30.10.2015

Kommentoinnin vaikeudesta

Lämmin kiitos kaikille myötäelämisestä Neron sairastamisen kanssa. Sillä on ollut meille suuri merkitys, varsinkin tälle piialle. Nyt kaikki vaikuttaa hyvältä ja Nero on entisensä. Kissa osasi kyllä maksimoida hemmottelun, olen aivan puuduksissa tuntikausien sylittelystä. Tulipahan kudottua kolmet villasukat ja katsottua muutama elokuva.
Toivotaan, että vaivat ovat nyt ohi ja seikkailut jatkuvat entiseen malliin.

Nykyisin luen blogeja enimmäkseen mobililla, iPadilla 3G-verkossa, ja kommentointi sen kautta on joskus hyvin vaikeaa. Myös joidenkin blogien lukeminen on työlästä, sivu saattaa latautua parikin minuuttia ja sellaistahan ei kukaan jaksa odotella. Varsinkin Indiedays-blogit ovat ihan mahdottomia johtuen luultavasti ensimmäiseksi latautuvasta mainoksesta, joka joskus saattaa olla video. Myös blogit joissa on paljon mainoksia tai muita linkkejä tuottavat tuskaa. Oletko kokeillut tarkastella omaa blogiasi mobiililaitteella?

Usein kommentointi mobiililla vaatii  viitseliäisyyttä ja silti saattaa kommentin julkaisun jälkeen tulla eteen tyly teksti: sivua ei löydy ja kommentti katoaa bittitaivaaseen. Tietokoneella ei näitä ongelmia ole esiintynyt.
Pari vinkkiä nopeampaan sivun latautumiseen: bannerikuvan tiedostokoko kannattaa pienentää. Linkkejä ei kannata laittaa ihan sivun yläosaan.

Katselin ikkunasta kun kuvan tyyppi lähestyi kasvimaata. Se kierteli aikansa, mutta enää ei ole peuroilla pääsyä viljelmilleni. Yhtenä päivänä kissan patjana ollessani katselin ikkunasta kun viiden pikkupeuran lauma luuhasi kasvimaan reunalla. Ne työnsivät päänsä aitaristikon aukoista sisään ja nuuhkivat ihanaa kaalintuoksua, mutta jatkoivat sitten matkaansa. Ystäväni kertoi uutisesta, jossa lammasfarmari oli keksinyt ripustaa wunderbaumeja aitauksen ympärille ja sudet pysyivät loitolla. Tepsisiköhän sama peuroihin. Luin jostakin, että ne eivät siedä saippuan hajua, sitäkin voisi kokeilla.

Mukavaa viikonloppua!

60 kommenttia:

 1. Vaihdoin kesällä läppäristä pöytäkoneelle, joidenkin sivujen latautuminen oli mahdotonta. vaikka läppäri oli hyvä. Ihana tunnelma kuvissa, hauska tuo tuijottaja. Ihmettely lienee molemminpuolista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on pöytäkoneessa kiinteä, nopea laajakaita ja sillä selailu sujuu mutkattomasti. Sitä ei vain voi otaa syliin sohvalle tai takan lämpöön :) Hiippailin kameran kanssa ulos ja pääsin kasvimaan toiselle laidalle ennen kuin peura huomasi minut. Siinä me tovin tuijottelimme toisiamme jähmettyneinä, kunnes kameran liikahdus sai peuran pakenemaan.

   Poista
 2. Ihanaa kuulla, että Nero voi paremmin. Ettei hän nyt vähän rupea näyttelemään, että pysyisit silittelemässä hänen vieressään :D
  Ihanat kuvat olet ottanut. Mukavaa Halloweenia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulle heräsi välillä epäilys, että Nero teeskentelee :) Kun lähdin välillä pakosta liikkeelle se kipitti namipurkkinsa luo ja näytti surkealta :) sairaaltahan ei kielletä mitään. Ruokaa, nameja ja sylittelyä annetaan aina halutessa.

   Poista
 3. Mukava kuulla, että Nero voi jo paremmin <3
  Itse en ole oikein pystynyt aiemmin kommentoimaan, kun Viirun lähdöstä sateenkaarelle on niin lyhyt aika <3
  Ja totta myös tuo - vaikka minun iPodillani sivut latautuvatkin hyvin, niin kommentointi ei luonnistu.
  Monia suuria seikkailuja vielä Nerolle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi, miten ikävä kuulla Viirun lähdöstä, osanottoni. Sivut, joissa on paljon linkkejä hyppivät epämielyttävästi kun linkit latautuvat, sormi klikkaa väärää kohtaa ja kun lopulta pääset kommenttilomakkeeseen ja saat tekstin kirjoitettua, alkaa aurinkopallo pyöriä ja kommentti jää julkaisematta.

   Poista
 4. Blogitekstit kirjoitan koneella, mutta aika paljon luen älypuhelimella blogeja ja myös kommentoin. Tosin se kommentointi on hitaampaa puhelimella. Suurin osa blogeista latautuu mobiiliversiona ilman mainoksia, joten niitä on helppo lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just kirjoitin tähän pitkän vastauksen ja kun julkaisin sen sain taas tekstin Page not found. Johtuisiko sivun liikenteestä vai mistä, ärsyttävää joka tapauksessa. Olen säätänyt oman blogini näkymään selainversiona myös puhelimessa, mutta yritän pitää sivun kevyenä, jotta se latautuisi vaivattomasti.

   Poista
 5. Kiva kuulla, että kissa voi paremmin. Tiedän kokemuksesta eläimen sairastumisen aiheuttaman huolen. Hyvä pointti tuo blogin lukeminen puhelimella. Enpä ole ajatellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lemmikin sairastaminen on kova stressin paikka ja toipumisen tuoma huojennus on ihana tunne.

   Poista
 6. Ihana kuulla, että Nero voi paremmin :) Hyvää Halloweenia teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt voimme käydä riemuiten Halloweenin tai meillä Kekrin viettoon.

   Poista
 7. Jo tässä olenkin odotellut uutisia Neron voinnista. Hyvä että on taas kunnossa. Saadaan mekin jatkossakin näitä ihania kissakuvia =) Onkin taas niin mahtavia kuvia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sude! On ilo kertoa tälläisiä uutisia.

   Poista
 8. Ihanaa, että Nerolla on asiat paremmin nyt! Toivotaan kisulle ja teille vielä monta onnellista yhteistä vuotta <3 Itse en ole huomannut ongelmaa blogien selaamisessa puhelimella. Kommentointi tosin on toki hitaampaa, mutta aina kun olen tällä luurilla jaksanut kommentin naputella, on se myöskin perille aina mennyt. Johtuneeko sitten siitä, että käytössäni on pääasiassa 4G-yhteys, joka luonnollisesti pyörittää videotkin nopeampaan kuin muut yhteydet. Lisäksi en ole puhelimelleni ladannut kauheasti mitään ylimääräisiä sovelluksia ja kuvatkin pyrin poistamaan piakkoin niiden ottamisen jälkeen, joten senkin vuoksi puhelin jaksaa paremmin latailla suuriakin tiedostoja auki lähes ongelmitta kun ei ole muisti liian täyteen ahdettu. Ihana tuo peura vaikka ymmärrän hyvin miten ärsyttäviä ne voivat olla tuhotessaan puutarhan antimet. Meillä täällä pohjoisessa puolestaan porot aiheuttavat päänvaivaa. Oikea riesa nekin vaikka sööttejä ovatkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupunkireissuilla olen huomannut, että 4G-verkossa homma sujuu paljon paremmin, mutta se ei vielä toimi kaikkialla. 3G:kin on täällä vähän heikohko, siitä varmaan johtuvat nuo vaikeuteni, mutta tuskin olen ainoa. Minulla ei juurikaan ole kuvia mobiililaitteillani, eikä muutakaan tarpeetonta sisältöä. Porot ovat melkoinen riesa pohjoisessa puutarhurin näkökulmasta, samoin kuin peurat täällä, vaikka kiva niitä on katsella.

   Poista
 9. Ihanaa kuulla Neron palautumisesta! Sekin heissä on Mustin kanssa yhteistä, että ottavat kaiken irti sairastamisesta ja vaativat ekstra-huomiota.
  Minulla ei ole mobiililaitteita, mikä harmittaa siinä mielessä, että en tiedä, millaisia blogini, sivustoni ja uutiskirjeeni olisivat mobiililaitteella :-/ Toisaalta ystäviltä tulee hanakasti palautetta, onneksi!
  Kamala vieras viimeisessä kuvassa, apua. Onneksi on se aita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekstra-huomio alkoi onneksi vähitellen kyllästyttää Neroakin :) Ei terve poika jaksa makoilla sylissä koko päivää. Saaripalsta latautuu minusta hyvin mobiilissakin, varmaankin siksi, että pienennät kuvatiedostot. Taustakuva ei usein ehdi latautua kun olen jo lukenut postauksesi, mutta se ei haittaa. Onneksi on aita, jännityksellä katsoin ryömivätkö vasat aidan alta, kuten ennustit, mutta eivät ne sitä yrittäneet. Peurat eivät tule edes pellon reunaan laittamani nauha-aidan yli, mutta kiertävät sen. Sitä pitäisi jatkaa koko kasvimaan takaosan pituudelta. Tai luultavasti koko piha-alueen ympäri :(

   Poista
 10. Myös me täällä Juuson kanssa olemme iloisia Neron tervehtymisestä. Kissan patjana olo on mukavaa niin kauan, kunnes naama täyttyy kutittavista karvoista.
  Kommentoin äärimmäisen vähän kännyllä, koska sen kanssa tuhraaminen on minusta ärsyttävää. Sen sijaan tabletilla lueskelen usein iltaisin blogeja. Kommentoinkin, mutta tabletilla kommentointi on kymmensormijärjestelmän kannattajalle aikamoisen hidasta puuhaa ja virheitä tulee paljon. Varsinkin, kun automaattinen sanasyöttö on joka kerta erikseen otettava pois päältä ja minä tietenkin sen aina unohdan. Vaihdoin juuri operaattoria, koska heidän 4g-verkkonsa ei vaan tällä kylällä pelitä ja maksoin ihan turhasta. Tosin tablettia käytän enimmäkseen wifillä. Ukkokultani on laittanut tablettiini systeemin, joka estää ponnahtelevat mainokset. Se nopeuttaa latautumista jonkin verran. Meitä ajetaan väkipakolla netin käyttäjiksi ihan kaikessa, joka sinällään ei minua harmita. Jos nimittäin yhteydet toimisivat luvatulla tavalla. Harvinaisen paljon on kuitenkin hitautta ja katkoja. Silloin huomaa, kuinka vaikea asioiden hoitaminen on ilman nettiä.
  Minä pienennän kaikki blogiin laittamani kuvat (640), myös bannerin (1200). Pelkästään jo sen vuoksi, että näin picasan ilmainen tila täyttyy äärimmäisen hitaasti. Joku hifistelijä saattaa eron huomata, mutta minä en.
  Wunderbaumit haisevat autossa ihan riittävän pahalta, joten luulisi niiden hätistävän peurojakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissan patjana oleminen tuntikausia päivässä alkaa puuduttaa, mutta prinssi osaa kyllä vaatia hellittelyä. Täällä ei vielä ole 4G peittoa, mutta yllättävän hyvin kaikki kuitenkin toimii. Vain jotkut mielipuuhat, kuten blogien lukeminen on joskus vaikeaa ja varsinkin kommentin kirjoittaminen. Elämä ilman Internetiä tuntuisi todella ontolta. Tuntuisi työläältä etsiä jokainen tieto ja viihde muualta. Miten sitä ennen pärjättiinkään :)

   Poista
 11. Kiva kuulla prinssin tervehtymisestä! Aika ovelaa näyttää surkealta juuri namupurkin vieressä!

  Mukavaa ja makoisaa kekriä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Inka! Kissan viisaus tuli taas todistettua tuolla namipurkkioperaatiolla. Samoin ruokakuppia hyödynnettiin tavalla, joka sai epäilemään kissan huonovointisuutta :) Mikä riemu, että tilanne on normalisoitunut ja minäkin relaan vähän kissan tarkkailusta.

   Poista
 12. Nero näyttää niin hyvältä tuossa. Hyvä, jos vointikin jo hyvä <3.
  Minullakin on usein mobiililaite, kun luen blogeja ja kommentointi sen myötä hankalaa.
  Indiedaysin uudistuksen aikana blogisivut olivat aivan mahdottomia. Ei meinannut latautua millään. Mutta mielestäni nyt on jo parempi tilanne? Pääsen ainakin omalle sivulleni paremmin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin komea profiili. Vierailin monessa Indiedays-blogissa kun oli se äänestys, ihan mahdottoman hankalaa ja toivotonta, jätin sikseen. Uutterasti kuitenkin aina yritän ja minusta olisi kiva jättää aina tutuille kommentti vierailustani, mutta joskus ei onnistu millään.

   Poista
 13. Hienoa, että Nero on taas kunnossa <3 Katselen ja luen blogeja älypuhelimella ja vaikka oon kotona wifiverkossa, ei aina kommentointi onnistu. Noita mainoksellisia blogeja tulee kartettua, monesta syystä, Kauniit kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirkko! Olemme palanneet normaaliin tilaan. Pitäisikö hankkia kotiin wifi.

   Poista
 14. Eilen olin lähettämässä s-postia oskien Neron vointia ja sìtten tabletin akku tsippas ja unohdin asian.
  Ihana kuulla Neron voivan hyvin....niin kyllä ajattelinkin!
  Papulle on mitä ilmeisimmin hankittava kaveri...itämaiset ovat niin läheisriipuvaisia toisistaan ja ihmisistä. Papulle Kaapo merkitsi enemmän kuin me ihmiset, vaikka mies Papua rakkauden kerjäläiseksi kutsuukin. Nyt pitäämihan koko ajan silittää, pusittaa, pitää kainalossa. Harmi etten mahdu Papun koriin nukkumaan. Sohva, jossa pojat nukkuivat yhdesää oli niin suuri, että mammannpääkin mahtui sinne ja sain aina hyvät naamapesut. Kaapo vietiin sohvallaan mamman villapaitaan peitettynä eläinlääkäriasemalle, emme hennonneet siiää häntä siitä pois, ja sinne jäi siinä lepäämään.
  Papu pääsi tänään elämänsä ekalke valjaskävelylle...nyt Papu tarvitsee uusia virikkeitä ja iloa elämäänsä. Ja oli kyllä kivaa! Taitaa tuossa huutaa, että lisäälisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole päässyt kissan alta tekemään postausta vaikka Neron vointi on ollut hyvä jo jonkin aikaa. Se taisi potea vähän ekstraa kun huomasi tilaisuutensa tulleen :) Se vahtii minua varmaan siksikin, etten vain suunnittele uutta lääkärikeikkaa. Papulla on tietysti ikävä ja teidän huusholli tuntuu tyhjältä yhdellä kissalla. Varmasti kaveri auttaisi asiaa. Minustakin kissoja voisi olla enemmänkin, mutta Nero ei takuulla halua muita katteja lähitienoillekaan :) Eikä sylikään riitä kuin yhdelle jötkäleelle.

   Poista
 15. Nerolle terkkuja! Blogataan ja kommentoidaan sen verran kun aika ja laitteet antavat myöden. Luen aina juttusi, mutta harvemmin heitän kommenttia. Sulla on mykistävän kaunis blogi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero kiittää! Ja samoin minä, ylistävästä kommentista ihan häkeltyneenä. Vieraillaan jos ovet ovat avoinna :)

   Poista
 16. Hyvä kun prinssillä on kaikki hyvin!

  Nyt on joitakin blogipohjia käytössä, joihin kommentointi on silkkaa tuskaa, jurikin tuon hyppelehtimisen vuokis.
  Tosin mulla taitaa tuo enemmän käytössä oleva ipad olla likipitäen tiensä päässä, se sammuilee itsekseen ja avaa ja sulkee sivuja vähän miten sattuu....semmostakos tää omakin rlämä sitten joskus aikanaa... :)
  Taitaa olla masiinoissa aina puolensa ja puolensa, padilla minä käytännössä aina, puhelimella joskus ja läppärillä vain satunnaisesti. Ja kyllähän sen eron huomaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitämme Neron kanssa huolen jakamisesta.
   Varmaan mekin vanhana sammuillaan itseksemme ja unohdamme mitä olimmekaan tekemässä. Muisti saattaa joillakin tyhjentyä kokonaan, mutta sitten eletään tässä hetkessä vahvemmin kuin koskaan.

   Poista
 17. Olen törmännyt samoihin kommentointi ongelmiin.
  Olisi mukavaa lähettää enemmän kommentteja, mutta joskus se tuntuu mahdottoman hankalalta!

  Onneksi Nero on taas entisensä!
  Kaunis peura myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero vaikuttaa terveeltä ja aktiiviselta taas. Peura näyttää niin söpöltä ja viattomalta. Sitähän se tietty onkin, ei se ymmärrä tekevänsä väärin syödessään kasvejani. Kommentoidaan niin paljon kuin voidaan, toivottavasti tämäkin tilanne korjaantuu ja onneksi ongelma ei koske kaikkia blogeja.

   Poista
 18. Kiva uutinen, Nero on siis entisensä ja saanut huomiota yllin kyllin.
  Peura on kuvassa niin ylvään ja jalon näköinen, harmi kun sekin pitää kaikesta hyvästä mitä kasvimaalta löytää.
  Minä yleensä kirjoitan ja kommentoin blogeja läppärilläni, usein luen blogeja puhelimestani ja joskus myös kommentoin.
  Minulla on tässä läppärissä nettitikku joka on 4G verkossa, samoin puhelimeni on 4G:ssä ja toimivat hyvin. Samoin bolgit aukeat hyvin myös toisessa läppärissäni joka on kiinteän yhteyden päässä ja joskus otan siitä yhteyden myös tähän läppäriin.
  Oikeastaan minulla ei ole ollut mitään vaikeuksia blogien avaamisessa, eikä myös kommenttien kanssa. ( suuri ongelma on kun teen niin paljon kirjoitusvirheitä )
  Kaikki kuvat pienennän tänne blogiini ja teen sen sellaisella ilmaisohjelmalla kuin PhotoScape, siinä on sellainen kiva erämuokkaus eli saan kerralla pienennettyä paljon kuvia. Picasaa en ole enää vuosiin käyttänyt.
  Nerolle meiltä silityksiä ja piialle pitkämielisyyttä. ( toisaaltaan tekee hyvää aina joskus olla ihanan kissan patjana )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero melkein kasvoi minuun kiinni :)
   Onneksi se on taas halukas kulkemaan omia polkujaan. Oli vähän rajoitettava ulkoilua sairasajalla ja siksikin kissaa piti viihdyttää mahdollisimman monin keinoin. Onneksi se on sylissä viihtyvää tyyppiä. 4G-verkko olisi helpotus mobiililla liikkumiseen, mutta tänne se ei vielä yllä. Minullakin tulee paljon kirjoitusvirheitä mobiililla kirjoittaessa, mutta eiköhän jutuista kuitenkin saa selvää. Minä myös pienennän kuvat, se on monestakin syystä järkevää.

   Poista
 19. Oi, kun hyvä, että Nero voi jo hyvin. Hirveää on olla huolissaan, kun näkee, että kaikki ei ole hyvin. Vaihtoehtoja kun on olemassa niin paljon. Silittelyjä Nerolle.
  Juu, kyllä kännyllä blogien lukeminen rajoittaa kommentointeja. JOskus kyllä laitan kommenttejakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero kiittää! Eläimen sairastaminen tuntuu lähi-ihmisestä hurjan vaikealta. Yritin parhaani mukaan tulkita onko kipuja, turhaan ei haluaisi lääkettäkään antaa, mutta kärsimykset haluaisi kuitenkin minimoida. On kai vain hyväksyttävä, että mobiili on vielä rajallinen väline näissä puuhissa.

   Poista
 20. Upeaa, että Nero voi jo paremmin. Peukkuja sille, että tilanne jatkuu hyvänä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti taudit ja vaivat pysyvät poissa.

   Poista
 21. Valtakunnassa taas kaikki hyvin, siis. Hienoa, että Nero taltutti taudin ja on taas prinssi vauhdissa. Tuo wunderbaum-idea kuulostaa kokeilemisenarvoiselta. Itse jäin vain pohtimaan, miten ne mahtavat kestää ulkona vesisateen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valtakunnassa nyt kaikki hyvin. Wunderbaumit ja saippuat pitää ripustella sateelta suojaan, esimerkiksi ylösalaisin olevan kupin alle roikkumaan, muuten ilo on lyhytaikainen. Vuosia sitten käytin jotain, muistaakseni ruotsalaista peurankarkoitustököttiä, siinä oli sama juttu. Se oli tehokasta ja haisi kuvottavalta. Piti tarkoin varoa, ettei saa sitä vaatteisiinsa, haju pyörrytti. Se ei kuitenkaan ihmisen aisteilla tuoksunut kauas.

   Poista
 22. Voi että on hieno asia että Nero on taas kunnossa...kävin lukemassa mutta kommentointi jäi (harmi). Olkapäitä tarvitaan kun kainaloinen sairastaa! Hengessä olin kyllä mukana! Nero sai siis lääkityksen ohella hengenlääkettä, hellimistä ja rakkautta, jotka siis ovat kaikkein parhaita lääkkeitä! Puskemiset Sulolta ja Nöpöltäkin!

  Onpa kaunis peura, ei uskoisi että noin ylväs eläin on aina niin nälkäinen! Onpa uudenlaisia karkotteita...wunderbaumit ja muut...

  Rapsutukset minultakin prinsille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero kehrää kokoon ison kiitoksen. Peurat eivät onneksi ole saaneet aikaan totaalituhoa kukkapenkeissä, ehkä kuitenkin käyn Wunderbaum-kaupoilla :)

   Poista
 23. Ihana uutinen että Nero voi paremmin <3 Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Me ulkoilemme viikonloppuna pihatöissä.

   Poista
 24. Hyvä, että Nero voi papemmin <3 Yritin itse kommentoida ja lukea blogeja iPadillä kesällä ja oli kyllä työlästä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vointi on nyt hyvä. Harmi, että tabletilla surffailu on näin työlästä, muutenhan tämä in varsin kätevä vempain. Ehkäpä tilanne paranee kun tänne syrjäkylillekin tulee kunnon verkko.

   Poista
 25. Hyvä kun kaveri parantunut ja kasvimaakin saa olla rauhassa. Kommentteja tulee jos kädet parempana, minulla se suurin syy ja laiskuus tekee osansa. Muistinkohan katsoa kuvien koon tällä kertaa, tuskimpa.
  Kyllä kommenteja tulee aika vähän mutta vierailuja kylläkin ihan kivasti . Mukavaa syksyä sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näpyttely on hankalaa teveillekin käsille, saati kipeille. Nero porhaltaa taas.

   Poista
 26. Nerolle useita useita saalistus reissuja, ja monia vuosia prinssin elämää. Oma rakas Sulo kissamme koki menneen kesän aikana muutaman harmillisen ja pysähdyttävän tapahtuman jotka herättivät muistamaan sen rakkauden "kurjankin" puolen. Menetyksen mahdollisuuden mutta kuitenkin myös yhteisien hetkien ainutkertaisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lemmikin vaikeudet surettavat kovasti, mutta se on hinta kaikesta siitä ilosta, jota elämä niiden kanssa tuo. Toivottavasti Sulo voi taas hyvin.

   Poista
 27. Upea otos peurasta. Meilläkin noita kuulemma on jonkin verran, mutta vielä on kaalimaa saanut olla rauhassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniita eläimiä nuo ovat, jättäisivät vain kasvimaan ja pihan perennat rauhaan. Pihassa koristeena kasvavat kaalit on syöty. Täytyy viestittää nille, etteivät ole tervetulleita liian lähelle :)

   Poista
 28. Ihanaa kuulla että Nero alkaa olla oma itsensä ♥
  Noista wunderbaumeista olen minäkin kuullut, taisi olla joku aamu radiossa. Lähteenä taisi olla Maaseudun tulevaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neron kunto on kohdallaan. Ensi kesänä wunderbaumit käyttöön :)

   Poista
 29. Rapsutuksia Nerolle. Hyvät uutiset ON parhaita uutisia! Ja joo, kommentointi kännykällä on aivan mahdotonta. En nykyään edes jaksa yrittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyviä uutisia on kiva kertoa. Odotellaan tekniikan kehittymistä :)

   Poista
 30. Hienoa että Nerolla menee nyt paremmin! Zemppiä!
  Kommentointi tahtoo jäädä nykyään itselläkin, mutta aina sitä välillä viestiä pukkaa.
  Peurat ja mun hevoskastanjapuu, ne olivat niin hyvät kaverit että yhtenä päivänä hevoskastanja oli katkaistu kahtia ja kaikki oksat oli napsattu poikki rungosta joka jäljelle jäi.. en oikein edes näin optimistina jaksa uskoa että puu tokenee ensi keväänä. Muut puut sai talviasukseen kanaverkkoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero kiittää! Uskon, että hevoskastanjasi selviytyy, mutta se haarautuu nyt puraisukohdasta. Pienet puut kannattaa tosiaan verkottaa. Eilen kun astuin ovesta ulos oli pihalla viisi nuorta peuraa tutkimassa perennapenkkejä. Nämä uudet tulokkaat ovat rohkeita ja uteliaita.

   Poista

Kiitos kommentista