22.1.2014

Sininen ongelma

Talven hämärä näyttää siniseltä.

Kun lataan kuvat blogiin siniset sävyt muuttuvat. Kylmät siniset sävyt muuttuvat lämpimän vivahteisiksi, turkoosin suuntaan.

Tämä epäonnistunut hämäräotos on koepala. Ruudullani, joka on kalibroitu toistamaan värejä mahdollisimman oikein kuvassa on kaunis, ohut, viileä sini, kun lataan sen tänne tulee siihen tunkkainen sävy.

Jännä juttu. Muiden kuvieni värisävyt eivät mielestäni muutu näin paljon.
Minulla ei ole kuvien automaattinen parannus päällä, täällä kerroin miten sen saa ruksattua pois.

Bloggerissa oli taas kaikenlaisia vaikeuksia, blogiarkisto ei auennut, blogilista ei auennut, se näytti aina vain kymmenen tuoreinta ja laskin katosi kokonaan. Nyt näyttää taas toimivan. Toivottavasti kaikkilla muillakin ongelmat ovat ratkenneet. Ehkä pakkaset hyydyttivät bloggerinkin :)

Lämpimästi tervetuloa Autuaaseen oloon, Aintsu!

52 kommenttia:

 1. Kauniille sun kuvat täällä näytti, mutta tiedä sitten kuinka monta kertaa värit ehtivät vaihtua, ennenkuin ne tavoitti tämän vanhan näyttörotiskan. ; )
  Ja Bloggeri tuntuu olevan tuulellakäyvä. Eilen ei saanu kuvien kokoja muokattua ja joka päivä jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kuviaan ei pysty joka tapauksessa kontrolloimaan eri katsojien näytöillä :) Yleensä olen ollut aika tyytyväinen siihen miten kuvat toistuvat.
   Bloggerilla on taas jotakin menossa, toivottavasti ei tule ikäviä ongelmia käyttäjille.

   Poista
 2. Bloggeri on tökkinyt täälläkin. Laskuri häviksissä ja lukijamäärä vaihtelee oudosti. Sun kuvat on upeita, sävyistä viis....kunhan on sinistä ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tylsiä nuo jatkuvat ongelmat bloggerissa, mutta ilmeisesti siellä täytyy koko ajan tehdä uusia päivityksiä sitä mukaa kun selaimet päivittyvät. Siniset hetket ovat lumoavia.

   Poista
 3. Kaunista kuuraa : )

  Mullakin on Blogger toiminut vähän omituisesti jo pidemmän aikaa. Välillä lukuluettelo ei näy ollenkaan ja väittää etten lue yhtään blogia. Päivittämällä joskus ilmestyy, joskus ei. Vähän harmillista.

  Mukavaa pakkaspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ovat talvimaisemat kuin satukirjasta. Minullekin blogger väittää aina välillä, etten lue yhtään blogia, mutta se taitaa olla jotenkin selaimen ongelma, koska sulkemalla ja uudelleen avaamalla sen, ongelma yleensä poistuu.

   Poista
 4. Minullakin pitäisi näytössä olla oikeat säädöt. Kuvissasi on mielestäni kauniit sävyt. Blogger on minullakin tökkinyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaan, että kuvat toistuvatkin oikeasti paremmin julkaistuna kuin esikatseluikkunassa.
   Toivotaan vakautta Bloggerille.

   Poista
 5. Kauniit kuuraiset kuvat,kyllähän blokkeri välillä tökkii:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä ei talvi enää taida kauniimmaksi tulla, kuuraa ja auringonpaistetta sekä sinistä hämärää.

   Poista
 6. Kauniit kuvat ♥.
  Vähän aikaa sitten minulle selvisi, että blogger automaattisesti käsittelee kuvia, vaikka en vielä silloin ollut google+:ssa. Pakotettuna liittyin google+, jotta sain otettu automaattisen käsittelyn pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäsin tekstiini vielä linkin juttuun, jossa kerroin tuosta automaattisen asetuksen poistosta. Minulla se ei ole päällä ja huomasin, että esikatselussa kuvat olivat ihan erilaiset kuin nyt julkaistut. Nämä ovatkin hyvin lähellä alkuperäisiä.

   Poista
 7. on tää automatiikka aika joskus vähän outoa... eikä itekään saa millään kuviin sitä samaa sävyä mitä se on luonnossa.
  mutta tunnelma on tärkein ja sitä sun kuvissa on aina !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelma on tärkein. Tuo kuvien automaattisen parannuksen poisruksaaminen auttaa vähän paremmin hallitsemaan kuvien sävyjä.

   Poista
 8. Kauniita ovat kuvasi!
  Saman huomasin eilen...blogilistani ei auennut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ympäristö on nyt lumoavan kaunis. Onneksi nuo sivupanelin ongelmat ovat ratkenneet, ainakin toistaiseksi.

   Poista
 9. Kauniita kuvia. Minä olen yrittänyt kuvata myös sinistä hetkeä, mutta paljon huonommalla menestyksellä. Tökkimistä on ollut minunkin blogeissani ja sitten tuli se hurja roskapostihyökkäys. Laitoin hetkeksi sanavahvistuksen päälle ja sen jälkeen niitä ei ole taas tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Illalla kuvatessa oli hankaluutena valon vähyys, sininen meinasi muuttua pimeydeksi.
   Roskapostihyökkäys on koskenut ilmeisesti koko blogistaniaa. Nyt se on selvästi jo laantunut ja minulla roskapostit ohjautuivat erittäin hyvin roskapostiin, vain pari kommenttia pääsi läpi ja ne poistin.

   Poista
 10. Kauniita ovat kuvasi siitäkin huolimatta, että Blogger puuttuu asiaan! Olen huomannut usein myös omien kuvieni olevan huomattavasti huonompia, mitä omalla koneella. Eipä sillä, että minulla olisi ollut aikoihin kunnon kalustoa tai kalibroitua näyttöä, mutta useasti kuvani näyttävät vielä kamalammilta muilla näytöillä kuin omallani. En tiedä mistä se johtuu, mutta ärsyttävä piirre se on. Blogger suttaa ja muuntaa kuvia, mutta en ole vielä jaksanut alkaa taistelemaan vastaan. Pitäisi varmaan liittyä ihan sen takia sinne plussaan, että saisi edes sen korjauksen pois päältä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu tietysti näytöstäkin miten kuvat näkyvät. Olen itsekin joskus kauhistunut kun olen katsellut kuviani vieraalla näytöllä, ne ovat olleet hurjan räikeitä. Mutta se on asia, jota ei pysty hallitsemaan. Yleensä olen ollut tyytyväinen kuvien toistumiseen kun olen ottanut sen automaattisen kuvanmuokkauksen pois.

   Poista
 11. Minusta nuo kuvat on kyllä tosi kauniita, mutta ymmärrän harmin jos ne muuttuvat matkalla kotikoneelta blogiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tämä on harmeista pienimpiä :) Kiva kuitenkin, että on mahdollisuus julkaista kuvia ja postauksia ja kommunikoida kivojen blogikavereiden kanssa.

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Nyt on saanut nauttia viileän sinisistä hetkistä.

   Poista
 13. Upea tuo sininen kuva, myös muut kauniita.
  Hyviä talvipäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mummeli! Nyt kannattaa nauttia talvesta kun se viimein tuli. Toivon kuitenkin, ettei kestä liian kauan :)

   Poista
 14. Minulla on kadonnut vain lukijat, muuten toimii. Enkä ole huomannut sinistenkään vaihtelevan sävyjä. Kauniilta näyttää sinun sinisesi joka tapauksessa. Etenkin kun en osaa kaivata niitä oikeita sävyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti vain lukijat gadget, eivät lukijat :)
   Ja toivottavasti gadget palaa pian takaisin. Joskus jonkun värisävyn muuttuminen ärsyttää, ihan turhaan, ei se ole niin justiinsa.

   Poista
 15. Juuri eilen tuskastuin taas Bloggeriin, kun juurikin noita luettelemiasi ongelmia oli taas kasapäin.

  Millä olet tehnyt kalibroinnin? Onko sulla kannettava vai erikseen näyttö? Olen harkinnut sitä kalibrointia, mutta laite ja ohjelma ovat aika hintavat, kun tuli tuossa hankittua uusi objektiivi kameraan, niin ei ole nyt oikein varaa tällä hetkellä kalib.ohjelmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä piti tsekata, että jos ei ole Google + -tiliä, miten Bloggerissa kuviini voisi vaikuttaa G+:n ominaisuus (Paranna kuvia automaattisesti)?

   Poista
  2. Kävin bloggerforumilla ja kovasti tuntuu olevan ihmisillä ongelmia, vielä paljon radikaalimpia, onneksi ollaan säästytty pahemmalta.

   Minulla työkoneena pöytäkone ja siinä iso Eizon näyttö. Kalibroinnin teen Eizon EasyPIX-vempaimella. Tarvitsen kalibroinnin työni takia. Jos ruutu on hyvä ei mielestäni kalibrointi ole niin kauhean tärkeä asia ja huonolla ruudulla siitä ei taida olla kovasti hyötyä. Pitäisi olla myös vakio valaistusolosuhteet, jotta voisi luottaa ruutuun. Ammattikuvankäsittelijät istuvat usein pimennetyssä huoneessa optimoitujen valojen kanssa. Mainitsin tuon kalibroinnin vain koska värit muuttuivat niin paljon. Tosin kuten tuolla jo aiemmin sanoin esikatselu vääristi värejä paljon enemmän kuin julkaistu postaus.
   Kaikki bloggeriin ladatut kuvat tallentuvat Picasa-web-albumiin ja sieltä ne sijoittuvat blogiin. Picasa-albumit ja Google+ ovat sama kuvakokoelma, joten vaikkei ole G+ tiliä kuvanparannus on automaattisesti päällä.
   Harmi, ettei optiota voi ottaa pois päältä Picasassa vaan on pakko kirjautua G+:aan.

   Poista
 16. Minun silmiini kuvat näyttävät kauniilta noinkin!
  Kuvista tulee mieleen Fazerin sininen suklaa, nam :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun taas saapuu hetki sininen, slurps, niin tunnen sen, slurps.... ;) Tervetuloa tänne Autuaiden pariin.

   Poista
 17. Samoja ongelmia on ollut minullakin, toivottavasti tilanne on rauhoittunut. Siniset kuvat on kauniita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloggerilla on järkyttävä määrä käyttäjiä ympäri maailmaa, ei liene helppoa saada asetukset toimimaan kaikilla. Toivotaan, että tulee pitkä ja rauhallinen suvantojakso.

   Poista
 18. Nämä kuvat näyttävät minusta ihan kauniin sävyisiltä. Itse olen tuskaillut keltaisuuden kanssa. Otin käyttöön vanhan ison näytön ja keltaiset värit näyttävät korostuvan liikaa. Täytyy aina tarkistaa kannettavan näytöltä, miltä kuva 'oikeasti' näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisikohan ruutuasi säätää? Esimerkiksi kirkkautta, se voi vaikuttaa keltaiseen sävyyn. Olen tottunut käyttämään värien mittaamisessa photoshopin mittatikkua, silmä on epäluotettava mittari, se tottuu nopeasti vääristyneisiin väreihin. Painotuotteissa esimerkiksi ihon sävyt ovat tärkeitä, aika usein näkee violettinaamaisia henkilöitä juuri tuosta syystä.

   Poista
 19. Toissapäivänä minulla kuvat heittivät häränpyllyä, vaakana otettu kuva ei suostunut pysymään pystysuuntaisena. Näin on käynyt pari kertaa ennenkin. Jos näin käy, niin nykyään nielen kiukkuni ja annan olla. Seuraavana päivänä taas toimii. Olen edelleen vahvasti sitä mieltä että Blogger on naispuolinen ja sen kiukuttelu johtuu hormonitasapainon heittelemisestä. Minun silmissäni ja näytölläni siniset kuvasi näyttävät oikein hyviltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaisia ongelmia. Minä taas uskon, että blogger on suoraviivainen miesinsinööri :) ja pystyy hallitsemaan vain yhtä kohtaa kerrallaan. Kun nokka nousee niin pyrstö tarttuu. Nyt kun noita sinisiä on katsonut muutaman kerran niin ihan hyvin ne kelpaavat.

   Poista
 20. Alkaa vähän ärsyttää nämä jatkuvat kummallisuudet bloggerissa, mur :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs muuta sano. Pitäisi kai hankkia jokin tietotekniikan tutkinto, että saisi ongelmat ratkaistua. Olin pari vuorokautta kirjeenvaihdossa yhden bloggerin asiantuntijan kanssa kun olin tietämättäni antanut vinkin ongelman luonteesta. Kysymykset olivat sellaisia, että aina piti pari tuntia opiskella, että pystyi vastaamaan, eikä sittenkään tainnut mennä ihan oikein.

   Poista
 21. Hmm, minullakin oli ongelmia niiden tummien kuvien kanssa, en ole löytänyt sitä namiskaa mistä sen muokkauksen saa pois ja nyt vasta kun tein uuden vuoden postausta, siinä tummat kuvat pysyivät tummina..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Automaatti juuri avaa tummaa päätä kuvissa ja se harmitti minua kun käytän aika paljon tummia kuvia. Se myös kirkastaa värejä. Olisikohan asetusta muutettu niin, ettei se ole enää oletusarvona vai miksi kuvasi säilyttivät oikeat tummuusarvonsa.

   Poista
 22. Tuohon siniseen ongelmaan auttaa kun haet kaupasta levyn jonka päällä lukee Karl Fazer.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä kokeilla, olen kuullut, että se lohduttaa :)

   Poista
 23. Joka tapauksessa huikean kauniit kuvat !
  Nyt kannattaa tehdä pihalle jäätaidetta...kesällä ei oikein onnistu ja kohtahan se onkin jo täällä.
  Näkyykö pihapiirissä vieraita kissoja ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotamme malttamattomina kesää. Nero käy pikaisesti asioilla ja tarkistamassa viestit, ilmeisesti mitään hälyyttävää ei ole ollut koska prinssi palaa nopeasti sisätiloihin.

   Poista
 24. ..hauska kommentti H.Kalenius.. ! :D

  VastaaPoista
 25. Minä en saa tuohon "lukijaprofiiliin" lainkaan kuvaa. Eli kun olen esimeriksi sinun blogissasi lukijana, niin roikun siellä viimeisimpien joukossa, koska minulla ei ole kuvaa. Olen vaikka kuinka monesti yrittänyt mutta ei, kuvan lataaminen ei kertakaikkiaan onnistu. Ärh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko ruksannut: lue julkisesti? Silloin pitäsi profiilikuvan ilmaantua lukulistaan.

   Poista
 26. Vautsi...sininen hämärä on kuvissa mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Suomen värit ovat sininen ja valkoinen.

   Poista

Kiitos kommentista