24.7.2015

Terveisiä helteestä

Vierailin Budapestissa, siellä oli suloisen lämmintä. Kun lähdin sieltä, näytti mittari 36 astetta ja Helsinki-Vantaalla odotti raikas 13 asteen yö. Yli 20 asteen pudotus toisenlaiseen kesään.

Széchenyin ketjusiltaa vartioivat leijonat, muita kissoja en tavannut matkalla. Budapestissa on kyllä kissakahvilakin, mutta siellä en ehtinyt vierailemaan.

Kaunis Budapest houkuttelee suuret joukot turisteja ja kaupunki on satsannut paljon tehdäkseen vierailijoiden olon mukavaksi. Budan linnavuorella taidettiin tehdä selfieiden maailmanennätys.

En halunnut erottua joukosta ja peilasin kuvani Hiltonin seinästä.

Kalastajalinnakkeelta avutuu upeat maisemat yli Tonavan, Pestin puolelle.Matiaksen kirkko.

Olen nähnyt paikan ennen hotelli Hiltonia, joka kummallista kyllä rakennettiin kommunistisen Unkarin aikana keskelle historiallisia muistomerkkejä. Se nousi jesuiittaluostarin raunioille 1976. Kun näin hotellin silloin, olin järkyttynyt. Muistan, että Hiltonia puolusteltiin sillä, että sitähän ei edes huomaa, koska sen kiiltävistä seinäpaneleista heijastuvat ympäröivät rakennukset.

Hotellissa on nähtävissä fragmentteja vanhasta luostarista. Itse asiassa historia vain toistuu tässäkin, sillä 1800-1900 -lukujen vaihteessa valmistunut Kalastajalinnakekin rakennettiin puretun, 1200-luvulla rakennetun dominikaanisen kirkon raunioille.

Linnamäellä sijaitsee tietysti myös Budan linna.

Linnan takapihan yrttitarhasta löysin rauhaisan taukopaikan. Laventelit tuoksuivat ihanasti.

Sieltä löytyi myös pieni muotopuutarha suihkulähteineen.

Helteessä maistui jäätelö kaikille.

Jatkuu seuraavassa numerossa.

Lämpimästi tervetuloa Autuaaseen oloon, Onneli Winter!

48 kommenttia:

 1. Oi miten kaunista kesällä! Itse olen käynyt alkukeväällä yhden kerran pari vuotta myöhemmin sitten, enkä muista Matiaksen kirkon edestä tuota katosta vaikka penkillä istahdin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle sattui suotuisat kesäsäät, oli hellettä, muttei liian kuuma. Halusin kuvata tuon katoksen, se on minusta upea. Ottaisin omalle pihalleni.

   Poista
 2. Ensimmäinen reissumme Budabestiin käsitti muutaman tunnin kaupunkia illan jo saapuessa. Se tuntui ihan satumaisen ihanalta. Toisena kertan päästiin jo niille oikeille alueille. Oli tosi kuuma päivä ja tilattiin vahingossa kaaliruokaa, josta kukaan ei pidä. Kaunista oli silloinkin, mutta ei saavutettu sitä ensimmäisen kerran tunnelmaa samalla tavalla. Meidän Euroopan reissut on ollut sellaisia "muutama tunti tai korkeintaan päivä/kaupunki" juttuja. Niissä asiat on niin pienestä kiinni. Kiva siis nähdä nyt Budabestiä sinun silmin:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Budapest on ystävällinen miljoonakaupunki ja siellä on paljon nähtävää. Varsinkin iltavalaistuksessa Tonavan rannat näyttävät satumaisilta.

   Poista
 3. Aina yhtä ihastuttava Buda ja Pest ♡
  Puutarhailijaa yrttitarha vetää puoleensa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä puutarhuria houkuttelivat tuolla monet puutarhat ja puistot, niitä keitaita riittikin sopivasti matkan varrella.

   Poista
 4. Budapest on aivan valloittava! Iltakuva on minulla aivan samanlainen ;-D
  Rentoa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mitenkä onnistuitkin saamaan samanlaisen iltakuvan :)

   Poista
 5. Hienoja kuvia! Taisit tartuttaa minuun matkakuumeen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkakuume on helposti tarttuvaa :)
   Pieni poissaolo kotoa virkistää ja antaa paljon uusia virikkeitä.

   Poista
 6. Budapest on kaunis kaupunki kaikessa "rähjäisyydessään", elämisen maku näkyy.
  Ja kauppahalli! Voih, se paprikoiden määrä :) - ja onhan se vähän erilainen muutenkin kuin nämä tutummat läpikäveltävät mallit.
  Ei huono valinta lomakaupungiksi ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi Euroopan kauneimpia kaupunkeja. Rähjäisyyttä en havainnut muualla kuin hotellini ympärillä Pestin sydämessä, missä asui paljon Unkarin itänaapurista muuttaneita ihmisiä. Siellä oli vielä paljon huonokuntoisia ja siksi halpoja asuntoja. Kauppahallista sai ihania kypsiä aprikooseja, kirsikoita, karhunvatukoita ja muita herkkuja.

   Poista
 7. Höh, kommentti hävisi taivaan tuuliin.

  Hiltonilla on ulkona "sivuhuone" noissa raunioissa, olin siellä -89 jossain klassisen musiikin konsertissa. Mainio ympäristö musiikille.
  Budapest on se ainoa kaupunki maailmassa, jossa olen käynyt 70/80/90/2000-luvuilla :) Ei se lempparein, mutta tietyllä tavalla tärkeä (ja upea), juontaen juuret lapsuuden kesään lähellä Budapestiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuva on juuri sivuhuoneen viereisestä käytävästä. Tunnelmallinen paikka pienille konserteille. Sinulle kaupunki onkin monin tavoin tuttu. Olen käynyt Budapestissä viimeksi 70-luvun lopulla, muutos tähän päivään on melkoinen.

   Poista
  2. No nyt kun sanot, on mielessä pieni aavistus tuosta käytävästä. Siihen taisi päästä suoraan hotellin aulasta.
   Budapest on muuttunut hurjasti ja vain ja ainostaan edukseen. Täynnä kauniita vanhoja rakennuksia ja historiaa sekä hyvää tunnelmaa.

   Poista
  3. Hotellin aulasta pääsi suoraan käytäviin ja lasiseinän erottamaan konserttitilaan. Ja todellakin Budapest on noussut ihan uuteen kukoistukseen. Koko kaupungin tunnelma on muuttunut, aiemmiltakin matkoilta muistan erittäin ystävälliset unkarilaiset, mutta nyt ilmapiiri oli paljon iloisempi ja pelottomampi.

   Poista
 8. Hieno kuvakierros Budapestissä. Olisipa sielläkin mahtava käydä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, kaupunki on ystävällinen, turvallinen ja se tarjoaa paljon elämyksiä joka makuun.

   Poista
 9. Mielettömän upeita maisemia ja aah helle, sielläkö se Budapestissa asustaa eikä ymmärrä saapua tänne. :)

  Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yritin puhua helteelle kauniisti ja kutsuin tännekin käymään. Yhtään kertaa en valittanut, että on liian kuuma. Etsin kyllä varjoisia paikkoja.

   Poista
 10. Tosi upeita reissukuvia ja kauniita rakennuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Budapest on erittäin kuvauksellinen paikka historiallisine rakennuksineen.

   Poista
 11. Kiitos reissuterveisistä! Upeita maisemia ja rakennuksia olet nähnyt matkallasi! Ja onhan siellä ollut melko lämmintäkin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Sain kokea ainakin viikon hellettä tänä kesänäkin :) Maisemanvaihdos on hyvä katkos arkeen.

   Poista
 12. Nytpä onkin juuri sopivat kesäsäät ulkomaan matkailuun :). Budapest vaikuttaa mielenkiintoiselta, se on minulle vähemmän tuttu Euroopan kaupunki. Täytyypä siis lähteä joskus sinne - onhan meidän koirakin unkarinvizsla ja ihan oikeasti unkarilainen maahanmuuttaja, kun haimme hänet Budapestin lähistöltä. Että ihan vaan yhden perheenjäsenen lähtömaata kunnioittaaksemme… :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kertaa ei tehnyt mieli suunnata lomamatkalla pohjoiseen :)
   Teillä onkin unkarilainen perheenjäsen, Maurossa onkin selvästi aatelista verta.

   Poista
 13. Houkuttelevat kuvat ♥
  Vähän sitä lämpöä voisi tulla tänne meillekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on ihanan raikasta, mutta lämpöä tosiaan saisi laittaa vähän suuremmalle :)
   Yritin imeä vähän lämpöä varastoon kun sitä oli rajattomasti tarjolla.

   Poista
 14. Oi että, pääsit matkalle! Kuinka oikein jaksoit tuossa helteessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi vain lähtöpäivänä oli noin kuuma, muuten oli 27-30 ja taivas miltei koko ajan pilvessä, joten ihan siedettävää. Kuumimmat ajat vietin puistoissa ja puutarhoissa. Oikein hyvin jaksoin vaikka olenkin arktinen persoona :)

   Poista
 15. <3
  Meidän Budapestin vieraamme olivat kovin tyytyväisiä tähän viileyteen. Joudun odottamaan joulukuuhun asti ennen seuraavaa visiittiä, raporttisi tulevat siis tarpeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtelu on aina virkistävää, kyllä minustakin on kiva taas nukkua viileässä. Sinä sentään tiedät piakkoin pääseväsi ihanaan Budapestiin, joulukuussa ei varmasti ole niin kovaa tungosta kuin kesän turistisesonkina, jonka huippu oli juuri alkamassa.

   Poista
 16. Kiitos kauniista kuvaterveisistä ihanasta Budapestistä.
  Kerran siellä on käyty, mutta nyt alkoi tehdä mieli uudemman kerran...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidin kovasti Budapestin ilmapiiristä ja paljon katsottavaa jäi mahdolliseksi seuraavaksikin kerraksi.

   Poista
 17. Niin kauniita matkakuvia, hienoja yksityiskohtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsottavaa ja kuvattavaa riitti joka askeleella. Upeita rakennuksia ja kauniita puistoja.

   Poista
 18. Ihania kuvia matkalta ❤️ Tuonne itsekin haluaisin mennä jos vaikka ensi kesänä ;) Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Budapest on vielä suht edullinen matkakohde, jos vaikka lähtee reissuun isommalla porukalla. Paljon nähtävää, viihdykettä ja tehokas julkinen liikenne.

   Poista
 19. Budapest on näkemisen arvoinen kaupunki. Reissustamme on jo aikaa, mutta yhä muistelemme hyvää ruokaa, kauppahallia ja erinomaista julkista liikennettä. Sekä kaikkia kauniita rakennuksia ja mielenkiintoisia paikkoja. Budapest on kaupunki, jonne voisin mennä toisenkin kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun oli korkea aika päivittää Budapest, se kyllä kannatti. Paljon oli kaikki muuttunut, mutta paljon vanhaa tuttuakin oli jäljellä, tosin paremmassa kuosissa kuin viime näkemällä.

   Poista
 20. Olin pari vuotta sitten Budapestissä. Ja ihastuin kaupunkiin todella. Ihmiset olivat mukavia, kaupunki oli todella kaunis ja nähtävää oli paljon. Ihanaa, kun pääsin kuviesi kautta uudelleen sinne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Budapestistä jäi hyvät tunnelmat. Unkarilaiset ovat tutun oloisia, sukulaisia kun ovat :)
   Kaupunki on todella kaunis, siellä kannattaa käydä vain senkin vuoksi.

   Poista
 21. Ihana palata kuviasi katsellessa kesäkuun reissuun, joka oli juuri tuonne Budapestiin. Sait muuten juuri minusta 400. lukijan :) kiva blogi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja lämpimästi tervetuloa 400: ksi! Sinullakin on varsin tuoreita muistoja kauniista Budapestista.

   Poista
 22. Olet ollut Budapestissa! Minäkin olen ollut siellä kahdesti ja haluaisin taas uudestaan. Hieno kaupunki. Upeita kuvia ja hieno matkakertomus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä taisi olla kolmas tai neljäs kertani Budapestissa, mutta aiemmista retkistä on paljon aikaa. Budapest on kaunis ja tunnelmallinen kaupunki, voisin mennä uudestaankin.

   Poista

Kiitos kommentista