19.4.2021

Julkista tunnustusta

Kasvimaamme pääsi taas printtiin, kun juuri ilmestyneessä Kotilieden puutarhanumerossa (8/21) julkaistiin yhdeksän sivun juttu potagerista.
Kuvassa pehtoori tarkastaa pdf:stä, että kaikki tiedot ovat oikein ennen painoon menoa.
– Piika tuolla näkyy, mutta missä on pehtoori?

Kun kerroin tuttavalle isännälle, että lehdessä on juttu hänen ihailemastaan kasvimaasta, vastasi hän: "On jo aikakin sen saada julkista tunnustusta."
Se oli minusta niin hieno ja mahtipontinen lause, että lainasin otsikkoon.

Jutun tekijät, kuvaaja Teija Tuisku ja kirjoittaja Heidi Haapalahti. He ovat tehneet yhdessä myös puutarhakirjoja, joista yksi suosikkini on Makutarhuri, jossa on paljon vihannesten makuun vaikuttavia viljelyvinkkejä. Tarpeellinen teos hyötyviljelijälle.
Juttu tehtiin heinäkuun lopussa. Koko viikon oli satanut ja edellisenä päivänä satoi ihan kaatamalla. Huolestuneena katselin sateen kaatamia kasveja, mutta kuvauspäivänä paistoi aurinko ja kasvit olivat illalla jo jonkinlaisessa ryhdissä.

Tekee niin hyvää nähdä tämä vehreys ja värikkyys nyt kun potager on juuri päässyt lumen alta ja rehevyydestä ei ole tietoakaan.

Tänä aamuna näky oli tälläinen.

Vain valkosipulit nostavat päätään. Ne ovat ahkeroineet jo lumen alla.

Minua ei edes mainittu jutussa.

42 kommenttia:

 1. No ON KYLLÄ upean näköinen! <3 <3 Tuo lehti on kyllä ostettava. Pehtoori närkästyy... ehkä hän tekee oman jutun selkäsi takana ja bongaat sen sitten vasta lehtihyllystä? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pehtoori olisi kyllä päässyt mukaan jos ei olisi niin ujo. Ehkä kissanäkökulma on jo painossa, ei tuosta katista tidedä 😼

   Poista
 2. Kyllä, julkinen tunnustus upeasta puutarhastasi on paikallaan.
  Vaikka kyllä Pehtoorin olisi pitänyt päästä myös parrasvaloihin.
  Täytyykin napata lehti mukaan seuraavalla kauppareissulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pehtoori on paistatellut parrasvaloissa paljon enemmän kuin minä tai puutarhamme, joten ei pitäisi olla noin närkästynyt 😊

   Poista
 3. Kiitos vinkistä. Ostankin lehden. Hyvä tunnustus tosiaan.

  VastaaPoista
 4. Puutarhasi ansaitsee ehdottomasti julkisen tunnustuksen. Kiva, että kerroit, sillä nyt on aihetta käydä kaupan lehtipisteessä.
  On ilahduttavaa katsella kesäistä runsautta ja värikkyyttä juuri nyt, vaikka luonto laittaa kyllä jatkuvasti parastaan.
  Tyytyväinen piika on pehtoorinkin etu. Rapsutuksia pojalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pehtoori kiittää! Kevät on loikkinut jättiaskelin, eilen oli jo aivan kesäistä. Oli kiva hetki muistella kesän kukkeutta jutun ääressä.

   Poista
 5. Voi Pehtoori ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ jota ei edes mainittu jutussa! Millainen juttu se semmoinen on!
  Kiitos kyllä kovasti lehtivinkistä, mutta vähän arveluttaa tuollainen lehti, jossa ei pehtooreja arvosteta ;-)
  Näyttää tosi ihanalta kuvissa, mutta myös näin keväisen paljaana.
  Sata pusua vastustamattomalle Nerolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero kiittää kehräten! On vähän pehtoorin oma vika, ettei ole mukana jutussa, mitäs on niin epäluuloinen vieraiden suhteen. Varmaan kurkki jostakin puskasta outoja ihmisiä piian pyhätössä. Joka vuosi on yhtä uskomatonta, että tuosta paljaasta laatikkoalueesta nousee hurja rehevyys ja kukinta. Niin toivottavasti tänäkin kesänä.

   Poista
 6. Korvaukseksi Pehtoorista juttu kissalehteen otsikolla Pehtoorin puutarha, jossa keskitytään vain Pehtooriin, kissanminttuun ja ehkä pariin myyrään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti juttu, jossa pehtoori esittää pääosaa.

   Poista
 7. No ehdottomasti olisi pitänyt pehtoorin olla jutussa mukana! Viimeisen kuvan ilme on ymmärrettävä.

  VastaaPoista
 8. Se tietää lehden ostoa ja saan täällä sitä esitellä myös lähinaapurille ja sekös on mukava juttu.Näin aikaisin keväällä tuntuu tuo kesän rehevyys ihan utopialle, mutta kyllä ahkera työ ja luonto siinä apuna saa ihmeitä aikaan. Odotan innolla sitä hetkeä kun saan lehden luettavaksi.
  Pehtoori tosin on syrjäytetty,harmi.
  Rapsut pehtoorille ja terveiset täältä, me täällä blogin lukijat kyllä osaamme arvostaa Pehtoorin työnjohtotehtävät ja se on tärkeätä, ei ne kaikki maallikot taida sitä oikein ymmärtää, että nämä puutarhat eivät ihan itsestään kasva ja kukoista.
  Pehtooreita tarvitaan.♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pehtoorin työpanos on korvaamaton,ilman kunnon työnjohtoa homma hajoaisi käsiin. Pehtoori kiittää rapsutuksista ja ne varmasti korvaavat pettymyksen.

   Poista
 9. Onnittelut hienosta lehtijutusta, on kiva, kun oma työ saa arvostusta ja muutkin pääsevät ihailemaan potageriasi! Närkästyksen voi kyllä hyvin havaita pehtoorin katseesta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On mukavaa nähdä oma puutarha toisten silmin.

   Poista
 10. Onnea! Potagerisi on upean näköinen ja on hienoa, että siitä tehtiin iso juttu lehteenkin. Mikä ilme Nerolla viimeisessä kuvassa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt alkaa uusi potager-kausi ja uudet kujeet! Toivottavasti Nero jaksaa hyöriä apuna vaikkei jutussa tullutkaan mainittua :D

   Poista
 11. Upeaa, että pääsit ansaitusti lehteen. Pitää muistaa ostaa tuo numero.

  VastaaPoista
 12. Meni torella oikiahan osootteesehen tämä julukinen tunnustus! Niin hiano, runsas ja ihanan kukkaasa. Ei äkkiseltään eres kasvimaaksi hoksaasisi. Pehtoorillon kyllä nii närkästyny ilime, ettei tuntemukset jää arvaalujen varahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 💚 Yksi naapurin isäntä aikoinaan kysyi, että viljelenkö kukkia myyntiin. Kukilla on iso rooli kasvimaallani, hyöty ja huvi samassa.

   Poista
 13. Kyllä Prinssi olisi saanut olla jutussa mukana. Sitä yhtä toistakaan lehteä en enää avaa vahingossakaan, kun hylkäsivät Prinssin oman palstan. Kosto on suloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin napannut Prinssin mukaan kuvaan, jos vain olisi ilmaantunut paikalle, enkä tullut haastattelussa maininneeksi pehtoorin tärkeää roolia. Ehkä Neron oli jo aika jäädä eläkkeelle siitä toisesta lehdestä, reilu kymmenen vuotta on pitkä työura kissalle. Harmi vain, että moni lukija jäi kaipaamaan.

   Poista
  2. Kyllä, moni lukija jäi kaipaamaan. Onneksi on tämä netti.

   Poista
  3. Onneksi Nerolla on tämä oma foorumi, jossa voi ilmaista mielipiteensä 😊

   Poista
 14. Nappasin lehden mukaan eilen ruokaostosten lomassa, vielä en ole ehtinyt erehtyä juttuun, mutta nopealla selauksella näytti hyvältä ja heti tunnistin tutut kasvot. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että tunnistit 😊 Aika kauan on mennyt viime tapaamisesta, mutta toivottavasti taas nähdään livenäkin puutarhan merkeissä.

   Poista
 15. Wautsivau! Hieno juttu ja kylläpä onkin komea penger, mutta ihan sydämestä sattuu, ettei Nero ollut mukana, vaikka piika tietenkin onkin päähenkilö💛 Muistan miten alunperin tutustuin Teihin ja se oli erään lehden pakina, jossa Pehtoori kertoili piian toilailuista, harmitti vietävästi kun se loppui, samalla loppui lehden tilaus ja luku:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, että Neron fanit ovat löytäneet tämän toisen foorumin seurata pehtoorin edesottamuksia. Aika paljon tuli aikanaan kaipaavaa palautetta kun Nero lopetti kolumninsa.

   Poista
 16. Ei ihme, että olet päässyt puutarhasi kanssa lehteen. Se on kerrassaan upea! Ja niin on kyllä pehtoorikin, ymmärrämme Neron närkästyksen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä on silminnäkijän todistus 😻

   Poista
 17. Oi kuinka ihanaa! Sinun upeasta potagerista saisi varmasti vaikka kirjan! Niin kaunis se on, mitä vuosien varrella olen täällä blogissa ihastellut. Heidin ja Teijan tietäen, jutusta tulee mahtava, vaikka toki iso miinus että pääasia unohtui mainita. ;) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näistä kommenteista saa paljon virtaa uuden kasvukauden suunnitteluun. Tärkeintä on, että kesällä tulee suuhunpantavaa.

   Poista
 18. Kiitos lehtivinkistä, täytyy käydä kaupan lehtihyllyltä se etsimässä!
  Harmi ettei Nero päässyt juttuun mukaan, ei ihme että sen ilme on hieman hapan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 😻 onkohan Nero vähän julkisuudenkipeä :)

   Poista

Kiitos kommentista