27.4.2021

Piikin jälkeen


Sain koronarokotuksen, sen jälkeen olo oli hieman hutera, enkä jaksanut tehdä mitään. Illalla lähdin pienelle lenkille vaikka jalat tuntuivat oudon painavilta.
Sääksi oleilee edelleen täällä ja se oli jättänyt minulle pari sulkaa lahjaksi.

Saalista on tullut ja rannalla näkyy linnun aterioinnin jälkiä.
Harva se päivä olen nähnyt sen lentelemässä.

Isoja vonkaleita Sääksi on onnistunut nappaamaan. Olisipa kiva jos se olisi jäänyt pesimään niemelle.
Liikaa en viitsi alueella liikkua ja häiritä ison linnun rauhaa. Eilen saunoin ja terassilla vilvoitellessani lensi kaksi sääkseä ohi, kohteliaasti nyökäten tervehdykseksi. Puoliso on siis löytynyt.

Nero käyttää oikopolkuja.

Talven aikana tein metsätöitä ja seurana hääri vanhojen kantojen hävittäjä. Palokärki ahkeroi ja tosiaan panee isonkin kannon ihan säleiksi.

Peltopolulta löytyi musta perhosen toukka. Aika kohmeiselta vaikutti, mutta joskus näitä näkee hangellakin.

Seuraavana yönä heräsin huonoon oloon. Päässä tuntui kuplivan, yleiskolotus vaivasi ja vilutti.
Seuraava päivä meni levon merkeissä. Vain pieni lenkki tehtiin illalla pehtoorin kanssa pihapiirissä.

39 kommenttia:

 1. Toivotaan, että olotila piikin jälkeen tasaantuu.
  Huikeita luontoelämyksiä saat kokea ihan omalla tontilla. Luonto tarjoilee kyllä parasta viihdettä jokaiseen vuodenaikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huono olomeni onneksi päivässä ohi. On luksusta, että voi lähteä luontoretkelle omille maille, onneksi on niin paljon luonnontilaista aluetta. Siellä viihtyy ihminen ja eläin.

   Poista
 2. Harmi jos sait jälkioireita. Minulla oli käsivarsi kipeänä viikon verran mutta ei muuta. Parempi näinkin kuin sairastaa itse tautia.
  Seuraan kahta eri sääksi-livekameraa. Eihän toinen vain satu olemaan siellä sinun alueellasi. Toinen pari niistä näyttää jo tehneen munia pesäänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivän hutera olo ei ole mitään itse tautiin verrattuna.
   Tietääkseni täällä ei ole sääksi-livekameraa, mutta sääksiä kyllä näkyy livenä :)

   Poista
 3. Toivottavasti olet jo parempana!

  VastaaPoista
 4. Sullon jänniä löyröksiä ihan omalla maalla. Hyvä, että olo on jo parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitse lähteä kovin kauas retkeilemään. Nyt on palattu normaaliin, vähän kyllä huimaa ajoittain.

   Poista
 5. Lapsuuden kotini läheisyydessä oli kalasääsken pesä. Sittemmin on maisemat muuttuneet ja sääsket poistuneet...
  Minulla on ensi viikolla aika toiseen rokotukseen. Olen siis töissä ikäihmisten hoivakodissa talviajan. Ensimmäisen rokotteen jälkeen oli käsi hieman jäykkä, ei muuta onneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ympäristön muuttuminen kaventaa lajikirjoa.
   jotkut eivät näytä saavan rokotteesta mitään oireita ja toiset taas teagoivat voimakkaammin. Pääsin aika vähällä, saa nähdä miten käy toisen piikin jälkeen.

   Poista
 6. Hyvä kun voit jo paremmin, ei ole kiva olla huonossa olossa minkään syyn takia. En ole koskaan nähnyt sääkseä luonnossa, on varmasti hieno näky.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi oli lyhytaikainen vaiva. Sääksi on komea lintu, innoissani seurailen sen touhuja.

   Poista
 7. Mielenkiintoista, miten jotkut saavat piikistä oireita. Aika paljon jännittää, miten itsellä käy. Piikkiaika olisi huomenna...
  Palokärkipä on tehokas; en ole aiemmin tajunnutkaan ja sääksellä upeat höyhenet!
  Mukavaa kevään jatkoa sinulle ja hyvä, että voit jo paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Toivottavasti et saa mitään haittavaikutuksia rokotteesta. Etukäteen ei voi tietää. En ole koskaan saanut flunssarokusta, siitäkin jotkut saavat ikävlä oireita.

   Poista
 8. Hyvä, että jo helpottaa vointi.
  Sääskellä on suuret saaliit. Meillä tikat koputtelevat joko soidinmenojaan tai reviirejään katulamppuja. En ole nähnyy, onko se palokärki vai muu tikka. Saisi hävittää pari kantoa tältä tontilta. Ei haittaisi. Aika jälkeä tekee. Anni Kytömäen Kultarinta kirjassa kuvailtiin hienosti palokärjen tekemiä jälkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin käpytikka on paukuttanut pihalampun metallikantta, taitaa lähteä makeat soundit. Minua naurataa palokärjen aherrus, sillä on monta kantoa työnalla. Se ei juuri piittaa minusta kun oikein flow-tila nakutuspuuhissa.

   Poista
 9. Toivottavasti vointisi on jo palautunut hyväksi. Minulla on piikki odottamassa tällä viikolla perjantaina (vappupiikki).
  Minulla olisi hommia ahkeralle palokärjelle, harmi vaan, etteivät ehkä käskien ryhdy puuhiin ;).
  Kommentointisi vastaukseen jo laitoinkin, että olisi tosi kiva nähdä kuvia sinun kynäjalavistasi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka rokote ei muuta koronakäyttäytymistä, antaa se jonkinlaisen henkisen helpotuksen tunteen. Ollaan päästy askel eteen päin tilanteessa. Palokärki odottaa, että kanto on sopivan kypsä ja sen sisällä toukkapalkinto.
   Yritänpä napata kuvan kynäjalavasta.

   Poista
 10. Minä sain koronarokotteen muutama viikko sitten ja sain siitä kamalan pahoinvoinnin. Itse rokotuspäivänä ei tullut mitään, mutta seuraavana aamuna kun heräsi, niin oli niin pahoinvoiva olo, että oikein kylmänhiki valui. Onneksi ei kuitenkaan sen ihmeempiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nuo oireet menevät ohi. Olen sanonut kaikille, että rokotusta seuraavaksi päiväksi ei kannata sopia mitään tärkeää.

   Poista
  2. Ja hei, tervetuloa Autuaan olon lukijaksi!

   Poista
 11. Jotkut saavat oireita; vatsakipuja, korkeaa kuumetta, lihaskipuja. Näitä on ainakin tutuilla ollut. Mies sai kakkosryhmään kuuluvana piikin eilen. Ainakin oli aamulla töihin lähtenyt, joten ei ainakaan vielä ollut oireitaan tullut.
  Itse en tiedä, koska piikkiaikaa saan alkaa varailemaan. Perusterve viiskymppinen ei ole listoilla kärjessä. Hieman pelottaa, koska saan tavallisestakin influenssarokotteesta aina kovat oireet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rokoteohjelma etenee kovin erilailla eri kunnissa. En ole koskaan saanut influenssarokotetta, niin en osaa verrata oireita. Toivottavasti selviät vähällä.

   Poista
 12. Minulla tuli illalla ennen nukkumaanmenoa kauhea vilu piikistä ja jouduin pukemaan päälle paljon vaatteita muuten olisin putonut sängystä. Nukuin koko yön vaatteita paljon päällä. Seuraavana päivänä oli pikkuisen kuumetta ja todella väsynyt olo. Mutta sitten ei seuraavana päivänä ei mitään. Hyvä näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin jouduin lisäämään vaatetta yöllä. Pari päivää oli hieman aivosumua, mutta nyt taas mennään entiseen tahtiin.

   Poista
 13. Mukavaa, että voit jo paremmin. Itse en saanut piikistä mitään oireita. Ystäväni taasen kovan kuumeen, joka meni päivässä ohi. Tärkeintä lienee, että mahdollisimman moni ottaa koronarokotuksen.
  Kerropa sille palokärjelle, että meilläkin olisi yksi kanto pilkottavaksi. Usein kuulen palokärjen äänen naapuritalon takaisesta metsästä, mutta koskaan en ole sitä nähnyt. Kalasääksen ääntä en vissiin tunnistaisi. Pitääpä käydä Luontoportissa kuuntelemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista miten eri ihmiset reagoivat rokotteeseen. Minusta on kansalaisvelvollisuus ottaa rokote tässä tilanteessa.
   Palokärjellä on täällä vielä paljon puuhaa. Sääksellä onpieni ääni suureksi linnuksi, sellainen tyypillinen haukan vihellys.

   Poista
  2. Haukan vihellys kuuluu sekin usein naapurimetsästä. Kenties viheltäjä onkin sääksi. Kiinnostuin lisää.
   Muutamina vuosina yhden kylän järvistä rannalla on ollut sääksenpesässä kameraseuranta. Kyläläiset ovat päässeet seuraamaan kuvaa fb:n kautta.

   Poista
  3. Kuuntelin Luontoportissa sääksen ääntä. Ei ole samanlainen, kuin se haukan vihellys, jota usein kuuntelemme. Itse asiassa sääksen ääni on aika kaunis.

   Poista
  4. Joskus sääksi lurittelee pitempään, mutta usein se vain viheltelee lyhyesti, esimerkiksi kun näkee minut. Ehkä se on varoitusääni.

   Poista
 14. Hienoa, että olet jo toipunut jälkeisistä!

  Terveisiä pehtoorille ja isoille linnuille 🥰.

  VastaaPoista
 15. Mulle ei tullu ensimmäisestä piikistä oikestaan muuta kuin kipeä käsi. Mutta toisen jälkeen melkein vuorokauden kestävä kuume.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut muiltakin, että toisen piikin jälkeen on tullut voimakkaammat oireet. Odotan sitä jännityksellä :)

   Poista
 16. Erinomainen oikopolku Nerolla! Saas nähdä miten käy rokotuksen jälkeen. Jos tulee oireita, niin mennee sitten vapun piikkiin.

  VastaaPoista
 17. Hyvin paljon vaihtelevat näköjään jälkivaikutukset. Onkohan merkitystä sillä, minkä rokotteen on saanut. Rokotuskohta minullakin oli jonkin aikaa kipeä.

  VastaaPoista
 18. Inhottavia nuo jälkioireet, kohta pitäisi toinen tujaus ottaa. Sitä Astraa tietenkin. Kotoisa ja kiva tuo alin kuva Nerosta. Hyvä että meni Sinullakin vuorokaudessa ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi oireet eivät kestäneet pitkään. Saan toisen piikin vasta heinäkuussa ja Astraa luultavasti. Neroa ei ole paljon sisällä näkynyt viime päivinä kun sää on ollut kissalle suotuisa. Yöt pehtoori kuitenkin nukkuu piian kyljessä.

   Poista

Kiitos kommentista