16.3.2014

Tuoksuja ja tunnelmia

Kun eilen aamulla päästin Neron ulos olimme molemmat yllättyneitä siellä odottavasta valkeudesta. Lunta oli tullut yöllä reippaasti ja maisema näytti joulupostikortilta. Edelleen tupruttaa, mutta sisällä nautimme kevään kukkaloistosta.
Perunanarsissi tuoksuu voimakkaasti ja on ilo silmälle.

Kaksi viikkoa sitten ystäväni toi ihanan nuppuisen keväthyasintin, joka nyt on avannut kukkansa ja sekin levittää miellyttävää tuoksua kotiimme.

Tuoksupelargoni on avannut kukkansa, se on vaatimaton, mutta ilahduttaa silti tavattomasti.

Huone-esikkokin jaksaa vielä kukkia.

Jouduin perjantaina outoon seikkailuun kun autoni jätti minut lähikaupunkiin. Tälläistä ei ole tapahtunut sen jälkeen kun kymmeniä vuosia sitten erosin Tipparellustani. Onneksi vuosihuoltoon kuuluu tiepalvelusopimus ja pelastavat prinssit ratsastivat apuun. Kello läheni neljää iltapäivällä, mutta yksi puhelinsoitto sai pyörät pyörimään nopeasti. Etsittiin lähin korjaamo, joka sijaitsi naapurikaupungissa, hinausauto tilattiin paikalle ja sijaisauto varattiin. R. Oksmanin hinauspalvelun kuljettaja oli erittäin ystävällinen ja asiantunteva. Matkustin hänen kyydissään korjaamolle. Korjaamo oli jo suljettu kun pääsimme perille, mutta hinauspalvelu hoiti auton hoitoon. Autovuokraamo Huhticon sijaisauto ajoi paikalle, auto esiteltiin minulle ystävällisesti ja kehotettiin soittamaan jos ilmenee jotain ongelmia vieraan auton kanssa. Tämä kaikki ei maksanut minulle mitään, sijausautoa voin pitää kolme vuorokautta. Täällä korvessa on oma auto välttämätön, koska julkista liikennettä ei ole. Piti oikein nipistellä itseään, etten vain sittenkin nähnyt unta vaan palvelu oli todella huippuluokkaa.
Kiitos kaikille apuun rientäneille!

Linkki kirja-arvontaan löytyy oikealta sivupalkista, vielä ehtii mukaan!

Lämpimästi tervetuloa Autuaaseen oloon, Hiipi!

66 kommenttia:

 1. Ompa sulle kasaantunut kainiita kukkia, niin keväisiä. Unkarissa käytettään hyasinttia paljon tähän aikaan vuodesta ja pikkuhiljaa se on saavuttanut suosioini myös kevätkukkana.
  Autosi tarina on uskomaton, kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta! Hieno pallvelu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muualla hyasintti mielletään enemmän kevätkukaksi ja minusta se sopii sellaiseksi siinä kuin tulppaanitkin. Kun odottelin hinausautoa, epäilin, että minua on huijattu perusteellisesti ja luvattu jotain mitä ei koskaan tule tapahtumaan. Onhan opetettu, että jos joku kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se ei ole totta :)

   Poista
 2. Lumi yllätti vaikka tiesikin sen tulon olevan mahdollista, eiköhän se kuitenkin siitä sula ennemmin tai myöhemmin.
  Kukat ilahduttaa aina.
  Saitpa todella hyvää palvelua, mukava kuulla että sellainen on mahdollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumesta varoitettiin, mutta kyllä kontrasti edellisiin päiviin silti yllätti. Kukat pitävät yllä kevätmieltä vaikka maa on valkoinen. Eikö olekin ihanaa, että tuollaista hienoa ja toimivaa palvelua on mahdollista saada.

   Poista
 3. Voi hitsi mitä sydämentykytyksiä, ja loppujen lopuksi episodi olikin ilahduttava, ainakin mitä avuliaisiin kanssaihmisiin tulee. Ihan huippua! Kyllä ystävällisistä ihmisistä saa olla kiitollinen, ja aina itse muistaa tämä, kun joku tarvitsee apua.
  Hyvä tuollainen vuosihuoltojuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapahtuma aiheutti sydämentykytystä ja tyrmistystä. Onneksi olin talentanut tarvittavan numeron puhelimeeni ja sain ystävällistä ja myötätuntoista palvelua. Käytän autoni vuosihuollossa turvallisuussyistä, tälläisiä yllätyksiä en haluaisi enempää. Olin juuri edellisellä viikolla käynyt katsastuksessa ja auto oli todettu moitteettomaksi :) Aina kun olen joutunut tiellä pulaan olen saanut apua, siitä olen kovin kiitollinen kanssaihmisille.

   Poista
 4. Hyvä palvelu ilahduttaa aina! Joskus silloin kun ajelin itsekin vielä autolla, tykkäsin tehdä pienen lenkin huoltsikalle, jossa tankattiin, pestiin tuulilasi ja tarkastettiin öljyt :) - ja moni muukin kurvaili samalle huoltsikalle! Mahtaako moista palvelua enää saada missään??

  Sama hätkähdys täälläkin, eilen satanut lumi ehti jo hävitäkin muualta paitsi nurmikoilta, mutta eikös vaan aamuyöstä ole tullut lisää! Ei paljon, mutta kuitenkin :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kylän huoltsikalta saa apua ja palvelua kun pyytää. Nykyautoissa lamppujen vaihtokin on tehty niin hankalaksi, että puoli moottoria pitää purkaa ennen kuin pääsee käsiksi polttimoihin. Esimerkiksi se hoituu aina lähihuoltamolla. Meillä on edelleen maa valkoisena ja yöpakkaset ehkä pitävätkin sen maassa jonkin aikaa. Hyvä suoja kasveille.

   Poista
 5. Hienoa että sait avun nopeasti, talvella ei ole todellakaan herkkua jäädä tielle! Ihailen aina noita kukkakuviasi, ne ovat huikeita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kukat muistuttavat, että kevät on ihan nurkan takana väliaikaisesta valkeudesta huolimatta :) Olen erittäin onnellinen saamastani avusta ja ystävällisyydestä.

   Poista
 6. Perunanarsissi, en ole ennen kuullutkaan tuollaisesta! Hirmu nätti. Voisinpa minäkin pitää kasveja kotona, kissat järsivät ihan kaiken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perunanarsissi on melko yleinen, mutta sen voimakas tuoksu saattaa ärsyttää herkkänenäisiä. Olen tosi kiitollinen, ettei Nero välitä kasveista tuon taivaallista, ruukut voivat olla vaikka lattialla täysin rauhassa. Johtuu varmaan siitä, että ulkona on niin paljon kiinnostavampaa kasvillisuutta :)

   Poista
 7. Kauniita kukkakuvia, pidän eniten huone-esikosta. Miten hienosti sopii tuohon vanhaan soppakulhoon.Perunanarsissin näin ensimmäisen viime keväänä, oli ulkona, kaunis on kukinto ja tuoksukaan ei häirnnyt siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus kun myöhemmin keväällä olen vienyt perunanarsissit ulos, ovat ne saaneet pörriäiset aivan villiksi. Ne ilahtuvat tuoksuvasta kevätyllätyksestä.

   Poista
 8. Olipahan seikkailu! Onneksi palvelu pelasi hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palvelun suhteen voi joskus yllättyä iloisestikin :)

   Poista
 9. Olipas tosiaan hyvä palvelu!
  Herttainen on tuo tuoksupelargoni;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksupelargonin kukka on hyvin vaatimaton, mutta suloinen.

   Poista
 10. Hienoa, että vielä löytyy palvelua ja tuollaisessa hädässä sitä osaa arvostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntui oudolta kun ei pitänyt vaatia palvelua vaan sitä tarjottiin auliisti joka taholta.

   Poista
 11. Minulla kaupasta tuodut viisi hortensiaa ja kaksi ruukkuruusua odottelevat muuttoa Namuun. Saavat tosin hetken odotella :) Tosin ilahduttavathan nuo kotonakin vallan mahdottoman paljon!
  Myös talvehtineet pelargoniat pääsivät eteläikkunalle, samoin kaivelin viime kesäiset dahlian juuret uusiin multiin - saas nähdä tuleeko jälkimmäisistä mitään, yksi pieni alku on kyllä tuloillaan!

  Hyvää palvelua ei tämän päivän maailmassa liikaa tule vastaan, joten ilahduttava tapaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hortensiat ovat nyt komeimmillaan, puutarhalla ihastelin niitä, mutten raatsinut ostaa itselleni. Yksi sisällä talvehtinut on täynnä nuppuja ja toivoa. Eikös ole jännä, että hyvä palvelu yllättää. Toivoisi asian olevan päinvastoin.

   Poista
 12. Tunnen sellaisia, jotka eivät suostu ikinä eroamaan rakkaasta tipparellustaan tai rättisitikastaan;)

  Miksi ihmeessä tuon kauniin narsissin nimi on perunanarsissi. Kysyin sitä oikein puutarhurilta ja hän väitti, että he eivät ikinä käytä siitä sellaista nimeä. Minä kun ostin tuon narsissin sipuleita pussissa luki vain Winston Churchill....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasta pakon edessä minäkin luovuin rakkaasta Tipparellustani, HKL:n bussi ajoi sen päälle :(
   Samaa olen minäkin ihmetellyt, miksi perunanarsissi, mistähän nimi juontaa. Olen tottunut kutsumaan noita taseteiksi, joka lienee yleisnimi tuon tyyppisille narsisseille.

   Poista
 13. Hieno palvelu tosiaankin. Ihastuttavaa kevätkukkaloistoa kotonasi. Pienet takatalvet ei siis haittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni takatalvi ei haittaa, juuri nyt katselen täysikuuta ja kirkasta tähtitaivasta. Onneksi vain yöt ovat kylmiä, kevät pääsee päivisin etenemään. Tänään näin ensimmäisen kurkiauran.

   Poista
 14. Perunanarsissi on tosi kaunis ja plussana vielä hyvä tuoksu ♥.

  Hyvä palvelu ja auttavaiset ihmiset ovat aina yhtä ihana yllätys. Nykyajan bensa-asemista Shell taitaa olla ainoa, jossa henkilökunta tulee tankkaamaan auton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perunanarsissi tuoksuu niin voimakkaasti, että olen siirtänyt sen pois salista yöksi, ettei häiritse Neron herkkää nenää. Eipä tuo ole kyllä valittanut, mutta varmuuden vuoksi. En muista, että vuosikymmeniin olisin saanut tankkauspalvelua.

   Poista
 15. Hyvä että selvisit hienosti kotiin saakka - on hienoa että apua löytyy. Ihastuttavia kukkasia ... tuo hienonvaale hyasintti on niin vienon kaunis!
  Kiitos myös kirja-arvonnasta ja vinkistä - kuulostaa todella inspiroivalta ja ajatuksia sytyttävältä kirjalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella iloinen asia, että pulassa törmäsi auttaviin kanssaihmisiin. Kiva, että osallistuit arvontaan, olkoon onni myötä.

   Poista
 16. Yställistä ja osaavaa palvelua. Se tuntui varmasti helpottavalta, kun perjantai-iltapäivänä sammuu auto ja saa apua. Monet ovat jo lähteneet viikonlopun viettoon tuohon aikaan.
  Ovat kehittäneet tiepalvelun - no, nykyisin on niin paljon naisautoilijoita. Eivätkä miehetkään taida enää monetkaan osata autolleen paljoa tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erinomaista, että apua löytyy mihin vuorokauden aikaan tahansa. Nykyautot tietotekniikoineen ovat sellaisia, ettei niille voi paljon itse mitään tehdä. Varsinkaan jos se tietotekniikka menee juntturaan. Tipparellussa oli niin yksinkertainen moottori, että opin itsekin korjaamaan sen vikoja tai joku muu tielläkulkija osasi antaa ensiapua. Tiepalvelu on ollut pitkään olemassa, sitä ylläpitää Autoliitto, jolta taas huoltamoni ostaa palvelun ja tarjoaa sen asiakkailleen.

   Poista
 17. Ihana kuulla, että välillä saa yllättyä noin iloisesti :) Tuo uusi lumi toi oudosti ihan marraskuisen fiiliksen, ihan kuin olisi satanut ensilumi maahan. Onneksi ollaan kuitenkin kevättä päin menossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensilumelta tämä tosiaan vaikuttaa, viime yönä oli meillä kova pakkanen, vieläkin -14. Hrrr. Onneksi aurinko lämmittää jo päivisin. Kevättä kohti mennään vaikka tulikin vähän takapakkia.

   Poista
 18. Äidiltäni särkyi auto joskus lapissa, mutta onneksi samanlainen palvelu pelasti hänetkin. Vakuutus korvasi vielä yöpymisen hotellissa, kun remontti kesti jonkin aikaa eikä sieltä voinut tietenkään kotiin lähteä ilman autoa.

  Onneksi saa vielä noinkin hyvää palvelua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksihän niitä vakuutuksia maksetaan, että vahingon sattuessa on turvaa. Äkilliset sattumukset sekoittavat suunnitelmat ja aikataulut, silloin ystävällinen ja aulis palvelu on erittäin merkityksellistä.

   Poista
 19. Perunanarsissi on ihan lemppari kevätkukka !
  Suloinen on tuo esikkokin.
  Mulla tuli tästä autoepisodista mieleen renkaanvaihtosessiosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikko on ollut kiitollinen kukkija, se on jaksanut jo pitkään.
   Täälä kertaa kukaan ei kosinut, nuoret miehet palvelivat tätiä ystävällisesti ja asiantuntevasti :)

   Poista
 20. Ihania kuvia, varsinkin tuo huone-esikko on ihastuttava!

  Hienoa, että sait noin hyvää palvelua ja homma toimi vaivattomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vain kovasti toivon, että saisin oman autoni pian takaisin kotiin, eikä kyse ole suuresta viasta.

   Poista
 21. Voi, miten ihastuttavan kaunita kukkakuvia, silmä lepää niissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sisäkukat ilahduttavat kun lumi peitti maan.

   Poista
 22. Kukat niin komeana sulla!
  Meilä sinnittellee joulukaktus yhen kukkansa kans.
  Äiti kävi viimi viikola.
  Sain kertoa useamman kertaa päivässä kaikkien kukkien nimen, aina uutena.
  Jäljelle jää vain rakkaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Paukku, tärkein jää jäljelle. Rakkaus on kaikki.

   Poista
 23. Perunanarsissi on ihana! Täytyypä minunkin ostaa se tässä kevään edetessä. (siis ehkei tällä viikolla?)

  Lueskelin hieman postauksiasi taaksepäin. Ihan mahtava kissa teillä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perunanarsissi ei ole niin pakkasen kestävä kuin Tête-à-Tête narsissit, jotka ovat olleet jo pitkään viihtyneet ulkoportaalla. Nyt on niillekin liian kylmä öisin. Nero on meidän prinssi ja kaiken keskipiste :)

   Poista
 24. Vieläkin tuo huone-esikkosi on noin upeassa kukassa, vau!
  Minulla on nyt osa hyasinteistä jääkääpissä ja osa viileässä huoneessa, josta taidan huomenna viedä ne päivänvalossa kellariin. Yllätävän kovaa pakkasta on luvattu lähiöiksi.... onneksi ne on kohta ohi : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huone-esikko on viihtynyt hyvin, se pitää kosteudesta. Minulla on jouluiset hyasintit olleet pitkään eteisen nurkassa matkalla kellariin. Otin sipulikukat sisään pihalta ja kuistilta, sillä yöllä on tosiaan kovia pakkasia. Mutta kuten sanoit, pian ne ovat ohi.

   Poista
 25. Minäkin olen mennäviikolla saanut kahdessa kaupassa ihan uskomattoman hyvää palvelua. Vaikka se vei melkoisesti myyjän aikaa ja vaivaa. Ensimmäisessä tapauksessa myyjä oikein innostui "haasteesta" ja hoiteli hommat leveä hymy huulillaan. Olin ihan äimän käkenä. Molemmat tapaukset sattuivat puutarhamyymälässä ja tulin siihen tulokseen, että puutarhaihmiset ovat jotenkin erityisen ihania. Mutta löytyy sitä näemmä muualtakin, kiva tarina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Episodi hoitui uskomattoman sujuvasti ja vielä hakiessani eilen autoni korjaamolta sain vielä lisää ystävällistä ja hymyilevää palvelua. Tähän voisi tottua :) Jokin on vinksallaan kun hyvä palvelu yllättää ja ihmetyttää, eikö?

   Poista
 26. Kauniita kuvia kukkasista, kaikki niin kauniita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt turvaudutaan sisäkukintaan, tänään satoi taas sakeasti lunta.

   Poista
 27. Kauniita kukkasia! Hui mikä seikkailu autosi kera, onneksi sait ripeästi apua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät ja kukat puutarhassa antavat vielä hetken odottaa, mutta sisällä voi nauttia jo kevään kukkaloistosta. Autojuttu hoitui mainiosti ja on enää vain miellyttävä muisto.

   Poista
 28. Cherin ja Neron seikkailut jatkuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä olisi elämä ilman seikkailua :)

   Poista
 29. Kaunista ja keväistä kukkaloistoa! Tuo keväthyasintti on niin suloisen sininen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään aurinko saa sisäkukatkin hehkumaan ja sininen näyttää aivan erilaiselta kuin jouluhyasinteissa.

   Poista
 30. Upeassa vaasissa saa huone-esikot kukkia. Herttainen!
  Olipa hyvätapaista palvelua. Herrasmiehiä laatutyössä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aina ilo kohdata herrasmiehiä. Tuntuu siltä, että talven peli on viimein menetetty :)

   Poista
 31. Kukkasi näyttävät tosissaan nauttia seurastanne! Eikö vaan olekin hienoa kokea hyvää palvelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kukatkin nauttivat, minä ainakin pidän niiden seurasta kovasti. Hyvä palvelu parempi mieli :)

   Poista
 32. Onneksi Suomessa miehet osaavat arvostaa auton tarpeita ja reagoida nopeasti. Jos olisit hälyttänyt apua oikuttelevan ompelukoneen vuoksi koko tuotantolinjan seistessä toimettomana, niin ehkä olisit saanut maanantaina viestin, että ”tiketti” on juuri lähtenyt ompelukoneen langansyöttöön liittyvän ongelman käsittelystä vastaavalle OLLO-henkilölle, joka ottaa asap yhteyttä langansyöttöön liittyvän ongelman käsittelystä vastaavaan korjaajaan, joka ehtii heti huhtikuun alussa paikalle. ”Olihan kyse langansyöttöön liittyvästä ongelmasta?”
  Kuvat ihania! Tunnen tuoksun ja muistan mummolan narsissit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain auton ensimmäisenä arkipäivänä korjaamolta, pieni sähkövika, joka katkaisi matkan. Auton ja myös minun tarpeeni tilanteessa tulivat huomioiduiksi. Usein halutessaan palvelua saa vain kohonneen verenpaineen kiukkuisen mielen.... jos asiasi koskee langansyöttöä valitse yksi, jos taas asiasi koskee puolausta valitse kaksi .... grrrrrrrr tällä hetkellä kaikki asiakaspalvelijamme ovat lounaalla, voit odottaa heidän palaamistaan sulkematta puhelinta. Tuoksut ovat muuten ihmisen primäärein muisti, tuoksumuistot ovat yllättävän voimakkaita.

   Poista
  2. Jostain syystä monet tuoksumuistot liittyvät minulle mummolaan. Narsissit, jasmiinipuska, omenapuut, maustekaappi, jonka seiniin oli tarttunut kymmenien vuosien ajalta mausteiden tuoksu, "ruokasuojan" vähän ummehtunut haju yms. Muistan mummolasta jopa kissanpentujen tuoksun, sitten joku hilleri tai muu pikkupeto söi ne.

   Poista
  3. Joskus jokin tuoksu voi tuoda mieleen muistojen kirjon ja myös niin päin, että tuosta tekstistäsi pystyin tuntemaan monta tuoksua.

   Poista

Kiitos kommentista