17.7.2015

Rukkaset naulaan

Jippii!!! Löysin kuitenkin sen aprikoosin värisen sormustinkukan, jonka siemeniä Saila lähetti minulle pari vuotta sitten. Olen selvästi laittanut tämän erilleen muista, ehkä toivossa, ettei se risteytyisin niin helposti muiden kanssa. En tiedä on paikka sille epämukava, mutta kukka on huomattavasti matalampi kuin muut digitalikset. On huikea tunne löytää yllätyksiä omasta puutarhasta.

En ole vielä heittämässä rukkasia naulaan vaikka niin uhkasin. Löysin kasvimaan reunalta vanhat hanskat, jotka ovat viettäneet siellä ehkä pari vuotta. Laitoin tuohon aidantolppaan muistoksi tiilien kantamisesta.

Pionin hurmaa. Olen saanut kasvin vuosia sitten ystävältä, hän ei osannut sanoa pionin lajia, mutta mitä väliä kunhan kukkii kauniisti. Ja  taustalla huojuu digitalismetsä.

Krassien kanssa on ollut ongelmia. Kirpat hyökkäävät jatkuvasti niiden kimppuun, mutta eiköhän ne tästä kun ovat jo päässeet noin suuriksi. Tiilipenkin takana kukoistaa saaviperunani. Ne ovat jo aika suuria ja ah, niin maukkaita.

Tarhakullero kukkii täällä ensimmäistä kertaa. Sain jakotaimet Hernepensaskujanteen Jorilta, puutarhabloggareiden tapaamisessa. Upea väripilkku.

Lehtosinilatva Alba on sinisiä serkkujaan hennompi.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

48 kommenttia:

 1. Upeaa kukka-ja väriloistoa!
  Hauskasti toteutettu tuo kranssien tuki :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti krassit osaavat arvostaa tukea ja täyttävät sen :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tervetuloa tänne Autuaaseen oloon, Onneli. Pionien kukinta on odotettu ja ilahduttava näky.

   Poista
 3. Aprikoosin värinen sormustinkukka on vaan niin kaunis. Minulla siemenet eivät itäneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerään siemenet talteen, saa nähdä mitä niistä tulee. Olen näköjään istuttanut nuo erilleen muista, mutta saattavat ne silti risteytyä. Ainakin on tullut uutta verta digitalisyhdyskuntaan.

   Poista
 4. Voi ei, muistutitpa juuri, että tarhakulleroni ei ilmestynyt tänä vuonna! On näemmä jäänyt muiden kasvien jalkoihin, joka on harmi, sillä se on kaunis ja virkistävän erilainen väriltään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, täytyykin katsoa, ettei omani jää toisten jalkoihin, laitoin sen niittykulleroiden viereen. Väri on upean intensiivinen.

   Poista
 5. Kauniita kukkia upean värinen sormustinkukka:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on puutarhan kukinta hehkeimmillään. Olipa ilo löytää tuo harvinaisen värinen sormustinkukka.

   Poista
 6. Sormustin kukkasi on oikein kivan värinen, toivottavasti saat siemeniä ja sitten näkee mitä niistä tulee.
  Pionit oli niillä nimi tai ei ovat upeita kukkijoita, tosin tämä jatkuva sade niitä pahasti runtelee.
  Minullakin täällä hyvin vanhoja äitini aikaisia pioneita ja yhtään en tiedä mitä lajia ne olvat.
  Tarhakullerolla on kaunis väri ja hieman erikoinen keltainen väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännittävää nähdä mitä sormustinkukista tulee. Pionit ja sateet eivät sovi yhteen, mutta kukkivat onneksi kuitenkin runsaina.

   Poista
 7. Kyllä tää kesä on ihanaa aikaa! Niin omassa kuin muidenkin pihoilla ja puutarhoissa ❤️

  VastaaPoista
 8. Ihanaa kukkaloistoa sinulla.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt nautitaan kukinnasta kaikin aistein. No, maistelemaan en kuitenkaan ryhdy :)

   Poista
 9. Niin pehmeä sävy tuossa persikan värisessä sormustinkukassa! Hyvin kaunis!
  Keltaista metsästin muutama vuosi takaperin myös.
  Kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En muista koskaan nähneeni keltaista sormustinkukkaa, minulla on valkoisia ja erilaisia punasävyjä.

   Poista
 10. Mun pionit makoilee aika vaakatasossa sateiden vuoksi, harmi. Tuo tarhakullero on kyllä piristävä näky, muoto ja väri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tukenut kaikki pionit, mutta silti sateet saavat jättikukat niin raskaiksi, että ne nuokkuvat joskus surullisina. Ravistelen niistä varovasti vedet pois, jotta voisivat pitää päänsä pystyssä.

   Poista
 11. Tuo tarhakullero kyllä puhuttelee minua, vaikka muuten yritän muka olla tykkäämättä oransseista kukista. Tuon värisävy on niin mainio, epätavallinen ja hehkuva. Kaipasin juuri tässä viikolla vanhan ja uskollisen jalopähkämön kaveriksi jotakin oranssia; harmi, että nämä kaksi ovat niin tavattoman eri korkuisia, että eivät todennäköisesti näyttäisi vierekkäin aseteltuna niin hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarhakullero saisi kernaasti levitä ilosen väriseksi puskaksi. Jalopähkämön kanssa olisikin loistava yhdistelmä, minulla vain jalopähkämö leviää niin hurjasti, etten uskalla sen viereen laittaa mitään hentokasvuista.

   Poista
 12. Toivottavasti krassit nyt pääsevät vauhtiin. Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon kovasti krassien väriloistoa tuonne marjapensaiden keskelle.

   Poista
 13. Upea tuokin sormustinkukka! Ainakin meillä taivas on revennyt ja sadetta riittänut melkoisesti! Pioniressukat tuesta huolimatta painavat päänsä maata kohden. Ihania kuvia jälleen! Meillä Jorin kullerot kukkivatkin jo, ihania voimaannuttavan värisiä! Herkkä tuo lehtosinilatva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioneille pitää tukien lisäksi rakentaa sateensuoja. Valkoinen lehtosinilatva tuli joskus jonkun perennan kylkiäisenä, olin jo kitkemässä sitä pois kun ystäväni valisti, että pieni taimi on varmaankin lehtosinilatva.

   Poista
 14. Minäkin odotan krassien kasvamista ja ihailen sekä sinistä että valkoista Lehtosinilatvaa! Annoin sinulle Mukavia blogeja- haasteen blogissani, saa jatkaa tai olla jatkamatta miten itse haluaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! Nehän otetaan aina vastaan :) Käyn kurkkaamassa piakkoin. Krassit kuuluvat minusta ehdottomasti puutarhaan.

   Poista
 15. Pionia minäkin laitoin pihalle. Saa nähdä kuinka kauan kestää ennen kuin se kukkii. Mutta minullahan on kai aikaa odotella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanotaan, että kestää kolme vuotta ennen kui siirretty pioni kukkii. Sain omani suurena paakkuna ja se kukki heti seuraavana kesänä. Pieniä taimia on minullakin kasvamassa ja odotuttamassa :)

   Poista
 16. Se pikkupionin mukula minkä lähetit minulle, muutti mukanani maalle mutta ei kuki vielä. Ehkä jonain kauniina päivänä sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kestävä maatiaispioni, muutaman vuoden antaa odottaa, mutta sitten sitä ei pysäytä mikään :)

   Poista
 17. Niin kaunista ja herkkää . Hyvää viikonlopulle

  VastaaPoista
 18. Kiitos, Tarja! Kylläpä kesä tuntuu kuluvan nopeasti :)

  VastaaPoista
 19. Digitalikset ja pionit sopivatkin oivasti yhteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat ovat eri tavalla voimakkaita kasveja.

   Poista
 20. Ostin yksi kevät valkoisen lehtosinilatvan taimen ja sinä kesänä se kukki, seuraavana vuotena sitä ei enää näkynyt. Valitettavasti. Sininen kyllä rehottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoiset ovat heiveröisempiä. Minulla myös valkoinen on lisääntynyt valkoisena, laitoin sitä pariin paikkaan, jos vaikka jostain katoaa. Sinilatvat varmaan myös risteytyvät, sillä puutarhassani kasvaa ainakin paria eri sinisävyä.

   Poista
 21. Kyllä on niin kaunista juuri nyt(kin) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sateinen ja viileä kesä pidentää monien kukintaa, ja sehän sopii vallan mainiosti vaikka kyllä Suomeenkin saisi jokin lämpöaalto purjehtia.

   Poista
 22. Sinä olet kyllä hauska ja kekseliäs ihminen :)

  VastaaPoista
 23. Ihanan värinen tuo sormustinkukka. Pionien kukista on saanut nauttia tänä kesänä hieman normaalia kauemmin. Olen hamstrannut niitä sisälle maljakoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea poimia kukat maljakoihin sateen alta. Taidankin käydä taittamassa muutaman nuppuisen oksan sisäiloksi.

   Poista
 24. Todella kaunista. Mulla kukki viime kesänä aprikoosin värinen sormustinkukka. Muistelen, että on matalampi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olispa kiva jos uusi sormustinkukkavariaatio kukkisi ensi vuonnakin. Toivottavasti edes jotkut siemenistä tuottavat samaa väriä. Minulla kukka on huomattavasti matalampi kuin muut. Jotkut huitelevat kahdessa metrissä :)

   Poista

Kiitos kommentista