13.3.2014

Ulkoistettu elämä

Nero on joutunut täysin kevään lumoihin. Prinssi viettää kaiken aikansa ulkona, tutkittavaa on niin paljon, jokainen viesti on haisteltava tarkoin.
Minä olen poltellut risuja, joita ei voi hakettaa, haravoinut leikannut pensaita. Aurinkoa on tainnut tulla yliannostus näin äkkiseltään.

Yksi yökin Nerolta kului pihalla ja eilen illallakin näin Neron unelmoivan aitanparvessa kuuta ja tähtiä katsellen. Piti käydä oikein houkuttelemassa kissa sisään yöksi.
Nero on jännittynyt, mutta taistelujen merkkejä ei ole onneksi näkynyt. Ehkä se muistaa edelliset sotakeväät ja on varuillaan.

Tänä keväänä ei taljoilla makoilla, lunta ei ole enää kuin pieniä lämpäreitä varjopaikoissa ja siestaa voi viettää jo näin kesäisissä merkeissä ja nautinnollisesti painaa kynnet tuolin pehmusteeseen. Nyt nautimme näistä keleistä, emmekä yhtään ajattele vielä mahdollisesti tulevaa lunta, se katoaa yhtä nopeasti kuin ilmestyykin.

Jos et ole vielä osallistunut mielenkiintoisen kirjan arvontaan sinne on linkki tuossa oikealla ylhäällä.

32 kommenttia:

 1. Neron lailla näistä keleistä on otettu kaikki ilo irti. Ei ajatella huomispäivää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei surra vaan nautitaan, huominen pitää itsestään huolen. Linnut laulavat ja aurinko paistaa :)

   Poista
 2. Ihanalta tämä aurinko tuntuu niin kissoista kuin meistä ihmisistäkin. Lunta tulee jos on tullakseen ja kyllä sekin sulaa pois. Kesää kohti ollaan menossa ja se tuntuu hienolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ollut taivaallista, paljon lisäaikaa puutarhatöihin niin syksystä kuin keväästäkin. Eläköön lyhyt talviaika!

   Poista
 3. Pihapuuhailu on ihanaa maaliskuussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei voi kuin ihastella ja nauttia puuhailusta.

   Poista
 4. Kyllä näistä keleistä nauttii niin kissat kuin ihmisetkin :)
  Selvästi kevättä ilmassa...ja minä niin haluaisin uskoa, että ei se lumimyteri tule, että se kääntyy jonnekin ihan muualle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun sääkartallani näkyy vain lauantaina lumiräntää, toivottavasti myräkkä on vain talven loppuhuokaus.

   Poista
 5. Ihanan nautinnollinen prinssi keväthurmoksissa ♥
  Mukavia kevätpuuhapäiviä pihamaalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt jo tuntuu lihaksissa, että talvella on loikoiltu eikä tehty lumitöitä. Mutta pian tästä vetristytään ankaralla harjoittelulla.

   Poista
 6. Kyllä on iloittu auringosta ja lämmöstä niin töissä kuin kotonakin. Juuri etsiskelin kollipoikien kanssa näkyisikö ensimmäisiä sinivuokkoja, mutta ei vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työ hieman haittaa puutarhaharrastusta, mutta onnekis näiksi ihanimmiksi päiviksi osui vapaapäivät. Mekin tutkimme sinivuokkoja, vielä ei näy, niiden kello taitaa käydä kalenterin mukaan.

   Poista
 7. Taitaa emäntäkin viihtyä pihamaalla!
  Tänään löysin ensimmäiset leskenlehdet.
  Onpas sinulla mahtikirja arvonnassa.
  Jos osaa tuon kuvan siirtää, niin laitan tuon ilmoituksen sivulleni.
  Muistelen kauan kauan aikaa sitten tuon lukeneeni ja se kyllä jättää jäljen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emännän aika kuluu myös ulkona, mutta yöt sentään sisällä. Olen samaa mieltä; tuo kirja jättää jäljen. Laitathan sitten kommentin tuonne arvontapostaukseen jos haluat osallistua.

   Poista
 8. Nero nauttii lämpimistä säistä, kuten mekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero on ihan töpinöissään, nytkin se viettää siestaa jossakin ulkona.

   Poista
 9. Ihana Nero! ♥ Toivottavasti Nero selviytyy keväästä pahemmitta tapppeluitta! Toisaalta näillä kelillä on kissan menohaluja aika vaikea estääkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollut ihanan rauhallista, eikä vieraita kolleja ole näkynyt. Ehkä tälläinen kevät antaa vaeltelijoillekin enemmän liikkumatilaa eivätkä ne osu Neron reviirille. Nero ei onneksi lähde kauaksi pihapiiristä, mutta puolustustaisteluun se kyllä ryhtyy jos huomaa rajaloukkauksia.

   Poista
 10. Nyt on kissoilla kädet täynnä hommia pihalla, ei siinä palon keritä sisällä oleskella :) Ulos mielii ihminenkin, aurinko paistaa ja ilma tuoksuu keväälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varhainen kevät huumaa niin kissat kuin ihmisetkin. Mikä valo, mitkä tuoksut ja tuuli kuivasi mukavasti paikkoja. Puutarhurit saavat kaivattua lisäaikaa kevätkiireisiin.

   Poista
 11. Tällaisesta kelistä ei voi muuta kuin nauttia. Ainoa haitta näin kaupungissa on julmettu hiekkapöly joka tunkeutuu oitis avonaisesta ikkunasta sisään ja pilaa kengät ja... Kunnon vesisade tekisi poikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katupöly on hankala juttu ja kauhun paikka monelle allergiselle. Kaupungit voisivat aloittaa katujen pesemisen huomattavasti aikaisemmin kuin aiempina vuosina. Sade saisi mieluummin tulla vetenä kuin lumena. Mutta nyt nautitaan mahtikeleistä ja puutarhapuuhista.

   Poista
 12. Kylläpä sitä ollaankin valppaina tuolilla! Kynnetkin varmuudeksi esillä, vaikka nenänpää hakeutuu aurinkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valppautta ja rentoutta sopivassa suhteessa.

   Poista
 13. Mä olen kyllä vähän murehtinut tulevaa takatalvea, vaikka eihän siinä mitään järkeä ole. Onneksi viikonloppuna mennään katsomaan meille kenties muuttavaa kisua, joten on paljon kivaakin tiedossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisun tapaaminen kuulostaa ihanalta, varmaan saan ihailla kuvia blogissasi jos päätätte adoptoida oman karvakerän. Jos tulee takatalvi se on hyvin lyhyt.

   Poista
 14. Hyvä muistutus, ettei kannata murehtia tulevaa. Minuakin edellisen kommentoijan Jaanan lailla takatalvi pelottaa, en osaa oikein vielä luottaa, että kevät tulee. Yritän siis ottaa onkeen neuvostasi.
  Neroa ei kenenkään tarvitse neuvoa, hän näköjään osaa nauttia tässä ja nyt, muusta viis.
  On HIEMAN erimoisia kuvia kuin vuosi sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieli on jo virittynyt kevääseen ja "talvi" tässä vaiheesa olisi pettymys, mutta äkkiä se menee ohi. Kasvien puolesta hieman huolestuttaa, nekin ehtivät jo innostua. Nero nauttii hetkestä, mutta jotenkin se tuntuu aina tietävän mitä tuleman pitää.

   Poista
 15. Nerolla alkaa olla kevättä rinnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat ja maaliskuu :) Nero nauttii vapaudesta.

   Poista
 16. Tämä aikainen kevät saa kaiken elollisen niin onnelliseksi. Takatalvea en minäkään murehdi, nyt ollaan joka tapauksessa otettu niin hyvä etumatka. Mukavaa viikonloppua, Nerolle myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitämme! Nyt riemuitaan tästä etumatkasta eikä sitä pienet lumipyryt haitta

   Poista

Kiitos kommentista