2.1.2014

Varkaita!

Minulla oli kuistilla laakeassa ruukuussa istutettuna kultaisen krookuksen sipuleita. Niistä näkyi jo toiveikkaat piipot ja silmissäni näin aikaisen kukinnan. Uudenvuoden aattona meillä kävi varkaita, joku oli vienyt kaikki sipulit ruukusta. Taisivat mennä tarpeeseen.
Eilen kitkin ja käänsin kasvimaata ja siirsin muutaman kasvin. Paljon mieluisampaa uudenvuodenpäivän puuhaa kuin lumityöt.

Innostuin myös siivoamaan yhtä aittaa, sinne on säilötty mm. pakkauslaatikoita, joita polttelin pihalla. Avasin yhden laatikon ulkona ja siellä olikin asukkaita. Ne olivat todennäköisesti livahtaneet sinne pakoon touhujani, sillä asumisen merkkejä laatikossa ei ollut.

Toinen hiirulainen oli nopea ja säntäsi heti pois laatikosta, vilkaisi nopeasti ympärilleen ja juoksi turvaan rhodon alle. Toinen käytti jähmettymistaktiikkaa. Se kyhjötti laatikon nurkassa niin kauan, että ehdin hakea kamerankin sisältä. Vasta kun Nero ilmestyi paikalle ja kiinnostui hiirestä, säntäsi siimahäntä kaverinsa perään pensaan alle. Kissa tietysti perässä, mutta hiiri pääsi pakoon. Ne ovat uskomattoman nopealiikkeisiä, nyt jo varmaankin palanneet takaisin aittaan. Extremeä, sillä aitan ovessa on kissanluukku ja sisällä Neron untuvin ja villoin vuorattu talvipesä.

Bem-vindo ao Autuas olo, Marie!
Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille!

63 kommenttia:

 1. Eikö kevät voisi tulla jo !?
  Voi hiirulaisia...ovat rohkeita.
  Mitä parhainta alkanutta vuotta teille Nero ja Cheri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Keväthän on täällä tuota pikaa. Hiirulaiset yrittävät monin keinoin selvitä hengissä.

   Poista
 2. Suloinen hiirulainen ;) Olen kyllä melkoisen jakomielinen, kun toisaalta varjelen noita hiiriä ja toisaalta kissat ovat melkeinpä siksi, että pitävät hiiripopulaatiota kurissa. Viime viikolla just pelastin pikkuisen toooosi suloisen metsämyyrän Ompun hampaista. Ukkoköllillä on verstaassaan "lemmikkinä" metsähiiri. Hirmuisen lihava. Siellä säilytetään lintujen ruuat ja hiiri saa niistä osansa ;) Jospa saisin joskus kuvia ja postauksen aiheesta ;) Oikein hyvää ja onnellista vuoden jatkoa ;)

  VastaaPoista
 3. Ai niin, unohtui. Siis krysanteemin mukuloita???? Ei ole kyllä kiva, että meni varkaille. En ole ikinä tajunnut, että krysanteemitkin ovat mukuloita. Joka päivä sitä sivistyy ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;D, on rytmi mennyt vähän sekaisin vapailla ja yöuni jäi lyhyeksi kun arki koitti. Piti siis kirjoittaa, että krookuksen sipuleita. Korjasin tuohon postaukseenkin, ettei vain muutkin sivisty :) Meillä asusteli pulska hiiri yhtenä talvena kuistin kaapissa, missä säilytettiin lintujen ruokia. Nyt talipallot ja rasvat ovat kannellisessa metalliastiassa.

   Poista
 4. .....Onnin aamupissa purkissa...:)
  Olen ollut aamun vessassa valppaana koska pojalle tulisi hätä..ipanat olleet kainalossa kun mamma makaa lämpimällä lattialla huopiensa päällä.
  Nyt arki alkoi lupaavasti..vielä kun pissa olisi ok.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan parasta! Miten ihmeessä voi saada kissan pissan purkkiin?

   Poista
 5. Ovathan ne suloisia, kuvassa. Mutta minä olisin huutanut ja lujaa jos olisin ollut aukomassa tuota laatikkoa. Ei olisi todellakaan tullut kamerat mieleen:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän minäkin säikähdin, mutta hiiriinkin tottuu kun niitä vilisee nurkissa.

   Poista
 6. Minäkin nautin kun vielä sää sallii puutarhassa möyrimisen. Tulkoot luminen talvi sitten ensi vuonna :O)

  Ja kiitos muistutuksesta. Mulla on vielä gladioluxin sipulit mullassa. Pitääkin kaivaa ylös.

  Mukavaa uutta vuotta 2014!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkä ne gladiolukset säilyvät maassa peitettynä jos vielä ovat hengissä. Huolestuneena mietin, miten kukkapenkkien sipulit voivat kun maa ei ole jäässä, ovatkohan nekin menneet myyrien ravinnoksi. Grrr..

   Poista
 7. Hyvää alkanutta vuotta teille! Ettei vaan varkaat olisi samoja tyyppejä kun aitanvaltaajat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Saattoi hyvinkin olla kostoisku :)

   Poista
 8. Sievän näköisiä nuo hiiroset, mutta kyllä ne tekevät olon levottomaksi, kun hyppivät polkkaa välikatolla vuoteen yläpuolella. :D

  Meidänkin pitäisi hankkia Nero.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nerokkaassakin talossa hiiret vetävät polkkaa rakenteissa. Joskus kuuluu ärsyttävää jyrsimisen ääntä alapohjasta. Nero kuuntelee kiinnostuneena hiiriradiota :)

   Poista
 9. Melkoisia rohkelikkoja:D Hattua täytyy niille nostaa vaikka ei-toivottuja vieraita ovatkin! Harmi vain että sipulit syötiin. Ehkä Nero laittaa ne vielä kuriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeita ja taitavia veikkoja. Nero kurittaa hiiriä sopivasti, samoin monet muutkin eläimet, joten hiirillä on tärkeä rooli monessa elämänkulussa.

   Poista
 10. Onnekasta tätä vuotta sinulle!
  Olen käynyt lukemassa postauksia, ja nytkin nuo aiemmat :) upea terriini! Nuo hiiret on kyllä aikamoisia, itse jännään miten hevoskastanjan taimelle käy, sen juurien lähellä oli kaksi myyrän koloa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti hevoskastanja voi hyvin. Ehkä myyrät eivät vahingoita puuta jyrsimällä, kuten omenapuulle varmasti kävisi. Minulla on monesta nuoresta omenapuusta ollut vain juureton varsi pystyssä keväällä :( vaikka runko on suojattu ovat juuret maistuneet myyrille. Pitäisi kai istuttaa teräsverkkokoriin jos haluaa niiden menestyvän.

   Poista
 11. Söötti hiirulainen! Minä menen tänään istuttamaan kukkineet hyasintit..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea, teenkin samoin. Ei tarvitse säilöä sipuleita kauemmin.

   Poista
 12. Ihanaa, kun siellä teillä luonto on niin lähellä ja eläimet tulevat ihan pihapiiriin. Tai onhan meilläkin aika liuta cityrusakoita Silkkitassun harmiksi. Vähän kurjaa koiralle, kun ei pääse jänismetsälle aina halutessaan.;)

  Ihanaa uutta vuotta sinulle ja Nerolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitämme! Edustan vähemmistöä täällä luonnon keskellä :) Nero ei jahtaa jäniksiä, kissa ei pärjää pupulle juoksussa, mutta karkottaa ne pihapiiristä murisemalla. Puutarhanhoidon kannalta se on oikein hyvä.

   Poista
 13. Melkoista extremea tosiaan noiden hiirten elämä; ruokaa ja suojaa on haettava, vaikka Nero vartioi ihan lähellä. Minuakin huolettaa tulppaanin sipulit, jotka laitoin maahan tänä vuonna ekaa kertaa ilman myyräverkkoja. Sulassa maassa vesimyyrien on helppo touhuilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiirulaiset luottavat kykyihinsä paeta ja kätkeytyä. Vesimyyriä on meilläkin ja ne ryökäleet kuljettavat sipulit ja juurekset omiin varastoihinsa. Kerran varastivat minulta vadilliisen porkkanoita, joita kuivattelin kuistilla ennen kellariin viemistä. Ovi oli raollaan ja mitä eivät ehtineet. Kuskata pois piilottivat vastaisenvaralle, porkkanoita löytyi mm. kengistä :)

   Poista
 14. Harmi noita kadonneita sipuleita. Kuvissa hiirulaiset ovat niin söpöjä. Eilen meilläkin istutettiin hyasintit maahan, yhtä kauniita siellä kuin terassin pöydällä :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä harmitti,että talostakin käyvät nappaamassa istutukset, mutta nälkäänsähän ne ottavat. Nyt onkin hyvä viedä hyasintit ulos, jospa säästyisivät voroilta.

   Poista
 15. Onhan ne suloisia nappiasilmiä, mutta melko ärsyttäviä, jos vain pelkän rapinan kuulee;) Mutta pitäähän maailmassa hiiriäkin olla;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne söpöjä ja niillä on tärkeä rooli maailmassa. Mutta saavat pysytellä poissa talosta, nih.

   Poista
 16. Sillai että ootellaan pissasuhinan kuuluvan ja purkki pyllyn alle...
  Ekalla yrityksellä olin liian hätäinen...asetin purkin heti kun kävi pissalle...ja hän keskeytti asiansa. Toisella kerralla ( joka oli hyvin pian ) ootin että pissaa tulee kunnolla jo ja sitten purkin sujautus ja pyllyn kohotus ylemmäs. Ei ollut moksiskaan...nyt ootellaan tuloksia.
  Oli niin surullinen tilanne eläinlääkärillä aarrettani sinne viedessä...Joku koiruli oli juuri menehtynyt :'(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa hommassa saa olla tarkkana. Olin ystävän luona juhlissa uudenvuoden aattona ja heidän vanha koiransa oli edellisenä iltana nukutettu ikiuneen. Monelle tärkeä perheenjäsen puuttui. Lemmikkien kanssa eläminen tuottaa paljon iloa, mutta niistä luopuminen on vaikeaa ja haikeaa.

   Poista
 17. Voi hiirulaisia. Kovin ovat söpöisiä, mutta oikeita tuholaisia. Juuri kuuntelin kun pari taas juoksi jossain välikatossa, hitsit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiiret eivät ole yhtään hellyttäviä ennen kuin niiden kanssa joutuu simästä silmään kosketuksiin :)

   Poista
 18. Toivottavasti krookuksen sipulit menivät jonkun nelijalkaisen tai lentävän otuksen tarpeisiin. Toisinaan kun kuulee myös ihmisten käyvän toisten kukkia nyysimässä. Ihan nätti otus tuollainen hiirikin on, mutta parempi tietysti, että pysyisivät poissa ihmisten tiloista. Ei ne aina näytä pelkäävän kissojakaan niin paljon kuin luulisi. Ehkä pystyvät aistimaan, milloin kissan maha on täynnä tuoretta hiiripaistia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksijalkainen olisi varmaan vienyt koko ruukun ja silloinkin olisi ollut todella suuri tarve kyseessä :) Hiiret ovat pärjääjiä, niillä on varmasti hyvä selviytymiskoulutus pienestä pitäen.

   Poista
 19. Niin on.
  Nyt vaan tarvitaan tyyneyttä ja rohkeaa mieltä ottaa vastaan asiat joita ei voi muuttaa. Minä olen niin äärimmäisen herkkä että se ei aina ole hyvä juttu.
  Panttasin itkua kouran ha perheensä vuoksi sillä seurauksella että sain kotimatkalla migreenikohtauksen. Onneksi tehokas lääke auttoi. Tärkein tulos soitetan ensi viikolla..nyt tulleet oli ok. Ja tuo mini nallekarhu tuossa on virkeä oma itsensä.
  Tämä nyt tästä aiheesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloinen asia, että tähänastiset arvot ovat olleet ok. Pidämme edelleen peukkuja pystyssä ja tassuja ristissä, että saatte lisää hyviä uutisia. Voimia odottamiseen!

   Poista
 20. Jaiks mitä vierailijoita sulla on siellä ollut. Mulla on kyllä kerrassaan antipatiat hiiriä kohtaan. Kaikenlaiset muut örkänät kyllä menevät, mutta hiiret näyttävät suorastaan pirullisilta. Odottavat vaan, koska hyökätä viattomien ihmisten kimppuun.... ;) Toivottavasti Nero popsi suihinsa mokoman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä sanoa, että nuo pirulliset olennot pelkäsivät paljon enemmän kuin minä :). Jyrsijät ovat aina terveysriski, se on hyvä muistaa. Olen sairastanut täällä myyräkuumeen ja se ei ole leikinasia ollenkaan.

   Poista
 21. No jopas jotakin että kuistilta kehtaavat viedä kukan sipulitkin..
  Voi noita hiirulaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta ja minä jo porkkanatkin uhrasin niille :(

   Poista
 22. Hyviä kuvia sait hiirulaisesta. Meilläkin ne mellastavat milloin missäkin seinien ja katon väleissä, mutta onneksi vain harvoin eksyvät sisälle ja silloin kyllä toivon kissojen hoitavan hommansa... Linnunruoat täytyy tosiaan olla kannellisessa astiassa tai menevät parempiin suihin, sekin on koettu. Ja eräänä keväänä vuosia sitten minulla oli pieniä suklaamunia jemmassa siivouskomerossa, kun olin niitä sitten ottamassa oli pelkät foliot jäljellä ja pienen pieni reikä komeron nurkassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiirillä on loistava tutka, ne löytävät kaiken ruoaksi kelpaavan. Aitassa oli pussissa käytettyjä öljykynttilöiden kuoria, niistä oli kaluttu tarkkaan rasvainen kynttiläaines. Linnunruoka on hyvä houkutus ja yhtenä talvena meillä asui hiiri hellan takana, aina kun oli hiljaista se kuskasi Neron kuivaruokapapanoita omaan jemmaansa ja mässäili siellä iltaisin. Minä olin autuaan tietämätön asiasta, ihmettelin vain miten Nerolle on alkanut maittaa kuivaruoka. Lopulta kissa kyllästyi hiirulaisen puuhiin ja asian tultua ilmi etsin ja tukin sen kulkureitin.

   Poista
 23. Mulla ongelmana on kesäkeittiön kuivamuonakaappi ja pelkään sitä päivää, että näen hiirulaisten löytäneen sinne. No, toistaiseksi eivät onneksi ole. Ja yritän pitää siellä vain avaamattomia paketteja tai avatut kannellisissa purkeissa. Syökööt murut lattialta, niin saan hiirulaisetkin hyötykäyttöön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasi- tai metallipurkit ovat parhaita. Paikoissa, joissa hiirulaisilla on hyvä rauha nakertaa kulkureittejä on omat vaaransa. Mutta ehkä saaressa ei ole kovin suuri populaatio.

   Poista
 24. Lumitöiden perään ei täälläkään ole haikailtu. Voi pikku hiirulaisia, tunnen niin aina sympatiaa noita luonnon pienimpiä kohtaan. Minäkin uskon, että aarteesi on viety pakon sanelemana ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka jotkut olennot ovat kooltaan pieniä, on niillä kuitenkin tärkeä rooli maailmankaikkeudessa. Hiiri/myyrä ei voi ymmärtää puutarhurin näkökulmaa, vaan se näkee vain aterian kukkasipuleissakin.

   Poista
 25. Röyhkeetä porukkaa. Lumeton luonto olisi täynnä murkinaa, mutta tietysti nelijalkaisetkin osaavat suunnistaa gourmet-aterian äärelle. Krookuksen sipulithan ovat aivan älyttömän maukkaita!

  Ihanaa alkanutta uutta vuotta! Sekä sinulle että Nerolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hiirilläkin on selvästi makuaisti, kai sipulit ovat ravintorikkaita ja niillä pärjää jonkin aikaa. Että pitikin jättää ne kuistille enkä vienyt turvaan hiiriestettyyn kellariin.

   Poista
 26. Nätti pieni hiirulainen :)
  Istutin eilen joululahjaksi saamani jouluruusun ulos -ihanaa, että uutenavuotena voi puuhailla puutarhassa ♥.
  Oikein hyvää uutta vuotta Cherille ja Nerolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitämme! Istutin tänään ulos muutaman kulahtaneen hyasintin ja haravoin, aivan mainioita tammikuun alun puuhia.

   Poista
 27. Lillassa taitaa hiirulaiset pitää pesää jossain paviljongin alla - tai sitten se on hyväksi havaittu pakoreitti muille maille, ai a silloi tällöin joku nappisilmä vilahtaa sinne.
  Oliskohan muuten se viimekesäinen Ikkunaprinsessa syönyt tai ajanut pakosalle, en nimittäin muista viime kesänä oikein niitä nähneenikään. Söpöjä mutta ikäviä otuksia. Vähän niinkuin mekin.... :D

  Mulla odottelee muutama hyasintti maahan pääsyä, en tiedä tulevatko hullua hurskaamminksi mutta suuntana Lilla kunhan vaan viikonlopulla kerkeis - jos ei maa jäädy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millaisiahan me olemme hiirien mielestä? :)
   Minusta sekä hullut että hurskaat hyasintit ovat ok. Taitaa sää viiletä enämpi vasta tätä seuraavana viikonloppuna.

   Poista
 28. Voihan varkaat, ei kiva. Hiiri on kyllä söpö, mutta siltikään ei kiva. Meidän Nipsu kyllä tykkäis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissoilla on erityinen kiintymyssuhde hiiriin :)

   Poista
 29. Vai sellaisia varkaita! kyllä hiiretkin ihan söpöjä ovat ...mutta. Oikein mukavaa ja ihanaa tätä vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sellaisia voroja voi käydä kun ei pidä ovia suljettuna :)

   Poista
 30. Rontti se, joka rosvosi ärrr... mutta on myönnettävä hiirulaisten olevan suloisia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suloisia ne ovat, eivätkä ymmärrä tekevänsä väärin. Järkevämmän olennon olisi pitänyt osata pitää varansa eikä jättää sipuleita saataville :)

   Poista
 31. Upea kuva jouluruususta! Me aivan rakastamme pieniä hiurluiaisia, jotka tulevat myös lintujen ja oravien syöttöpöydille. Sisareni mies, joka on ammattikuvaaja, kuvaa just hiiriä, lintuja, supikoiria ja karhuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiirulaiset saavat olla rauhassa kunhan eivät tule sisätiloihin. Hiirten kuvaaminen ei varmaan ole helppoa, siinä saa väijyä kololla kuin kissa.

   Poista

Kiitos kommentista