9.4.2011

Hortensian teema ja variaatioita

Hortensioita on kaksi, sininen ja punainen. Ne talvehtivat sisällä ja aloittivat kukkien valmistamisen aikaisin keväällä. Jännitin niiden puolesta, riittääkö valo. Mutta onneksi sitä on tullut koko ajan lisää. Tuntuu että väri muuttuu joka päivä. Toin myös kellarista kaksi ystävän lahjoittamaa Endless Summeria sisään. Ne ehtivät syksyllä jäätyä pihalla ennen kellariin siirtämistä, mutta ilokseni huomasin että kaikki versoo. Toinen vietti edellistalven maassa ulkona, mutta se ei ehtinyt kukkia kesän aikana, joten laitoin senkin ruukkuun. Ensimmäisen kerran ne kukkivat punaisina, mutta istutin toisen happamaan multaan, siitä pitäisi näin ollen tulla sininen. Ne odottavat jo malttamattomina ulospääsyä.

2 kommenttia:

  1. Olet hortonomi! En tiennyt, että hortensia talvehtii ja että sen vielä saisi uudelleen kukkimaankin! Harvoin pysähdymme katsomaan, miten kaunis yksi kukan terälehtikin on!

    VastaaPoista
  2. vilukissi, kiitän hortonomin tittelistä, laitan sen heti CV:hen. Hortensioiden menestyminen johtuu enemmän uskosta ja luottamuksesta kuin taidosta. Eli aloin vain odottaa mitä surullisen näköisille kasveille tapahtuu talven aikana ja kun huomasin lehtisilmut näin jo edessäni mahtavat kukat.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista