllisestä seikkailusta ja minä erittäin tyytyväinen hiiren poistosta. Nyt kuuntelen korvat höröllä jokaista pientäkin rapsahdusta, mutta luotan, että Nero hoitaa jos joku siimahäntä vielä onnistuu pääsemään sisätiloihin.

   Poista
 21. Uhh, niin paljon kuin kissoista pidänkin, aina näistä heidän tuomistaan lahjoista kuullessani olen ihan tyytyväinen, ettei meillä asu yhtäkään... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas olen erityisen tyytyväinen, että sisällä liikkuva hiiri hoidettiin pois kissan toimesta :)

   Poista

Kiitos kommentista