4.11.2014

Valtakunnassa kaikki hyvin

Prinssi on opetellut uusia taitoja. Laitoin viimein kissanluukun oveen ja muutamia päiviä on harjoiteltu siitä kulkemista. Tai siis minä en tietenkään kulje siitä, mutta opastan prinssiä. Olemme edenneet niin pitkälle, että Nero edelleen pyytää päästämään ulos tai sisään, sitten se käy luukun eteen istumaan ja odottaa, että minä avaan läpän. Olen kyllä tassusta pitäen opastanut miten se avautuu päällä puskemalla. Pari kertaa kissa on yrittänyt räplätä luukkua tassulla. Pedagogisia taitoja tarvitaan, ettei kissa vedä hernettä nenuun vaan opetushetket ovat mieluisia. Kiva leikki tämä tuntuukin olevan sillä luukun vieressä alkaa aina kova kehrääminen. Jatkamme harjoituksia.

48 kommenttia:

  1. Kissanluukku on huippujuttu Nero! Siitä vaan puskemaan läpi. Me rakastetaan meidän ulkohäkkiä ja luukun kautta sinne pääsee kun haluaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole tottunut itse avaamaan ovia, meillä on siihen puuhaan henkilökuntaa. Terveisin Nero.

      Poista
  2. Heh, se kuitenkin meinaa vaan että ei tarvitse itse avata luukkua, kun emäntä avaa kuitenkin ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitäs sitä vaivautua kun palvelu kerran pelaa :)

      Poista
    2. Niin kissamaista, niiiiin kissamaista ;)

      Poista
  3. Kissakuiskaaja :)) Kyllä ne eläimet vaan on kivoja.. Mulle tulee tärkeä olo kun Minttu kehrää soffalla yöllä 3 aikaan kun en saa unta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kodin eläinasukkailla on tärkeä rooli perheenjäsenten hyvinvoinnin ja yleisen ilmapiirin vaalijoina. Nyt pitäisi osata kuiskutella oikein.

      Poista
  4. Vau. Jännittävää! Katsotaan haluaako Nero oppia, vai katsooko luukun avaamisen mukavaksi tavaksi viettää aikaa piikansa kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennen komennettiin avaamaan ovi, nyt komennetaan avaamaan luukku :)

      Poista
  5. No mutta - luukkujen avaamista vartenhan on palveluskunta;)

    VastaaPoista
  6. Prinsseillähän on palveluskunta aina valmiina;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun tottuu palveluskuntaan pienestä pitäen tulee vähän avuttomaksi :)

      Poista
  7. Piika ei saa jäädä työttömäksi, tuumaa Nero.
    Jokaisesta luukun räpläyksestä palkinto Nerolle, tykkääkö hän jostain kissan nameista , jolla voi palkita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin laittaa namipurkki luukun viereen, Tähän asti on vain kehuttu kovasti ja sehän saa prinssin kehräämään mielihyvästä.

      Poista
  8. Olekos kokeillut jos menisit itse luukun toiselle puolelle kutsumaan herkkupalan kanssa. Kissatkin oppii vaikka minkälaisia taitoja, mutta se vaatii kärsivällisyyttä opettajalta. Kissa kun yrittää mennä aina sieltä missä aita on matalin =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan harjoiteltu juuri tätä, että minä olen luukun toisella puolella maanittelemassa, mutta herkkupaloja ei ole vielä otettu käyttöön. Uskon vahvasti, että Nero oppii tämän tempun.

      Poista
  9. Nuo opetustouhut muistuttavat erehdyttävästi lapsen kasvatusta. Olen 1-vuotiaalle yrittänyt opettaa omatoimista maidon juomista ja varovasti vihjaillut pottatouhuistakin. Vaan kärsivällisyys ei aina ole riittävää kummallakaan meistä. Herneitä on kaiveltu nenuista puolin ja toisin. Onnea vaan teille opintiellä. Lopussa kiitos seisoo :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Samankaltaisia metodeja :) kehuilla pääsee pitkälle kummassakin touhussa. Eläimet ovat vähän yksoikoisempia kuin lapset, mutta samanlaista määrätietoisuutta ja kärsivällisyyttä tarvitaan. Uskon, että luukku alkaa kohta kolkata.

      Poista
  10. Kampaajani kissa oppi luukun käyttämisen todella nopeasti. Se on 5-vuotias, joten olisiko iällä merkitystä. Nero ilmeisesti tykkää siitä, että palveluskunta avaa sille ovia. Juuson kanssa taitaisi käydä samoin. Oikein nauratti ajatus, kuinka sinä kyykit lattialla odottamassa, että arvon prinssin sopii tulla sisään. Niin kissamaista käytöstä Nerolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nero on oppivainen kissa ja ihmettelin kovasti, ettei se HETI oppinut luukun käyttöä. Jos olisi lämpimämpää jumittaisin luukun auki, silloin kissa tottuisi kulkemaan siitä ja luukun käyttö tulisi itsestään. Mutta nyt mennään näin.

      Poista
  11. On Prinssillä oikein kruunu päässä! Ehkä ei halua mennä luukusta, kun kruunu putoaa pois?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy varmaan laittaa kruunuun nauhat tai kumilanka :)

      Poista
  12. Kyllä Nero oppii, vähän vain konstailee. Meillä oli aikaisemmin luukku olohuoneen tuuletusikkunasta tarhaan ja jokainen kissa oppi omalla tavallaan

    VastaaPoista
  13. voi sentään Maija lähetti kommentin ennen aikojaan, makaa tässä läppärin reunalla ja käyttelee samalla tasohiirtä.
    Edellen kovasti on ulkona harmaata ja niin on täällä meilläkin, huomenna on meillä eläinlääkärin aika. Malla-kissa on ollut jo monta päivää kovin väsynyt ja alakuloinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maijalle terveisiä. Kyllä Nero varmasti tottuu omaan oveensa, mutta jonkin aikaa se näyttää vievän. Onneksi siitä on selvästi hauskaa ryömiä luukusta. Toivotan teille onnellista eläinlääkärireissua.

      Poista
  14. Kuvittelin jo mielessäni kuinka näytät mallia;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mallin näyttämiseksi pitäisi hoikistua melkoisesti, luukun painoraja taisi olla 8 kiloa :) Mutta viisaan sivusta, kyllä kissa ymmärtää.

      Poista
  15. Voi miten hieno kruunu prinssillä :) Eihän sitä voi luukkua itse avata, kun on henkilökunta sitä varten olemassa! Itse olen ollut nyt runsaasti pois kotoa ja siitä johtuvaa huonoa omaatuntoa tyynnytelläkseni tein juuri runsaita ostoksia kissaa varten (aktivointileluja ja kissan joulukalenteria yms.) Voi meitä kissojen palvelijoita, olemme valmiita tekemään kaikkemme heidän hyväkseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi useimmat ihmiset ajattelevat lemmikkinsä parasta. Onhan niille annettava vastinetta siitä, että tuottavat meille niin paljon iloa. Moni on moittinut minua siitä, että uhraan niin paljon kissan takia, mutta sehän on sen väärti :)

      Poista
  16. Kissanluukku! Niin kuin ennen vanhaan! Heh, on varmasti kissalle ihana kun siihen oppii. Saako sen muuten lukkoon..??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luukun saa lukkoon monin eri tavoin; pääsee sisään, muttei ulos, ulos, muttei sisään tai niin, ettei pääse luukun kautta minnekään. Lisäksi luukusta ei pääse suoraan ulos, vain kuistille. Harjoitellaan nyt ensin tätä. Aitoissa meillä on vanhanaikaisia kissanluukkuja, niissä ei ole läppää :)

      Poista
  17. Prinssiä taitaa miellyttää kovasti palvelijan touhuaminen kissan luukun kanssa, kun noin kehräilee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selvästi on mukavaa kun saa piian luukkua raottamaan. Taitaa hihitellä itsekseen :)

      Poista
  18. Hienotunteisuutta tarvitset, ettet tosiaan loukkaisi kunkkua! Nauratti...viisas Nero, mitäs sitä itse avaamaan, jos henkilökuntakin on paikalla! Oli sulla kauniita kynttiläjalkoja poikineen! Pitääkin mennä tänään taas kirpparille...jäi vaivaamaan vanhat avaimet ja lukko...mutta kun avaimiakin on jo...sen sata. Mutta pakkohan niitä on kerätä pois kuleksimasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avaimet ovat tosi tarpeellisia :) niitä ei voi olla liikaa. Nero nauttii edelleen palvelusta.

      Poista
  19. Pitäis olla isompi luukku, että voisit näyttää esimerkkiä ;)
    Näin kerran ohjelman tutkimuksesta, jossa tarkkailtiin kissojen öisiä retkiä ja huomattiin, että luukuista saattoi tulla naapurinkin kissa katsomaan, olisko tässä kodissa parempia eväitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nero katsookin mallia kun kuljen ovesta eikä voi käsittää, että hänen pitäisi kulkea pienestä luukusta. Minäkin katsoin tuon mielenkiintoisen ohjelman ja silloin ajattelin, että Nerollakin pitää olla luukku. Saa nähdä mitä muuta luukusta alkaa liikkua :)

      Poista
  20. Saavutetuista eduista on vaikea luopua? Mitä sitä vaivaa näkemään, kun palvelu pelaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noista eduista tunnutaan pidettävän tiukasti kiinni :) Kissa kulkee ihan mielellään luukusta, mutta pyytää piikaa avaamaan sen joka kerta.

      Poista
  21. Hih, olisi hauska olla kärpäsenä katossa ja katsoa teidän kissanluukun käyttöharjoituksia. Nerolle sopii oikein hyvin kruunu ♥.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieman koomisia vivahteita harjoittelussa kieltämättä on. Menen ovesta ulos ja suljen oven. Sitten avustan Neroa menemään luukusta sisään jonka jälkeen avaan oven ja menen itse sisälle. Nero varmaan ihmettelee, että mitä järkee :)

      Poista
  22. Alkoi ihan naurattamaan, kun ajattelin että mun pitäis opettaa meidän itsepäiset kisut luukusta kulkemaan... Varmaan menis hermot opettajalta. Siiri voisi oppia ekana, kun se yrittää aina räpeltää oven kahvaa,kun haluaa ulos.
    Onnea yritykselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, uskon että tämä alkaa sujua, mutta aikamoinen jäärä kissa osaa olla :)

      Poista
  23. Siis suomessakin on olemassa kissaluukkuja? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tokihan niitä meilläkin on, monessa blogissa kissoilla on oma ovi :) Ostin tuon lemmikkitarvikekaupasta, netistä löytyy vaikka minkälaisia.

      Poista

Kiitos kommentista