6.6.2014

Puhetta puutarhasta

Minusta on tullut varsinainen seurapiirihai, olin taas blogitapaamisessa. Tällä kertaa Kotipuutarha-lehden järjestämässä bloggaajaillassa tapaamassa vanhoja ja uusia puutarhablogituttuja sekä toimituksen väkeä. Saimme vähän valokuvausohjaustakin. Hanna Marttinen valaisi sekä kuvan sisällöllisiä että teknisiä asioita. Jalustat, heijastimet, varjostimet, syvyysterävyys ja mittakaava tulivat tutuiksi.

Minulla oli kamerakin mukana, mutta muistikortin olin jättänyt lukijaan ja hyvä niin, sillä yritän unohtaa paikan missä tapasimme. Mosa Interiorsin tiloissa oli valtavasti kauniita tavaroita, joita en ollut tiennyt tarvitsevani ja nyt en saa niitä ihanuuksia mielestäni.

Tilaisuudessa oli mahdollisuus saada myös neuvoja ja vinkkejä. Suunnitteluhortonomi ja tehopakkaus Kati Jukaraiselta, sekä kasviasiantuntija Ella Rätyltä.
Tunnelma oli kotoisa ja mutkaton, puutarhureiltahan eivät jutunaiheet lopu. Sain monta varteenotettavaa vinkkiä keskustelun lomassa. Ensi keväänä pitää löytää kardonin siemeniä :)

Parasta antia olivat lehdet, jotka saimme mukaamme. Luin niitä myöhään yöhon, löysin paljon hyödyllistä tietoa ja vastauksia kysymyksiin. Pidän lehden maanläheisestä tavasta esitellä laajasti puutarhuroinnin eri alueita, uudistunut ulkoasu on raikas, kaunis ja selkeä. Ainakin yksi tilaaja tuli nyt lisää.
Kiitos antoisasta illasta toimitukselle ja blogiystäville!

42 kommenttia:

 1. Kuulostipas ihanalta ja mielenkiintoiselta tapaamiselta! Hyvin sanottu : "...tiloissa oli valtavasti kauniita tavaroita, joita en ollut tiennyt tarvitsevani ja nyt en saa niitä ihanuuksia mielestäni." Minullakin on usein tuollainen tunne...se on vaarallinen heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet bloggaajat tekivät hienoja hankintoja, itse en oystynyt päättämään mitä valita. Näytteillä oli vielä paljon enemmän ihanuuksia kuin myynnissä, olin aivan
   Liisa ihmemaassa.

   Poista
 2. Kivaa oli! Mua jäi kaivelemaan vihreä kastelukannu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi pitänyt tarrttua tilaisuuteen :)
   Siellä se vielä odottaa sinua. Minä ihailin upeita ruukkuja, laukkuja ja kenkiä :)
   Onneksi sinne voi mennä toiste shoppaamaan.

   Poista
 3. Kotipuutarha-lehti on aina ollut tosi hyvä. Minulla on tallessa vanhoja vuosikertoja joihin palailen tarpeen vaatiessa.
  Kiitos kauniista kuvista ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehdessä on valtavasti t a r p e e l l i s t a asiaa. Olin ystäväni luona käymässä ja hän lainasi minulle puutarhalehtiään. Kotipuutarhat haluan takaisin, ne toiset voit heittää roskiin, hän sanoi. Ihanaa kun puutarhaan ilmestyy kaiken aikaa kärsivällisiä malleja kuvattavaksi.

   Poista
 4. Se on kyllä tosi vaarallista olla paikoissa, joissa on kauniita tavaroita ympärillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattoi mennä jokin tärkeä asiakin ohi korvien kun katse harhaili kauniissa ja erikoisissa tavaroissa :)

   Poista
 5. Kivaa oli! Oli mukava tavata:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukava tavata elävästi, toivottavasti tulee vielä uusiakin tilaisuuksia.

   Poista
 6. Niin kauniit kuvat kukista ja murkusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Murkku tarkasteli kuihtunutta ruusukvittenin kukkaa.

   Poista
 7. Teillä on ollut mukava tapaaminen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukavaa tavata ihmisiä blogien takana, uusia ja vanhoja tuttuja.

   Poista
 8. Sulla on kyllä kauniita kasveja. Vähän enemmän mun värisiä kuin monessa muussa blogissa. Silti, uskaltaako toivoa myös joskus enemmän kasvimaa-asiaa? Kiinnostaisi kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Stella, tulet vielä kyllästymään kasvimaajorinoihini. Se on puutarhurointini ydin, kukat ovat vain sivujuonne :)
   Nyt on ollut kiivas uudisalueen rakentaminen käynnissä, eikä paljon muuta uutta ole tapahtunut, mutta kohta alkaa tulla satonäkymiä.

   Poista
 9. Houkuttelevilta näyttivät nuo tavarat minunkin silmiini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla oli paljon tavaroita, joita en ole missään muualla nähnyt. Mosahan on tukkukauppa, mutta onneksi siellä on pieni myymäläkin.

   Poista
 10. Kuulostaa kivalta tilaisuudelta - ja vaaralliselta;)
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli antoisaa ja virkistävää, mielikuvaostoksia tuli tehtyä runsaasti.

   Poista
 11. Paljon ihania tavaroita siellä näytti olevan. Yritän kuitenkin minäkin pysyä vain mielikuvaostoksissa :)
  Muurahaiskuva on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari puutarhajuttua jäi kyllä pahasti vaivaamaan:)
   Katsotaan kun kylvökiireet mevät ohi, pysyttelenkö mielikuvitusostoissa.

   Poista
 12. Oli ihanaa, että niin moni tuli paikalle. Mosa on huippu kauppa. Mua jäi vaivamaan matto ja lamppu. Koruja olen sieltä hankkinut myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukava ilta, kiitos. Mosassa oli paljon ihanuuksia, joita en ole nähnyt missään muualla. Luulen, että siinne täytyy vielä palata.

   Poista
 13. Minulle taas tulee jatkuvasti uusia mielitekoja mieleen, vaikka en edes nää mitään muuta, kun tämän kodin kaaoksen. Huoh. Kun nyt saisi pakattua edes nämä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Muuttaessa aina huomaa, että tavaraa on aika paljon. Minun on nyt vaikea hankkia mitään uutta kun olen raahannut entisiä kirpputoreille, vielä enemmän täytyy tehdä tilaa.

   Poista
 14. ♥ Heippa! Olipa tosi kivaa tavata ja juu, se puotikin oli niin pullollaan ihanuuksia että...jospa sinne menis toistekkin :) Oikein mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan, oli kiva tavata! Sinäpä osasitkin toimia ja valita itsellesi ihanuudet. Siinä turkoosissa kastelukannussa oli selvästi sinun nimesi :)

   Poista
 15. Ihana tuo vastauksesi Kummitustalon Stellalle..kukat on vaan sivujuonne.
  Viime kesäiset kirjoituksesi kasvimaastasi oli kuin Kotipuutarhalehden antia ! Silloinhan liityin lukijaksesikin ( vai oliko jo keväällä...anyway se nyt ei ole pointti tässä). Minä ostin pari vuotta sitten Kotipuutarhalehden vuosikertoja muutamalla eurolla kirjaston poistomyynnistä, kylä kannatti ja lehti on tosiaan nykyaikaistunut.
  Oi , teillä on ollut taas kivaa. Kiva !
  Nyt ajatuksissani matkustan Mosaan tai Mosabackaan, sinne tämä maalaistyttö muutti ylioppilasvuotenaan asumaan ja töihin tasan 30 vuotta sitten. Oi aikoja ♥ Ja maisemia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu'u, ensin hyöty, sitten huvi. Kasvimaa on tärkein, se täyttää vatsan.
   Puutarhakirjoistakin pidän eniten niistä, joissa on paljon faktaa, pelkkä fiilistely ei riitä. Aivan mahtavia tietopaketteja nuo lehdet, niitä ei selailla, ne luetaan tarkkaan.

   Poista
 16. No ni, pakko tehdä retki M.I.hin kesällä...siis heinäkuussa samala kun käyn Helsingissä. Apua, siellä menee varmaan ihan sekaisin. Apua mitä tuotteita. Pikaisesti vasta kurkkasin muutamaan linkkiin liikken sivuilla. Apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni liike on kiinni jonkin aikaa kesällä, joten tarkista aukioloajat etukäteen netistä. Ja huomasit varmaan, ettei puoti ole auki jokaisena viikonpäivänä. Meinaan vaan, ettei tulee pettymystä.

   Poista
 17. Vau, olisipa hienoa saada opastusta valokuvauksen saloihin aivan kädestä pitäen. Oli varmasti todella kiinnostava ilta, muutenkin.

  Ja Mosa Interiorsin aarteet. Voi voi. Ei olisi pitänyt avata linkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valokuvauksessa kaikki uudet vinkit ovat tervetulleita.
   Olisi pitänyt varoittaa: linkin avaaminen omalla vastuulla :)

   Poista
 18. Kyllä mua niin harmittaa, kun en päässyt tuonne tulemaan, mutta hitto, keskellä viikkoa se vaan on täys mahdottomuus :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauempaa lähteminen viikolla on tietty hankalaa. Toivottavasti tulee uusia tilaisuuksia, minne pääsisit mukaan, olisi kiva tavata taas.

   Poista
 19. Ilta oli onnistunut kaikin puolin, onneksi oli niin kiire kysellä puutarhavinkkejä että unohdin tehdä ostoksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli onnistunut ja monipulinen ilta. Olin kuin lapsi karkkikaupassa, liikaa vaihtoehtoja, että osaisi valita :)

   Poista
 20. Kuulostaa antoisalta ja virikkeitä ja ideoita antaneelta blogitapaamiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotipuutarhassa on paljon asiantuntemusta ja kaikki siellä meidän saatavilla, voikos sitä enempää toivoa.

   Poista
 21. Voi että, kuulostaa kivalta illalta. Ensi kerralla, jos vielä kutsun saan, harkitsen ehdottomasti vakavammin lähtöä mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain sellaisen käsityksen, että Kotipuutarha suunnittelee uusintaa joskus. Silloin mukaan ja kaikki puutarhakysymykset taskuun:)

   Poista

Kiitos kommentista