3.3.2017

Pidot paviljongissa



Metsäkauriilla on tapana kokoontua pihan paviljonkiin nauttimaan pientä purtavaa. Siirsin yhden ruokinta-automaatin roikkumaan paviljongin keskeltä, jotteivät oravat heti tyhjentäisi sitä ja linnuille olisi edes yksi ihan oma ruokintapiste.  Auringonkukansiemenet maistuvat kauriillekin ja ne käyvät parikin kertaa päivässä putsaamassa ruokintapaikan alustan.



Me tiirailemme muutaman metrin päästä ovenraosta Neron kanssa. Kauriit ovat tottuneet Neroon ja todenneet sen vaarattomaksi.
Minä kykin Neron takana piilossa kameran kanssa.

Illalla on kiva tulla uudestaan katsomaan onko siemenpöytä katettu.
Näiden kesyyntyneiden vieraiden kanssa olen vielä pulassa kun maa paljastuu.

Nero ei välitä siemenistä, mutta ruokailijat kiinnostavat. Onneksi meillä ei enää ole noin paljon lunta, se vajeni parissa päivässä.

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan Autuasta oloa, Kirsi! Mukavaa kevätviikonloppua kaikille!

56 kommenttia:

  1. Ihanat nuo karvaiset sarvet! Uskomatonta että kauriit uskaltautuvat tulla noin lähelle. Olen aina halunnut kuvata metsän eläimiä, mutta olen saanut tyytyä vain riistakameran kuviin. Toivottavasti kauriit lähtevät lumien sulettua puutarhastasi, metsästäkin taitaa löytyä silloin jo niillekin ruokaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoin pelkään, että nämä eivät yhtään pelkää minua. Jäljistä näen, että ne ovat kulkeneet aivan talon viertä ja varmaan kurkkineet ikkunasta sisään. Pitää varmaan hankkia vahtikoira.

      Poista
    2. Hih, tästä tuli mielikuva, kuinka pari-kolme kaurista katselee päät yhdessä makuukamarin ikkunasta sisälle ja pohtii, että siellä se ihminen nyt nukkuu.

      Sitä voisi vähän hätkähtää, jos heräisi yöllä siihen, että kauriit tuijottavat. Olkoonkin että vaarattomat ja vallan suloisen näköiset kauriit.

      Poista
    3. Sorkan jäljet aivan ikkunan alla puoltavat tätä mielikuvaa :) "Nyt se nukkuu, murtaudutaan kasvimaalle." Yhtenä yönä Nero oli levoton ja tuijotteli salin pöydältä pimeyteen. Lähdin ulos katsomaan mikä eläin siellä mahtaa liikkua. Nero tuli tietysti mukaan. Taskulampun valokeila ei paljastanut mitään, mutta Nero tuijotti tarkkana kasvimaan suuntaan. Kun suuntasin valokeilan siinne, näkyi pöpelikössä neljä kiiluvaa pistettä, aivan kuin menninkäiset kykkisivät puskissa. Kauriit siellä makoilivat kasvimaan takana odotellen, että talon väki käy nukkumaan :)

      Poista
  2. Onpa hurmaavat kuvat ♥
    Sun täytynee jatkaa kesällä kauriille jonniinmoista pitopöytää, ihan selvästi.
    Olet opettanut ne sen verran pahoille tavoille ☺
    Hienoa kun voi omalla pihalla seurata tuollaista elämää!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonain päivänä nuo varmaan kävelevät jääkaapille :)

      Poista
  3. Kyllä ne ovat aika söpöläisen näköisiä näin talvella.
    Mutta annas olla, kun kesä saapuu. Sitten alkaa häätö. Silloin niille löytyy kyllä muutakin murkinaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahdanko nähdä yhtään kevätkukkaa. Kauriit kaapivat jo lumen alta ajuruohokasvustoja.

      Poista
  4. Oi kyllä kauriit ovat kauniita eläimiä ja mitkä kuvat sait!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauniitahan nuo ovat ja poseeraavatkin niin sievästi. Oma kaurispuisto olisi ihan kiva jos ei haluaisi kasvattaa kukkia ja vihanneksia.

      Poista
  5. Ihanan näköiset samettiset sarvet ja muutenkin söpöjä. Kesällä voit tosiaan olla pulassa!
    Meillä metsikön takana olevan pellon reunassa naapuri ruokkii peuroja. Tähän asti ovat pysyneet siellä, mutta edellisellä viikolla ihmettelin, kun kissat tulivat muutaman kerran kovalla vauhdilla häntä paksuna sisälle. En silloin keksinyt syytä.
    Laitoin keittiön ikkunan alle lintujen ruokintapaikan alle omenanpuolikkaita mustarastaille, parin päivän päästä ihmettelin kun ne kaikki olivat kadonneet. Seuraavana aamuna Ruusa ja Viiru istuivat keittiön työpöydällä ja tuijottivat intensiivisesti ulos. No, siellä oli kolme peuraa ruokailemassa. Ne saivat kyllä välittömästi häädön ja kaikki mahdolliset uhkaukset peräänsä. Saavat luvan opetella meidän tontin rajat! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokemukseni mukaan peurat ovat paljon arempia kuin kauriit. Noita piti nytkin käskeä poistumaan oikein pari kertaa ennen kuin tehosi. Nero tulee myös sisälle kertomaan, että taas ne ovat pihalla. Ehkä kannattaa lopettaa omenatarjoilu, sorkkaeläimillä on erittäin hyvä muisti :)

      Poista
  6. Voi, ovatpa ne kauniita ja ihania kuvia!
    Hienompaa paikkaa ruokailla tuskin löytyy...
    Mutta keväällä voi toki pari pikku ongelmaa tulla eteen! =D

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Susanna! Noita ei pidättele kuin korkea aita, huokaus. Aidattavaa olisi aika paljon.

      Poista
  7. Kauriit ovat niin kauniita, upeita eläimiä ja mukavia seurattavia, kunhan eivät ihan pihaan asetu :D Meillä kiertää täällä yksinäinen kaurispukki, aikoihin ei onneksi peuroja ole näkynyt, niitäkin joskus on pihassa nähty! Sinulla taitaa olla vielä puuhaa noiden vieraiden kanssa, kunhan kasvimaasi alkaa vihreää herkkua tuottamaan! Onneksi Nero on vahtina!
    Upeat kuvat jälleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaurislauma on viisipäinen, niillä ei mene kuin hetki kukkapenkin parturoinnissa. Kesäksi kauriit ovat yleensä kadonneet ja niiden tilalle on tullut muutama peura. Kasvimaa on nyt aidattu niin, ettei sinne pääse, mutta ahkerasti kauriit kiertävä sitä etsimässä heikkoja kohtia. Jatkuvaa puolustussotaa :)

      Poista
  8. Kieltämättä ne ovat kauniita eläimiä, mutta mieluummin katselisin noita muualla, kuin kotipihassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Söpöjä nämä ovat, mutta söisivät vain heinää ja jättäisivät kukkapenkit rauhaan. Mutta kun asuu luonnon keskellä niin luonto on monimuotoisesti läsnä.

      Poista
  9. Cherin satumaa. Uskon, että tekevät paljon haittaakin, mutta onhan ne niin kauniita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivahan noita on katsella, luonto-ohjelmaa pihapiirissä. Katsotaan miten istutusten käy.

      Poista
  10. Kauniitahan nuo ovat ja kiva seurata kun eivät tekisi pahojaan. Mukavaa viikonloppua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ritva! Jostain kauriidenkin on etsittävä ruokansa. Ehkä ne lumien sulettua löytävät sitä metsistä ja pelloilta.

      Poista
  11. Ne olivat oikein valinneet kauniin paviljongin pitopaikakseen.
    Kauniitahan ne ovat, mutta maan paljastuttua ei niiden kauneus taida auttaa. Minusta kotilotkin ovat kauniita satukirjojen kuvituksissa, mutta omassa puutarhassa ne eivät ihastuta yhtään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos pitäisi valita kotilot tai kauriit, niin valitsen mieluummin kauriit. Niitä pitelee edes aita, kotiloita ei pidättele mikään. Toivottavasti eivät ikinä rantaudu tänne :)

      Poista
  12. Meidän mökillä valkohäntäpeurat eivät kyllä ole yhtään arkajalkoja. Käsiä jos taputat yhteen, eivät hievahdakaan. Sama juttu, jos niille yrittää jotain sanoa. Ei vaikutusta. Yleensä niitä kohti pitää lähteä astelemaan, että ottavat hatkat kukkapenkistä. Ps. Mielen Lumossa on arvonta, palkintoja lippuja Turun Piha & Puutarha -messuille. Jos ei itselle nappaa, vinkkaa vaikka tutuille (ehkä ainakin Varsinais-Suomesta jaksaa Turkuun asti lähteä messuilemaan).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä medänkään peurat puheesta välitä, mutta ne ovat arempia tulemaan pihapiiriin kuin kauriit, jotka varmaan tulisivat sisällekin jos ovi olisi auki :) Kiitos arvontavinkistä.

      Poista
  13. Kauniita ovat - ja varmasti hienoa niitä Neron kanssa seurailla. Mutta kuten jo totesit, pulassa niiden kanssa keväällä olet. Siihen saakka kannattaa näin upeista luonnonnäkymistä nauttia täysillä. Kevät tulee sitten kun tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silmäniloa kauriista on, mutta siihen ne ilot loppuvatkin. Toivottavasti lähtevät kesälaitumille ennen kuin kukat nousevat.

      Poista
  14. Komeita vieraita sinun ruokintapaikallasi käy. Toivottavasti heistä ei koidu harmia kesällä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi talvena pitää varmaan aidata ruokintapaikkakin. Kauriit ja puutarha eivät sovi yhteen.

      Poista
  15. Onpa söpöjä, mutta taitaa söpöys olla kaukana, kun alkavat syödä sun kasvejasi! Meillä ei tuollaisia näy, joskus vain pupuset hyppii pihalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummasti kauriiden söpöys karisee kun ne tulevat pihapiiriin. Kauempana kuljiessaan ne ovat mukavia. Onneksi teillä ei ole tätä riesaa.

      Poista
  16. Ratkaisu voisi olla riistapelto. Viljelet kauriksille omat ruuat toisaalla, etteivät syö sinun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se voisi olla hyvä idea, mutta omat peltotilkut ovat tässä pihan ympärillä. Niissä kasvava rehuheinä kyllä maistuu niille, mutta silti ne läpikulkumatkalla maistelevat myös pihan antimia.

      Poista
  17. Ne ovat niin kauniita ja hyviä kuvia olet onnistunut saamaan. Toivotaan, etteivät ne syö sinun kasvejasi. -Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pitää alkaa viljellä kauriiden inhokkeja :) Onkohan sellaisia?

      Poista
  18. Vastaukset
    1. Kiitos, mallit osallstuivat kiitettävästi kuvaussessioon :)

      Poista
  19. Onpa upeat kuvat metsän uljaista eläimistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo taitavat olla yhtä kesyjä kuin teidän lampaat :)

      Poista
  20. Pyötyisin onnesta, jos pääsisin kuvausetäisyydelle bambeista. Aah! Sori, tiedän, että sorkkajalat tuhoavat istutuksiasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bambit ovat täällä jokapäiväinen näky. Suhtautumiseni niihin on kaksijakoinen: Tunnen myötätuntoa niitä kohtaan, koska tiedän, että bambien selviytyminen talvesta on vaikeaa. Mutta en tietenkään tykkää niiden tuhoista kukkapenkeissä ja kasvimaalla. Tänään katselin miten ne kokoontuivat metsänreunaan laittamani suolakiven ympärille.

      Poista
  21. Boa tarde, maravilhosas imagens dos veados e do gato, todas estão perfeitas.
    AG

    VastaaPoista
  22. Eilen näin pellolla kuuden lauman, onneksi kaukana tietästä, sillä oltiin autolla liikenteessä. Kauniita eläimiä ovat kunhan pysyisivät tosiaan pois kukkapenkeistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauriita ei haluaisi tavata ajaessaan. Viime talvena kaurislauma oli kuusipäinen, nyt viisi sorkkajalkaa pyörii nurkissa. Saisivat kernaasti koristaa ympäristöä jos jättäisivät viljelmäni rauhaan.

      Poista
  23. Onpa lohdutuksena edes hienot kuvat kauriista, vaikka huolissani olisin minäkin puutarhan puolesta. Toivottavasti häipyvät pian kesälaitumille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on nyt hankikanto ja kauriiden on vaikea löytää syötävää. Niidenkin takia toivon lumien sulamista vihreitä kasvustoja bambeille. Mutta ei minun kukkapenkeissäni :)

      Poista
  24. Herttinen miten suloisia! Eikä unohdeta Neroakaan<3

    VastaaPoista
  25. Turkit näyttävät niin pehmoisilta... Nerollakin siis. Kauniita nuo kauriit ovat vaikka tuholaisia ovatkin;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvät talvitakit kaikilla. Kauriit ovat toistaiseksi mukavaa seuraa, mutta myöhemmin täytyy miettiä aitaprojekteja.

      Poista

Kiitos kommentista