26.10.2015

Ikävän nyt kerron teille; mirri sairastui

Lauantaiaamuna Nero lähti tapansa mukaan töihin kello 5.30., minä jäin vielä nukkumaan. Kun nousin ylös oli prinssi jo palannut ja köllötteli omalla taljallaan salissa. Nautiskelin aamukahviani ja katselin nukkuvaa kissaa ja tuli tunne, ettei kaikki ole kohdallaan. Kun menin silittelemään Neroa se oli jotenkin veltto ja uupuneen oloinen, se kehräsi vaimeasti.

Tarkastin, ettei kissassa ollut ulkoisia vammoja. Se ei tuntunut kuumeiselta ja hengitti normaalisti. Mutta kaikki ei ollut kohdallaan. Maalla asetellaan rotanmyrkkyä viljavarastoihin syksyllä ja aina on vaarana, että joku myrkkyä saanut jyrsijä harhautuu meidänkin kulmille. Lähdettiin heti eläinlääkäriin. Selkeitä myrkytysoireita ei ollut, mutta Nero sai varmuuden vuoksi vastalääkettä, joka on K-vitamiini. Lisäksi kissaan tuikattiin kaksi viikkoa vaikuttava antibiootti ja samalla laitettiin niskaan loishäätöliuos. Mukaan otettiin kipulääke.

Sunnuntaina ulkoilimme haravoinnin merkeissä. Ruoka maistuu hyvin ja Nero on normaalitilassa. Minulla on tunne, että tällä kertaa ei kyse kuitenkaan ollut myrkystä vaan kissalla on jokin muu vaiva. Pari viikkoa sitten se oli myös yhden päivän voipuneen oloinen eikä ruoka maittanut. Tarkkaillaan tilannetta ja lähdetään metsästämään uutta diagnoosia jos ei tilanne normalisoidu. Onneksi meillä on ihana ja kokenut tuttu eläinlääkäri, joka osaa rauhoitella piiankin.
Mukavaa viikkoa kaikille!

75 kommenttia:

 1. Voi ei, se on aina niin kurjaa kun lemmikki sairastaa.
  Toivottavasti diagnoosi ja hoito löytyy.
  Blogissani odottaa sinua haaste :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero voi jo paremmin. Kiitos haasteesta, käyn kurkkaamassa.

   Poista
 2. Nerolle erinomaista vointia! Olitpa tarkkana kun huomasit. Eläimet on niin ovelia peittelemään sairauksiaan ja huonoa oloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläimet eivät helposti vaivojaan valita. Kun on kerran hoitanut myrkkyä saanuttaa kissaa takaisin elämään, on koko ajan varuillaan. Myrkytysasioissa nopeus on valttia.

   Poista
 3. No onneksi! Ettei ollut myrkkyä!
  Paljon syysterveisiä ja kiitos jälleen kerran ihanista kuvista ja tunnelmista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nina! Lääkärikin epäili myrkkyä, mutta minulla on tunne, että kyse on jostain muusta. Myrkkyä saanut eläin ei syö, mutta voihan olla että annos oli kovin pieni. Mene tiedä.

   Poista
 4. Voi Neroa ja piian huolta! Toivottavasti pehtoori palautuu normaaliin. Huoli on kauheaa. Pusuja pehtoorille!
  Minäkin olen jostain syystä katsellut Mustia tuolla silmällä, en tiedä miksi. Ehkä voisi käydä jossakin kontrollissa, muuten vain. Täyttäähän se seuraavaksi jo kymmenen vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saila! Pehtoori saa pusunsa. Me molemmat sairastettiin, minä huolesta. Nerolle maistui ruoka, minulle ei :) Parempi kuitenkin niin päin. Pehtoori kiertelee jo tiluksillaan, toivottavasti lääkitys auttaa, oli mikä vaiva tahansa. Musti ja Nero ovat samanikäisiä, Nerokin täyttää ensi kesänä kymmenen.

   Poista
 5. Toivottavasti syy selviää sillä kyllä piika pehtoorinsa tarvitsee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piian olisi vaikea selviytyä ilman pehtooria.

   Poista
 6. Kissaa ei ole, mutta koiran omistajana tiedän miten eläimen sairastuminen huolestuttaa. Ja kun siltä ei saa kysymällä vastauksia. Itse pitää vaan päätellä tilanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lemmikkien sairastaminen on vaikea kokemus, yhtään ei osaa arvioida tilanteen vakavuutta kun ne eivät kerro mihin sattuu. Minä lähden aina helposti lääkäriin varmuuden vuoksi.

   Poista
 7. Harmillinen uutinen tosiaan! Toivotaan, että Nero tokenee pian omaksi itsekseen. Onni on hyvä luotto-eläinlääkäri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma asiantunteva lääkäri on aarre. Toivotaan, että vaivoista päästiin kertakäynnillä. Nyt näyttää hyvältä.

   Poista
 8. Voimaannuttavia rapsutuksia Nerolle, ettei mitään vakavampaa ole! Aurinkoisia ulkoilupäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lähdenkin tästä Neron seuraksi istuttamaan kukkasipuleita.

   Poista
 9. Läheisen sairastuminen on aina harmi homma, olkoon karvoja tai ei. Toivottavasti oli pikaisesti ohimenevää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sairastaminen saa pasmat sekaisin, puutuneena makasin kissan patjana monta tuntia lääkärissä käynnin jälkeen. Nyt prinssi vaikuttaa pirteältä.

   Poista
 10. Hui, kun pelästytit! Toivottavasti prinssi on ja pysyy kunnossa ❤️
  Hyvä kun on asiansa osaava piika valtakunnassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt näyttää paremmalta. Tämä piika kuuluu niihin, joilla on jo autonavaimet kädessä kun kissa aivastaa. Kokemus on opettanut, että kaikkiin vaivoihin pitää suhtautua järkevän vakavasti.

   Poista
 11. Toivottavasti, Nero on kunnossa eikä mistään vakavammasta ole kyse.
  Mukavia päiviä Piialle ja hänen hovikissoilleen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina! Toivomme kovasti, että vaivat tulivat hoidetuksi, nyt Nero vaikuttaa normaalilta, mutta tarkkailu jatkuu.

   Poista
 12. Hui kauhistus. Sitä on ihminen niin sydän syrjällään kun oma mirri sairastaa. Toivotaan että kaikki olisi kunnossa. Silityksiä Nerolle ja halauksia Cherille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna! Jokainen lemmikin omistaja tietää miten huoli vyöryy yli kun karvakaveri sairastaa.

   Poista
 13. Voi Neroa.. Toivottavasti ei ole mitään vakavaa ja Nero palaa ennalleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antibiootti puree jos on vaikka jokin tulehdus, toivotaan, että se on siinä. Lemmikeistä on sen verran kokemusta, että jos ruoka maistuu niin kaikki on suht hyvin.

   Poista
 14. Voi Prinssi! Annapa Cherin hoitaa sinua ja antaa extra määrän läheisyyttää ja rapsutuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, olen onnistunut maksimoimaan hemmottelun ja taidan potea vielä jonkin aikaa.
   Terveisin Nero

   Poista
 15. Toivottavasti Neron sairastelu on jokin tilapäinen häiriö. Eihän hän vielä vanha ole, joten edessäpäin olisi vielä monta yhteistä hienoa vuotta.  I

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nerohan on parhaassa iässä, joten toivotaan vaivojen katoavan näillä lääkkeillä.

   Poista
 16. Voi ei, kerkesin jo säikähtää oikein kunnolla. Kissan sairastaessa on niin neuvoton olo kun ei tiedä miten voisi auttaa. Omankin Pernuni kuolema painaa vielä niin mieltäni. Toivottavasti Nerolla ei ole mitään vakavaa vaan jotain ihan ohimenevää pientä vaivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun Nero nuorena sai myrkkyä, oli todella huonona ja tarvitsi intensiivihoitoa pari viikkoa, mm. pakkoruokintaa niin olin homman jälkeen aivan poikki, kuin maratonin juossut. Onneksi ilo toipumisesta antoi paljon voimia. Tällä seudulla menehtyi silloin kissoja useammasta talosta. Kannatti taistella kissan hengen puolesta.

   Poista
 17. Onneksi nero on nyt parempi, säikähdin ihan, kun juuri muutama päivä sitten Himmu oli sairaana. ei tiedetä mikä oli mutta antibiootit ja kipulääkitys ehkä toimineet kun nyt on Himmukin terve. Toivottavasti Nerokin säiltyy terveenä eteenkinpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Himmukin sai apua ja toipui, lemmikin sairastaminen aiheuttaa paljon stressiä omistajallekin kun ei tiedä miten vakavasta asiasta on kyse. Hienoa, että niillekin on saatavissa apua ja lääkkeitä.

   Poista
 18. Voi Prinssiä (ja Piikaa)! Toivottavasti vaivat paranee ja Nero toipuu ♥.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt näyttää hyvältä, olemme molemmat saaneet voimia takaisin. Taidan kuitenkin jonkin ajan kuluttua viedä Neron kunnon tutkimuksiin, oman mielenrauhani takiakin.

   Poista
 19. Mikään ei ole kamalampaa kuin kissaystävän sairaus. Toivottavasti oli ohimenevää sorttia tuo vaiva. Kaikkea hyvää teille molemmille toivottelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kissaystävät tuovat erittäin paljon iloa elämään ja samassa suhteessa huolta kun voivat huonosti.

   Poista
 20. Huh, mikä säikähdys! Toivottavasti Nero piristyy ja kaikki on taas hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuntuu normaalilta, mutta taidetaan toipumisen jälkeen lähteä kontrollikäynnille, varmuuden vuoksi.

   Poista
 21. Kyllä piika kissansa tuntee, siinä missä kissa piikansa. Siihen vaistoon kannattaa luottaa. Toivon sydämestäni, että Nero toipuu, eikä sillä ole mitään vakavaa vaivaa. Kymmenvuotiaalla kissalla on vielä monta hyvää elinvuotta edessä. Hyvä, että läheltä löytyy luottoeläinlääkäri. Se on onni niin kissalle kuin kissanomistajallekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Omastaan tietää jo viiksien asennosta jos jokin mättää. Vaistoon kannattaa luottaa, jos jää arpomaan voi viivytellä liian kauan.

   Poista
 22. Voi, onpa harmillista! Täälläkin tuntuu aina, että olisi koko elämä pois raiteiltaan, kun koira sairastaa. Toivottavasti Nero paranee pian! Hienoa, että olette löytäneet luottoeläinlääkärin, se ei ole nimittäin mikään itsestäänselvyys sekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luottoeläinlääkäri on suurenmoinen asia, hän tuntee potilaansa, sen olosuhteet ja historian. Kun eläin sairastuu, peruuntuvat kaikki muut suunnitelmat ja keskitytään pikku potilaaseen.

   Poista
 23. Oi kun säikähdin. Mutta onneksi Nero on tarkkaavaisen piian valvovan silmän alla. Vaisto se on, jota kannattaa aina myös kuunnella. Hengessä mukana ja peukkuja pitelen! Nerolle terveisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nero saa terveiset. Vaisto pelastaa monta tilannetta, siihen kannattaa luottaa. Siitä on paljon kokemusta.

   Poista
 24. Nyt vain mamman syliin kehräämään ja hellittäväksi!
  Toivottavasti olo pysyy hyvänä!
  Mukavaa viikon alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Susanna. Taas on kissaa sylitelty niin, että jalat ovat aivan puuduksissa :)

   Poista
 25. Toipumisia Nerolle mysteerisairaudesta ja piialle ylimääräisestä huolesta.

  VastaaPoista
 26. Pikaista paranemista sinne teille. Onhan se käsittämättömän pahaa, että joku myrkyttäisi toisten lemmikkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei täällä kukaan tarkoituksella lemmikkejä myrkytä vaan jyrsijöitä. Ikävä kyllä myrkkyä saaneet jyrsijät ovat helppoja saaliita monille eläimille ja kärsimys moninkertaistuu.

   Poista
 27. Hui, mikä pelästys. Onneksi Nero voi jo paremmin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero voi paremmin, toivottavasti vaivat ovat ohi.

   Poista
 28. Epävarmuus kissan sairaudesta on kyllä meille piioille raskasta. Onneksi eläinlääkäri osaa hoitaa kissan ja rauhoitella piian. Toivottavasti Neron vaiva häviää tai sitten selviää diagnoosi ja hoito. Epätietoisuus on kurjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epätietoisuus vie energiaa, mutta kyllä tästä vielä otetaan selvä. Koko ajan on vähän syyllinen olo, jos ei huomaakaan jotain merkkiä sairaudesta.

   Poista
 29. Toivottavasti kaikki on nyt hyvin ja Nero on taas entisensä.
  Tuntuu niin pahalta kun lemmikki sairastaa ja ihan varmasti ei tiedä mikä on todellinen syy, otettiinhan Nerolta verikoe!
  Vuosi sitten oma rakas Mallani sairastui, ei kuitenkaan silminnähden vakavasti, mutta sitten verikoe paljasti kaiken ja nyt tulee kohta vuosi kun Mallani menetin eli olinko empinyt liian kauan.
  Kaikkea hyvää Nerolle ja varmasti poika voi jo ihan hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nerolta ei otettu verikoetta, mutta ajattelin, että pitää mennä kunnolliseen tarkastukseen paremman ajan kanssa. Nyt oli tämä myrkkyhälyytys päällimmäisenä ja toimittiin sen mukaan. Mielummin käytän Neroa vaikka turhaan eläinlääkärissä kuin tietämättäni odottelen liian kauan.

   Poista
 30. Toivottavasti Nero on kunnossa, ehkä sitä vaivaa vain syysväsy.

  VastaaPoista
 31. Voi ei, kamala uutinen! Kissat kyllä osaa teeskennellä aika pitkään että kaikki on hyvin, mutta kyllä palvelusväki huomaa asian oikean laidan. Wattikin toivottaa pikaista paranemista prinssille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kissat eivät valita huonoa oloaan, on osattava tulkita pieniä merkkejä ja muutoksia käytöksessä. Eläimillähän ei ole muuta keinoa hoitaa itseään kuin levätä ja sairauden näyttäminen luonnossa on aina suuri riski joutua saaliiksi.

   Poista
 32. Nero parane pian ♡Olkoon vaiva vaiva vain myrkytyksen oireita.
  Huoli lemmikista on raskasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena! Olemme surulla muistelleet Kaapon kohtaloa, osanottoni vielä kerran.

   Poista
 33. Voi Nero! Toivotaan pikaista paranemista ♥

  VastaaPoista
 34. Voi Nero kissaa <3 Toivottavasti ei olisi mitään suurempaa murhetta, peukut ylhäällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan, että tämä olisi tässä ja Nero voi jatkaa retkiään terveenä.

   Poista
 35. Sydän pomppasi kurkkuun. Toivotaan, että Nero tuosta tokenee omaksi itsekseen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt näyttää jo aika hyvältä, Nero vaikuttaa normaalilta ja minäkin olen jo vähän rauhoittunut.

   Poista
  2. Kiitos myötäelämisestä!

   Poista

Kiitos kommentista