11.5.2018

Bambien vastapalvelus

Multasäkkien roudaaminen kävi niin selän päälle, että olen joutunut ottamaan hyvin rennosti puutarhatöissä. Niinpä kuuntelen käen kukuntaa ja tiirailen kukkatilannetta, joka muuttuu paljon päivän aikana.

Bambit tulivat takaisin. Tai vain teinit, äiti ja isä taisivat sanoa, että nyt teidän on aika lentää pesästä. Eivät kai oikein löytäneet paikkaansa maailmassa kun tulivat tänne takaisin ja ryhtyivät avustamaan ruohonleikkuussa. Niiden lähdettyä kävin katsomassa mitä ne oikein söivät tuolla valkovuokkojen keskellä, no vuohenputki näytti maistuvan. Voisikohan bambin kouluttaa syömään vain vuohenputkea?

Niin paljon ravintoa näyttää löytyvän, että kuin ihmeen kaupalla tulppaanini ovat saaneet olla rauhassa.

Mikähän tätä tyttö-bambia vaivaa, onko tuollainen karvanlähtö normaalia?
Pikku-bambien kolmikkoa ei ole  enää näkynyt viikkoon, vain yksi pukki kiertelee täällä vähän hermostuneesti haukahdellen. Niemelle on tullut valkohäntäpeuranaaras ehkä vasomaan, kuten joka kesä.
Uusia naapureita ovat kaksi kurkea ja kaksi valkoposkihanhea, jotka kiertelevät pellolla syöden ruohoa ja tarkkaillen puuhiani. Toivottavasti ne eivät löydä kasvimaalleni.
Välillä joutsenet, hanhet ja kurjet kääntävät järvellä nupit kaakkoon ja meteli on melkoista.

Mukavaa viikonloppua kaikille!


16 kommenttia:

 1. Hei voisitko laittaa meillekin yhden vuohenputkea syövän bambin ja myös sellaisen jolle maistuisi juolavehnä... Ihanat pihailmat ovat olleet, harmitti oikein töihin lähteä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan saan bambit koulutettua, alan vuokrata niitä :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ajatus omista puisto-bambeista on pelottava puutarhurille, mutta ihmeen hyvin ovat kukkapenkit saaneet olla rauhassa. On ne kauniita ja mielenkiintoisia katsella.

   Poista
 3. Oi voi, kunhan lyhentäisivätkin vain ruohoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tosi hämmästynyt, että kukkapenkkini ovat saaneet olla rauhassa. Mutta syksyllä ne tulevat taas parturoimaan niitäkin.

   Poista
 4. Kevätmeteli on melkoista, tässä lähellä on joutsenten valtaama pelto, noin satapäinen lauma josta tulee ja menee lintuja. Mutta en valita, jotenkin ylevää kuunnella joutsenten meteliä.
  Oispa mahtavaa jos bambit tulisivat puutarhaan ja söisivät vain vuohenputket!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään valita lintujen metelistä, se on kevään merkki. Iso lintu, iso ääni :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. On noita ollut kiva seurailla koko talvi, hyvää seuraa.

   Poista
 6. Vuohenputkea syövälle Bambille olisi täälläkin käyttöä. Olisikohan raukalla kapi?
  Huikean kaunis aloituskuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuohenputkeen erikoistunut bambi olisi erittäin suosittu puutarhaeläin :)
   Minäkin huolestuin, että onko kauriilla kapi, se on eläimelle hyvin tuskallinn ja koituu yleensä kuolemaksi.

   Poista
 7. Kivoja bambeja, jos vain oppisivat talon tavoille! Ehkäpä niille maistuukin tuo vuohenputki ja saat pitää kukkasesi! Aurinkoista äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kukat ovat säästyneet toistaiseksi, mutta syksyllä bambeille maistuu taas puutarhankin antimet. Täytyy varmaankin aloittaa talviruokinta ajoissa :)

   Poista
 8. Toisin kuin viime keväänä meillä ei ole näkynyt kauriita eikä peuroja - onneksi. Tänä vuonna tulppaanitkin ovat saaneet olla rauhassa, ainakin toistaiseksi. Tosin kitkemistä olisi meidänkin pihassa yllin kyllin, jos elukat jättäisivät rauhaan kukkapenkit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäkin mielessä erikoinen kevät, että tulppaanit ovat välttyneet hampailta. Toivotaan, että ehtivät kukkia rauhassa.

   Poista

Kiitos kommentista