16.4.2021

Viihdekeskus

Näinkin sievästi voi tulppaani alkaa. En yhtään muista lajiketta, sillä viime keväänä täällä eivät tulppaanit kukkineet, vaan ne joutuivat kauriiden kitaan. Siksi ilahduinkin kovasti sorkkien jäljistä kukkapenkissä, Trico Gardenilla käsitellyt tulput eivät olleet kelvanneet hirvieläimille.

Maanantaina oltiin pehtoorin kanssa lääkärissä, oli aika kontrolloida kilpirauhasarvot.
Muutaman tunnin aamu-ulkoilu tehtiin valjaissa, jotta kissa varmasti on paikalla kun on aika lähteä tohtoriin.
Ulkoilu sujui mukavasti viihteen merkeissä. Nero istui kuuntelemassa myyräradiota.
Olen karsinut pihan tiheää kuusikkoa ja kasannut oksat keoksi, ajattelin hakettaa ne rhodoille. Myyrät ovat löytäneet keosta oivan pesäpaikan ja pehtooria niiden touhut jaksavat kiinnostaa.
Tämä on kuin istuttaisi lapsen Muumi-videoiden ääreen, aika kului rattoisasti. Flexi pysyy paikallaan kitkentäraudalla, mikä vapautti piian touhuamaan kukkapenkissä.

Välillä ohjelman käänteet olivat niin mukaansatempaavia, että Nero yritti kaivautua tapahtumien keskipisteeseen.

Seuraavana iltana taas vapaasti liikkuva kisu istuskeli jälleen viihdekeskuksessa, aloittaen vähän etäämmältä. Jospa vaikka joku kuulokuvan tähdistä tulisi tauolle ja siihen pääsisi tutustumaan lähemmin.

Kurjet tepastelivat pellolla.

Orava askarteli rasvamakkaran kimpussa. Sen harmiksi se on ripustettu niin, että kurren on siihen vaikea päästä käsiksi. Nokkelana eläimenä se osaa katkaista kiinnitysnarun ja pudottaa makkaran maahan paremmin saataville. Nyt se harhautui nakertamaan pötkylän sisällä kulkevaa paksumpaa narua. Talvella laitoin aina ripustusnarun suojaksi mehupillin pätkän.

– Tuonne ei kannata mennä, siellä on kamalan hajuisia tulppaaneja.

Pörriäiset ovat ihan pöllyssä kevään ihanuudesta.

Viime vuonna kaikki seinustan sipulikukat, paitsi irikset tulivat syödyksi. Ehkä siitä suivaantuneena ne ovat lisääntyneet hurjasti ja kukkivat nyt runsaana petinä.

Puutarhakonsulentin mielestä kukat tulevat paremmin esille mustaa taustaa vasten.
Ja lääkärikäynnistä puheenollen, Neron verikokeiden arvot olivat erinomaiset, olemme viimein saavuttaneet hoitotasapainon kilpirauhasen suhteen. Myös hieman koholla ollut munuaisarvo oli normaali, Nero on siirtynyt munuaisruokavalioon. Hammaskivikin poistettiin taas samalla keikalla. Hyviä uutisia siis tällä kertaa, pehtoori pääsee viettämään kesää hyvässä iskussa.

Aurinkoista viikonloppua  kaikille!

24 kommenttia:

 1. <3 Nero! Ihana kuulla miten arvot on loistavat ja kesä otetaan vastaan vetreänä. Kirjoitat niin mukaansatempaavasti hänestä. Ja voi kuinka söötti pörriäinen pöllyssä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On suuri ilo, että Nero on taas reipas itsensä. Viime kesä oli vähän surkea kun arvot heittelivät ja kisu oli jatkuvasti väsynyt.

   Poista
 2. Kevättöihin pehroori onkin nyt kunnossa ja se on hyvä! Eihän siitä pihahommista tulisi muuten mitään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt onkin parhaat kevätkiireet pehtoorilla kun valmistaudumme viljelykauteen.

   Poista
 3. Hieno myyräradio on siellä. Pehtoori on oikeassa, että musta tausta sopii hyvin monille kasveille. Aivan loistavaa, että peurakarkoite toimii ja saat nähdä itsekin sipulikukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti peurat oppivat, ettei tälle pihalle kannata tulla, löytyy vain kuvottavia hajuja. Onneksi ei ihmisnenään haise miltään.

   Poista
 4. Oi kun olikin ihanan hyvät pehtoorin kuulumiset! Kyllä vain onkin viimeinen kukkakuva kaikkein kaunein, mustalla taustalla.
  Kiitos vinkistä, muistin nyt viimein hankkia tricoa tännekin, kun olin mantereella. Toivottavasti se tepsii. Tosin juuri nyt näyttää aitakin tepsineen, pihastani ei ole syöty lähes mitään. Vielä :-D
  Mainio juttu tuo myyräkeskus! Täytynee alkaa rakentaa Mustille samanlaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Mustikin tarvitsisi viihdekeskuksen :-)
   On huojentavaa kun Nero on taas kunnossa ja iloinen.
   Olisipa ihanaa jos kasvisi säästyisivät, voit käyttää Tricoa kaikkein herkullisimpiin kohteisiin

   Poista
 5. Myyriä varten on syytä olla hyvässä iskussa. Ihanat kevään kukkijat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu, että myyriä on nyt vähemmän. Sitä suuremmalla syyllä on oltava iskussa kun saalista on harvemmassa.

   Poista
 6. ...jos joku kuulokuvan tähdistä tulisi tauolle...rikkaat sanavalinnat ja osuvat kuvat Nerosta! hauskaa luettavaa!

  VastaaPoista
 7. Hyviä uutisia sieltä tuli, Nero on taas oma entinen itsensä ja kesä voi alkaa.
  Hyvää ja aurinkoista kevättä teille sinne ja hyviä myyräradiohetkiä myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raili! Hyvien uutisten myötä aloittelemme kesälomaa.

   Poista
 8. Pehtoorin ja piian kesä alkaa hyvissä merkeissä, mukavaa.
  Peura on säännöllisesti vieraillut pihassamme. Nyt ne tulevat naapurin aidan (80 cm) yli ja jättävät lannoitekasansa kukkapenkkiini. Trico Garden näyttäisi auttavan, vaikka vielä hiukan pelottaa sanoa sitä ääneen. Etupihan aitaamattomassa paikassa kaikki tulppaanit ja krookukset ovat edelleen syömättä. Olopihan puolella uusia sorkanjälkiä on, mutta ennen Tricolla suihkuttamista syötyjen jälkeen tuhoja ei ole tullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä kesänä pehtoorikin jaksaa paremmin hoitaa viljelyksiä. Minuakin vaivaa pieni epäusko Trico Gardenin tehoon, voiko tämä olla näin helppoa. Mutta kokemukset viime kesältä todistavat, että aine toimii. Kauriilla on hyvä muisti ruokapaikkojen suhteen, toivon, että niiden mieliin syöpyy tämä piha ällöttävän hajuisten/makuisten kasvien karteltavana paikkana.

   Poista
  2. Olenkin miettinyt, miten kauriit rekisteröivät ruokapaikkansa. Toivotaan, että epämiellyttävät hajukokemukset saavat ne muuttamaan kulkureittejään.

   Poista
  3. Toivotaan. Täällä on näkynyt metsäkauriiden ja valkohäntäpeurojen jälkiä pihassa, mutta tulppaanit kasvavat yhä. Jäniksiäkin näkyy, mutta nekin karttavat nyt tulppaaneja.

   Poista
 9. Hauska lapsenvahti, aina paikalla ja lisäksi ilimaane. Hyvä, että Pehtoori voi hyvin ja että peuratuhoolle löytyy toimiva estolääkitys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viihdyttävä lastenvahti, nyt en varmaan voikaan hävittää oksakasaa. Peuratuhojen toimiva esto on ihan superjuttu.

   Poista
 10. Ihanaa että pehtoorille kuuluu hyvää! Ja ilman muuta kaikki kukat näyttävät kauniimmilta mustaa kiiltävää taustaa vasten:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On helpotus, että Nero on taas entisensä.
   Liikkuva musta tausta on kätevä kukkakuvauksissa :)

   Poista

Kiitos kommentista