21.5.2018

Hairahduksia Forssassa

Lauantaina lähdin ystävän ja kylänmiehen kanssa Forssan kukkamarkkinoille. Tori oli täyttynyt mitä upeimmista kesäkukista, taimista ja markkinameiningistä.
Kesäkukkarintamalla oli hurjasti houkutuksia, näin esimerkiksi jättiläismäisiä hortensia-amppeleita, reheviä revonhäntiä ja monia, joita en edes tunnistanut.
Oli vaikea valita.
Lopulta hairahdin perennaan ja puutarhassani kasvaa nyt vuorijumaltenkukka. Olen aina ihastellut tätä pientä syklaamia blogistien puutarhakuvissa.

Hankin myös kookkaan eukalyptuspuun. Oli hieman vaikea kuvata tätä näin aamupäivän auringossa. Tämä tulee talveksi sisälle oliivipuun seuraksi, saa nähdä miten se viihtyy.
Onko hoitovinkkejä? Ohjeessa sanotaan, että latvo 20 senttisenä, mutta tämähän on jo puolimetrinen.

Lisäksi ostin vain pari yrttiä, ja suuren, kukkivan tomaattiamppelin. Koskaan ei kannata ostaa enempää kuin jaksaa kantaa. Kesäkukkahankinnat jäävät tuonnemmaksi.
Olin ensimmäistä kertaa tuolla ja suosittelen, ehdottomasti vierailun väärti tapahtuma. Kärryt mukaan.
Ehdimme kurkata myös kirpputoriantia ja teimme kaikki hienoja löytöjä. Sillä löydöksi voi kutsua esimerkiksi suurta, kaunista mattoa 2 € ja Boschin uudennäköistä kahvinkeitintä 2 €. Itse löysin painavan ja kauniin kukkaruukun, puisen esineen, josta myös tulee kukkaruukku sekä 20 sentin leipäkorin taimien kuljetusta varten.
Sitten syötiin vatsa täyteen pitsaa ja salaattia.
Onnistunut päivä Forssassa.
Aurinkoista viikkoa kaikille!

30 kommenttia:

 1. Ah, miten täydelliset hairahdukset. Eukalyptuksen lehdet ovat viehättäviä kuin mitkä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eukalyptus on todella viehättävä kasvi ja se tuoksu, kun kosketat sitä. Hairahtuessa löytää aina jotakin uutta.

   Poista
 2. No tuohan kuulostaa ihan lomareissulta! Kyllä oli hyvät löydöt ja tuo eucalyptus ihan mahtavan kokoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava ja sopivan pituinen lomareissu. Eucalyptus on jo pieni puu.

   Poista
 3. Olipa siellä teilläkin tosi mukava retkipäivä ja viime lauantaina taisi olla useita eri 'markkinoita' kuten siellä Forssassa, itse olin Uudessakaupungissa ja Ruukissa Raahen lähelläkin oli kukkamarkkinat.

  Vaatii luonnetta ja sisua, jos pystyy pidättäytymään herkkujen ja aarteiden edessä, vinkkinä sain Suvikummun Marjalta kerran ottaa mukaan sellainen kestokassi jonka saa olkapäälle, meillä niitä oli kolme ja kantaminen oli helpompaa, myös mummokärry olisi hyvä.

  Jumaltenkukka on todella kaunis. Minäkin siihen sorruin, tummempi fuksia minulla jo onkin, mutta löysin aivan vaalean lilan värisen. Tuo eukalyptuspuu on tosi aarre! Erinomaiset kirpparilöydöt teit myös!

  Aurinkoista viikkoa myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on ollut myös hienot saaliit. Oli varsinainen markkinaviikonloppu, varaa valita. Ystävät ihastelivat valtavia kukka-amppeleita ja minä polvistuin oitis pienimmän taimen puoleen :)
   Pienempiä taimia voikin pakata kassiin, ystäväni olivat hyvin varautuneet, mutta suuri amppeli, se tomaatti, on pakko kantaa kädessä. Autonkin tavaratila osoittautui rajalliseksi. Mutta taimimarkkinoilla on hyvä olla jotain rajoituksia.
   Kun kuljin torilla eucalyptuksen kanssa, moni kysyi, mitä noita saa, mutta taisin ostaa ainoan tai viimeisen.

   Poista
 4. Oikein hyvät hairahdukset ja hauskan kuuloinen päivä ystävän ja kylänmiehen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun ystävät tukevat hairahduksia. Kolme paria käsiä jaksoi kantaa enemmän ja oli tosi kiva päivä.

   Poista
 5. Jumaltenkukka on todella kaunis.
  Kuulostaa kivalta hairahduksien päivältä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukan nimikin on niin kaunis. Hairahtuminen on joskus hyvin virkistävää.

   Poista
 6. Ihania hankintoja! Eukalyptuksen pienen alun olen monesti meinannut hankkia, mutta aina se on jäänyt kun olen jäänyt miettimään, että saanko sen säilymään hengissä talven yli. Tuo puu on kyllä aivan mahtava:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puu ei ollut edes kallis, se maksoi kympin. Saa nähdä miten se selviää talvesta sisällä. Estää kuulemma pöpöjäkin tarttumasta :)

   Poista
 7. Hienoja ostoksia. Minullahan pitäisi olla vuorijumaltenkukka. Täytyykin etsiä sitä. Se on kyllä saattanut kuolla jossain vaiheessa tai kupsahtaa kuivuuteen tänä toukokuuna. Pitäisi joskus oikeasti kirjoittaa kaikki kasvit ylös ja muistaa etsiä niitä.

  Upea puu. En kyllä tiedä mitään sen hoidosta. Toivotaan pitkää ikää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä keväänä taas päätin, että on nimettävä ja pantava ylös kaikki perennat, ettei tarvitse joka kevät ihmetellä, että mikähän tuossakin kasvaa.
   Pidän kovadti eukalyptuksen lehtien muodosta ja harmaanvihreästä väristä.

   Poista
 8. Minun vuorijumaltenkukka hävisi tappotalvena, uusi pitäisi hankkia ehdottomasti, on se niin kaunis. Eukalyptuspuusta en osaa sanoa mitään muuta kuin että nätti on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen istuttanut vuorijumaltenkukan paikkaan, jossa se vetää koko ajan katseeni puoleensa ja tuottaa paljon iloa. Pieni kukka, iso ilo.

   Poista
 9. No höh. Olisinpa tiennyt, että olet täällä tyykikylässä visiitillä, niin olisin ihan varmasti tullut morjenstamaan. Ties vaikka oltaisiin törmättykin, kun samoilla markkinoilla pyörähdin minäkin.

  Vaikka Kukkiksillakin oli kivasti tarjontaa, niin reilun viikon takaisilla, saman torin Helamarkkinoilla oli mun silmään enemmän taimia, yrttejä ja kukkia tarjolla.

  Nyt vähän (paljon) oikeasti harmittaa, kun tiedän, että olit niin lähellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ihan pakko kysyä, että eikö olekin meillä nätti tori ja sen ympäristö :)?

   Poista
  2. On nätti tori ja upeita puistoja ehdin nähdä pikaisella visiitillä. Täytyypä panna Helamarkkinat muistiin jos ovat jokavuotiset.
   Ensi kerralla meidän pitää tehdä treffit markkinoille, olisihan se hauska viimein nähdä oikeasti. Aion nimittäin toistekin visiteerata Forssassa, paikasta jäi hyvä maku.

   Poista
 10. Minun jumaltenkukka hävisi heti ensimmäisenä talvena mutta kaunis on sekä jännä eukalyptus puu. Sellaista ei ole minulla koskaan ollut. Hieno väritys .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jumaltenkukka saattaa olla lyhytikäinen, mutta nautin sen kukinnasta nyt. Eukalyptus ruukussa on minullekin uusi tuttavuus.

   Poista
 11. Hyvältä kuulostaa. Meillä on edessä ensi viikonloppuna perinteinen puutarhapäivä, josta tavataan anopin kanssa ostaa kesäkukat. Tosin viikonloppu on niin täysi, että täytynee yrittää mennä jo perjantaina töiden jälkeen kukkaostoksille.

  VastaaPoista
 12. Ihanat hairahdukset! Omat kokemukseni eukalyptuksesta ovat, että kun tuo syksyllä sisälle se kuivahtaa herkästi ja kuolee. Kaksi kertaa kokeiltu. Onnea sen kanssa, eukalyptus on kyllä hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Eucalyptys tarvitsee kastelua näköjään joka päivä tällä säällä. Täytyy ehkä vaihtaa se hieman isompaan ruukkuun ja tukevampaan multaan. Talvi on sen kanssa varmasti haasteellinen.

   Poista

Kiitos kommentista