25.4.2011

Kotilikööriä

Kevätiltana on mukavaa nauttia lasillinen kaunista ja ah, niin makoisaa mustaherukkalikööriä puutarhassa lintujen konserttia kuunnellen.
Tässä ohje:
1l mustaherukoita
1l sokeria
1l kirkasta viinaa
Ainekset laitetaan purkkiin, jossa on tiivis kansi. Purkkia on hyvä hölskytellä muutaman päivän aikana, kunnes sokeri on liuennut. Tämän jälkeen pullo piilotetaan komeron perukoille. Joulun tienoilla (muutaman kuukauden kuluttua) juoma siivilöidään harsokankaan läpi. Siivilään jääneet herukat kannattaa säästää, ne voi käyttää kakuissa, piirakoissa ja jälkiruoissa. Tänään nautimme noita marjoja friteeratun camembertin kanssa. Nam, nam. Tässä kyseisessä liköörissä on vähän enemmän herukoita ja vähän vähemmän sokeria. Tietysti voi myös juoman valmistuttua lisätä sokeria tai viinaa maun mukaan. Väri on upea ja makukin mainio.
PS. Kuten veikkasin järvi vapautui jääpeitteestä ja talviturkki on nyt heitetty.

5 kommenttia:

 1. Varmaan herkkua!- Tuommoista en ole tehnyt, tein rommikirsikoita samalla kaapinperälle-menetelmällä.Happamat kirsikat kivineen purkkiin, reilusti hunajaa päälle ja sitten tummaa rommia. Ja eikun talvella jäätelön tahi suklaakakun kera ! Eiramaria

  VastaaPoista
 2. Eiramaria, kuulostaa namilta. Minulla on kirsikkapuisto, mutta kirsikat menevät parempiin suihin. Rastaat hoitelevat sen sadon, joskus olen saanut muutaman happaman suupalan. Mutta jos laittaisi kolme kirsikkaa ja pullon rommia, nimeäisi sen sitten kirsikkarommiksi.

  VastaaPoista
 3. juu toi on hyvä !Mutta siis noita hedelmä- marja-purkkeja tahi pulloja voisi kehittää monenmoisia. Yhdistelmiäkin.-Minulle on nyt selvinnyt, että puutarhani tulee jäämään täysin poropeukaloille. Eli kiitän siemenpankkitarjouksesta. Ehkäpä yritän tyrkyttää jakotaimiakin. Onkos sulla ihanaista tarhavarjohiippaa? Eiramaria

  VastaaPoista
 4. Eiramaria, voisi tosiaan pistää oikein juomatehtaan pystyyn. Mutta kun tuota joululikööriäkin on vielä puolet jäljellä. On sen verran imelää, ettei sitä paljon pysty nauttimaan kerralla.
  Tarhavarjohiippa on minulle tuntematon, katsoin äsken netistä kuvan ja ihastuin. Lisämaata on tulossa aika paljon, se on ollut kasvukauden peitettynä ja käännän niin paljon kuin ehdin ja jaksan. Maa on erinomaista peltomaata, joten oikein hyvä paikka taimien vastaanottokodille.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista