27.5.2015

Anteeksi ennakkoluuloisuuteni

Lämpö sai vauhtia tulppaaneihin ja ne parveilevat upeina kukkapenkeissä.

Yhtään keltaista tulppaania en istuttanut ja kun nuput alkoivat näyttää enimmäkseen keltaisilta katselin niitä hämmentyneenä ja suu mutrussa. Ei minulla ole mitään keltaista vastaan, mutta olin ajatellut toisenlaista värimaailmaa. Sipulipussin kyljessä keltaiset olivat vaaleanpunaisen, keltaisen, oranssin kirjavia.


Jouduin pyytämään tulppaaneilta anteeksi ennakkoluuloisuuttani, sillä nämä ovat ihanista ihanimpia. Kukat ovat kuin suuria pioneja, halkaisija lähes 15 cm. Pussin kyljessä lukee Spring Fragrance, mutta se ei taida olla lajinimi. Netistä katsoin, että nämä taitavat olla Sun Lover -tulppaaneja. Haluaisin näitä puutarhan täyteen keväisin.

Varsi on tarpeeksi tanakka kannattelemaan jättimäistä kukkaa. Kunhan tummat tulppaanit yhtyvät tähän kuoroon, soi varsin riemukas ja kevätlaulu.

Lämpimästi tervetuloa Autuaaseen oloon, Kati ja Zelda!




54 kommenttia:

  1. Aivan ihania!! Tykkään keltaisesta.
    Tulppaanin nimi on kirjattava muistiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurimmat tulppaanit mitä olen koskaan nähnyt, kun kukka avautuu auringossa se on pioninkukan kokoinen. Näitä haluan lisää eri sävyissä.

      Poista
  2. Upeita! Sun blogia lukiessa kaipaan kyllä koko ajan enemmän ihan omaa puutarhaa… kasvimaa ei nyt vain ole ihan sama asia (vaikka olen siitäkin kovin onnellinen).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etkö voisi yhdistää kukkien ja kasvimaan viljelyn. Kaikki maa on meillä vain lainassa, omaksi riemukseenhan kukkiakin hoivaa ja kasvattaa, kuten kasvimaan antejakin. Laitapa syksyllä muutamia kukkasipuleita maahan, se on hyvä sijoitus kevään iloon :)

      Poista
  3. Upeita, aivan kuin pioneja kuten sanoit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistavat kuin kymmenet auringot vihreyden keskellä.

      Poista
  4. Onpa komeita! Keltaisen sävy niissä on aika kiva tumma. Tulee mieleen "voinkeltainen", sellainen oikein lämmin ja syvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sävy on tosiaan lämmin ja mehevä, kukissa on hivenen punaista viirutusta. Upeita kerrassaan.

      Poista
  5. Upeat tulppaanit ja hieno väriyhdistelmä!
    Meillä ilmeisesti peura(t) on verottanut tulppaaneita rankasti, vain muutama pääsee kukkaan asti (ja yhdestä kukastakin on rouskaistu).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäisinä vuosina täällä oli mahdoton kasvattaa sipulikukkia. Jos joku jäi myyriltä huomaamatta popsivat peurat loput. Kun yritin kasvattaa tulppaaneja ruukussa kävivät peurat rouskuttamassa nekin. Nyt on onneksi toista, olen valloittanut puutarhan itselleni.

      Poista
  6. Ihania, ihan kuin jättikulleroita, tai tosiaan pioneja! Keltainen ja vaaleanpunainen ovat herkkuvärit toistensa kanssa, kukissa ainakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värisoinnusta tuli yllättävän kaunis vaikka ensin ennakkoluulojeni vankina ajattelin, että keltainen ei soinnu mukaan. Päinvastoin, sehän antaa ryhmälle tahtia.

      Poista
  7. Valtavat ja upeat kerratut tulppaanit!
    Niiden väri voi vielä hämätä!
    Joskus väri muuttuu kukan vanhetessa!
    Mutta kauniit joka tapauksessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin ajattelin, että ehkä väri vielä mehevöityy. Oli miten oli, upeita kukkijoita ovat ja piristävät puutarhanäkymää.

      Poista
  8. Kauniita ovat ja kivasti erottuvat taustastaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kaunokaiset eivät sulaudu tapettiin :)

      Poista
  9. Upeita ja jos et olisi kertonut että tulppaaneja olisin ehdottanut pionia ;)

    VastaaPoista
  10. Kauniita, minusta kuin jättimäinen kulleron kukka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidän kovasti myös kulleroista, joten tervetuloa vain Sun Loverit.

      Poista
  11. Upeita, mutta keltainen on senverran ärtsy väri, että sen yllätysilmestyminen voi sekoittaa suunnitelmat ihan kunnolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy myöntää, että ehdin jo ajatella tulppaanileikkoja maljakossa, mutta hyvinhän tässä kävi vaikkei mennyt ihan suunnitelmien mukaan.

      Poista
  12. onpa ne kauniita! samanlaisia jättiläisiä kuin minullakin vuosi ja kaksi taaksepäin, nyt ei moisia näy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, että jalostetut tulppaanit taantuvat niin nopeasti jos niitä ei välillä nosta kuivumaan. Yhtenä kesänä nostin tulput maasta tuleentumisen jälkeen. Vein ne odottamaan syysistutusta varastoon, missä myyrät pistivät ne poskeensa :(

      Poista
  13. Hurmaavia! Tuo terälehtien runsaus...tykkään pionitulppaaneista, niitä istutin viime syksynä itsekin lisää mökille, vaikka taantuvatkin nopeasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pionitulppaanit tuovat näyttävyyttä kevätkukkapenkkiin. Edellisvuotisista nousee vain joku hassu, mutta syksyllä kannattaa taas satsata kevääseen ja istuttaa uusia tulppaaneja.

      Poista
  14. Ihanat, kuin parannettu versio kulleroista. Mulle nousee myös aivan eri värisiä tulppaaneja kuin odotin, mutta nouskoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulppaanit ja kaikki muutkin sipulikasvit osaavat yllättää :)

      Poista
  15. Noiden suhteen ei tarvitse anteeksi pyydellä. Niin upeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noiden ei tarvitse anteeksipyydellä, minä vähän yritin niitä hyvitellä kun ensin tuijottelin niitä epäkohteliaan tyytymättömänä :)

      Poista
  16. Tosi upeat tulppaanit ja melkein kuin suuria kulleroita.
    Toivottavasti jaksavat kukkia myös tulevina vuosina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisipa hienoa jos nämä jaksaisivat kukkia tulevina vuosinakin, voisin aina lisätä niitä syksyisin.

      Poista
  17. No jösees, että ovat komeita. Keltainen on minullekin vaikea väri, mutta tuossa kukan muoto voittaa minut puolelleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kyllä keltaisesta, mutta keväällä on niin paljon keltaista pääsiäisestä lähtien, että suunnittelin tulppaaneista muun väristä kukintaa. Olen kuitenkin hyvin tyytyväinen ensi järkytyksestä toivuttuani :)

      Poista
  18. Ihan mahdottoman upeat tulppaanit ja väriyhdistelmät! Onneksi nyt on viileää, saadaan nauttia kukista pitkään. Muistaakseni viime vuonna tulppaaniaika hujahti ohi jo ennen kuin se alkoikaan, kun helteet osuivat samaan aikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, viileys pidentää tulppaaniaikaa ja saamme nauttia kukista pitkään. Toivottavasti vältymme myös rankkasateilta.

      Poista
  19. Juuri tulin Saaripalstalta pohtimasta kukkien värejä ja sävyjä ja sama aihe täälläkin. Minäkin olisin ollut ennakkoluuloinen kukkien keltaisuutta kohtaan mutta nyt näen kauneuden. Usein kyllä tulppaanien värit hiukan yllättävät. Yksi oranssina ostamani tulppaanilajike kukkii jo toista vuotta vaaleanpunaisena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle on aina tullut yllätyksiä tulppaanien värien kansa, mutta aina ne myös ovat kukkineet kauniissa harmoniassa keskenään. Nytkin kun katson upeaa tulppaanikasvustoa, ajattelen, että olisipa tylsä ilman noita keltaisia väripilkkuja.

      Poista
  20. Vastaukset
    1. Niin minustakin, pettymys muuttui onnistumisen iloksi.

      Poista
  21. Onni onnettomuudessa. Nyt jäi reklamaatiot tekemättä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki ajattelin ensin palauttaa tulppaanit :)

      Poista
  22. Osa minun Sun Lovereista kukkii kolmatta vuotta. Joka vuosi osa taantuu. Minulla on seassa enää yksi oranssihtava Sun Lover keltaisten joukossa. Rankat sateet ovat kerran saaneet ne maata myöten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että edes osalla on toivoa jatkosta. Nyt odotellaan sadetta, pitäisikin käydä etsimässä noille jonkinlainen sateenvarjo.

      Poista
  23. Oho, ovatpa isoja ja kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muhkeita ovat, olen aivan ihastunut näihin.

      Poista
  24. sun lovereita ovat ne keltaiset....mutta mitä on samanlaiset tulenpunaiset, niin punaiset ,että silmiin koskee kun vähän aikaa katsoo.Tulivat jonkun muun sijasta, en tiedä mitä ne on. Mutta pionipenkissä jatkavat alkupäästä pionien 'kukintaa', eli hämäystä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sunlovereita on myös punaisia, tänä vuonna minullakin kukkii niitä jokunen. Värivariaatiota on keltaisesta, oranssiin ja punaiseen, näyttävät tosiaan ihan pioneilta.

      Poista

Kiitos kommentista